Hvor Mange Mursten Pr M2?

Hvor Mange Mursten Pr M2
PRISEN FOR FACADENS MURSTEN UDGØR SOM REGEL KUN MELLEM 1,5 OG 3% AF DE SAMLEDE BYGGEOMKOSTNINGER. UANSET OM DER VÆLGES EN AF DE BILLIGSTE MURSTEN ELLER VÆLGES EN FRA DEN DYRESTE ENDE ER UDGIFTERNE TIL MURER, MØRTEL, STILLADS M.M. DE SAMME. FORBRUG PR. M 2 En mursten er 228 mm lang, 108 mm bred og 54 mm høj og fugerne som regel 12 mm brede.

 1. Forbruget er 63 stk pr.
 2. M2 facade, men for at tage højde for spild ved tilpasning og håndtering anbefales at regne med 66 stk pr. m2.
 3. UDREGNING AF FACADENS AREAL Højden og længden på alle husets facadevægge ganges med hinanden og arealerne for døre og vinduer fratrækkes summen.
 4. Er der fritstående læmure i helsten (228 mm bredde) beregnes arealet for begge sider.

Murede gavl-trekanter beregnes ved at gange gavlhøjden (GH) med murværkets bredde (B) og dele summen med 2. OMREGNING AF KVADRATMETER FACADE TIL ANTAL MURSTEN Der samlede facadeareal i m2 fratrukket døre og vinduer ganges med 66 stk. Facadeareal for hus med murede gavltrekanter Højde x længde for facade A + højde x længde for facade B + bredde x facadehøjde for gavl A + gavlhøjde x bredde for gavltrekant A : 2 + gavlhøjde x bredde for gavltrekant B : 2 ÷ areal for døre og vinduer = facadens m2

Hvor mange liter mørtel pr m2 mursten?

Materialeforrbrug

Materialeforrbrug (Nettomængder) Antal sten pr. m2 Mørtelforbrug pr. m2
Mursten 228x108x55 mm 63 37 liter
Blokker 49x10x19 mm 10 8 liter
Blokker 49x10x19 mm 10 11 liter
Blokker 49x10x19 mm 10 13 liter

Hvad koster det at mure pr m2?

Her kan du forvente, at prisen for at hyre et murerfirma vil koste i omegnen af 1995 kr./m2 inkl. moms. Prisen kan dog variere alt efter, hvilke mursten du vælger til din facade.

Hvilken mursten er billigst?

Hvad koster mursten? — Der er stor forskel på hvad mursten koster, hvilket skyldes at der findes mange forskellige størrelse, typer og sorteringer. Prisen starter typisk ved 3-4 kr. per mursten, men kan godt løbe op i 55 kr. per sten hvis du vælger de dyre.

 1. Vil du have billige mursten, kan du vælge sten som er engoberet.
 2. Det betyder at de er overfladebehandlet, hvilket er en mindre omkostningstung proces end hvis murstenene skal gennemfarves.
 3. Udviklingen indenfor engobering har betydet at mursten fås i mange flere forskellige prisklasser end for bare 10 år siden.

Ulempen ved engoberede mursten er at de er mindre modstandsdygtige overfor vind og vejr end mursten der er gennemfarvede, hvorfor der godt kan komme afskalninger og kantskår. For at beregne en samlet pris for murværket skal du gange forbruget af mursten med prisen per mursten.

Hvor mange mursten bruger man på et hus?

Oftest stillede spørgsmål om mursten — Blødstrøgne mursten er den arketypiske danske mursten. Den blødstrøgne mursten presses ud igennem en form uden bund og vil have den ikoniske slamkant. Blødstrøgne mursten har et let rustikt udtryk. Den blødstrøgne mursten er den meste solgte mursten.

 • De rustikke håndstrøgne mursten får deres rå udtryk og nuancerede farvespil gennem en helt særlig produktionsproces, hvor der bruges sand til at få leret til at slippe formen.
 • Sandet kan være fint eller grovere og i forskellige farver.
 • Udover sand kan der også være tilføjet farvepigmenter.
 • Traditionelt blev leret kastet ned i træforme med håndkraft, deraf navnet håndstrøgne mursten, men i dag er det maskiner, der presser det meget bløde ler ned i formen.

Sand og farver favner det bløde ler og skaber den håndstrøgne murstens rustikke overflade og levende farvenuancering. Murstenen brændes ved høje temperaturer, og magien opstår – en produktionsmetode som har være brugt i over 200 år. Mursten består af ler, vand og sand og brændes ved høje temperaturer.

 1. Når leret er brændt, kaldes det tegl.
 2. Tegl har været et kendt byggemateriale siden oldtiden.
 3. Leret til mursten graves op fra lergrave.
 4. Der findes to typer ler til fremstilling af mursten: Blåler – der bliver til gule mursten Rødler – der bliver til røde mursten Blåleret er det nederste lerlag og indeholder meget calciumcarbonat.

Det røde ler derimod er det øverste lerlag og indeholder mere jernoxid. Lerforekomster i Danmark har ligget i jorden i mindst 15.000 år. Ler er et unikt og levende materiale, og når leret bearbejdes og brændes, kan farven variere svagt. Det er det, der giver teglsten liv og et imponerende farvespil og gør netop din mursten til noget helt særligt.

Alle blødstrøgne og håndstrøgne mursten er unikke, og der findes ikke to mursten, som er ens. Prisen på vores blødstrøgne mursten varierer, men uanset hvad du vælger, vil det ikke være murstenen, der springer budgettet. Der skal i gennemsnit bruges 66 mursten pr. kvadratmeter. Der går derfor omkring 10.000 mursten til et hus på 151 kvadratmeter.

