Hvor Sidder Blindtarmen?

Hvor Sidder Blindtarmen
Blindtarmen er en del af tyktarmen, som ender blindt i den ene ende af tyktarmen (deraf navnet). Blindtarmen befinder sig som regel til højre i nedre del af maven. Man kender ikke endeligt blindtarmens funktion, og det regnes ikke for skadeligt at fjerne den.

Hvordan føles smerter i blindtarmen?

I starten føles smerter i maven omkring navlen, men inden for de næste 12 timer flytter smerterne sig ned i højre side af maven. Sammen med smerterne kommer kvalme og opkastninger, let feber, forstoppelse eller diaré.

Hvordan føles smerter ved blindtarmsbetændelse?

Blindtarmen (appendix) udgår fra tyktarmens første stykke som et vedhæng. Infektion af dette vedhæng kaldes blindtarmsbetændelse (appendicitis). Det er altid en akut tilstand. Smerter i maven er det vigtigste symptom og ofte vil du føle dig utilpas, have kvalme og evt.

Manglende luftafgang (svært ved at prutte). Mavesmerterne er trykkende og begynder ofte midt i maven og trækker efter nogle timer ned i højre side mellem navlen og hoftekammen. Temperaturen stiger, men sjældent til over 38,5°C medmindre der går hul på blindtarmen. Det er meget forskelligt, hvilke symptomer man oplever.

Hvis en betændt blindtarm ikke fjernes, kan der gå hul på den. Der vil så opstå betændelse af bughinden, som altid medfører et længere hospitalsophold, bl.a. på grund af behovet for behandling med antibiotika som indsprøjtninger. I nogle tilfælde er det dog muligt at behandle blindtarmsbetændelse med antibiotika og observation på et hospital.

 1. Hvis man ved ultralydscanning eller CT-scanning finder en byld omkring blindtarmen, tømmes den almindeligvis ved, at lægen bedøver huden og stikker en nål ind i bylden og suger betændelsen ud.
 2. Der er mange andre sygdomme, hvor symptomerne ligner blindtarmsbetændelse, fx sygdomme i livmoder eller æggeledere, forstørrende kirtler i tarmkrøset, tarmkatar eller infektion i urinvejene.

Blindtarmsbetændelse kan ses i alle aldre, men forekommer hyppigst i 10-25-års-alderen og optræder lige hyppigt hos mænd og kvinder. Årsagen kan være hævelse af lymfevævet og små hårde knolde af afføring, som sætter sig fast i slimhinden, hvorved blindtarmen hæver og blodforsyningen nedsættes.

Der opstår betændelse, og eventuelt kan der kan gå hul på blindtarmen. Lægen trykker dig på maven og kan ved blindtarmsbetændelse finde ømhed på højre side af maven mellem navlen og hoftekammen. Hvis der er mistanke om en byld omkring blindtarmen, foretages ultralyds- eller CT-scanning af bughulen. Antallet af hvide blodlegemer i en blodprøve er oftest forhøjet, men kan være normalt.

Hos børn er symptomerne mindre typiske, fordi symptomerne med kvalme og feber kan være kraftigere end mavesmerterne i højre side. Da perforeret blindtarm fortsat er en alvorlig sag trods behandling med antibiotika, vælger man i tvivlstilfælde at foretage akut operation alene på mistanken om blindtarmsbetændelse.

Hos omkring 15 %, dvs.15 ud af 100 personer, finder man en normal blindtarm. Da der er flere sygdomme, som kan ligne blindtarmsbetændelse hos kvinder end mænd, foretages oftere kikkertundersøgelse af bughulen hos kvinder. Operationen foregår i fuld bedøvelse. I de fleste tilfælde udføres operationen ved kikkertkirurgi, en såkaldt laparoskopi.

I tilfælde med en større byld lægges evt. et plastikdræn til bortledning af pus og sårvæske. Selvom blindtarmen under operationen viser sig at være normal, bliver den fjernet, og man vil i stedet lede efter anden årsag til smerterne. Komplikationer Hos mindre end 5 ud af 100 kommer der en byld i såret efter fjernelse af en ikke-perforeret blindtarm.

