Hvor Meget Er En Genstand?

Hvor Meget Er En Genstand
En genstand er 12 gram (1,5 cl) ren alkohol.

Hvor meget procent er en genstand?

Eksempler — En almindelig 33 øl på 4,6% alkohol indeholder således ca.1 genstand. Ligeledes svarer 1 genstand til 4 cl stærk spiritus (37,5% alkohol), 7,5 cl mild spiritus (20%) eller ca.12 cl rødvin.

Hvor meget er en genstand 40%?

Genstandstabel

Drikkevarer Antal genstande
1 lille glas spiritus (2 cl., 40 % vol.) ½
1 stort glas spiritus (4 cl., 40 % vol.) 1
1 ready-to-drink, fx Barcadi Breezer (27,5, 5 % vol.) 1
1 flaske spiritus (70 cl., 38 % vol.) 18

Hvordan udregner man en genstand?

Tabel over genstandenes mål og promille — Her kan du se, hvad en genstand er i et glas. Vi har taget gennemsnittet for diverse drikke. Vine kan for eksempel godt variere flere procenter, fra ca.11 procent til 14. Du kan selv udregne, hvad en genstand svarer til i de flasker, du har stående eller køber.

Aalborg Akvavit 45 % 3,1 cl.Snaps 40 % 4 cl. Vodka 4 cl. Gin 4 cl. Whisky 4 cl. Cognac 4 cl.Rom 4 cl.Tequila 4 clBlå Gajol shot 4,2 cl.Aperol Aperitivo 6 cl.Et glas portvin 8 cl. Baileys 8 cl.Et glas rødvin, hvidvin, mousserende vin på 12 cl.Stærk øl 16-26 cl.Halvanden flaske Bacardi Breezer, Smirnoff Ice a 27 cl pr flaske.En almindelig flaske øl 33 cl. Cider som Somersby 33 cl.

Hvor fuld bliver man af en genstand?

Hvad er «en genstand?» — Når man taler alkohol, er en genstand i Danmark betegnet som 12 gram rent alkohol. Det er en fast defineret enhed, som man typisk anvender til at sammenligne hvor påvirket man kan blive af en given alkoholisk drik – uanset om det er øl, shots, vin eller drinks.

Hvad svarer 2 genstand til i promille?

En mand på 80 kg, der drikker 2 genstande får en promille på 0,44. En kvinde på 55 kg, der drikker 2 genstande får en promille på 0,79.

Hvad er en hel genstand?

Promille — Hvor meget er en genstand?

 • Er du i tvivl om, hvor høj din alkohol promille er?
 • En genstand svare til 12 gram rent alkohol.
 • Her kan du se, hvor mange genstande de mest hyppige drikke indeholder:
 • 1 øl på 33 cl indeholder 1 genstand
 • 1 guldøl indeholder omkring 1,25 genstand.
 • 1 stærk øl kan indeholder omkring 1,5 til 2 genstande.
 • 1 glas vin på 12 cl indeholder 1 gestand.
 • 1 hel flaske vin på 75 cl indeholder omkring 6 til 7 genstande
 • 1 glas hedvin 8 cl indeholder 1 genstand.
 • 1 glas spiritus 4 cl indeholder 1 genstand.
 • 1 flaske spiritus 70 cl kan indeholde omkring 20 genstande.
 • For at regne ens alkohol promille ud tilnærmelsesvis, kan man bruge formlerne herunder.
 • Kvinder: (12* antal genstande) / ( 0,55* vægt i kilo ) = promille
 • Mænd: (12* antal genstande) / ( 0,68* vægt i kilo ) = promille

Bliver du taget med en promille på over 0,5, bliver du anholdt for spirituskørsel. Der er meget hårde straffe for denne overtrædelse. Hvad er min forbrændingstid: Der er mange som tror, at ved at hjælp af motion forbrændes alkoholen hurtigere. Nogle tror også at frisk luft har en virkning, men intet af dette passer.

 1. Alkoholen forbrændes nemlig med en konstant hastighed i leveren, og påvirkes derfor ikke af overstående.
 2. Vægt: Forbrændingstid ( minimum – maksimum )
 3. 50 Kilo 1 time og 30 min – 2 timer og 30 min
 4. 60 Kilo 1 time og 20 min – 2 timer
 5. 70 Kilo 1 time og 10 min – 1 time og 40 min
 6. 80 Kilo 1 time – 1 time og 30 min
 7. 90 Kilo 50 min – 1 time og 20 min
 8. 100 Kilo 50 min – 1 time og 10 min

: Promille — Hvor meget er en genstand?

Hvor mange genstande anbefales?

Sundhedsstyrelsens genstandsgrænser — Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man ikke drikker mere end 10 genstande om ugen uanset om man er mand eller kvinde, og at man ikke drikker mere end fire genstande på samme dag. Hvis man har et forbrug, der ligger på dette niveau eller under, har man lav risiko for at udvikle sygdomme på grund af alkohol.

Hvornår er jeg ædru igen?

Også for en mand går forbrændingen først i gang cirka 45 minutter efter første alkoholindtag. Drikker du 14 genstande, tager det derfor cirka 17,5 timer at få en promille på nul. Det vil sige, at kører du bil 12 timer efter første alkoholindtag, så har du 4,2 genstande tilbage i blodet.

Hvornår er man fuld?

Allerede op mod 0,5 promille føler man sig oftest let påvirket, især hvis det er længere tid siden, at man sidst har drukket alkohol. Mellem 1 og 2 promille bliver de fleste tydeligt påvirkede og kan blive trætte og sløve. Ved ca.1,5 promille får man ofte problemer med hukommelsen.

Hvor lang tid tager det at forbrænde 5 genstande?

Rigtig mange danskere kører bil dagen derpå, selvom de er i tvivl om, hvorvidt deres promille stadig er for høj. Men der er god grund til at være forsigtig, for der går nemlig overraskende lang tid, før de kolde dråber er ude af kroppen igen. Sæsonen for julefrokoster er skudt i gang, og heldigvis er langt de fleste fornuftige nok til at lade bilen stå derhjemme, hvis der skal alkohol i blodet.