Ser vi på vores billigste og dyreste traditionelle blødstrøgne mursten, er prisforskellen 40.000 kroner. I dit samlede budget, hvis vi tager udgangspunkt i et typehus til 2 mio. kroner, vil udgiften til mursten kun være mellem 2-4 procent. Murstenen er dog det første, du lægger mærke til, når du kommer hjem, og det sidste du ser, når du tager hjemmefra.

 1. Desuden er murstenene på facaden blivende og i modsætning til køkkenet, er det ikke noget, du skifter ud igen, hvis du trænger til fornyelse.
 2. Derfor vil vores råd altid være, at du vælger den mursten, der bidrager med lige netop det udtryk, du kan lide og drømmer om, da det meget sjældent vil være prisen, der afgør det.

Tegl er et holdbart og slidstærkt materiale, der kan tåle al slags vejr og stadig bliver ved med at stå smukt i flere hundrede år. Korrekt udført murværk i tegl kræver kun lidt eller slet ingen vedligeholdelse. Vi anbefaler, at du laver en grundig gennemgang af dit murværk hvert 3.-4.

 • År, hvor du ser efter revner og utætheder.
 • Alle vores mursten er som minimum brændt på 65 procent certificeret biogas, da vi ønsker at tilbyde så miljøvenlige mursten som muligt.
 • Vi har også udviklet en serie af mursten med bæredygtige fordele.
 • Serien kalder vi, da vi bruger mindre ler og udelukkende brænder med biogas.

Den har nøjagtig samme mål og udtryk som en traditionel blødstrøgen mursten, men takket være huller i midten og biogas brændsel reducerer vi CO 2 -udledningen i vores produktion med 70-90%. Mursten brændes ved høje temperaturer og derfor udledes CO 2 i fremstillingen af mursten.

 • Til gengæld er mursten lavet af naturlige råmaterialer og holder næsten evigt.
 • Start med at kontakte din husbygger, hvis du har spørgsmål til vores mursten.
 • De er godt klædt på og kan hjælpe dig videre i din beslutningsproces.
 • Du er meget velkommen til at besøge vores showroom på Frederiksberg i København, hvor du kan se og røre ved vores sortiment af mursten.

Vi byder gerne på en kop kaffe og hjælper dig med valget af den helt rette mursten for dig.

Murværk kræver minimalt vedligehold Tegl er et holdbart materiale, der kun bliver smukkere med tiden. Korrekt udført murværk i tegl kræver kun lidt eller slet ingen vedligeholdelse. Mursten er med andre ord for livsnydere, der går op i kvalitet og ønsker at bruge mere tid på hygge og mindre tid på vedligehold.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev til husbyggere og få tilsendt vores brochure elektronisk. Her finder du masser af inspiration til valg af mursten, artikler med andre husbyggere, gode råd og meget andet, der kan hjælpe dig videre i inspirationsfasen og beslutningsprocessen. : Skab din drømmebolig med den helt rette mursten

Hvor mange mursten kan man lægge i timen?

Selvmurerende robotter bevæger sig så småt ind på byggepladsen. Morgendagens murere slipper for mange tunge, gentagne løft, men arbejdsløs bliver håndværkerne ikke. — Der findes ikke to helt ens byggepladser, derfor kan man heller ikke fremstille én slags byggerobot, som kan løse opgaver på samtlige arbejdspladser.

Det ved man hos den fynske virksomhed Robot at Work (RAW). — Vi laver robotter, der kan integreres i den enkelte virksomhed. Vores budskab er, at folk ude i branchen kender den daglige arbejdsproces, som vi kan hjælpe med at optimere, fortalte Finn Kirkegaard Christensen, da han demonstrerede en prototype på en murerrobot, som ROW havde med til inspirationsdagen ‘Robotter i byggebranchen’ i Odense — et arrangement som InnoBYG, BygFyn, RoboCluster og IDA stod bag.

Den selvmurerende robot vil med tiden kunne lægge sten i et tempo, som vil gøre selv en arbejdsom murersvend forpustet, vurderede Finn Kirkegaard Christensen. — Prototypen her kan lægge 150 sten i timen, målet er at få den til at lægge 300-400 i timen.

Hvad fylder 3 mursten?

VIDEO: Sådan murer du sikkert op Mursten kan svinge lidt i størrelse fra sten til sten. En dansk sten er typisk 5,40 cm tyk. Tre sten og tre fuger på 12 mm giver et modulmål på 20 cm. Dette mål benytter mureren til at strege alle skiftegange op på to brædder.

Du skal være logget ind for at gemme artikler De to brædder lægges op og spændes sammen med et par skruetvinger, så de ikke rykker sig under opstregningen. Tommestokken lægges på, og der sættes et mærke for hver 20 cm. Med en bænkvinkel slås der en præcis streg på tværs af brædderne oven i mærket. Nu er brædderne delt op i moduler på 20 cm, hvilket svarer til tre mursten og to fuger.

Dette mål deles op i tre. Det første på 6,7 cm, den næste streg på 13,3 cm, og den tredje passer med stregen for de 20 cm. Tommestokken flyttes, og opstregningen gentages i de næste felter, indtil brædderne er delt helt op. Præcist oven i hver streg bankes der et søm ned.

 1. Et søm på hvert bræt og på alle opstregninger.
 2. Til sidst er der to rækker med søm, der sidder præcist ud for hinanden.
 3. Skruetvingerne fjernes, og brædderne sættes fast i hver sin ende af murværket, hvor der skal mures op.
 4. Det er vigtigt, at det første søm er præcist ud for overkanten af den første sten i skiftet, da alle søm på brædderne markerer overkanten af de kommende skifter.

