Hvor Mange Su Klip Har Man?

Hvor Mange Su Klip Har Man
Overordnet ramme på 70 klip — Der er en overordnet ramme på 70 SU-klip, som du højst kan få til videregående uddannelser. De 70 klip svarer til 70 måneders SU – det vil sige en eller flere uddannelser på i alt seks studieår (fem år og 10 måneder).

Hvor mange klip har man på SU?

Din SU til en videregående uddannelse er delt op i et klippekort, hvor en måneds SU tæller som et klip.

Kan man få ekstra SU klip?

Er du blevet forsinket på din videregående uddannelse på grund af sygdom eller andre særlige forhold, har du mulighed for at søge om tillæg af SU-klip — Tillægget af SU-klip lægges oven i både de SU-klip du kan bruge til den enkelte uddannelse (støttetiden) og dit overordnerede SU-klippekort på 70 måneder (rammen).

Hvor mange SU klip starter man med?

Har du eksempelvis afsluttet din første adgangsgivende uddannelse i juni 2018, skal du senest være startet på din første videregående uddannelse ved udgangen af 2020 for at have ret til de op til 12 klip. Har du ret til de op til 12 klip, kan du bruge dem, hvis du for eksempel bliver forsinket i din uddannelse.

Hvor mange gange kan man få SU?

Du kan maksimalt få SU til 5 ungdomsuddannelser, med mindre du får et uddannelsespålæg i kontanthjælpssystemet — Alle de ungdomsuddannelser du er begyndt på (og har fået SU til), tæller med, når vi ser på, hvor mange ungdomsuddannelser du har fået SU til.

Hvornår mister man sin SU?

SU stopper ved bortvisning og lignende — Dit uddannelsessted standser din SU, hvis du som følge af en sanktion i en periode ikke tilbydes undervisning, eksamen eller lignende. Det vil for eksempel være, hvis du i en periode bliver bortvist fra dit uddannelsessted eller din uddannelse.

Hvor mange gange kan man droppe ud af en uddannelse?

03. august 2012 af stranded (Slettet) Hvor mange forskellige uddannelser har man lov til at droppe ud af for herefter at gå i gang med en ny? Jeg mener at have læst, at du kun har 2 «forsøg» hvorefter du kun må ansøge ude om kvoterne, dvs. på uddannelser, hvor der er ledige pladser.

Det synes jeg lyder meget hardcore, men er det rigtigt? Og: Hvornår tæller det som et «forsøg?» Har jeg brugt et forsøg så snart jeg bliver accepteret på en uddannelse? Eller er det først når jeg har accepteret min studieplads ? ELLER er det når jeg er gået i gang med uddannelsen for altså herefter at droppe ud? En form for dokumentation vil i øvrigt være værdsat 🙂 På forhånd mange tak! Brugbart svar (2) Svar #1 03.

august 2012 af placebo321 (Slettet) 1) Du kan acceptere en studieplads og droppe ud 3 gange, før den omtalte ordning gælder.2) Hvis du har accepteret en studieplads og springer fra, tæller det som at droppe ud. Brugbart svar (2) Svar #2 03. august 2012 af EH90 (Slettet) Du kan kun droppe ud to gange — tredje gang du søger ind kommer du aller bagerst i køen Se her: http://www.ug.dk/flereomraader/maalgrupper/videregaaende_uddannelse/studieskift.aspx — nederst på siden Brugbart svar (1) Svar #3 04.

 1. August 2012 af KlogeÅse #0 Lyder det hardcore, at der trods alt er grænser for, hvor meget man kan shoppe rundt i gratis uddannelser? Det synes jeg nu ikke.
 2. Svar #4 04.
 3. August 2012 af stranded (Slettet) #1 og #2: Okay, mange tak for den hurtige respons 🙂 #3: «Shoppe rundt?» Så vidt jeg ved kan du ikke få ubegrænset SU.

Der er selvfølgelig en grænse — Så hvis du vælger forkert for mange gange, ender det med, at du ikke får økonomisk støtte længere i sidste del af din uddannelse. Det er i sig selv helt rimeligt. Når det er sagt, så synes jeg det er hårdt, at man — hvis man først bliver klar over sin drømmeuddannelse ved 3.