 1. Til gengæld kniber det lidt med at have styr på, hvornår man kan køre til bageren morgen efter.
 2. I en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden blandt 860 bilister, svarer 15 procent af de adspurgte, at de inden for det seneste år har kørt bil dagen efter en våd aften, selvom de var i tvivl om, hvorvidt deres stadig promille var for høj.

Nogle har endda gjort det flere gange. Men der er grund til at være forsigtig. Ifølge Rådet for Sikker Trafik er maksimumgrænsen for spirituskørsel 0,5. Det tager mænd i gennemsnit 1 time og 15 minutter at forbrænde en genstand, mens det tager kvinder 1 time og 45 minutter.

Hvor mange genstande er der i 3 liter vin?

Så mange genstande indeholder en bag in box vin (3 liter/300cl)

Vintype Alkoholprocent Genstande
Rødvin 14% 28
Kraftig rødvin 16% 32
Let rødvin 12% 24
Hvidvin 10% 20

Hvor mange genstande om ugen?

Nye genstandsgrænser for alkohol fra Sundhedsstyrelsen Biografi 10-4 er tallene, du skal huske, hvis du er en voksen dansker.0 er tallet, hvis du er under 18 år. Vi ved, at unge, der drikker store mængder alkohol på én gang, er i øget risiko for ulykker, vold og uønsket sex Niels Sandø, enhedschef, Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens anbefalinger, der netop er landet, bygger på ny viden om, hvad alkohol betyder for helbredet, skriver styrelsen.

Kan man drikke 2 øl og køre bil?

Spirituskørsel: Så meget må du drikke Hvor Meget Er En Genstand (Foto: © Grafik: Mie Hvidkjær, DR Nyheder) December er over os, og det er tid til julefrokoster med familie, venner og kolleger. Til en julefrokost drikker mange af os mere end normalt. Det betyder, at mange bevæger sig over promillegrænsen på 0,5, der er grænsen for, hvornår man kører spirituskørsel, hvis man tager bilen hjem fra julefrokosten,

 • Mænd: Antal genstande x 12 : (kropsvægt i kg x 0,68) = promille
 • Kvinder: Antal genstande x 12 : (kropsvægt i kg x 0,55) = promille

Det betyder eksempelvis, at en mand på 70 kilo, der drikker to genstande får en promille på 0,50, mens en kvinde på 65 kilo efter to genstande får en promille på 0,67. Hos Rådet for Sikker Trafik understreger administrerende direktør Mogens Kjærgaard Møller dog, at kan man slet ikke bruge den regnemetode til noget, hvis det handler om bilkørsel: — Man kan slet ikke stille det regnestykke op.

 • Der kan være mange andre ting, der spiller ind udover køn og vægt.
 • Derfor siger vi max én genstand, så er du på den sikre side, hvis du altså skal køre bil, siger han.
 • I mange andre lande er der nultolerance overfor alkohol, når man kører bil.
 • Derfor mener Mogens Kjærgaard Møller, at man skal have respekt for, at der i Danmark faktisk er en rummelighed i reglerne, som gør det muligt, at man tager en enkelt genstand.

— Hvis folk ikke forstår at respektere alkoholgrænsen, så kan den politiske konsekvens jo på et tidspunkt blive, at man indfører nultolerance, siger han og afslutter: — Man skal ikke gamble med det her. For man gambler på et meget risikabelt grundlag.

Dem, der kører rundt med for meget alkohol i blodet, kører sjældent i en kæmpe brandert. De har oftest kun lige præcis lidt for meget i blodet. Men de kører med den der lille overskridelse, som gør, at de er en risiko for alle os andre og dem selv ude i trafikken. I dag skyldes hver femte dødsulykke i trafikken alkohol.

Derfor har man hos Rådet for Sikker Trafik igen i år sat fokus på spritiuskørsel i juletiden — blandt andet med denne grafik: Hvor Meget Er En Genstand Det er alt for kompliceret at regne promillen ud efter en våd aften. Hold dig derfor maksimalt til én genstand, hvis du skal køre, lyder det fra Rådet for Sikker Trafik (© Rådet for Sikker Trafik)