Der spændes en snor på sømmet, der angiver den præcise højde for stenen. Når skiftet er muret færdigt, flyttes snoren blot til sømmet ovenover, og så er man klar til næste skifte. LÆS MERE: Gør som over 80.000 andre, Hvor Mange Mursten Pr M2 Tilmeld dig nu og få Gør Det Selvs nyhedsbrev direkte i din indbakke 2 gange om ugen. Så får du: Sæsonrelevante nyheder Byggevejledninger med materialeliste, 3D-modeller, arbejdstegning og grundige trin-for-trin illustrationer Videoer med tips og vejledning til materialer, reparationer og værktøj. : VIDEO: Sådan murer du sikkert op

Hvor mange mursten går der på en m2 gulv?

PRISEN FOR FACADENS MURSTEN UDGØR SOM REGEL KUN MELLEM 1,5 OG 3% AF DE SAMLEDE BYGGEOMKOSTNINGER. UANSET OM DER VÆLGES EN AF DE BILLIGSTE MURSTEN ELLER VÆLGES EN FRA DEN DYRESTE ENDE ER UDGIFTERNE TIL MURER, MØRTEL, STILLADS M.M. DE SAMME. FORBRUG PR. M 2 En mursten er 228 mm lang, 108 mm bred og 54 mm høj og fugerne som regel 12 mm brede.

Forbruget er 63 stk pr. m2 facade, men for at tage højde for spild ved tilpasning og håndtering anbefales at regne med 66 stk pr. m2. UDREGNING AF FACADENS AREAL Højden og længden på alle husets facadevægge ganges med hinanden og arealerne for døre og vinduer fratrækkes summen. Er der fritstående læmure i helsten (228 mm bredde) beregnes arealet for begge sider.

Murede gavl-trekanter beregnes ved at gange gavlhøjden (GH) med murværkets bredde (B) og dele summen med 2. OMREGNING AF KVADRATMETER FACADE TIL ANTAL MURSTEN Der samlede facadeareal i m2 fratrukket døre og vinduer ganges med 66 stk. Facadeareal for hus med murede gavltrekanter Højde x længde for facade A + højde x længde for facade B + bredde x facadehøjde for gavl A + gavlhøjde x bredde for gavltrekant A : 2 + gavlhøjde x bredde for gavltrekant B : 2 ÷ areal for døre og vinduer = facadens m2

See also:  Hvor Meget Kan Man OverfRer På Mobilepay?

Hvor meget får en murer pr sten?

Hvad tager en murer i pris pr. sten? — — Almindelige sten koster typisk 4-5 kr. — Facadesten koster typisk op mod 50 kr. Facadesten er de synlige sten, som du gerne vil have, er æstetisk pæne og giver muren et flot udseende. Men denne pris er svær at udregne, da det kommer an på mange forskellige ting, som vi lister op her:

Sokkel: Sokkelen er det bærende under murstenen. Kan mureren komme til her, eller skal der graves ud? Skal mureren transportere murstenene, eller kan de køres tæt på, hvor der skal mures? Byggelift eller stillads: Er der brug for at komme op i højden, tæller dette ekstra i regnskabet. Isolering: Hvor meget isolering skal der til? Mængden af mørtel og cement Hvilket mønster skal der mures i? Hvornår på året vil du have bygget muren? Hvor henne skal der bygges? Er der adgang til vand og strøm?

Dette er spørgsmål, du kan overveje, og som skal tages i betragtning fra murerens side, når han skal vurdere en pris. Det kan derfor være en god idé at få mureren ud og tilse opgaven.

Er røde mursten dyrere end gule?

Røde og gule mursten — I en periode var røde mursten dyrere end gule, så i brokvartererne er der huse, der er røde på forsiden og gule mod gården. Men senere blev farverne brugt for effekt – som i denne murdetalje fra Bispebjerg. På toppen af selve Bispebjerg ligger Danmarks største murstensbygning, Grundtvigskirken, opført af 6 millioner gule mursten. Idealet for moderne arkitekter i 1930’erne var betonbygningen. Men i Danmark var der umåde mange murere, så store dele af fx Bispebjerg er opført i mursten – i tidens funktionalistiske stil.

Og heldigvis for dét, for det giver et godt indeklima i bygningerne. Beton holdt sit indtog for alvor under byggeboomet i 1960’erne, hvor de gammeldags murere ikke kunne følge med efterspørgslen. Det rå beton-look blev hurtigt upopulært i offentligheden. På mange byggerier fra 1980’erne er betonen derfor beklædt med halve mursten, men man kan ret let se, at det nærmest er et «murstenstapet» der er klistret på bygningen.

På Bispebjerg finder man også Hospitalet af rådhusarkitekten Martin Nyrop, og en unik bugtende murstensbygning fra 2003 med kælenavnet «Slangehuset». Det har Bjørn Nørgaard som arkitekt og er opført efter gamle håndværksmæssige principper. I marts 2013 blev en af portene til Assistens Kierkegaard påkørt af en metro-entreprenør, der nær havde væltet muren. Den skæve portsøjle blev trukket op igen, og kunne repareres uden at den skulle genopbygges fra grunden.

Hvor lang tid holder en mursten?

Mursten som facademateriale Guide Mursten — også kaldet tegl — er det mest populære facademateriale i Danmark og står for mange som et traditionelt, dansk og tidløst materiale i god kvalitet. Faktisk er 95% af alle enfamilieshuse bygget af mursten. Det er derfor ikke et materiale, der skiller sig ud på villavejen og passer af den grund arkitektonisk ind de fleste steder. Arkitekt Nanna Bering har valgt materialer, der passer ind i omgivelserne, og har blandt andet beklædt huset med grå teglsten og zink. Mursten er lavet af ler, som der er masser af i den danske jord. Mørtlen imellem murstenene består af kalk, cement, grus og vand.