 1. Forsøg — muligvis ikke engang har mulighed for at søge ind på den, fordi man tog fejl før.
 2. Ja, det synes jeg er hardcore.
 3. Brugbart svar (1) Svar #5 12.
 4. August 2012 af SuhrB (Slettet) #4 Når det er sagt, så synes jeg det er hårdt, at man — hvis man først bliver klar over sin drømmeuddannelse ved 3.
 5. Forsøg — muligvis ikke engang har mulighed for at søge ind på den, fordi man tog fejl før.

Ja, det synes jeg er hardcore. Undrer mig over du kan synes det er hardcore at du har taget pladser fra andre der gerne ville ind på den uddannelse, Og at du så synes vilkårene er «hardcore» når der bliver stillet en grænse for hvor mange gange man kan lave det trick.

 • For hvem siger din «drømmeuddannelse» er den ved 3.
 • Forsøg? Du har jo ikke prøvet det studie endnu, så det kan du jo ikke vide.
 • Virkeligheden er bare at man skulle have brugt sin tid på at finde ud af hvad man gerne ville, inden man gik igang med en uddannelse og nassede af SUén.
 • Svar #6 12.
 • August 2012 af stranded (Slettet) I har selvfølgelig begge ret til jeres meninger, men jeg forbliver dybt uenig 🙂 Som jeg allerede har givet udtryk for synes jeg det er helt rimeligt, at der er grænser for, hvor længe man kan få SU.

I øvrigt skal jeg først til at i gang med et universitetsstudie for første gang, og håber selvfølgelig på, at det er det rigtige. Men jeg har været meget i tvivl — Deraf startede mine spekulationer. Jeg synes alle skal have lige gode chancer for at komme ind på en uddannelse, også dem, der har taget fejl førhen.

Jeg synes det er hårdt, at resten af ens fremtid er dømt, fordi man har begået en fejltagelse. Hvorfor skal en som har været så uheldig at vælge det forkerte studie — men som nu måske føler sig helt sikker have fundet det rigtige — have dårligere vilkår? Det forstår jeg ikke. Vi ved ikke alle instinktivt hvad vi gerne vil opnå i vores liv — Nogel er længere tid om at finde ud af det end andre.

SU under ungdomsuddanelser er efter min mening en helt anden diskussion 🙂 Der er jeg i øvrigt enig med dig i, at den godt kunne skæres ned eller helt væk. Men i min verden bliver det ikke relevant at melde sig ind på en uddannelse for 3 gang fordi man gerne vil «nasse af SU’en», men fordi man ihærdigt kæmper for at få sig en uddannelse — hvilket man er i sin gode ret til på trods af, at man har valgt forkert første gang.

Man får jo ikke SU i længere tid af den grund. Brugbart svar (1) Svar #7 12. august 2012 af SuhrB (Slettet) Der er bare så mange af dine antagelser der bærer på nogle meget spinkle premisser.1. Jeg synes alle skal have lige gode chancer for at komme ind på en uddannelse, også dem, der har taget fejl førhen.

— Det har alle også. Man kan endda vælge en ny uddannelse 2 gange. Det er nok det mest «lige» vilkår man finder i verden.2. Jeg synes det er hårdt, at resten af ens fremtid er dømt, fordi man har begået en fejltagelse. Hvorfor skal en som har været så uheldig at vælge det forkerte studie — men som nu måske føler sig helt sikker have fundet det rigtige — have dårligere vilkår? — Det har han heller ikke.

Man kan vælge et nyt studie hele 2 gange. Og man burde faktisk efter 1. forsøg, tænke sig grundigt om og være «sikker» på at nu har man fundet sig drømmestudiet. Er uheldet ude, har man et 3. forsøg heldigvis. Og er man ude i at have brugt alle sine chancer i det nuværende system, så er det ikke det 4. forsøg man mangler for at blive ekstra sikker.

For man burde have været sikker ihvertfald de forrige 2 gange. Og så kan der godt tegne sig et billede af at man simpelthen ikke er lavet af den støbning at man kan gennemføre et studie. Uanset hvad man selv «føler».3. Det forstår jeg ikke. I min verden bliver det ikke relevant at melde sig ind på en uddannelse for 3 gang fordi man gerne vil «nasse af SU’en», men fordi man ihærdigt kæmper for at få sig en uddannelse — hvilket man er i sin gode ret til på trods af, at man har valgt forkert første gang.