 1. Hvis der er betændelse i såret, åbnes det og tømmes for pus, hvorefter det renses.
 2. I visse tilfælde kan såret sys sammen efter nogle dage.
 3. I sjældne tilfælde (under 2 ud af 100 patienter) kan der opstå en byld i bughulen.
 4. Behandlingen er udtømning af bylden med et lille dræn, som hurtigt kan fjernes.
 5. Efter udskrivelsen For smerter efter operationen kan du tage lettere smertestillende midler, fx paracetamol 3-4 gange i døgnet de første dage.

Du skal have fjernet stingene hos din egen læge 10 dage efter operationen.

Hvis man har ondt i højre side af maven?

Hvordan får jeg det? — Smerter højt i maven under ribbenene midt i og under højre ribbenskurvatur kan skyldes galdestenssmerter og –betændelse, mavesår og betændelse i bugspytkirtlen (pankreatit). Turevise smerter, der sidder i flankerne og stråler ud fra ryggen og bælteformet ned mod lysken, kan skyldes nyresten.

 • Smerter, der sidder nederst i højre side kan skyldes blindtarmsbetændelse (appendicit).
 • Hos kvinder kan smerter i den nederste del af maven i begge sider være udtryk for gynækologisk sygdom, såsom underlivsbetændelse, bristede cyster på æggestokkene eller graviditet uden for livmoderen.
 • Almindelige tilstande såsom forstoppelse og diarré pga.

infektion kan også give smerter i maven. Hos ældre kan udposninger på tarmen give smerter i nedre venstre del af maven.

Hvordan føles blindtarmsbetændelse i starten?

Symptomer ved blindtarmsbetændelse — Diagnosen blindtarmsbetændelse er vanskelig at stille, da mange andre akutte mavesygdomme giver lignende symptomer. Blindtarmen ligger i højre side af tyktarmen. Akut blindtarmsbetændelse viser sig i typisk ved, at du bliver utilpas og får kvalme og lette smerter i maven.

Er man i tvivl om blindtarmsbetændelse?

Hvilke symptomer skal du være særligt opmærksom på? Hvis man får vedvarende smerter i maven, har feber samt kvalme eller kaster op, bør man søge læge. Hvis mavesmerterne trækker ned i højre side af maven, er det et meget typisk tegn på blindtarmsbetændelse.

Hvorfor har jeg ondt under navlen?

Ondt i maven Dolor abdominis, abdominis acuta (Latinsk betegnelse) Af praktiserende læge ph.d. Bjarne L. Hansen og læge Philipp Skafte-Holm, Mentor Instituttet Ondt i maven kan skyldes sygdomme man kender (kroniske mavesmerter) eller det kan skyldes pludselig opstået sygdom (akutte mavesmerter).

See also:  Hvor Stort Er KBenhavn?

De hyppigste årsager til mavesmerter som kommer i ture eller mavekramper er mavetarminfektioner med diare, opkastninger og feber eller maveforgiftninger med diarré og opkastninger uden feber.Ved en maveforgiftning gør det ondt i hele maven og smerterne flytter sig rundt. De hyppigste årsager til konstante og vedvarende mavesmerter er, forstoppelse og mavesyreproblemer. De hyppigste årsager til kraftige mavesmerter er, og, Mavesmerternes placering har betydning:

Smerter over navlen skyldes oftest galdesten eller mavesyreproblemer. Smerter under navlen skyldes oftest nyresten eller blindtarmsbetændelse. Smerter i hele maven skyldes oftest sygdomme i tyktarmen — fx irriteret tyktarm eller forstoppelse.

Andre symptomer samtidig med mavesmerter har også betydning:

Mavesmerter og feber ses ved blindtarmsbetændelse eller mavetarminfektioner. forekommer ved mavetarminfektioner eller maveforgiftninger. Blod i afføringen og blodige opkastninger er alvorlige symptomer og kan forekomme ved mavesyreproblemer eller mavetarminfektioner.

Mavetarminfektioner smitter meget let fra person til person. Husk derfor hyppig håndvask. Kun i de tilfælde hvor du ved hvad mavesmerterne skydes, kan du tage medicin efter aftale med en læge. Du kan bruge almindelig smertestillende håndkøbsmedicin (paracetamol) op til 3-4 gange i døgnet.

Hvornår skal man reagere på mavesmerter?

Kontakt lægen med det samme, hvis: —

Du har feber samtidig med mavesmerterne Smerterne er meget voldsomme Du har mistanke om blindtarmsbetændelse

Hvor hurtigt udvikler blindtarmsbetændelse sig?

