Hvor Meget StrM Bruger Et Tv?

Hvor Meget StrM Bruger Et Tv
Hvad koster det at have et tv tændt? — De fleste danskere tænder fjernsynet hver dag – og i gennemsnit bruger danskerne 15 % af deres strømforbrug på underholdning – og dermed tv’et. Mange elsker at tilbringe en masse tid foran tv’et og se film, serier og sport.

 • tv’ets alder,
 • watt-forbrug,
 • energimærket,
 • skærmens størrelse,
 • og hvor meget skærmlys du har tændt på tv’et.

Et moderne LED smart tv med en almindelig 55″ skærm bruger cirka 140 kWh om året, mens et plasma-tv af ældre dato med samme skærmstørrelse kan bruge op imod 900 kWh om året. Skærmens størrelse er nemlig afgørende for dit elforbrug. For eksempel vil et 65″ tv koste cirka dobbelt så meget som et 43″, til trods for at det ikke er dobbelt så stort. Hvor Meget StrM Bruger Et Tv Der kan være penge at spare på dit tv’s strømforbrug ved at følge disse små råd:

 1. Skru ned eller sluk for tv’ets back-light, HDR-funktion og lysstyrke.
 2. Gå efter et lavenergi-tv – som fx et LCD eller OLEC-tv. Den teknologi har det laveste strømforbrug.
 3. Vælg et tv, der har et energimærke E eller bedre.
 4. Lav en elaftale, der passer til dit forbrug – måske har du brug for en variabel elpris, hvis du ser tv uden for det tidspunkt, der er billigst.
 5. Se tv i kortere tid

Hvor Meget StrM Bruger Et Tv Selvom du har slukket dit tv på fjernbetjeningen eller med din smart phone, så vil det ikke være helt slukket – det vil stå på standby. Moderne tv bruger næsten ingen strøm, når det står på standby – heller ikke selvom det står på standby døgnet rundt.

Men det er altid en god idé at slukke helt for standby, hvis du over en længere periode ikke skal bruge tv’et – for eksempel hvis du skal på ferie eller weekendtur. Ældre tv vil dog have et mindre elforbrug, mens det står på standby, og du vil kunne spare både kWh og penge ved at slukke dit tv på kontakten, hver aften inden du går i seng.

Men det er lidt af en myte at dit tv sluger en masse strøm på standby – det gør moderne, nye tv ikke. Faktisk tager dit tv slet ikke skade af at blive slukket en gang imellem – medmindre du har et billedrørsfjernsyn. Hvor Meget StrM Bruger Et Tv Er dit tv cirka 5 år gammelt og mellem 45-65″, vil watt-forbruget være på cirka 96,9 watt. For at omregne det til kWh, dividerer du med 1000. Det vil sige, at tv’et vil bruge 96,9 W divideret med 1000 = 0,0969 kW (kilde: AV Experten)

Hvor meget strøm bruger et tv om dagen?

TV — Hvor meget strøm dit tv bruger, afhænger af flere ting. Blandt andet hvor stort tv’et er, hvilket energimærke det har samt hvor mange timer om dagen, det er tændt. Et tv på 42 tommer med energimærke B – som kører 4 timer om dagen — bruger omkring 140 kWh om året.

Hvad koster det at se tv i en time?

Hvor meget strøm bruger et TV i timen og hvad koster det?

Tv 45-60′ (ca.10 år) Tv 45-60′ (nyt)
Forbrug i watt 275,8 watt 74,5 watt
Pris i timen 2,64 kr. 0,23 kr.
Pris om måneden 81 kr. 7 kr.
Pris om året 966 kr. 87 kr.

Hvor mange kWh bruger et slukket tv?

Hvor meget koster et TV i standby Dette TV bruger 110 W i normal drift, i timen, men bruger kun sølle 0,5 W i standby mode i timen. Årligt bruger et 55′ QLED eksempelvis kun ca.4,5 kWh i standby-mode. Dette svarer til en omkostning på kun 10,13 kr.

Er det dyrt at se tv?