See also:  Hvor Meget Vand Bruger En Opvaskemaskine?

Man får jo ikke SU i længere tid af den grund. — Man «kæmper» nok ikke for at få en uddannelse hvis man er droppet ud af uddannelsessystemet 3 gange. Så shopper man. Dem der «kæmper» er dem der vælger et studie, og hænger i til det er slut, fordi der er en gullerod i form af et arbejde på den anden side.

Svar #8 12. august 2012 af stranded (Slettet) De fakta du påpeger har jeg allerede fået bekræftet, så det er jeg godt klar over 🙂 Jeg tror, at vi ganske enkelt anskuer sagen forskelligt. Jeg prøvede ikke at give udtryk for, at jeg går ind for, at man bruger så mange forsøg som muligt.

 1. Selvfølgelig håber jeg for alle, at man finder den rigtige uddannelse i allerhelst første huk.
 2. Sådan er det bare desværre ikke altid tilfældet.F.eks.
 3. Har jeg en onkel, som har været igennem 4-5 forskellige uddannelser (dog ikke alle universitetsuddannelser), og det varede derfor — logisk nok — noget tid, før han blev færdiguddannet.

Men han har nu en ph.D i biokemi, og det har jeg stor respekt for. De erfaringer jeg har hørt fra folk som er droppet ud af deres studier går ikke på nogen måde ud på, at de prøver at slippe billigt — Tværtimod har det været et stort nederlag for dem.

 • Nu er jeg jo endnu ikke selv nået længere end STX på uddannelsestrappen og har ikke været ude i den «virkelige verden».
 • Og som sagt: Jeg kan godt se hvad du mener, men jeg ser nok bare sagen fra en anden vinkel.
 • Ganske vist ikke fra et politisk eller økonomisk «korrekt» synspunkt, men jeg synes trods alt det er vigtigere at man ender med at få en uddannelse man er glad for — også på trods af, det evt.

måske tager lidt længere tid. Det tror jeg også man gavner samfundet mere af på lang sigt end i at «hænge i». Brugbart svar (1) Svar #9 12. august 2012 af NejTilSvampe Altså, i et hvert andet land kan du da heller ikke bare hoppe på en anden uddannelse.

 • Man har knapt nok evnen til at hoppe fra, det ville i hvert falde være mange penge at smide ud af vinduet i et land som usa f.eks.
 • Vi har det sgu godt, mht.
 • Uddannelses systemet.
 • Hvis du synes det er hårdt, så er det fordi du er blevet vant til at blive forkælet af regeringen.
 • Svar #10 12.
 • August 2012 af stranded (Slettet) Jeg er ikke i tvivl om, at vi har et usædvanligt godt uddannelsessystem i Danmark.

Jeg indrømmer, at jeg helt sikkert har udtrykt mig forkert, hvis jeg har fået det til at lyde som om jeg synes vi har det hårdt. I virkeligheden er det princippet med, at hvis man fejler X antal gange, så bliver man begrænset i sine muligheder, at jeg nok har lidt svært ved at acceptere.

Men i et scenarie som dette er der selvfølgelig mange faktorer der spiller ind. Og selvfølgelig er tilværelsen ikke så simpel, at man kan gøre sig det ene forsøg efter det andet uden, at det har nogen form for omkostninger. Det forstår jeg godt og det har jeres synspunkter da også bidraget yderligere til 🙂 Brugbart svar (1) Svar #11 27.

januar 2014 af Study2 (Slettet) Det er rigtig svært at vælge mellem de mange uddannelsesmuligheder, men det koster 100.000 kr. at få én person gennem ét år på uni, så for staten er det mange penge lige ud af vinduet hver gange en person dropper ud af studiet.