Hvordan føles blindtarmsbetændelse? — Symptomerne kan være meget drilske og ukarakteristiske, men ofte følger udviklingen det klassiske mønster:

Det begynder som regel med mavesmerter omkring navlen eller opadtil. Efter få timer vandrer smerterne ned i højre nedre del af maven, og de bliver værre, når barnet bevæger sig. Der er nedsat appetit og ofte kvalme, eventuelt enkelte opkastninger, Temperaturen er typisk omkring 37,5 — 38 grader, den er sjældent særligt høj.

Hos små børn kan symptomerne godt være ukarakteristiske — Men husk at blindtarmsbetændelse hos børn under to år er sjældent.

Hvilke organer sidder nederst i højre side?

Leveren er det største organ i kroppen og vejer hos voksne omkring 1,5 kg. Leveren sidder i højre side af bughulen under mellemgulvet, hvor den er beskyttet af brystkassens nederste ribben. Leveren er et livsnødvendigt organ. I leveren foregår der flere stofskiftefunktioner, som gør kroppen i stand til at udnytte de næringsstoffer, der er i maden, som vi spiser.

Er Coca Cola godt for maven?

‘Man får sure opstød på grund af for meget syre i maven, men drikker man en cola hjælper det, fordi sodavanden går ind og neutraliserer mavesyren.

Hvor sidder smerterne ved irritabel tyktarm?

Symptomer på irritabel tyktarm — De typiske symptomer på irritabel tyktarm er:

Smerter i maven, der ofte optræder som anfald og er turevise (kolik). Smerterne lindres efter afføring. Oftest sidder smerterne nedadtil til venstre i maven, men kan optræde overalt. Ændret afføringsmønster. Der kan både være tale om hyppigere afføring eller forstoppelse. Afføringen kan både blive mere løs og mere fast. Dette kan veksle selv i den enkelte afføring. Der kan være afgang af slim. Oppustet mave, der rumler. Oppustetheden tiltager i takt med dagens måltider, så den er mest udtalt om aftenen, men svinder typisk om natten. Der kan være ledsagende symptomer som træthed, hovedpine, smerter ved menstruation og ved samleje, led- og muskelsmerter. Ved fibromyalgi er udtalte symptomer på irritabel tyktarm meget almindelig.

Mange oplever, at og andre psykiske belastninger, uregelmæssige måltider og uregelmæssige toiletvaner fx under rejse kan fremkalde eller forværre symptomerne. For at stille diagnosen irritabel tyktarm skal man have haft mavesmerter (mindst 1 dag om ugen) i 3 uger og mavesmerterne skal være relateret til mindst 2 af følgende:, ændringer i afføringsfrekvens eller ændring i afføringskonsistensen.

Årsagen til irritabel tyktarm er ukendt, men en forstyrret kommunikation mellem hjernen og tarmen (hjerne-tarm-aksen) menes at være en del af forklaringen.Derudover er tarmen hos personer med irriteret tyktarm mere sensitiv (visceral hypersentivitet) og reagerer kraftigere på fx udspilning på grund af luft i maven, hvilket giver mavesmerter.Der er kun undtagelsesvis tale om en allergisk reaktion på indholdsstoffer i kosten.

Hvorfor har jeg ondt i den øverste del af maven?

Symptomer på øvre mavesmerter —

Smerter opadtil i maven, i trekanten mellem navlen og brystbenet og de to ribbensbuer Smerterne optræder i kortere eller længere perioder af dages til måneders varighed. Smerterne kan komme, når man er sulten eller ikke har spist i lang tid, efter (større) måltider og efter alkoholindtagelse Der kan være ledsagende kvalme og opkastning Nogle føler, at de hurtigt bliver mætte og føler sig overfyldt i maven efter måltider Der kan være halsbrand og opstød, der kan smage surt. Disse symptomer optræder især efter større, fedtrige måltider, når man bøjer sig forover eller ligger ned Oppustethed med meget luft og uro i maven og afføringsforstyrrelser er almindelige

Hos langt de fleste med mavesmerter finder man ingen årsag til symptomerne trods grundig undersøgelse. I nogle tilfælde kan mavesmerter dog skyldes:

Sår i mavesæk eller tolvfingertarm Tilbageløb af mavesyre fra mavesækken til spiserøret Cøliaki Galdesten Morbus Crohn Lægemidler, fx smertestillende medicin med acetylsalicylsyre eller gigtmedicin (NSAID)

Mange oplever også, at fx og andre psykiske belastninger, fed og krydret mad, kaffe og alkohol kan give mavesmerter.