Find ud af, hvor mange penge du bruger på at støvsuge, brygge kaffe, spille på din videospilskonsol, barbere skægget og stryge skjorter Når elregningen dumper ind ad brevsprækken, går det op for mange, hvor meget elektricitet koster. De seneste år er elregningen for en gennemsnitlig dansk familie steget med 1150 kroner, og noget tyder på, at det kan være svært at gennemskue, hvad helt almindelige dagligdagsting koster.

Derfor har tv2.dk set på, hvad de «usynlige el-priser» ligger på. De fleste danskere tænder for fjernsynet hver dag, men de færreste tænker over, hvor meget strøm et fladskærms-tv bruger. Hvis du ser tv tre timer om dagen, koster det dig cirka en krone at lade fjernsynet køre, mens du ligger på sofaen, oplyser Dansk Energi.

— Ved tre timers fjernsyn ligger udgiften på lige knap en krone om dagen — baseret på et LED 40 tommers fjernsyn med et gennemsnitligt forbrug på 160 kilowatttimer, siger pressechef Eva Kjær til tv2.dk.

Hvad koster et tv på standby om året?

Smart styring giver højere standbyforbrug — Du kan spare energi med smart styring, f.eks. med smarte stikkontakter. Men smart styring kan også give et højere elforbrug. Nye apparater må højst bruge:

 • Normal standby: 0,5 watt
 • Standby med smart styring: 2 watt (= netværksstandby, dvs. hvis apparatet er på nettet)
 • Specielle funktioner: Helt op til 8 watt
See also:  Hvor Mange Mb Er En Gb?

Ældre apparater har højere forbrug. Et ældre smart-tv kan f.eks. koste helt op til 210 kr./året alene i standbyforbrug, hvor et nyt smart-tv typisk koster typisk 35 kr./året i standby.

Hvor meget koster det at bruge en ovn?

Hvor meget strøm bruger en ovn? Se hvor du kan spare. EWII En ovn bruger typisk mellem 2000 og 3000 watt i strøm i timen, men det afhænger af ovnens størrelse og type. Det svarer til 2-3 kWh. Det betyder, at hvis du for eksempel har en ovn, der bruger 2500 watt strøm, og du tænder den i en time, så vil den bruge 2,5 kWh strøm. Hvor Meget StrM Bruger Et Tv

Helt præcist, hvor meget en ovn bruger ved 200 grader er svært at sige, for det afhænger af forskellige faktorer, som for eksempel ovnens størrelse, type, alder og hvor effektiv den er.Men helt generelt kan man sige at en ovn vil bruge mere strøm, jo højere temperatur den er indstillet på, fordi det kræver mere energi at opvarme ovnen til de 200 grader.Det er derfor sandsynligt, at ovnen vil bruge mere strøm ved 200 grader end ved lavere temperaturer – derudover skal du også huske at strømforbruget kan variere afhængigt af, hvad du bruger ovnen til – om du steger hanekyllinger eller bager kanelsnegle, og hvor længe ovnen er tændt.Hvis du vil have et mere præcist skøn over, hvor meget strøm din ovn bruger, kan du prøve at tænde ovnen i en time, mens den er indstillet på 200 grader, og derefter tjekke dit strømforbrug via EWIIs selvbetjening.

Hvor Meget StrM Bruger Et Tv Prisen for at bruge en ovn afhænger af flere ting, fx hvilken type ovn har du, hvor ofte bruger du den, og hvad er elprisen på det pågældende tidspunkt. Der er altså flere faktorer, der bestemmer, hvor meget det koster i strøm at bruge en ovn. Men for at give et eksempel opsætter vi her et lille regnestykke:

Ovn med 2.000 watt Ovnen er i brug ca.1 time om dagen På en måned vil det svare til at bruge 2000 watt x 1 time/dag = 2000 watt-timer/dag. Så på en måned med 30 dage bruger ovnen 60.000 watt – det er omregnet til kilowatttimer = 60 kWh. Ganger du kilowatttimerne på 60 kWh med elprisen, vil du komme frem til, hvad ovnen koster dig i strøm pr. måned.

Men vær opmærksom på at det her er et eksempel, for din virkelige pris afhænger også af hvor energieffektiv din ovn er – og om den er ny eller 20 år gammel. Det er svært at sige helt generelt, om det er en ovn eller en mikroovn, der bruger mest strøm.