 1. En klassisk mursten måler 22,8 cm i lænden, 10,8 cm i bredden og 5,4 cm i højden.
 2. Men mursten findes i dag i mange forskellige størrelser.
 3. Mursten er den facadetype, der kan holde længst – faktisk i flere hundrede år.
 4. Man har endda eksempler på bygninger, der har overlevet i 1000 år.
 5. En facade i mursten er ikke den billigste facade, du kan vælge.

En mursten koster fra cirka 2 kr. til 30 kr. pr. styk. Hvis der er tale om en mursten med normale mål, koster en kvadratmeter derfor mellem cirka 150 kr. og 2000 kr

Gule eller røde De mest udbredte variater af mursten er de gule eller røde. De gule mursten består af blåt ler, der er brændt. De var især populære i 60’erne og 70’erne. De røde mursten består af rødt ler, og kan især ses på murermestervillaerne fra 1915-1930. Den gule farve skyldes indhold af calciumcarbonat, mens den røde farve skyldes jernoxid.

Anderledes tegl Vil du gerne have et lidt anderledes og personligt murstenshus, er der masser af muligheder for at vælge en anderledes mursten. Der findes i dag mere end 200 forskellige farver mursten. Mursten kan desuden brændes, så nuancerne i hver enkelt mursten varierer meget eller lidt fra hinanden. Også mørtlen kan man få i forskellige farver.

Facaden på dette nybyggede hus af arkitekt Rasmus Bak er muret op i håndstrøgne tegl fra Petersen Tegl. To æstetiske tips til din murstensfacade

Bland gamle mursten med nye Skal du bygge en tilbygning til dit gamle hus eller udvide med en karnap eller lignende, kan det være en god ide at blande de nye mursten med mursten købt brugt. På den måde bliver forskellen mellem det gamle og nye mindre, da mursten bliver patineret med alderen. Vælg den rigtige fuge Ifølge vælger mange en alt for lys fuge. Det kan få stenen til at se meget spraglet ud på afstand.Med en mørk fuge til en lys sten opnås et mere homogent udtryk. Det er dog en smagssag, om man vil arbejde med kontraster for at få et hårdt look, eller om man hellere vil gå ud fra samme farvepalet som resten af huset, og derved få et blødere look.

Der var masser af hensyn at tage i lokalplanen for området under opførelsen af dette hus. Bl.a. at husenes facader og overordnede udtryk skal være lette og grønne som naturområdet omkring dem. Derfor fik parret i huset tegnet af arkitetk Nanna Bering bygget deres hus i nogle lyse murste Huse af mursten har en høj genanvendelighed.

Faktisk kan 95% af en murstensfacade bruges på ny, hvis man river et gammelt hus ned. Murstenene skal blot renses fri fra mørtel. De kan og brydes ned og genbruges som vejfyld. Mursten er desuden æstetisk tidløse og er en del af en lang byggetradition i Danmark. Samtidig ændrer mursten hverken farve eller form med tiden, men opnår blot lidt patina.

Man bliver derfor ikke træt af et hus i mursten, hvorfor mursten er æstetisk bæredygtige. I fremtiden vil klimaet blive mere ekstremt. Vi vil derfor blive udsat for mere regn, vind og ekstreme temperaturer. Et murstenshus er solidt og langsomt til at optage og afgive varme, og vil derfor være modstandsdygtigt.

Mursten scorer desuden grønne point på en lang levetid, et minimum af vedligeholdelse og et godt indeklima. Sidstnævnte skyldes, at mursten selv kan optage og afgive den damp og fugt, vi mennesker afgiver i et hus, uden at skade murværket. På minussiden kan man sige, at fremstillingen af mursten har et højt energiforbrug, da mursten bliver brændt ved en meget høj temperatur på 1050˚C.

En murstensfacade kræver stort set ingen vedligeholdelse. Fugerne mellem murstenene kan dog revne, og murstenene selv kan også revne og få frostskader. Sker det, kan du få en murer til forholdsvis let at skifte den ramte sten ud. Murværk kan også rammes af mos og alger, hvis det står på en skyggeside.

Lang levetidGodt indeklimaModstandsdygtigt over for råd og fugtGod isoleringsevne (både ift. temperatur og lyd)Næsten ingen vedligeholdelseKan holde til vind og vejrStor genanvendelighed fa materialerBrandsikkertLet at reparereÆstetisk tidsløst

Ulemper

Risiko for frostsprængningerRisiko for algevækstRisiko for mosRisiko for murbierFugerne kan nedbrydesPrisen ligger i den dyre endeSvært at finde nye mursten til renoveringDet tager længere tid at byggeTungt materialeIkke så ‘legesygt’ et materiale

En hel hjemmeside dedikeret til mursten. Her finder du artikler, inspiration og videoer om mursten Fortæller let og overskueligt om facader af mursten og andre materialer. Kan rense og genbruge mursten og Her kan du finde brugte mursten, du kan købe

: Mursten som facademateriale

Hvad er billigst at bygge i træ eller mursten?

Kendsgerninger om træhuse — Træ optager CO2, mens det gror og frigiver det igen, når det ikke længere kan bruges — enten ved afbrænding eller ved forrådnelse. I den tid træet bruges lagres CO2 mængden. Der bruges kun lidt energi på at forarbejde træet, så det kan bruges som byggemateriale.

 1. Derfor er træ velegnet at bruge i byggeriet, da det samlede CO2 aftryk i hele træets levetid er lille sammenlignet med andre traditionelle byggematerialer.
 2. Nye træhuse opføres ofte med en (plast)dampspærre lige bag de indvendige vægoverflader.
 3. Dampspærren sikrer, at ydervæggene er helt tætte, og at der ikke kan slippe varm, fugtig luft ud i konstruktionen, som i kombination med kondens vil kunne danne grobund for skimmel, svamp og råd.