Uddannelsessektoren er den dyreste sektor i Danmark. Staten har ikke råd til at give studerende flere chancer end hvad der er givet. Brugbart svar (0) Svar #12 03. januar 2018 af jansobieski https://www.ug.dk/videregaaendeuddannelse/spoergsmaal-og-svar-om-optagelse-paa-videregaaende-uddannelse Hvis nogen finder den her tråd og tror at 3.gangsreglen stadig gælder, så kan jeg fortælle, at det gør den IKKE jvf ovenstående link.

» Hvor mange gange kan jeg søge en videregående uddannelse? Der er ingen regler for, hvor mange gange du kan søge optagelse. Der er heller ingen begræsninger i forhold til, hvor mange gange, du kan skifte studium. Du kan som hovedregel ikke bliver optaget på en ny videregående uddannelse, hvis du allerede har én.

Læs mere om disse regler.» Brugbart svar (0) Svar #13 22. januar 2019 af anonym000 #12 https://www.ug.dk/videregaaendeuddannelse/spoergsmaal-og-svar-om-optagelse-paa-videregaaende-uddannelse Hvis nogen finder den her tråd og tror at 3.gangsreglen stadig gælder, så kan jeg fortælle, at det gør den IKKE jvf ovenstående link.

» Hvor mange gange kan jeg søge en videregående uddannelse? Der er ingen regler for, hvor mange gange du kan søge optagelse. Der er heller ingen begræsninger i forhold til, hvor mange gange, du kan skifte studium. Du kan som hovedregel ikke bliver optaget på en ny videregående uddannelse, hvis du allerede har én.

 1. Læs mere om disse regler.» jansobieski, har du droppet ud af MatØk? Brugbart svar (0) Svar #14 22.
 2. Januar 2019 af jansobieski #13 #12 https://www.ug.dk/videregaaendeuddannelse/spoergsmaal-og-svar-om-optagelse-paa-videregaaende-uddannelse Hvis nogen finder den her tråd og tror at 3.gangsreglen stadig gælder, så kan jeg fortælle, at det gør den IKKE jvf ovenstående link.

» Hvor mange gange kan jeg søge en videregående uddannelse? Der er ingen regler for, hvor mange gange du kan søge optagelse. Der er heller ingen begræsninger i forhold til, hvor mange gange, du kan skifte studium. Du kan som hovedregel ikke bliver optaget på en ny videregående uddannelse, hvis du allerede har én.

 • Læs mere om disse regler.» jansobieski, har du droppet ud af MatØk? nej det har jeg ikke, læser stadig økonomi 🙂 Brugbart svar (0) Svar #15 22.
 • Januar 2019 af anonym000 #14 #13 #12 https://www.ug.dk/videregaaendeuddannelse/spoergsmaal-og-svar-om-optagelse-paa-videregaaende-uddannelse Hvis nogen finder den her tråd og tror at 3.gangsreglen stadig gælder, så kan jeg fortælle, at det gør den IKKE jvf ovenstående link.

» Hvor mange gange kan jeg søge en videregående uddannelse? Der er ingen regler for, hvor mange gange du kan søge optagelse. Der er heller ingen begræsninger i forhold til, hvor mange gange, du kan skifte studium. Du kan som hovedregel ikke bliver optaget på en ny videregående uddannelse, hvis du allerede har én.

Kan man få SU i et sabbatår?

3. Ingen ekstra støttetid til studerende, der ikke lever op til hurtigstart — Hvem gælder det for? Studerende med mere end to sabbatår i rygsækken. Hvad er fælden? Efter fremdriftsreformens indtræden i 2014 er det ikke længere muligt for studerende med mere end to sabbatår at få støttetid (altså ekstra klip) til mere end den normerede studietid.

Men hvad er det nu lige normeret studietid betyder? »En studerende, der er begyndt på sit studie mere end to år efter sin adgangsgivende eksamen, vil kunne få SU til sin bachelor i 34 måneder og SU i 24 måneder til kandidaten, hvis kandidaten påbegyndes i forlængelse af bacheloren,« siger Søren Theodor Hein Ahm.

Men jeg har jo 70 SU-klip, tænker du måske. Ja, det har du, men du må kun bruge klip svarende til normeret tid på det enkelte studie: »Alle danske studerende har 70 klip til deres videregående uddannelse, altså 70 måneder. Man kan godt bruge sine 70 klip til forskellige uddannelser, men til enhver given uddannelse kan man kun få SU til den normerede studietid, hvis man først er begyndt på sin første videregående uddannelse mere end to år efter den adgangsgivende eksamen,« siger Søren Theodor Hein Ahm.