 1. Det afhænger nemlig af de to ovnes størrelse, type, alder og effektivitet.
 2. Men helt generelt vil en ovn alt andet lige bruge mere strøm end en mikroovn, fordi en ovn er større og har højere varmeeffekt.
 3. En almindelig mikroovn vil typisk bruge mellem 600 og 1200 watt strøm, mens en ovn vil bruge mellem 2000 og 3000 watt strøm.

Det er derfor vigtigt at undersøge det eksakte strømforbrug for ovn eller mikroovn, hvis du vil vælge den af de to, der bruger mindst strøm. Hvor Meget StrM Bruger Et Tv Ved at bruge varmluftsfunktionen på din ovn, bruger du en højere varmeeffekt. Derfor vil varmluft på din ovn bruge mere strøm end ved at bruge almindelig ovn. Varmluftsfunktionen på din ovn er designet til at opvarme maden med varm luft, hvor den almindelig ovn er designet til at varme maden med et varmelegeme eller varmeelement. Hvor Meget StrM Bruger Et Tv Airfryerne vinder mere og mere indpas i Danmark, og danskerne har virkelig taget airfryeren til sig som den «nye måde» at tilberede aftensmad og bage brød på. En airfryer har en lavere varmeeffekt end en almindelig ovn, og derfor vil den bruge mindre strøm – og dermed være billigere i drift end en ovn.

 1. En airfryer er design til at tilberede maden via såkaldt luft-fritering i stedet for at opvarme maden med et varmelegeme eller varmeelement.
 2. Med luft-friteringen bruges mindre energi, og strømforbruget vil derfor tilsvarende være lavere.
 3. Igen er det vigtigt at have for øje, hvad du sammenligner.
 4. Er ovnen spritny vil den også have et lavere strømforbrug – og er din airfryer tændt i længere tid end ovnen, bruger du måske alligevel tilsvarende mængde strøm.

Derfor afhænger det af, hvad du sammenligner, effektivitet, alder og størrelse. Dit hjem Se hvor det bedst (ra)batter sig at spare. : Hvor meget strøm bruger en ovn? Se hvor du kan spare. EWII

See also:  Hvor Meget D Vitamin Om Dagen?

Kan det betale sig at slukke for tv?

TV og skærm — Mange har store fladskærms-TV stående, der kan bruge meget strøm. Det vigtigste – og nemmeste – råd er at slukke for TV’et, når du forlader rummet eller ikke bruger det. Står dit TV tændt en time mere om dagen, end du faktisk bruger det, kan det koste dig op til 480 kroner om året i strømforbrug.

Hvad koster det i strøm at have fjernsyn tændt?

Fjernsyn. Hvis du har et mere end fem år gammelt fjernsyn på 50 tommer, bruger det cirka 97 kilowatttimer på et år, hvis det i gennemsnit er tændt tre timer om dagen. I 2020 brugte fjernsynet for cirka 212 kroner strøm om året. I 2022 bruger fjernsynet for cirka 584 kroner strøm om året.

Hvor meget strøm bruger en 25 år gammel fryser?

Hvor meget strøm bruger en fryser? — Der er forskel på strømforbruget alt efter, hvilken fryser du har. Strømforbruget afhænger bl.a. af, om det er en kummefryser eller et fryseskab, hvilket energimærke det har, og hvor gammel fryseren er. Har du et fryseskab på 200 liter, som er under 5 år gammelt, skal du regne med, at det bruger ca.260 kWh om året.

Til sammenligning bruger en tørretumbler på samme alder tæt på det samme, nemlig ca.245 kWh om året, hvis du tumbler 2 gange om ugen, hvorimod en håndklædetørrer på el, der er tændt døgnet rundt, bruger hele 1.000 kWh om året. Der er dog stor forskel på strømforbruget alt efter, hvilken fryser du har.

En kummefryser på 200 liter, som er under 5 år gammel, bruger ca.219 kWh, hvor et fryseskab på 300 liter, der er ældre end 5 år bruger ca.337 kWh.