See also:  Hvor Kan Man HVe Euro?

Er blindtarmsbetændelse akut?

Sygdommen er akut og længden af symptomerne er afgørende for forløbet. Jo kortere barnet har haft symptomer, desto mindre kompliceret bliver forløbet typisk. Ca.1/3 har komplicerede forløb. Dvs. længerevarende indlæggelse, og sygelighed efter operationen. Blindtarmsbetændelse er den hyppigste årsag til en akut operation i maven i barnealderen.

Hvorfor har jeg en stikkende fornemmelse i maven?

Brændende eller bidende fornemmelse i maven — Fornemmelsen kan skyldes mavesår, Det er dog muligt at have mavesår uden smerter, da symptomerne er meget forskellige fra person til person. Symptomer på alvorligt mavesår er blodig eller sort afføring, kvalme og opkastning og vægttab.

Hvornår må man arbejde efter blindtarmsoperation?

De fleste patienter, der opereres for blindtarmsbetændelse, udskrives inden for 24 timer efter operationen. Det er dog helt individuelt, hvornår man er klar til at komme hjem. Hvis du har behov for længerevarende indlæggelse, bliver du flyttet til et sengeafsnit.

Kan man leve uden en blindtarm?

Betændelse i blindtarmen medfører smerte i den nederste højre del af maven og mange får feber samt kvalme/opkastning. Behandlingen er, at blindtarmen fjernes ved en operation. Blindtarmen har ingen livsvigtig funktion, og man kan sagtens leve uden. Kontakt egen læge eller vagtlæge:

Fortæl, hvilke symptomer du har Kontroller din temperatur Fortæl om din mavefunktion

Hvis lægen beslutter, at du skal indlægges, foregår det som følger:

Du bliver undersøgt af en læge. Der kan være ventetid inden det bliver din tur. Hvis lægen finder det nødvendigt, bliver du sendt til CT-skanning (røntgenundersøgelse). Du får taget en blodprøve. Hvis du skal opereres, begynder du at faste.

Hvad minder om blindtarmsbetændelse?

Yersinia enterocolitica er en bakterie, der giver mave-tarminfektion, især karakteriseret ved diarré og generel utilpashed. Smitte sker overvejende via maden. Senest redigeret den 23. juli 2019 Yersinia enterocolitica giver symptomer, der minder om dem som campylobacter og salmonella giver.

Desuden giver en infektion med Yersinia dog ofte også voldsom mavepine, der kan minde om blindtarmsbetændelse. Forbigående gigtsymptomer er ofte en komplikation til yersiniainfektioner. I midten af 1980’erne var yersiniainfektion lige så hyppig som infektion med salmonella og campylobacter, men er nu ved at være en forholdsvis sjælden infektion.

I 2018 blev der registeret 282 tilfælde af infektioner med sygdomsfremkaldende Yersinia enterocolitica, Utilstrækkeligt varmebehandlet svinekød menes at være den hyppigste smittekilde. Se overvågningsdata for infektioner med Yersinia i Danmark, (NB er her også den ikke-sygdomsfremkaldende undertype 1A medregnet).

Infektion med Yersinia enterocolitica giver typisk almen utilpashed, diarré, ondt i maven, evt. kvalme, opkastninger og/eller feber. Mavesmerterne kan være meget kraftige, og der er eksempler på, at infektionen er blevet forvekslet med blindtarmsbetændelse. Den akutte sygdom går i reglen over af sig selv.

Senfølger efter en Yersinia enterocolitica- infektion forekommer relativt hyppigt; omkring 10-15 % får efterfølgende reaktiv artrit, som er en længerevarende tilstand med hævelse og ømhed af forskellige led og evt. også hududslæt (knuderosen). Dette opstår typisk få uger efter den akutte infektion og kan vare fra få uger op til flere år.

 1. Mennesker med vævstypen HLAB27 er specielt disponeret til denne tilstand, der er en allergisk reaktion på en infektion og ikke en infektion i sig selv.
 2. Yersinia enterocolitica er en bakterie, der lever i dyrs tarmsystem, specielt er den almindelig hos grise, hvor den ikke giver symptomer.
 3. I midten af 1980’erne var yersiniainfektion lige så hyppig som infektion med salmonella og campylobacter, men er nu ved at være en forholdsvis sjælden infektion.