Hvad kan jeg gøre? »Jeg ville starte bagfra. Tjek hvor mange måneders SU, du har til din uddannelse inde på minSU eller i støttemeddelelsen i din e-Boks. Du skal sikre dig, at dit indkomstgrundlag passer til den tid, du regner med, din uddannelse skal tage. Hvis du går en anden vej end den typiske eller ikke har bestået 30 ECTS på et semester, skal du sikre dig, at du fortsat lever op til SU-reglen,« siger Søren Theodor Hein Ahm.

LÆS OGSÅ : Skattereglerne for studerende skåret ud i pap I nogle, meget specifikke, tilfælde kan der dog være hjælp at hente til studerende med mange sabbatår i bagagen: »Ligesom du kunne søge om dispensation for 1,08-reglen (karakterregel, som blev afskaffet i 2019, red.), kan du også søge om dispensation for reglen om normeret tid, hvis du ikke har kunnet starte på dit studie inden for to år på grund af for eksempel værnepligt eller sygdom.

See also:  Hvor Mange TNder Har En Hund?

Hvornår stopper SU hvis man dropper ud?

Din SU stopper, når du melder dig ud — Din SU ophører automatisk, når du melder dig ud af dit studie. SU’en stopper med udgangen af den måned, hvor du melder dig ud.

Kan man blive sygemeldt på SU?

SU under sygdom Du har ret til at modtage SU, når du er sygemeldt, men hvis din sygemelding betyder, at du bliver mere end seks måneder forsinket i dit studie, kan retten til SU bortfalde.

Hvad gør man hvis man mangler SU klip?

SU før 1989 — Er du ikke indplaceret i klippekortet før 1. august 1989, vil du som udgangspunkt kunne blive tildelt 70 måneders SU til videregående uddannelse. Går du på en trindelt uddannelse (for eksempel på en bachelor-/kandidatuddannelse), får du SU til de enkelte dele hver for sig, da de betragtes som to selvstændige uddannelser.

Du skal huske at søge om SU til begge uddannelser (trin). Får du klip til en kandidatoverbygning, inden du har afsluttet din bacheloruddannelse, trækker disse fra i klippekortet til din kandidatuddannelse. Når du efterfølgende afslutter din bacheloruddannelse, er du omfattet af reglerne for SU til uddannelser, der er startet 1/7-2014 eller senere.

Er du hjemmeboende, kan det betyde en lavere SU-sats. Læs mere om SU til trindelte uddannelser, Har du fået merit for en tidligere uddannelse, der betyder, at du kan afslutte din uddannelse på kortere tid (din studietid bliver forkortet), bliver din støttetid tilsvarende kortere.

Har du for eksempel fået seks måneders merit, trækker vi seks måneder fra den normerede studietid, og dermed bliver din støttetid tilsvarende kortere. Mangler du SU til sidste del af din videregående uddannelse, har du mulighed for at tage et slutlån de sidste 12 måneder af din uddannelse. Er der gået mere end to år, fra du afsluttede din adgangsgivende eksamen, til du startede på din videregående uddannelse, kan du få 24 slutlånsrater.

Dem har du mulighed for at bruge de sidste 24 måneder af din uddannelse. Læs om slutlån,

Hvor mange uddannelser må man tage 2023?

Politikerne ændrer reglerne for, hvor mange uddannelser man kan tage I december vedtog et flertal i Folketinget, at danskerne ikke længere må tage en ekstra uddannelse på niveau med den, de i forvejen har. Den nye lov bliver kaldt uddannelsesloftet og trådte i kraft 1.

Januar 2017. Uddannelsesloftet er blevet kritiseret af rigtig mange mennesker, især af studerende. I dag har politikerne valgt at ændre reglerne for uddannelsesloftet. Nu kan man tage en ny uddannelse seks år efter, man er færdig med den første. Søren Pind (Venstre) er uddannelses- og forskningsminister.