Kan man slukke for WiFi om natten?

Sluk din router, når den ikke bruges — ELFORBUNDET.DK Sammen presser vi prisen på el Fordi internet routere ofte er gemt af vejen, så glemmer mange mennesker at slukke for dem, når de ikke er i brug. Det betyder, at mange routere rundt om i landet står og bruger unødvendig strøm.

Det er derfor en rigtig god vane, at slukke for sin router hver gang man også slukker for computeren. Danmarks statistik anslår, at 89 % af alle danskere har adgang til internettet. Som følge heraf findes der rigtig mange routere rundt omkring i landet. Disse står tit gemt af vejen og ude af syne i skabe, bag sofaen eller lignende.

Det betyder, at man ofte glemmer at slukke dem, når de ikke er i brug. ELMODEL-bolig har undersøgt sagen, og fundet ud af at 75 % af alle danskere sjældent slukker deres internetforbindelse. Det kan måske være svært at tro, at den lille router har nogen særlig effekt på ens årlige strømforbrug.

 • Men man skal ikke lade sig narre.
 • En routers standby forbrug vil når den står tændt 24 timer i døgnet, betyde en CO2 udledning på 25 kg om året.
 • På elregning vil dette betyde en udgift på 100 kr.
 • Penge som man sagtens ville kunne spare, hvis man blot slukkede for routeren når den ikke var i brug.
 • Der sker ikke nóget funktionelt ved at slukke for routeren.

Så snart man tænder for den igen, genopretter den hurtigt internetforbindelsen. Faktisk vil routeren med stor sandsynlighed være klar til brug hurtigere, end ens computer er det. Vær dog obs på hvornår dit teleselskab laver opdateringer af softwaren. Nogle udfører det kun om natten, hvorfor det i værste fald kan betyde sikkerhedshuller, hvis du aldrig får opdateret softwaren.

 1. Hvis routerens placering gør det vanskeligt at slukke for den, kan man med stor fordel tilslutte en elspareskinne eller et tænd-luk ur.1.
 2. En god vane er at slukke for sin router, når man ikke bruger sin computer.
 3. Allervigtigst er det naturligvis at slukke for sin router, når man tager på ferie og lignende.2.

Står routeren eventuelt så den er svær at komme til, kan der med fordel tilsluttes et tænd-sluk ur eller en elspareskinne. : Sluk din router, når den ikke bruges — ELFORBUNDET.DK Sammen presser vi prisen på el

Hvad koster en kaffemaskine i strøm?

Hvad koster det i strøm at lave en kop kaffe?

Pris pr. dag Pris pr. måned
Filterkaffemaskine 0,7 kr. 21 kr.
Espressomaskine 0,4 kr. 13 kr.
Kapsler eller puder 0,4 kr. 12 kr.

Hvad koster det at lade en computer?

Rekordhøje elpriser: Hvad koster det at oplade din elektronik Efteråret 2021 har budt på rekordhøje elpriser i Danmark, med en pris per kilowattime der snildt kan overstige 5 kroner, afhængig af tidspunktet på dagen. Men går du rundt og bekymrer dig, hver gang du sætter din smartphone til opladning, kan vi give dig ro i sindet; det er næppe den post, der vælter budgettet.

See also:  Hvor Meget Er En Hektar?

Faktisk koster det mindre end én øre at oplade en typisk smartphone og en bærbar computer kan oplades fra 0-100 procent for omkring 3 øre. Snakker vi større «gadgets» som elbiler stiger prisen naturligvis. Men Danmarks mest solgte elbil i år, Volkswagen ID.4 kan oplades for 243 kroner. Det er stadig væsentlig mindre end det koster at fylde fossile brændstoffer på traditionelle biler.

Vi har lavet denne oversigt, der viser priserne på opladning af genopladelige gadgets med en pris per kilowattime på 3,16 kroner, hvilket var gennemsnitsprisen for denne skribent i går mandag.