 • 0,2 promille : Øjets evne til hurtigt at fokusere og omstille sig fra lys til mørke forringes.
 • 0,5 promille : Evnen til på en gang at opfatte situationer og samtidig udføre præcise bevægelser begynder at forringes. Synsvinklen indsnævres.
 • 0,8 promille : Nedsat koordinationsevne og øget reaktionstid.
 • 1,0 promille : Opmærksomheden og koncentrationsevnen er svækket, begyndende træthedssymptomer og nedsat balance- og bevægelsesevne.
 • 1,5 promille : Udtalt forringet bevægelsesevne og talebesvær. Centralnervesystemet har fået nok – og maven sikkert også.
 • 2,0 promille eller derover: Udtalte forgiftningssymptomer. Selvkontrollen er helt væk. Bevidstheden nedsættes, og man kan blive bevidstløs. En promille over 3 kan være livsfarlig.
 1. Alexander Lukasjenko fortæller, at det var «smertefuldt» for ham at se weekendens begivenheder i Rusland. Billedet her er taget i en anden forbindelse. (Foto: © NATALIA KOLESNIKOVA) Under en tale i den belarusiske hovedstad, Minsk, udtrykte landets leder, Alexander Lukasjenko, i dag at det var «smertefuldt» for ham at se, da Wagner-soldater i lørdags vendte russiske myndigheder ryggen og marcherede mod Moskva, Det skriver det britiske medie The Guardian. Han fortæller samtidig, at han havde sat belarusiske tropper og politi i højeste alarmberedskab. — Jeg vil ikke skjule det, det var smertefuldt at se begivenhederne, der fandt sted i det sydlige Rusland. Ikke kun for mig. Mange af vores borgere tog dem til sig. Fordi Fædrelandet er ét, siger Lukasjenko ifølge The Guardian, der citerer det russiske nyhedsbureau Tass. — I løbet af eftermiddagen blev alle væbnede styrker sat i fuld kampberedskab. Historien husker: Belarusere ved, hvordan de skal forsvare deres land. Vi har været været og vil være stærkere end nogen udfordringer.
 2. Efter gårsdagens skybrud over Danmark er anmeldelserne tikket ind hos forsikringsselskaberne. Topdanmark og Alm. Brand oplyser, at de indtil nu har fået over 400 anmeldelser, fortæller selskaberne til Ritzau. Det er særligt kunder fra det sydlige Jylland og Fyn, de har hørt fra, og de forventer, at der fortsat vil være travlt ved telefonerne og online, hvor man kan anmelde sine skader. Ifølge Topdanmark er skaderne ofte relateret til vand, der er steget op fra fyldte kloaker. Derudover har jorden haft svært ved at absorbere de store mængder vand efter en tør periode.400 anmeldelser kan lyde af meget, men andre uvejr har givet endnu flere. Efter stormen Otto i februar meldte Tryg og Alm. Brand Group om omkring 700 anmeldelser. Tidligere har stormene Allan og Bodil medført omkring 45.000 anmeldelser, skriver Ritzau.
 3. En tidligere Audi-chef får 21 måneders betinget fængsel. Det skriver flere internationale medier, Audi-chefen er ved en tysk domstol blevet dømt for sin rolle i den såkaldte dieselgate. Sagen udspringer af, at Volkswagen i 2015 blev opdaget i at have fiflet med software i millioner af dieselbiler verden over. Den tidligere Audi-chef er dømt for ikke at have gjort nok for at forhindre, at biler fra Volkswagen, Audi og Porsche-køretøjer blev udstyret med software, der underdrev hvor meget bilerne belastede klimaet — selv efter at dielselskandalen var blevet offentligt kendt. Dieselskandalen har kostet Audis modersselskab Volkswagen mere end 30 milliarder dollars i bøder og forlig, og to amerikanske chefer er også idømt fængselsstraffe.
 4. USA’s Højesteret afviste i aftes dansk tid Republikanernes forsøg på at få indført et nyt kort over valgdistrikter i Louisiana. Republikanerne forsøgte at samle størstedelen af delstatens sorte indbyggere i ét valgdistrikt og sprede dem ud i andre distrikter med et flertal af hvide vælgere. Det nye valgkort blev ellers vedtaget i 2021. Dengang nedlagde delstatens demokratiske guvernør dog veto, hvilket blev afvist med et kvalificeret flertal af den delstatslige Kongres. Sagen endte i Højesteret, som nu har givet Demokraterne og en række sorte borgerrettighedsforkæmpere medhold, Optegnelsen af valgdistrikter har stor indflydelse på midtvejsvalget, Louisiana har seks distrikter, der hver skal vælge ét medlem til Repræsentanternes Hus. Lige nu er fem republikanere og én demokrat valgt. Hvis langt størstedelen af områder med sorte vælgere, som overvældende stemmer demokratisk, skulle samles i ét valgdistrikt i stedet for to, ville det betyde en større sandsynlighed for, at delstaten ved næste midtvejsvalg igen ville vælge fem republikanere og én demokrat. Taktikken er kendt i USA og bruges af både Republikanere og Demokrater til at øge deres indflydelse i Kongressen,
 5. er kommet i besiddelse af en lydoptagelse, hvor USA’s tidligere præsident, Donald Trump, indikerer, at han holder et hemmeligt dokument fra Pentagon med planer om at angribe Iran. — Det her er papirerne, siger Donald Trump i optagelsen, mens han omtaler dokumentet. På lydoptagelsen omtaler Trump også noget som «fortrolig» og «hemmelig» information, mens man tilsyneladende kan høre lyden af papir, der bevæger sig. Lydoptagelsen stammer fra et interview, som Donald Trump gav til personer, der arbejdede på en bog om Mark Meadows, Trumps tidligere stabschef. Ifølge CNN er optagelsen fra juli 2021. Lydoptagelsen kan undergrave Trumps påstande i et interview med Fox News fra sidste uge, hvor han siger, at der ikke var noget dokument, skriver CNN.
 6. En turist har fået Italiens kulturminister på nakken, efter han i fredags ridsede sin forlovedes navn i muren på det næsten 2.000 år gamle Colosseum i Rom — og blev filmet mens han gjorde det. Kulturminister Gennaro Sangiuliano opfordrer nu til, at manden bliver «identificeret og straffet». — Jeg anser det for at være meget alvorligt, uværdigt og et tegn på enorm uhøflighed, at en turist skamferer et af de mest berømte steder i verden — historisk verdensarv — ved at ridse navnet på sin forlovede, skriver ministeren på Tweetet er ledsaget af et sløret billede af turisten og en video, hvor man kan se ham ridse bogstaver ind i en mur med en nøgle. Hvis manden bliver identificeret og dømt, risikerer han en bøde på mindst 15.000 euro, svarende til knap 112.000 kroner, eller op til fem års fængsel, skriver CNN.