Der er også en dampspærre i loftet i lighed med de murede huse. Men det er muligt at opføre et træhus uden brug af en dampspærre. Det kræver dog, at man har et stort kendskab til de forskellige konstruktioner, og hvordan de sættes sammen. En træfacade giver ikke i sig selv et bedre indeklima. Foto: Arkiv Energiforbruget i henholdsvis et træhus og et murstenshus afhænger af:

Hvornår huset er opført.Hvor godt huset er isoleret.Hvor tæt huset er.Hvilke vinduer huset har.Hvilket varmeanlæg huset har.Hvordan huset er ventileret.

Derudover har de indvendige materialer betydning. Træ føles ikke så koldt som sten at berøre, selv om de begge er med samme overfladetemperatur. Ydervægge opført i mursten kaldes tunge vægge og ydervægge opført i træ kaldes lette. Det skal tilføjes, at der for alle huse bygget efter 2008 er krav om, at alle huse uanset byggemetode er tætte.

 1. Det skal dokumenteres ved en såkaldt «blower door»-test, som er en trykprøvning af det færdige hus.
 2. Tunge ydervægge hjælper med til at spare på energiforbruget, fordi de optager (akkumulerer) varmen, når det er varmt, og afgiver den, når det er koldt.
 3. Det kan lette vægge beklædt med gips ikke.
 4. Men det tager så også væsentligt længere tid at opvarme et murstenshus.
See also:  Hvor Meget Pasta Pr Person?

Derfor er mange fritidshuse opført af træ, så de hurtigt varmes op, når de skal benyttes. Træhuse af massive bjælker eller massive træelementer kan i forhold til varmeforbruget have den fordel, at komforttemperaturen er et par grader lavere i et hus af disse end i et hus af tegl og beton.

 • Det er ikke husets facade, der er afgørende for, om huset er sundt at bo i, men derimod, om huset er velisoleret og har en tilstrækkelig ventilation.
 • Moderne træhuse er, ligesom moderne murede huse, næsten altid rigtig godt isolerede.
 • Især hvis de er bygget efter 1998.
 • Der kan være installeret et ventilationsanlæg med varmegenvinding.

Det sørger for udskiftning af luften i huset på en energimæssigt fornuftig måde. Når den fugtige luft hele tiden ventileres ud, undgås mange skimmelsvamp og fugtproblemer. Også huse med en ikke særlig tæt dampspærre, altså et ældre hus, vil have fordel af et varmegenvindings anlæg, hvis der er tendens til et for fugtigt indeklima.

 • Der er ikke den store forskel på indeklimaet i et murstenshus og i et træhus.
 • I begge hustyper afhænger indeklimaet i høj grad af, om huset er godt isoleret, så lofter, vægge og gulve ikke er kolde, og om luften i huset udskiftes tit nok.
 • Beboerne må således huske at sikre udluftning 3 gange om dagen.

I ældre huse, hvor isoleringen ikke var så effektiv, opstår der nemmere kuldebroer i et muret hus end i et træhus. Der er en række andre faktorer, fx lyd og afgasning, der kan påvirke indeklimaet, men hvis huset har en behagelig temperatur, og luften hele tiden skiftes ud, vil de fleste føle sig godt tilpas. Der er ikke den store forskel på værdien af et træhus og et murstenshus, hvis begge huse er velholdte. Foto: Morten Thun Det er billigere at bygge et træhus end et murstenshus. Prisen er mindst 10 procent billigere for et træhus. I mange tilfælde vil ydervægge til et træhus blive fremstillet på en fabrik og transporteret til byggepladsen i ét stykke klar til at blive sat op.

 • Det kan naturligvis også være på forhånd udskårne bjælker, som hurtigt samles på stedet.
 • Det letter arbejdet og gør det billigere.
 • I et murstenshus opføres bagmuren som væghøje, 60 cm brede gasbetonelementer (porebetonelementer) eller helvægselementer, som er bredere af letklinkerbeton.
 • Men formuren mures på stedet, samtidig med at hulmuren fyldes med isolering.

Selve skalmurerarbejdet på et typisk murstenshus tager ca. en uges tid for et par murere. Derudover er materialerne til en let indervæg i et træhus billigere end materialerne til en tung ydervæg i et murstenshus. Mursten koster væsentligt mere at få muret op end en tilsvarende trækonstruktion med brædder.

 • Spørger du en ejendomsmægler, hvilket hus der bedst holder sin værdi, vil han nok sige, at der ikke er den store forskel på et træhus og et murstenshus, forudsat begge huse er velholdte.
 • Men hvis træhuset ikke er velholdt, er det svært at sælge det, da køber kan se, at der venter meget arbejde med reparationer og vedligeholdelse.

Et træhus kommer hurtigt til at se grimt ud, og træet bliver hurtigt beskadiget, hvis revner og sprækker ikke udbedres. Et træhus kræver således jævnlig vedligeholdelse, mens man med et muret hus, hvor murstenene står ubehandlede, nærmest slipper for vedligeholdelse af selve facaden.

 1. Dette i modsætning til træhuset, hvor overfladen skal males om hvert 5-10 år.
 2. Er et hus af mursten derimod pudset op, skal det ligesom et træhus vedligeholdes med 8-15 års mellemrum, dvs.
 3. At vedligeholdelsesarbejdet for disse er ca.
 4. Det samme.
 5. Vedligeholdelsen af et træhus er nem at gå til.
 6. De fleste kan selv finde ud af at skifte et bræt og male.

Det murede hus med de synlige mursten kræver en erfaren murer, når enkelte sten skal skiftes, eller fugerne skal fornys, hvis resultatet skal blive i orden. Hvor sandsynligt er det, at du vil anbefale bolius.dk til en ven, familie eller andre? Du bedes svare på en skala fra 0 til 10, hvor 0 er mindst sandsynligt og 10 er mest sandsynligt.