Dette skyldes formentlig især forbedret hygiejne på svineslagterierne, men andre forhold kan også tænkes at spille en rolle. Smitte med Yersinia enterocolitica sker overvejende via mad. Bakterien kan findes i tarmsystemet hos mange dyrearter og er vidt udbredt i svineproduktionen.

 1. Det antages, at den vigtigste smittekilde er svinekød, især utilstrækkeligt varmebehandlet kød.
 2. Mange smittes også i forbindelse med udlandsrejser.
 3. Infektion med Yersinia forebygges ved at sørge for at maden er tilstrækkeligt varmebehandlet og ved god køkken- og håndhygiejne.
 4. Rigelig indtag af væske for at forebygge og behandle dehydrering som følge af diarré og opkastninger.

Anden behandling rettes mod symptomerne. Antibiotika kan måske forkorte varigheden af diarré, men har ingen virkning på reaktiv artrit eller knuderosen.

Hvorfor har jeg ondt i mellemgulvet?

Kan man have sygdomme i mellemgulvet? — Mellemgulvet er en muskel og kan derfor krampe. Når mellemgulvet kramper, kan man få hikke, men det kan også gøre ondt og give smerter, når man trækker vejret. Man kan godt have sygdomme i mellemgulvet. Ofte er der tale om brok, hvor mavesækkens øverste del ender med at sidde lidt over mellemgulvet.

 1. Det gør, at lukkemusklen mellem spiserør og mavesæk ikke fungerer, som den skal, og der kommer mavesyre fra maven op i spiserøret.
 2. Mavesyren «ætser» nu den nederste del af spiserøret, hvilket kan gøre rigtig ondt.
 3. Man kan også få en skade på den nerve, der giver mellemgulvet signaler, når man skal trække vejret.

Hvis det sker, bliver mellemgulvet helt eller delvis slapt, og så bliver vejrtrækningen noget sværere. Skaden på nerven kan opstå på grund af en tumor, efter operationer i brystkassen, infektioner og ved traumer. LÆS MERE OM

Lungerne Opkast Halsbrand, sure opstød, mavesyre-reflux og spiserørskatar Muskelkramper ved fysisk aktivitet SE OVERSIGT OVER ALLE ARTIKLER OM MUSKLER, LED OG KNOGLER

See also:  Hvor Mange Arbejdsdage Er Der P Et åR?

Sidst opdateret: 08.12.2022

Hvorfor buler min mave ud i venstre side?

Hvad er oppustet mave? — Oppustet mave er et symptom på, at vi har ekstra meget luft i mave- og tarmsystemet. En del af luften kommer af, at vi sluger luft, men det kan også skyldes de gasser, der dannes i tarmen. Oppustet mave udvikler sig typisk i løbet af dagen, så maven begynder at føles udspilet, og man kan se næsten gravid ud om aftenen. Man kan også opleve mavesmerter og kvalme.

Hvorfor har jeg ondt under navlen?

Ondt i maven Dolor abdominis, abdominis acuta (Latinsk betegnelse) Af praktiserende læge ph.d. Bjarne L. Hansen og læge Philipp Skafte-Holm, Mentor Instituttet Ondt i maven kan skyldes sygdomme man kender (kroniske mavesmerter) eller det kan skyldes pludselig opstået sygdom (akutte mavesmerter).

De hyppigste årsager til mavesmerter som kommer i ture eller mavekramper er mavetarminfektioner med diare, opkastninger og feber eller maveforgiftninger med diarré og opkastninger uden feber.Ved en maveforgiftning gør det ondt i hele maven og smerterne flytter sig rundt. De hyppigste årsager til konstante og vedvarende mavesmerter er, forstoppelse og mavesyreproblemer. De hyppigste årsager til kraftige mavesmerter er, og, Mavesmerternes placering har betydning:

Smerter over navlen skyldes oftest galdesten eller mavesyreproblemer. Smerter under navlen skyldes oftest nyresten eller blindtarmsbetændelse. Smerter i hele maven skyldes oftest sygdomme i tyktarmen — fx irriteret tyktarm eller forstoppelse.

Andre symptomer samtidig med mavesmerter har også betydning:

Mavesmerter og feber ses ved blindtarmsbetændelse eller mavetarminfektioner. forekommer ved mavetarminfektioner eller maveforgiftninger. Blod i afføringen og blodige opkastninger er alvorlige symptomer og kan forekomme ved mavesyreproblemer eller mavetarminfektioner.