 7. Når termometeret stryger i vejret, og hedebølgerne rammer, kan de i værste tilfælde slå mennesker ihjel. Sådan er situationen i Tyskland, hvor de igen i år forventer hedebølger, og derfor vil landets sundhedsminister have en plan for beskyttelse mod hede, som skal være med til at redde liv. Det skriver nyhedsbureauet dpa ifølge Ritzau. Derfor skal sundhedsminister Karl Lauterbach i denne uge mødes med repræsentanter for plejesektorer samt lægefaglige og andre eksperter for at drøfte en sådan plan. Ifølge ministeren skal planen indeholde advarsler inden en potentiel hedebølge ved brug af radio, fjernsyn og notifikationer på telefoner. I Tyskland har man allerede en onlineportal, hvor kommuner kan informere om, hvad borgerne kan gøre for at beskytte sig selv mod ekstreme temperaturer.
 8. Den tidligere topboss i Fagbevægelsens Hovedorganisation, Lizette Risgaard, stopper i Nationalbankens Repræsentantskab. Det skriver mediet Finans. — Denne post har jeg været udpeget til som FH’s formand. Det er jeg ikke længere, så den naturlige konsekvens heraf er, at jeg trækker mig, så den kommende FH-formand får muligheden for at blive udpeget, siger hun.30. april trak Lizette Risgaard sig som formand for FH. Det skete få dage efter, at otte mænd i Ekstra Bladet og Berlingske anklagede hende for grænseoverskridende adfærd, Nationalbankens Repræsentantskab er den øverste besluttende myndighed i Nationalbanken, og medlemmerne bliver udpeget af regeringen, folketinget og repræsentantskabet selv.
 9. Den nye postaftale kommer til at være uden Danmarksdemokraterne. Partiet mangler garantier for, at posten kommer ud med den samme service i hele landet, lyder det i en pressemeddelelse, Derfor — Vi frygter, at aftalen kommer til at gøre det både dyrere og sværere at få leveret post i vores landdistrikter, skriver partiet i en pressemeddelelse, Danmarksdemokraterne er blandt andet imod, at man dropper husstandsomdeling i sommerhusområder. — Vi synes, det er urimeligt, at Erna på 85 år fremover skal gå helt op til nærmeste offentlige vej for at hente sin post, blot fordi hun har valgt at bo udenfor de store byer eller ikke kan få leveret post, fordi hun bor i et sommerhus, står der i pressemeddelelsen,
 10. Anne Sophie Callesen, der indtil sidste valg sad i Folketinget for De Radikale, vil i Europa-Parlamentet, Det fortæller hun til Berlingske og Altinget. Callesen har siddet i Folketinget for De Radikale fra 2019-2022, hvor hun var menneskerettigheds- og Europaordfører og er den første fra partiet til at melde sit kandidatur til europaparlamentsvalget næste år. På partiets hjemmeside fremgår det, at Anne Sophie Callesen er opstillet som kandidat til Europa-Parlamentet i Østjyllands Storkreds.
 11. Der vil i dag være noget lavere temperaturer, end vi har haft i sommeren, og mange steder vil vandet i strandkanten være varmere end luften. Her er det ved Veddelev Strand, Roskilde. Foto: Hanne Jokumsen. Ovenpå uvejret i går vender vi i dag tilbage til helt ordinært dansk sommervejr. Derfor bliver det næppe til mere end 21 grader som dagens højeste temperatur, og det vil kun være i landets sydlige egne, vi når det. Ellers ligger temperaturen på mellem 15 og 20 grader i dag. Solen vil skinne i det meste af landet, men det vil også være skyet, og der kan komme byger enkelte steder. Vinden er gået i vest og kommer med en jævn til hård styrke.
 12. De 30 mænd, der sidder fængslet i USA’s militærfængsel Guantanamo, bliver behandlet «ondskabsfuldt, umenneskeligt og nedladende». Det er konklusionen fra Fionnuala Ni Aoláin, der er særlig rapportør for FN om beskyttelse af menneskerettigheder, skriver nyhedsbureauet dpa ifølge Ritzau. Hun er den første særlige FN -rapportør til at besøge fængslet, og hun opfordrer til, at det skal lukkes. Ifølge Fionnuala Ni Aoláins rapport er der sket betydelige fremskridt for de indsattes forhold, men hun kritiserer samtidig den «noget nær konstante overvågning, tvangsfjernelser fra celler, utidige magtanvendelser samt andre vilkårlige procedurer, som ikke er i overensstemmelse med menneskerettighederne «. Guantanamo blev åbnet efter angrebet mod World Trade Center i 2001 af den daværende præsident, George W. Bush. Fængslet skulle bruges til at tilbageholde formodede islamiske terrorister uden rettergang. Præsident Barack Obama forsøgte i sin tid at lukke Guantanamo, men lykkedes ikke, da forslaget mødte modstand. Donald Trump ønskede ikke at lukke Guantanamo, mens den nuværende præsident, Joe Biden, flere gange har sagt, at han gerne vil lukke fængslet.
 13. Boligejere oplever, at skattevæsnet i de nye vurderinger skyder helt forkert, når nyere huse vurderes. (Foto: © Paw Lindegaard Nielsen, DR) Hvis du ejer et nyere hus i et gammelt kvarter, så skal du være ekstra opmærksom, lige inden din nye ejendomsvurdering lander. Boligejere oplever nemlig, at skattevæsnet i de nye vurderinger skyder helt forkert, når nyere huse vurderes. Hvis din bolig eksempelvis er nyere end de 15 tidligere salg i området, som skattevæsnet bruger til at sammenligne med i det nye system, så får du som boligejer et såkaldt tillæg i vurdering. DR Nyheder har fået indsigt i flere af principperne for de nye vurderinger, og her fremgår det, at et nyopført hus kan give en værdiforøgelse på over 60 procent, hvis de 15 andre huse for eksempel er 80 år gamle. Vurderingsstyrelsen erkender, at der kan være et problem med vurderingen af nyere huse i dyre boligområder, skriver styrelsen i et svar til DR Nyheder. — Vurderingsstyrelsen er opmærksom på, at vurderingsmodellen for nye huse i dyre områder kan ramme for højt, lyder det. Skatteminister Jeppe Bruus (S) erkender også, at der er en problemstilling, man skal se på. — Det er et af de eksempler, man er nødt til at se på og finde ud af, om man skal justere modellen, siger han. Ministeren fastholder dog, at det nye system generelt er mere nøjagtigt end det fejlfyldte, gamle vurderingssystem, som blev skrottet for mere end ti år siden.
 14. I går besøgte Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, ukrainske soldater ved frontlinjen, og på vej hjem sendte han en hilsen og roste dem for «fremgang på alle fronter». — I dag har vores soldater gjort fremskridt på alle fronter. Det er en glædens dag, sagde Zelenskyj i aftes ifølge nyhedsbureauet Reuters. Præsidentens kontor har offentliggjort fire videoer efter besøget i den østlige og sydlige del af Ukraine. Her delte han blandt andet medaljer ud til soldater og poserede med dem på billeder. I en af videoerne siger præsidenten, at han har besøgt «flere brigader, som alle består af forskellige og heroiske mennesker». — De er forskellige, men har det samme ene mål: Sejr over de russiske fascister, siger han med henvisning til de russiske soldater. På sin tur besøgte Zelenskyj også en militærposition i den østlige Donetsk-region, som har været et fokuspunkt i den 16 måneder lange krig.