Hvor mange mursten er der på et hoved?

Teglværkerne leverer 80 mursten under pres | BygTek.dk 80 mursten er fremtiden. Foto: www.byg-i-tegl.dk 80 sten per palle skal lette arbejdsmiljøet for murerne, men teglværkerne kalder løsningen forhastet Del artiklen på Efter tre-fire års tovtrækkerier er 3F og Dansk Byggeri på den ene side endelig blevet enige med medlemmer af Kalk- og Teglværksforeningen af 1893 (KT93) på den anden side, så teglværkerne senest fra 1.

Januar 2009 kan leveres stenhoveder med 80 sten. De 80 sten per palle har længe været et ønske fra murerbranchen i et forsøg på at mindste generne for og nedslidningen af murerne.3F og Dansk Byggeri har for længst undersøgt sig frem til, at den bedste løsning med det materiel, der findes i dag, er at stilladshøjden sænkes fra halvanden meter til en meter, så murerne slipper for at mure over skulderhøjde og under knæhøjde.

Ændringen i stilladshøjden medfører, at der nu vil være behov for 80 sten per stenhoved, hvor det tidligere opmuringssystem passede til stenhoveder med 112 sten.

Logik for små burhøns Ikke færdige med at forhandle Helt hen i hækken [email protected]/4 2008

Efter lange tovtrækkerier og en timeout, som KT93 bl.a. brugte på at undersøge andre muligheder, er parterne endelig kommet til en slags enighed. Aftalen betyder, at teglværkerne – hvis muligt – leverer 80 sten til alle nybyggerier, der bliver påbegyndt efter d.1.

Marts i år, og KT93 har desuden garanteret, at der pr.1. januar 2009 vil være stenhoveder med 80 sten på markedet. — Vi er meget glade for, at det endeligt er lykkedes, siger arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri, Carsten Bekker, og uddyber, hvordan det lykkedes at få en aftale i stand. — Da vi præsenterede den færdige branchevejledning for dem, og understregede, at den ikke ville blive ændret, og at Arbejdstilsynet havde sagt god for den, kunne de godt se, at der ikke var mere at gøre.

Vores argument har hele vejen igennem været, at vi skulle løse problemet med nedslidning ved arbejde over skulderen og under knæet, og det kunne vi kun gøre på en måde: Ved at gå fra halvanden til en meters stilladshøjde. Og så er det jo logik for små burhøns, at vi kun skal bruge 80 sten.

Det er nøje beregnet, siger Carsten Bekker. KT93 har gennem tre-fire år fastholdt overfor 3F, Dansk Byggeri og Branchearbejdsmiljørådet for Bygge og Anlæg, at løsningen på murernes nedslidningsproblemer ikke er at ændre produktionen og leveringen af mursten til de 80 sten, som nu indgår i de to seneste branchevejledninger for opmuringsarbejde.

KT93 har selv brugt en anseelig sum penge på en undersøgelse, der skulle finde andre muligheder og løsninger, men disse er ikke blevet accepteret af modparterne. Til trods for den nu indgåede aftale, føler direktør i Kalk- og Teglværksforeningen af 1893 (KT93), Tommy Bisgaard, ikke, at forhandlingerne med Dansk Byggeri og 3F er ført til ende, og den aftale, der er lavet mellem teglværkerne og Dansk Byggeri/3F, står ifølge Tommy Bisgaard for enkelte medlemmers egen regning.

— Vi er en brancheforening, og vi forhandler på vores medlemmers vegne. Når der ikke bliver forhandlet længere, kan vi ikke sige til vores medlemmer, at de skal producere 80 sten per palle. Så ville konkurrencemyndighederne komme efter os. KT93 har indgået aftale om, at vi vil medvirke til, at der fra d.1.

januar 2009 vil være mulighed for at købe 80 sten. Om det er alle teglværkerne, der vil producere 80 sten, kan jeg ikke svare på. Vi er ikke modstandere mere. Faktisk har vi ingen mening længere, siger Tommy Bisgaard, som ikke ønsker at udtale sig yderligere.

Det vil derimod næstformand i bestyrelsen for KT93, Andreas Christensen, der ejer flere teglværker i Sønderjylland. Han er sikker på, at der ikke findes nogen teglværker i landet, der synes, det er en god ide, at de nu skal til at levere 80 sten per palle. — Vi synes, at det er helt hen i hækken, men vi har overgivet os.

I stedet for 80 sten synes vi, man skulle have fundet en mere langsigtet løsning. Vi mener simpelthen ikke, vi får nok arbejdsmiljø for pengene, siger Andreas Christensen Stor investering Andreas Christensen forventer, at hans egne teglværker vil overgå til at levere 80 sten, men det er mere af tvang end af lyst, og han er bange for, at der er flere af de især mindre teglværker, der får store problemer med at ændre produktionen.

— Det er en stor investering, der skal foretages, og der er også nogle, der skal igennem nye miljøgodkendelser, og det kan jo tage en helvedes tid. Det vil svinge meget, hvor dyrt det bliver, men for vores vedkommende vil det betyde en investering på fire-fem millioner kroner, siger Andreas Christensen, der selv regner med at have lagt produktionen om til 1.

januar 2009. — Men der er mange, der ikke kan nå det, slutter han. : Teglværkerne leverer 80 mursten under pres | BygTek.dk

Hvad putter man mellem mursten?

Bakkemørtel eller muremørtel – Hvad er det? — Bakkemørtel eller muremørtel. To ord for samme populære type mørtel, der er lavet med vasket sand, og som bliver brugt i byggeri med mursten. Blandingsforholdet i mørtlen er ideelt til arbejdet med murværk, fordi det skaber en cremet men utrolig stærk masse, der ikke mister formen, selvom der bliver lagt tunge sten på.