Han siger til, at politikerne har lyttet til befolkningens kritik af loven. — Som justitsminister fik jeg altid at vide, at hvis vi først gjorde noget, ville det aldrig blive lavet om igen. Sådan er et demokrati jo ikke. Det er et folkestyre, hvor man selvfølgelig opfanger, hvad folk siger, siger Søren Pind.

Alle med en videregående uddannelse kan nu søge ind på en ny videregående uddannelse, seks år efter de er blevet færdige med deres uddannelse. Hvis man er syg og ikke kan bruge sin uddannelse på arbejdsmarkedet, kan man få lov til at begynde på en ny uddannelse, inden der er gået seks år. Man behøver ikke vente seks år med at søge ind på en ny uddannelse, hvis der er brug for den nye uddannelse på arbejdsmarkedet.

: Politikerne ændrer reglerne for, hvor mange uddannelser man kan tage

Kan man få SU til en ny uddannelse?

Søg igen, når du skifter uddannelse eller uddannelsessted — Din SU er øremærket til den specifikke uddannelse. Skifter du uddannelse eller uddannelsessted, skal du derfor søge SU i minSU igen — det samme gælder for SU-lån og andre tillægsydelser, hvis du ønsker det.

Din SU overføres ikke automatisk, da den er givet specifikt til den uddannelse på det uddannelsessted, du har søgt til. Du skal senest søge SU den sidste dag i måneden – læs mere om tidsfrister for at søge SU, Ønsker du for eksempel SU for september, skal du søge i minSU senest den 30. september, ellers mister du retten til SU for september.

Søger du SU-lån til den nye uddannelse, skal du også godkende din låneplan igen. Læs mere om SU-lån her,

Hvad er dobbelt SU klip?

Hvis du får SU-lån, bliver det også fordoblet i de måneder, du får udbetalt dobbeltklip. Du får to klip udbetalt om måneden, da du ikke kan få udbetalt almindelig SU, i de måneder du vælger dobbeltklip. Her får du den ekstra SU med et klip om måneden sammen med et klip af din almindelige SU.

Hvornår bruger man SU klip?

Antal SU-klip — Du får tildelt SU-klip alt efter, hvor lang den konkrete videregående uddannelse er fastsat til (kaldes normeret tid). Klippene bliver opgjort efter antallet af måneder, som uddannelsen varer. Hvis uddannelsen eksempelvis varer 5 år – fra september 2016 til juli 2021, dvs.4 år og 10 måneder – tildeles du 58 klip.

 • Du kan som udgangspunkt maksimalt modtage 70 SU-klip.
 • Rammen på de 70 SU-klip gør det muligt for dig stadig at få SU, hvis du forlænger din studietid.
 • Hvis din uddannelse varer fem år, kan du få øget antallet med op til 12 klip, dvs.
 • Et ekstra år med SU.
 • Dette gælder kun, hvis du er startet på din første videregående uddannelse senest to år efter, du har afsluttet din (første) adgangsgivende eksamen, f.eks.

gymnasiet, eller hvis du er startet på din første videregående uddannelse inden den 1. juli 2014. Du kan læse mere om de specifikke betingelser her (under » Udvidet støttetid med op til 12 klip «) De 70 SU-klip fungerer dog lidt som et personligt klippekort – det nulstilles ikke, fordi du skifter uddannelse.

Hvis du først har opbrugt halvdelen af dine klip på én uddannelse og skifter til en ny, så kan du komme til at mangle klip. Der er dog altid mulighed for at stille SU’en i bero. Du kan læse mere om, hvordan du kan stille din SU i bero i en periode eller helt fravælge den her Hvis du skifter uddannelse skal du imidlertid huske at søge SU igen.

Du kan læse mere om reglerne og tidsfristerne herfor her,

Hvornår kan man få dobbelt SU?

minSU — se og søg SU — Er du forsørger, eller får du barn, mens du går på en uddannelse, kan du søge særlige tillæg til forældre ved siden af din SU. Som udgangspunkt kan du få op til 9 måneder med fødsels-støtte, hvis du bliver forælder, mens du læser.