 15. Her til morgen flyver russiske kampfly i luftrummet over Østersøen, hvor de laver øvelser, der skal teste deres parathed til at komme i kamp og udføre specialoperationer. Det oplyser Ruslands forsvarsministerium på beskedtjenesten Telegram, skriver Reuters. — Besætninger på Su-27 (en slags kampfly, red.) fra Østersøflåden skød fra luftbårne våben mod krydsermissiler og attrapper af fjendtlige fly, lyder det fra ministeriet, — Øvelsens primære formål er at afprøve besætningernes parathed til at komme i kamp og udføre specialoperationer. Ifølge ministeriet er kampflypiloterne på vagt i døgndrift for at beskytte luftrummet over den russiske enklave mod Østersøen, Kaliningrad.
 16. Et nyt uddannelsesforløb til ukrainere skal hjælpe med at skaffe medarbejdere til plejehjemmene, der oplever massive rekrutteringsproblemer. Og det bliver kun værre, som tiden går, lyder det fra fagforbundet FOA, I Esbjerg Kommune starter man nu et nyt forløb rettet mod ukrainere, der vil arbejde på plejehjem, — Det skal både hjælpe de ukrainske flygtninge ind på det danske arbejdsmarked, og så skal det styrke rekrutteringen til sundheds- og ældreområdet, som virkelig mangler arbejdskraft, siger Susanne Hartvig, der er leder af Uddannelse og Udvikling i Fritids-, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Esbjerg Kommune. Den 12. juni startede seks ukrainere på det særligt tilrettelagte forløb i Esbjerg Kommune. Efter enten syv eller ti måneder har de mulighed for at starte på SOSU-hjælperuddannelsen eller arbejde ufaglært i hjemmeplejen.
 17. Efter kræftskandalen i Region Midtjylland, hvor omkring 300 patienter ventede for længe på en operation, skal kræftafdelingerne i landets fem regioner arbejde tættere sammen. Det fortæller formand for Danske Regioner Anders Kühnau (S) ifølge Ritzau. Regionerne har etableret et samarbejde om blandt andet mave-tarm- og lungekræft, som skal sikre et fælles ansvar for, at patienterne kommer hurtigst muligt i behandling på tværs af landet. — Vi er klar over, at der på nogle kræftområder er kapacitetsudfordringer. Idéen er at bruge hele kapaciteten i landet bedst muligt. Så det venter jeg mig en del af, siger Kühnau til Ritzau. Lægefaglig direktør i Region Syddanmark Kim Brixen siger, at målet fortsat er, at de fleste patienter skal behandles i deres nærområde. — Patienterne skal jo ikke flakke på tværs af landet. Men det kan være en mulighed for de patienter, der har overskud til det, og hvor sygdom og behandling passer til det, siger han til Ritzau.
 18. Det er nu tre uger siden, den store Nova Kakhovka-dæmning i det sydlige Ukraine blev sprængt og ledte vandmasser af dimensioner ud, som ødelagde store områder. I dag var vandstanden i Dnepr-floden ved Kherson tilbage på normalt niveau. Det oplyser Ukraines kriseberedskab på beskedtjenesten Telegram ifølge Ritzau. Til morgen målte vandstanden 33 centimeter. Det svarer til niveauet, der blev målt, før dæmningen blev ødelagt. Sprængningen udløste en storstilet humanitær og miljømæssig katastrofe. Det er foreløbigt uvist, hvem der stod bag. Både Rusland og Ukraine beskylder hinanden for sprængningen.
 19. Simon Pytlick blev mandag aften hyldet af EHF for sin fantastiske 22/23-sæson. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix) Mandag aften kunne håndboldspiller Simon Pytlick lade sig hylde som den mest værdifulde spiller i Europa i den seneste sæson. Foran flere sportens legender blev han således ved en prisuddeling arrangeret af Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) i Wien kåret som MVP — ‘ Most Valuable Player’ og sætter på den måde det perfekte punktum for tiden i GOG, inden han efter sommerferien skal spille for Flensburg-Handewitt. — Jeg havde ikke forventet det her, så det er rimelig vildt at stå her foran alle de her utrolige mennesker. Det er alle de legender, jeg så op til som barn. — Det er bare en stor ære, sagde Simon Pytlick, da han havde modtaget prisen i Wien. Sæsonen har da også budt på de helt store oplevelser, da GOG først vandt pokalturneringen, nåede kvartfinalen i Champions League og til sidst også sikrede sig det danske mesterskab. Han lykkedes også med at spille en stor rolle for det danske landshold, der i januar vandt VM for tredje gang i træk. Simon Pytlick blev også valgt til sæsonens hold i Europa sammen med Niklas Landin, Mathias Gidsel og Hans Lindberg, mens det på kvindesiden blev til en plads på sæsonens hold for Ikast Håndbolds Emma Friis og Team Esbjergs Kathrine Heindahl.
 20. Det russiske samfund er blevet stærkere efter lørdagens begivenheder, siger præsident Vladimir Putin i en kortfattet tv-tale til det russiske folk her til aften. Her lover han også at holde sit løfte over for de Wagner-soldater, der deltog i militærkonvojen mod Moskva lørdag. Det skriver Reuters. — Jeg lover dem fra Wagner, der ønsker at tage til Belarus, at jeg vil holde mit løfte, siger Putin i sin tale. Lejesoldaterne er blevet lovet at kunne tage til baser i Belarus, hvis de vil. Ellers kan de skrive kontrakt med den russiske hær eller blot vende hjem til deres familie, lyder løftet ifølge Reuters. Putin takker derudover de Wagner-ledere og Wagner-soldater, der vendte om og undgik blodsudgydelser. Han kalder desuden «de fleste» Wagner-soldater for patrioter.
 21. Flere hjem bliver raseret i uvejret i byen Greenwood i Indiana. (Foto: © ERIC FORD VIA TMX) Tornadoer og tordenvejr ramte i går flere stater i midtvesten og det sydlige USA. Dusinvis af hjem blev raseret, og tre personer omkom i staterne Indiana og Arkansas, oplyser myndighederne ifølge Reuters. I Arkansas omkom to mennesker, efter et træ væltede ned over et hjem i Carlisle. I Indiana blev én dræbt, efter en træhytte blev ødelagt af stormvejret. De værst ramte områder var dog i områder, hvor der ikke boede så mange mennesker. Højsæsonen for tornadoerne i midtvesten er fra marts til juni. En modig person har optaget dette i byen Greenwood i Indiana:
 22. Den britiske regering vil sende asylansøgere til et modtagercenter i Rwanda. Men det er ikke just en billig løsning, viser nye tal i en økonomisk konsekvensanalyse fra Storbritanniens indenrigsministerium. Ifølge Reuters har den britiske regering i dag oplyst, at det vil koste landet 169.000 pund — eller knap 1,5 millioner kroner — for hver asylansøger, der sendes afsted til det centralafrikanske land, som Storbritannien har indgået en aftale med. Størstedelen af pengene går til Rwanda som betaling for at have asylansøgerne i deres land. Det koster 105.000 pund, eller knap 912.000 kroner. Flybilletter og eskortering koster 22.000 pund, mens det vil koste 18.000 pund i juridiske omkostninger per asylansøger, anslår ministeriet i konsekvensanalysen. Den nuværende SVM- regering har et udtalt ønske om at oprette et modtagecenter i et andet land i samarbejde med EU, Den forhenværende socialdemokratiske regering ønskede at lave et modtagercenter i Rwanda.
 23. Den amerikanske præsident, Joe Biden, siger ifølge Reuters, at weekendens oprør hos Wagner-gruppen i Rusland er en del af de interne problemer i landet. Hverken USA eller dets allierede har været involveret i det, siger han. — Vi har gjort det klart, at vi intet har at gøre med det her, siger Joe Biden. Den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, har i dag sagt, at Rusland efterforsker, om nogen «vestlige spionagenturer» har spillet en rolle i oprøret. Lavrov siger desuden, at den amerikanske ambassadør i Rusland, Lynne Tracy, overfor russiske myndigheder har gjort det klart, at USA ikke var involveret,
 24. I 2020 vandt Søren Kragh Andersen to etaper af Tour de France. (Foto: © BENOIT TESSIER, Ritzau Scanpix) Magnus Cort og Søren Kragh Andersen skal køre årets Tour de France. Mandag aften har de to danskeres hold, Alpecin og EF, sat navne på de ryttere, der er på startstregen til verdens største cykelløb i Bilbao på lørdag. Dermed er den danske total oppe på ni ryttere, Foruden Søren Kragh og Magnus Cort er Christopher Juul-Jensen, Jonas Gregaard, Anthon Charmig, Mads Pedersen, Mattias Skjelmose, Jonas Vingegaard og Mikkel Bjerg udtaget. Tour de france køres fra den 1. til den 23. juli og starter i Bilbao i Spanien.
 25. Senest i år 2030 skal EU have nedbragt udslippet af drivhusgasser med 55 procent sammenlignet med niveauet i 1990. Men det er slet ikke sikkert, at det mål bliver indfriet. I hvert fald tvivler EU ‘s svar på Rigsrevisionen, Den Europæiske Revisionsret, at målet bliver opfyldt. Det er ifølge Ritzau blevet offentliggjort i en særberetning i dag. — Ikke meget tyder for nærværende på, at de mere ambitiøse EU -mål vil blive omsat til tilstrækkelig handling, hedder det i særberetningen. Revisorerne er særligt bekymrede for, at der ikke afsættes nok penge til at opfylde målene. Blandt andet bidrager det negativt, at EU mangler at lave konkrete planer for energieffektivitet. Derudover er en bekymring, at EU ifølge revisorne ikke medregner alle sine udslip. Ifølge Den Europæiske Revisionsret vil unionens samlede udslip være en tiendedel højere, hvis man medtog udslip fra handel, international luftfart og skibsfart.
 26. Danmarks bedste kvindelige singlespiller i badminton, Mia Blichfeldt, kom planmæssigt fra land ved European Games i Polen med en sejr på 21-13, 21-11 over østrigeren Katrin Neudolt. Blichfeldt ligger selv nummer 16 på verdensranglisten og var derfor kæmpefavorit mod Neudolt, der ligger nummer 238. Trods nerver hos den 25-årige badmintonspiller svigtede hun ikke. — Jeg kunne godt mærke, at der var nogle nerver, der lige skulle rystes af. Det er et stort mesterskab, hvor man repræsenterer sit land og ikke bare sig selv, siger Mia Blichfeldt til Ritzau. — Det er megafedt at være i gang. Jeg har været rastløs og følt mig som en løve i et bur, så det var rart at komme ind og klaske til bolden, siger hun. European Games indledes med et gruppespil med fire spillere i hver gruppe, hvorfra de to bedste går videre til knockoutfasen. Mia Blichfeldts næste modstander er verdens nummer 138, slovenske Petra Polanc. Tidligere mandag vandt både Viktor Axelsen og Anders Antonsen, ligesom mixeddoublen med Alexandra Bøje og Mathias Christensen også åbnede med en sejr. Senere lykkedes det også Line Kjærsfeldt at vinde sin singlekamp, mens damedoublen med Maiken Fruergaard og Sara Thygesen og herredoublen med Anders Skaarup og Kim Astrup trak sig sejrrigt ud af deres kampe.
 27. Nato har endnu ikke opgivet at få Sverige optaget i den vestlige alliance op til topmødet i Litauen i næste måned. Et nyt møde på «højt niveau» er planlagt forud for topmødet, siger Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg. Et møde, som Tyrkiet har sagt ja til. På mødet vil både udenrigsministre, efterretningschefer og nationale sikkerhedsrådgivere være til stede. Tyrkerne med præsident Recep Erdogan i spidsen bliver ved med at blokere for Sveriges optagelse. Erdogan mener, at Sverige har været for føjelig over for Det Kurdiske Arbejderparti (PKK), som er på EU’s og USA’s terrorliste.
 28. Supermarkedskoncernen Coop tilbagekalder en række partier af produktet «Smag forskellen avocado 2 styk». Kæden har konstateret et forhøjet indhold af stoffet cadmium. Produktet er blevet solgt i kæderne Coop 365, Dagli’Brugsen, Irma, Kvickly og SuperBrugsen. Varen har ingen bedst før-dato. I stedet skal man kigge efter varepartinumrene «LOT 25G» og «LOT 26B», oplyser Coop i en pressemeddelelse, Varen kan leveres tilbage til den butik, den er købt i. Ellers rådes man til at kassere produktet. Cadmium er giftigt, kræftfremkaldende og farligt for miljøet.
 29. For første gang, siden den nu eksilerede Wagner-chef, Jevgenij Prigozjin, stoppede Wagners march mod Moskva lørdag aften, giver han lyd fra sig. I en 11 minutter lang lydoptagelse på det sociale medie Telegram fortæller han blandt andet, hvorfor gruppen gik ind i Rusland. — Vi ville ikke styrte regeringen, siger han blandt andet og understreger, at marchen skete for at redde Wagner-gruppen. Derudover siger han ifølge Reuters blandt andet, at marchen viste «seriøse sikkerhedsproblemer i landet». Og at gruppen vil «holde dem ansvarlige, der har begået fejl i den specielle militære operation», som er Ruslands udtryk for krigen i Ukraine. Prigozjin siger også, at han fortryder at have nedskudt russisk luftfaretøj.
 30. Wagner-gruppens hovedkvarter har i en skriftlig udmelding gjort det klart, at lejehærens aktiviteter er tilbage på «normalt niveau» igen. Det skriver The Moscow Times. — På trods af det, der er sket, fortsætter centret sit arbejde på normalt niveau i overensstemmelse med russisk lov, lyder det. Derudover skriver Wagner-gruppen, at den har «arbejdet for Ruslands sikkerhed» og takker støtterne. Også den russiske udenrigsminister har i dag talt om Wagner.
See also:  Hvor Ligger Maldiverne?