Mavetarminfektioner smitter meget let fra person til person. Husk derfor hyppig håndvask. Kun i de tilfælde hvor du ved hvad mavesmerterne skydes, kan du tage medicin efter aftale med en læge. Du kan bruge almindelig smertestillende håndkøbsmedicin (paracetamol) op til 3-4 gange i døgnet.

Hvornår skal man reagere på mavesmerter?

Kontakt lægen med det samme, hvis: —

Du har feber samtidig med mavesmerterne Smerterne er meget voldsomme Du har mistanke om blindtarmsbetændelse

Hvor lang tid tager det at komme sig over en blindtarmsbetændelse?

Udskrivelse — Du kan normalt udskrives efter cirka et døgn. Hvis din blindtarm var sprunget, skal du normalt være indlagt i cirka tre døgn. Ved udskrivelsen vil lægen fortælle dig om sygemelding og eventuelle særlige forhold.

Hvad sidder nederst i højre side af maven?

Blindtarmsbetændelse Appendicitis acuta (Latinsk betegnelse) Af praktiserende læge ph.d. Bjarne L. Hansen og læge Philipp Skafte-Holm, Mentor Instituttet Blindtarmsbetændelse er en hyppig årsag til mavesmerter. Mavesmerterne starter i den øverste del af maven eller omkring navlen.

Senere flytter smerterne ned under navlen og ud til højre for midten. Kvalme, opkastning og feber kan forekomme. Hvis du har mistanke om blindtarmsbetændelse, skal du ringe til lægen med det samme. Blindtarmen er en lille udposning på tyktarmen. Den er placeret i højre side af maven under navlen. Dens længde er omkring 10 cm, bredden hyppigst 1 cm.

Funktionen af blindtarmen er ukendt. Betændelse i blindtarmen er en hyppig årsag til mavesmerter. Blindtarmsbetændelse forekommer især i 20-30 års alderen, men kan ses hos alle. De hyppigste klager ved blindtarmsbetændelse er mavesmerter, kvalme eventuelt med opkastning og feber.

Mavesmerterne starter i den øverste del af maven eller omkring navlen. Senere flytter smerterne ned under navlen og ud til højre for midten. Smerterne er vedvarende og forværres ved bevægelse. Hvis du ligger stille i sengen går det meget godt, men så snart du vil svinge benene ud af sengen og gå omkring forværres mavesmerterne.

Sygdommen begynder oftest uden feber. Senere får halvdelen temperaturforhøjelse til mellem 37,6ºC og 38,5ºC. Hver 3. med blindtarmsbetændelse får slet ikke feber. Nogle får altså lettere temperaturforhøjelse, medens andre slet ikke får feber. Det er meget sjældent, at blindtarmsbetændelse giver anledning til temperaturforhøjelse over 39,5ºC.

 • Typisk vil det gøre ondt, hvis du trykker på maven — under navlen i højre side.
 • De fleste vil også få ondt her, når de hoster.
 • Blindtarmsbetændelse er en vanskelig diagnose at stille — også for lægerne.
 • Halvdelen af dem, der bliver opereret, fordi lægerne mener, der er tale om blindtarmsbetændelse, viser sig ikke at have blindtarmsbetændelse — der er her en anden årsag til mavesmerterne.

Er blindtarmen fyldt med betændelse, kan den gå i stykker. Det er det samme, der kan ske med en bums eller byld, pludselig springer den og tyk pus løber ud. Hvis blindtarmen springer vil smerterne i maven tage til og temperaturen stige — typisk til mellem 38,5ºC og 39,0ºC.

Da der løber pus ud af blindtarmen, er der en risiko for at betændelsen kan sprede sig inde i maven. Hvis det sker, vil temperaturen stige yderligere, mavesmerterne tiltager og du vil føle dig alvorlig syg (ligger helt stille i sengen, har besvær med at tale fornuftigt, føler du er ved at besvime). Hvis lægerne mistænker, at du har blindtarmsbetændelse, vil de operere så hurtigt som muligt.

Ved operationen fjernes blindtarmen. Det er meget sjældent, der tilstøder komplikationer til operationen. Under 3% af dem, der opereres, vil udvikle betændelse i såret eller i maven. Det vigtigste er at ringe til lægen med det samme, hvis du har mistanke om blindtarmsbetændelse.