Enhed Typisk kapacitet (Wh) Pris for fuld opladning
Trådløse hovedtelefoner 2-3 Wh 0,06-0,09 øre
Smartphone 5-15 Wh 0,15-0,47 øre
Tablet 20-40 Wh 0,63-1,3 øre
Bærbar computer 40-100 Wh 1,3-3,16 øre
Robotstøvsuger 40-80 Wh 1,3-2,52 øre
Elcykel 400 Wh 1,26 kr.
Elbil (generel) 50.000 Wh 158 kr.
Tesla Model 3 76.000 Wh 240 kr.
Volkswagen ID.4 77.000 Wh 243 kr.

Udregnet med en pris på 3,16 kr. per kilowattime. Det afskrækkende er nokmest, at vi gennem de sendte halvandet års tid har vænnet os til relativt lave elpriser. Igennem de sidste to år har en kilowattime kostet i gennemsnit 2,16 kroner. I denne periode sidste år kostede en kilowattime bare 2,09 kroner.

 • I årets første tre kvartaler har gennemsnitsprisen været 2,23 kroner.
 • I 2020 var den 2,10 kroner og i 2019 2,22 kroner.
 • Men i 2018 var gennemsnitsprisen på en kilowattime altså på 2,31 kroner og i 2017 på 2,25 kroner.
 • Herunder en oversigt over den gennemsnitlige elpris per kilowattime for danskere mellem 2017 og 2021.

Beregningen er lavet ud fra et forbrug for 4.000 kWh årligt og er foretaget af Forsyningstilsynet. Der er, naturligvis, endnu ikke kommet tal for fjerde kvartal, men de topper tredje kvartal. Gennemsnitlig samlet elpris for en forbruger med et årligt forbrug på 4.000 kWh (kilde: Forsyningstilsynet) : Rekordhøje elpriser: Hvad koster det at oplade din elektronik

Hvor meget kan man spare ved at slukke for TV?

Hvor meget kan du spare ved at slukke for dit tv? Det kan være en dyr fornøjelse at lade dit tv stå tændt, når du egentlig ikke ser på det. Læs, hvor meget du kan spare ved at slukke for dit tv en time om dagen, og hvordan du ellers kan sænke strømforbruget. Det betaler sig at slukke for tv’et. Du kan spare mange penge, hvis du slukker dit tv i stedet for at lade det stå tændt en del af dagen. Det viser et regneeksempel fra Bolius’ bog Hvis du har et af de store fladskærms-tv på 57 tommer, der bruger 600 W, og du slukker det en time ekstra om dagen, vil du spare næsten 500 kr.

om året. De nyeste, store fladskærms-tv kan dog have et forbrug på 100-200 W, og så bliver besparelsen noget mindre. I brugsvejledningen til dit tv kan du se, hvor stort et strømforbrug det har. Du kan også købe eller låne et såkaldt Sparometer, der kan måle, hvor stort et elforbrug dit tv har – både når det er tændt og står på standby.

LÆS OGSÅ:

Hvad kan man sparer ved at slukke for standby?

Sluk helt for de el-apparater, du ikke bruger — En familie bruger i gennemsnit 400 kWh om året alene på standby. Det svarer til 800 kroner årligt og er således både spild af penge og god energi. Alene ved at undgå, at børnenes spillekonsol står på standby, kan du spare 100 kroner om året.

Hvad er billigst at bruge ovn eller mikroovn?

Hvad bruger mest strøm – ovn eller mikroovn? — Ifølge Energistyrelsen bruger en ovn omkring 0,73 kWh pr. gang, hvorimod en mikrobølgeovn bruger omkring 0,03 kWh pr. gang. En mikrobølgeovn har dermed et lavere strømforbrug end en almindelig ovn.

Hvad koster et LED tv i strøm?

Hvor meget strøm bruger et LED TV? Et moderne LED bruger kun omkring 140 kWh om året, mens et gammelt Plasma TV bruger helt op imod 900 kWh om året. En kWh koster omkring 3,25 kroner, så du kan forvente en pris på 462,64 kroner, hvis du bruger LED TV og helt op til 3.024 kroner, hvis du bruger Plasma TV.

Hvad koster 50 watt i timen?

Prisen for en gulvventilator 50 W x 24 timer = 1200 Wh (watt timer). Forbrug i kWh er 1,2 kWh. Hvis elprisen er 2,25 kr.