: Spirituskørsel: Så meget må du drikke

Hvor hurtigt forbrænder du en genstand?

Som nævnt ovenfor, vil alkoholen i gennemsnit fordele sig i 60 % af kropsvægten hos kvinder og i 70 % af kropsvægten hos mænd. Som en hovedregel regner man med, at alkoholen forbrændes med 0,15 promille per time (0,10-0,25).

Kan man have en promille på 5?

48-årig mand forlod hospitalet med sjælden høj og livsfarlig promille En 48-årig mand blev søndag morgen kørt til Kolding Sygehus med en promille på 5,7. Kort efter forlod manden hospitalet og drak en ny flaske vodka. Sjælden høj promille, mener overlæge.

Den 48-årige mand blev indlagt med en promille på 5,7, men efter noget tid besluttede han sig for at gå hjem og drikke videre, siger vagtchef ved Sydøstjyllands Politi, Martin Rasmussen. Ifølge politiets oplysninger købte manden et par flasker vodka på vej hjem og drak knap en flaske, før en kammerat på bopælen fandt den 48-årige bevidstløs.

Manden blev atter kørt på hospitalet, og da han vågnede, ville han igen forlade hospitalet for at drikke videre. — Havde han drukket videre, så var han altså død. Derfor blev han tvangsindlagt til afrusning, siger vagtchefen. Den 48-årige er ifølge politiet nu uden for livsfare.

Normalt giver en promille på over tre risiko for bevidstløshed og koma og over fire kan være livsfarligt. Udvikler alkohol-tolerence — Det er meget sjældent, at vi ser nogen med så høj en promille, siger klinisk overlæge ved Center for Misbrugsbehandling og Pleje, Christian Hvidt. Han har kun en gang behandlet en person med en promille på over fem.

Når nogle personer kan overleve en så høj promille, så skyldes det ifølge overlægen formentlig toleranceudvikling. Et længerevarende misbrug af alkohol kan føre til toleranceudvikling, hvor man kan tåle mere og mere, og bliver mindre fuld af den samme mængde alkohol.

See also:  Hvor Kan Man Se Nordlyset?

Han må være helt exceptionel tolerant, altså kan tåle rigtig meget. Man kan normalt ikke slippe godt fra en promille på over 5 – man skal have indtaget alkohol i længere tid for at kunne tåle det, siger Christian Hvidt. Fakta om promiller Rusvirkningen af alkohol indtræder efter 5-20 minutter.0,2 promille: Øjets evne til at fokusere og omstille sig fra lys til mørke forringes.0,5 promille: Evnen til at opfatte situationer og samtidig udføre præcise bevægelser forringes.

Synsvinklen indsnævres.0,8 promille: Nedsat koordinationsevne og øget reaktionstid.1,0 promille: Opmærksomheden og koncentrationsevnen er svækket. Man begynder at blive træt og får nedsat balance og bevægelsesevner.1,5 promille: Man får udtalt forringet bevægelsesevne og talebesvær.

Hvad er 1 genstand i øl?

UGE 5 Hvor meget er en genstand? En genstand er 12 gram (1,5 cl) ren alkohol.

Hvor meget er 6 genstande?

Alkohol — hvad er en genstand? En genstand alkohol er 12 gram ren alkohol. (1,5 cl) Det svarer cirka til indholdet i:

1 øl (33 cl.) 1 glas vin (12 cl.) 1 glas hedvin (8 cl.) 1 glas spiritus (4 cl.)

1 flaske vin (75 cl) indeholder ca.6 genstande alkohol og 1 flaske spiritus (70 cl) indeholder 18-20 genstande alkohol. Det er forskelligt fra person til person, hvor meget alkohol man kan tåle. Mænd og kvinder tåler endvidere alkohol forskelligt. Forklaringen er, at kvindekroppen indeholder mindre væske end mandens selv om de vejer det samme.

Drik højest 10 genstande om ugen Drik højest 4 genstande om dagen

Unge, som er i alderen 18-25 skal være særligt opmærksomme på ikke at overskride disse anbefalinger. Endvidere fraråder Sundhedsstyrelsen børn og unge under 18 at drikke alkohol. Herunder også gravide og kvinder, som forsøger at bliver gravide. Det anbefales at ammende kvinder udviser forsigtighed med alkoholindtag. : Alkohol — hvad er en genstand?

See also:  Hvor Sidder Leveren?

Kan man forbrænde alkohol hurtigere?

Du bliver ikke hurtigere ædru med kaffe, søvn og motion Sundhedsmagasinets vært Peter Qvortrup Geisling drikker sig fuld for at teste myter om alkohol. Når først alkoholen er røget i blodet, så er der intet, som man kan gøre for at blive hurtigere ædru. Det har længe været kendt viden, men alligevel bliver der ved med at florere myter om, at man kan sætte turbo på kroppens forbrænding af alkohol med for eksempel kaffe, vand, motion, søvn og mad.