 • Er du forsørger til et barn, der bor hos dig, kan du få supplerende SU-lån.
 • Derudover kan du i nogle situationer få tillæg til din SU.
 • Betingelsen for at få tillæg er, at du er forsørger og bor sammen med en anden SU-modtager, eller du er enlig forsørger.
 • Du kan ikke få fødsels-støtte og forsørgertillæg samtidig.
See also:  Hvor Mange Etaper Er Der I Tour De France?

Du kan få flere oplysninger om SU på dit uddannelsessted eller på su.dk Du kan få overblik over SU, lån og tillægsydelser i Uddannelses- og Forskningsstyrelsens selvbetjening minSU. Her på borger.dk kan du få et overblik over nogle af de oplysninger, det offentlige har om dig – også din SU, dine tillæg, næste udbetaling, status for sager med videre.

Log ind på Mit Overblik og se blandt andet udvalgte oplysninger om din uddannelsesstøtte. Går du på en uddannelse, skal du tale med en SU-medarbejder på dit uddannelsessted om din SU og dit fribeløb. Vil du henvende dig til Uddannelses- og Forskningsstyrelsen om en sag, der skal behandles i styrelsen (handicaptillæg, tilbagebetalingskrav eller ligestilling af udenlandske statsborgere), skal du kontakte os via Digital Post på borger.dk, Digital Post-appen, e-Boks og mit.dk.

Log ind med NemID/MitID og gør følgende:

Vælg Ny besked øverst i venstre hjørne. Vælg myndighed (statslige myndigheder). Vælg Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. Vælg den kategori, der passer til din forespørgsel Når du har skrevet din mail, klik «Send».

: SU til forældre

Kan man pause sin SU?

Sådan gør du. Du skal fravælge SU i minSU. Du skal være opmærksom på, at hvis du fravælger din SU i otte måneder eller mere, skal du sende en ny ansøgning, når du vil have SU igen.

Hvis man dropper ud skal man så betale SU tilbage?

Skal jeg betale SU’en tilbage? — Hvis du melder dig ud den 1. i en måned, er du ikke berettiget til at modtage SU for den måned. Hvis du får udbetalt SU efter udmeldelsen, f.eks. hvis du først melder dig ud i slutningen af en måned, vil denne SU skulle betales tilbage.

Hvad er den sværeste uddannelse i Danmark?

Det gælder for molekylær biomedicin på Københavns Universitet, hvor de håbefulde ansøgere som minimum skal have et rent 12-tal, og international business på Copenhagen Business School (CBS), der topper listen med et optagelseskrav på 12,1.

Hvilke uddannelser dropper flest ud af?

For eksempel færdiggør 61 procent af de studerende på teologi ikke bacheloren, mens det i den anden ende kun er 15 procent, der falder fra på medicin. Medievidenskab, psykologi, medicin, idrætsvidenskab og tandpleje er de fem uddannelser på AU, hvor den største andel af de studerende gennemfører bacheloren.

Hvilken uddannelse har størst frafald?

Selvom så mange studerende er kommet ind på deres drømmestudium, er der et højt frafald på de videregående uddannelser.35 % ender med at falde fra en universitets- eller erhvervsakademiuddannelse, og 27 % falder fra på professionsbacheloruddannelserne.

Hvor mange uddannelser må man tage 2023?

Politikerne ændrer reglerne for, hvor mange uddannelser man kan tage I december vedtog et flertal i Folketinget, at danskerne ikke længere må tage en ekstra uddannelse på niveau med den, de i forvejen har. Den nye lov bliver kaldt uddannelsesloftet og trådte i kraft 1.

 1. Januar 2017.
 2. Uddannelsesloftet er blevet kritiseret af rigtig mange mennesker, især af studerende.
 3. I dag har politikerne valgt at ændre reglerne for uddannelsesloftet.
 4. Nu kan man tage en ny uddannelse seks år efter, man er færdig med den første.
 5. Søren Pind (Venstre) er uddannelses- og forskningsminister.

Han siger til, at politikerne har lyttet til befolkningens kritik af loven. — Som justitsminister fik jeg altid at vide, at hvis vi først gjorde noget, ville det aldrig blive lavet om igen. Sådan er et demokrati jo ikke. Det er et folkestyre, hvor man selvfølgelig opfanger, hvad folk siger, siger Søren Pind.