Udover at være god til murværk, er den også velegnet til at bruge som pudsemiddel på murværket. Mørtlen svinder nemlig ikke, og den slår heller ikke revner, når den tørrer. Du kan lave bakke- eller muremørtel med to forskellige slags sand. Ønsker du helt almindelig bakkemørtel, skal du bruge vasket, tørret sand.

Denne blanding er lidt mere grov i det, end den du får, hvis du laver strandmørtel, som er den anden type bakkemørtel. For at lave strandmørtel, der er mere fedtet og våd end bakkemørtel, skal du bruge strandsand. I strandsandet er der mere ler i, og det gør mørtlen mere fed og cremet.

Hvad bruger man mellem mursten?

Fugemørtel | Alt om mørtel til fuger Fugerne i en murstensvæg er lavet af mørtel. Det er de vertikale og horisontale linjer, der pryder et murværk og ligger mellem murstenene. Fugernes opgave er at binde murstenene sammen og holde muren tæt og beskyttet. Mørtlen er også med til at absorbere vægten af huset og tagkonstruktionen, ligesom murstenene er.

See also:  Hvor Lang Tid Skal Der G Mellem Panodil?

Hvad tjener en murer på akkord?

Murerne tjener typisk mellem 200 og 360 kroner i timen på en akkord. Tømrerne får lidt lavere løn, og derefter følger typisk betonarbejdere.

Hvor meget fuge skal der være mellem mursten?

Fugen i murværk udfylder det lodrette og vandrette mellemrum, der er mellem murstenene. Fugen i en murstensvæg er lavet af mørtel. Foto: Susie Frederiksen Fugerne er den mørtel, der findes imellem murstenene. Fugerne i murværk har en bestemt størrelse. Standardstørrelsen for både de vandrette og de lodrette fuger er ca.12 mm.

 • Men variationerne kan være store.
 • Fugerne i murværk har blandt andet den funktion, at de binder murstenene sammen og er med til at gøre facaden tæt.
 • Desuden indgår fugen/mørtlen mellem murstenene normalt i vægkonstruktionen som kraftoverførende.
 • Det vil sige, at vægten fra fx tagkonstruktion forplanter sig ned gennem de bærende mure og ned i fundamentet.

Denne belastning skal fugerne kunne holde til. For at en muret facade bliver både tæt og holdbar, skal fugerne imellem murstenene passe til disse mursten. Fugerne er en forudsætning for, at en muret facade kan stå og holde i mange år. Det er derfor meget vigtigt, at man bruger den rigtige mørtel, når der fuges.

Hvad koster det at sætte et vindue i en mur?

Hvad koster et nyt vindueshul? — Det koster ofte omkring 40.000 – 50.000 kr. inkl. Moms, at få etableret et nyt hul i muren. Der er selvfølgelig mange ting som spiller ind, men et almindeligt vindue ca.120cm x 120cm i en murstensvæg vil ligge der omkring.

Det kan være billigere hvis det er et vindue, som skal laves til en dør, og holdes i samme bredde, eller hvis der ikke skal bruges overligger fordi det nye element går helt op til en eksisterende rem. Det kan også blive mere bekosteligt hvis det er et større hul man gerne vil have lavet, eller hvis arbejderne skal foregå oppe i højden, f.eks.

ved et etagebyggeri. Vi har lavet huller i mure fra ca.35.000 kr. og op til ca.110.000 kr. alt efter hvad opgaven bød på. Ønsker du et hul i væggen til et vindue eller en dør, så vil vi meget gerne besøge din ejendom, og give et tilbud på den ønskede opgave.

Hvilket vej skal man vende en mursten?

Opmuring Med den håndværksmæssige udførelse sikres, at fugerne er fyldte. Stenen køres med en skæv drejning ned i mørtlen, således at studsfugen bliver fyldt, og den overskydende mørtel vælder frem på forsiden, hvor den skrabes af. Indersiden af muren er således uden mørtelpølser.

Ole Storgaard — der både er arkitekt og uddannet murer — skriver videre i bogen KALK:»Husk altid på, at en mursten er en brændt vare, der aldrig er ens. Føl på den, drej den i hånden, og mærk dig, at alle sten buer. Den krumme side kalder vi ryggen, den buede maven. Mavesiden er glat og rygsiden er ru og ridset at føle på.

Husk altid på, at enten skal ryggen vende opad eller også maven. Det må aldrig være uens, det er sjusket. Det skal aftales inden arbejdet påbegyndes, men det almindelige er, når ryggen vender op. Som sagt, hvis du ser et murværk, hvor stenene er vendt forskelligt, kan du straks se, at det er en «spjældskraber», der har forsøgt sig som murer, eller også er vedkommende mere murer af navn end af gavn.Tag lempeligt på stenen, ellers kan dine fingerspidser ikke holde.

 1. Dine fingerender skal være bløde som kattepoter.
 2. Læg mærke til murerens hænder, og den måde han vender stenene på, og læg mærke til, hvor løst han holder på sit værktøj.
 3. Mureren har normalt de pæneste håndværkerhænder.Arbejd med fyldte fuger, og når stenen lægges, skal dette gøres med vibrerende bevægelser, ellers størkner mørtlen, og stenen bliver aldrig fast.Når stenen først er lagt, må den ikke senere ‘rettes til’, som f.eks.

bankes på plads ved lodning af et hjørne. Det hedder ‘slaglodning’. Slagloddede hjørnesten vil for eftertiden altid ligge løse og vil resultere i, at husets hjørner, som egentlig skulle være stærke, er svage steder, som også er åbne for slagregn og frostskader.