 • Så i videnskabens tjeneste har Sundhedsmagasinet testet myterne ved at drikke værten Peter Qvortrup Geisling og fire andre testpersoner fulde og så videnskabeligt teste, hvor hurtigt de bliver ædru med og uden hjælpemidler.
 • I Sundhedsmagasinet sætter læge Peter Qvortrup Geisling og journalist Nola Gaardmand fokus på vores sundhed.

Magasinet sendes på DR1 hver tirsdag klokken 21.55, og programmerne kan også ses på, Peter Qvortrup Geisling og de fire andre testpersoner mødte op på Gentofte Hospital to formiddage, og her drak de begge dage vodka, indtil de havde en promille tæt på 1,0.

Den ene dag foretog de sig intet bagefter, mens de den anden dag prøvede at blive hurtigere ædru med kaffe, vand, motion, søvn eller mad. Gentofte Hospitals forskningsansvarlige overlæge Filip Krag Knop målte deltagerne undervejs, og som forventet gjorde hjælpemidlerne ingen eller kun minimal forskel.

— Vi ville gerne være med til dette forsøg for at få aflivet de myter, der florerer. Resultaterne er ikke overraskende, men de er meget illustrative for, hvad vi ved om alkohols forbrænding, siger professor Filip Krag Knop. Som en hovedregel regner man med, at alkoholen forbrændes med 0,15 promille per time, men det er et gennemsnit, da der i virkeligheden er variationer og udsving.

 • I Sundhedsmagasinets forsøg svingede de fem testpersoners forbrænding af alkohol fra 0,07 til 0,24 promille i timen, og det gjorde ikke den store forskel, hvad de foretog sig, mens de blev ædru.
 • Forbrændingen af alkohol er vigtig, når man for eksempel skal forsøge at beregne, hvornår man kan køre bil, efter at man har drukket.

Patienthåndbogen på har lavet to eksempler på sådan en beregning:

En kvinde på 60 kg bør drikke mindre end tre almindelige flasker øl i tidsrummet klokken 20-24, hvis hun skal køre bil næste dag klokken 8. En mand på 96 kg bør ikke drikke mere end ¾ flaske vin i tidsrummet klokken 20-24, hvis han skal køre bil næste dag klokken 7.30.

Du kan se hele Sundhedsmagasinets program om alkohol og julemad på DR1 i aften klokken 21.55 eller derefter på, : Du bliver ikke hurtigere ædru med kaffe, søvn og motion

Hvor meget snaps pr person?

Snaps: 10 cl pr. person. Shots: 10 cl pr. person.

Hvad er den højeste promille man kan have?

Ny verdensrekord i promille: 7,22 Lettisk politi har tilbageholdt en mand med det der ligner verdens største brandert. Spiritus i butik Foto: TV 2 Den midaldrende mand var ikke ved bevidsthed men uden for livsfare da han blev fundet. En efterfølgende blod-prøve viste en promille på 7,22, oply-ser politiets talskvinde Ieva Zvidre. Normalt vil en gennemsnitsforbruger af alkohol kaste op ved en promille på 1,2, tabe bevidstheden ved 3,0 og stoppe med at trække vejret ved 4,0, sagde Zwidre og tilføjede: «han er lige til Guinness Rekordbog.» Den berusede mand ligger nu på en skadestue, hvor personalet holder ham under observation.

 • En lettisk læge oplyser at han aldrig før har hørt om tilfælde, hvor et menneske har overlevet med så meget sprit i blodet.
 • End ikke i nabo-landet Rusland, hvor man ellers nok kan tage fra — specielt i vodka.
 • Den uidentificerede mand er stadig ikke ved bevidsthed, men kan nok forvente at vågne op til tømmermænd der matcher den tårnhøje promille.

: Ny verdensrekord i promille: 7,22

Hvor mange genstande anbefales?

Sundhedsstyrelsens genstandsgrænser — Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man ikke drikker mere end 10 genstande om ugen uanset om man er mand eller kvinde, og at man ikke drikker mere end fire genstande på samme dag. Hvis man har et forbrug, der ligger på dette niveau eller under, har man lav risiko for at udvikle sygdomme på grund af alkohol.

Hvor mange genstande er der i 70 cl snaps?

Alkohol — hvad er en genstand? En genstand alkohol er 12 gram ren alkohol. (1,5 cl) Det svarer cirka til indholdet i:

1 øl (33 cl.) 1 glas vin (12 cl.) 1 glas hedvin (8 cl.) 1 glas spiritus (4 cl.)

1 flaske vin (75 cl) indeholder ca.6 genstande alkohol og 1 flaske spiritus (70 cl) indeholder 18-20 genstande alkohol. Det er forskelligt fra person til person, hvor meget alkohol man kan tåle. Mænd og kvinder tåler endvidere alkohol forskelligt. Forklaringen er, at kvindekroppen indeholder mindre væske end mandens selv om de vejer det samme.

Drik højest 10 genstande om ugen Drik højest 4 genstande om dagen

Unge, som er i alderen 18-25 skal være særligt opmærksomme på ikke at overskride disse anbefalinger. Endvidere fraråder Sundhedsstyrelsen børn og unge under 18 at drikke alkohol. Herunder også gravide og kvinder, som forsøger at bliver gravide. Det anbefales at ammende kvinder udviser forsigtighed med alkoholindtag. : Alkohol — hvad er en genstand?

Hvor mange genstande er der i 3 liter vin?

Så mange genstande indeholder en bag in box vin (3 liter/300cl)

Vintype Alkoholprocent Genstande
Rødvin 14% 28
Kraftig rødvin 16% 32
Let rødvin 12% 24
Hvidvin 10% 20

Hvor fuld er man med 1 i promille?

0,8 promille: Man får nedsat koordinationsevne og øget reaktionstid.1,0 promille: Opmærksomheden og koncentrationsevnen er svækket. Man begynder at blive træt og får nedsat balance- og bevægelsesevner.1,5 promille: Man får udtalt forringet bevægelsesevne og talebesvær.