Alle med en videregående uddannelse kan nu søge ind på en ny videregående uddannelse, seks år efter de er blevet færdige med deres uddannelse. Hvis man er syg og ikke kan bruge sin uddannelse på arbejdsmarkedet, kan man få lov til at begynde på en ny uddannelse, inden der er gået seks år. Man behøver ikke vente seks år med at søge ind på en ny uddannelse, hvis der er brug for den nye uddannelse på arbejdsmarkedet.

: Politikerne ændrer reglerne for, hvor mange uddannelser man kan tage

Kan man få SU i et sabbatår?

3. Ingen ekstra støttetid til studerende, der ikke lever op til hurtigstart — Hvem gælder det for? Studerende med mere end to sabbatår i rygsækken. Hvad er fælden? Efter fremdriftsreformens indtræden i 2014 er det ikke længere muligt for studerende med mere end to sabbatår at få støttetid (altså ekstra klip) til mere end den normerede studietid.

Men hvad er det nu lige normeret studietid betyder? »En studerende, der er begyndt på sit studie mere end to år efter sin adgangsgivende eksamen, vil kunne få SU til sin bachelor i 34 måneder og SU i 24 måneder til kandidaten, hvis kandidaten påbegyndes i forlængelse af bacheloren,« siger Søren Theodor Hein Ahm.

Men jeg har jo 70 SU-klip, tænker du måske. Ja, det har du, men du må kun bruge klip svarende til normeret tid på det enkelte studie: »Alle danske studerende har 70 klip til deres videregående uddannelse, altså 70 måneder. Man kan godt bruge sine 70 klip til forskellige uddannelser, men til enhver given uddannelse kan man kun få SU til den normerede studietid, hvis man først er begyndt på sin første videregående uddannelse mere end to år efter den adgangsgivende eksamen,« siger Søren Theodor Hein Ahm.

 • Hvad kan jeg gøre? »Jeg ville starte bagfra.
 • Tjek hvor mange måneders SU, du har til din uddannelse inde på minSU eller i støttemeddelelsen i din e-Boks.
 • Du skal sikre dig, at dit indkomstgrundlag passer til den tid, du regner med, din uddannelse skal tage.
 • Hvis du går en anden vej end den typiske eller ikke har bestået 30 ECTS på et semester, skal du sikre dig, at du fortsat lever op til SU-reglen,« siger Søren Theodor Hein Ahm.

LÆS OGSÅ : Skattereglerne for studerende skåret ud i pap I nogle, meget specifikke, tilfælde kan der dog være hjælp at hente til studerende med mange sabbatår i bagagen: »Ligesom du kunne søge om dispensation for 1,08-reglen (karakterregel, som blev afskaffet i 2019, red.), kan du også søge om dispensation for reglen om normeret tid, hvis du ikke har kunnet starte på dit studie inden for to år på grund af for eksempel værnepligt eller sygdom.

Hvornår stopper SU hvis man dropper ud?

Din SU stopper, når du melder dig ud — Din SU ophører automatisk, når du melder dig ud af dit studie. SU’en stopper med udgangen af den måned, hvor du melder dig ud.

Hvor mange SU klip har man på en ungdomsuddannelse?

Hvor mange klip har jeg på mit SU klippekort? — Har du ikke tidligere modtaget SU til en videregående uddannelse, har du sammenlagt 70 klip på dit SU klippekort. Det svarer til 70 måneder og dermed 6 års studier med SU, som du kan bruge på en eller flere videregående uddannelser.

 1. Du kan dog kun bruge flere SU klip til den enkelte videregående uddannelse, end den er normeret til, i særlige tilfælde.
 2. TIP: Du får tildelt SU klip til de måneder, hvor du er indskrevet og studieaktiv på en videregående uddannelse.
 3. Fortsætter du direkte på din kandidatuddannelse i forlængelse af din bachelor, har du mulighed for at søge SU i sommerferien mellem de to uddannelser.

Begynder du inden for to år efter, at du har bestået din adgangsgivende eksamen, får du som udgangspunkt 12 ekstra klip til din uddannelse, som du kan bruge, hvis du bliver forsinket. Du har desuden mulighed for ekstra klip, hvis du bliver forælder under uddannelse,