Du skal opøve dig i at have så godt et øjemål, at stenen ligger der med det samme.Hjørnets opbygning er det vigtigste; det bestemmer det præcise murværk.10 skifter på en alen og alle skifter og studser skal have ens fugetykkelse, og hver sten skal være lodret og vandret – altså — kontroller højde, lodret og vandret plan.

Kontroller også vinklen. En retvinklet trekant kan du lave af tre brædder, som har sidelængden 3, 4 og 5 alen.I selve murværket må du huske, at lederkopper i forbandtet skal være lodret over hinanden, og i løberforbandter skal hver 4. studs i forbandtkoden loddes.Der skal altid være forbandt i murværket, og du må aldrig mure fuge over fuge. : Opmuring

Hvordan deler man en mursten?

VIDEO: Del mursten med hammeren Skal mureren hurtigt bruge fx en ¾-sten, benytter han sin murhammer til at tildanne stenen med. Det ser nemt ud, men kræver god øvelse for at opnå et perfekt resultat. — Du skal være logget ind for at gemme artikler Her vil mureren først vise en genvej til at lave ¾-stenen.

 • Mureren måler op på en mursten, hvad der svarer til en ¾-sten, hvilket er 16,8 cm.
 • Samtidig afsætter han også fugens bredde.
 • Hammeren lægges op til opmærkningen, hvorefter der laves en markering på skaftet ud for stenens kant.
 • Med en fukssvans skæres der lodret ned ved mærket på de 16,8 cm og skråt ind fra siden, så der dannes et lille hak i skaftet.

Nu lægges stenen blot ind til hakket, og der markeres med hammerhovedet, så der kommer et mærke på stenen. Når ¾-stenen skal hugges, lægges den på låret, så er der godt styr på den. Det er vigtigt, at den side der skal vende ud ad i murværket er helt lodret, så bliver det færdige resultat pænest.

Derfor kan det være nødvendigt at hugge stenen ren. ½-sten eller koppen klares på øjemål. Der er to måder at hugge halvstenen på. Man kan enten slå på den smalle løberside af stenen med spidsen af hammeren. Man kan også benytte hammerhovedet til at slå midt på stenen. Et hårdt præcist slag deler stenen i to ens stykker.

Gør som over 80.000 andre, Hvor Mange Mursten Pr M2 Tilmeld dig nu og få Gør Det Selvs nyhedsbrev direkte i din indbakke 2 gange om ugen. Så får du: Sæsonrelevante nyheder Byggevejledninger med materialeliste, 3D-modeller, arbejdstegning og grundige trin-for-trin illustrationer Videoer med tips og vejledning til materialer, reparationer og værktøj. : VIDEO: Del mursten med hammeren

Hvad hedder det i mellem mursten?

Murværk, bygningskonstruktion, der består af formede, brændte sten, teglsten, eller natursten, Murværk kan mures tørt, dvs. med sten lagt direkte mod sten, men oftest anvendes kalkmørtel til at sammenbinde stenene. Kalkcementmørtel, der er en blanding af kalkmørtel og murcementmørtel, eller ren murcementmørtel anvendes på steder, hvor murværket skal have særlig styrke.

Murværk udføres på en sådan måde, at fuge over fuge undgås, dvs. at stenene lægges i forbandt, hvilket resulterer i størst styrke. En mursten anbragt på langs kaldes en løber, anbragt på tværs en binder eller en kop, Et lag mursten i et vandret forløb kaldes et skifte, og mørtellaget mellem stenene fuger, de lodrette er stød — eller studsfuger ; de vandrette lang — eller lejefuger,

I munkeforbandt er rækkefølgen to løbere og en binder, her vist med hver deres farve. Munkeforbandt er særlig hensigtsmæssigt, når kun murens skal er af mursten, idet binderne når ind i muren fra begge sider og skaber god kontakt med murens kerne. Munkesten (27,5 cm×8 cm×13 cm), der er større end nutidige teglsten (22,8 cm×5,5 cm×10,8 cm), forekommer fortrinsvis i middelalderlige bygningsværker.

Blokforbandt har vekselvis rene løber- og rene binderskifter i hele murens højde. Løbere i hvert skifte ligger lige over hinanden. Krydsforbandt adskiller sig fra blokforbandt ved, at hvert andet løberskifte er forskudt en halv sten til siden. I middelalderen var munkeforbandt det mest udbredte, men krydsforbandt og blokforbandt har været almindelige siden 1500-t.

I løber — eller skorstensforbandt består hvert skifte udelukkende af løbere, hvor stenene lægges midt over en studsfuge i underliggende skifte. Denne type forbandt anvendes ofte ved skalmuring, hvor bagmuren er af beton eller letbeton, og formuren, ydermuren, er en halvstensmur med løberforbandt.

Hvor mange liter giver 25 kg mørtel?

25 kg mørtel/ Ca.0,16 liter pr.

Hvor meget mørtel pr m2 omfugning?

Mørtelforbrug. Vi siger generelt, at der går 10 kg mørtel pr. m2, hvis fugen har en dybde på 2 cm. Det er en god indikator for hvor meget mørtel, du skal have bestilt hjem til dit omfugningsprojekt.

Hvor meget fugemasse pr meter?

Print med billeder Print uden billeder Vil du undgå sort skærm på din PC? Klik her og hold skærmen tændt mens du læser Det er faktisk ret irriterende at købe både for lidt og for meget fugemasse til en given opgave. En tommelfingerregel, der siger, hvor lange fuger der går på en enkelt patron? Forbruget beregnes ud fra rumfanget af den aktuelle fuge. Print med billeder Print uden billeder Klik på den smiley du vil give denne side Brugernes vurdering 4,0 ( 10 stemmer) Siden er blevet set 8.412 gange — Se og skriv kommentarer herunder,

Hvilken mørtel til mursten?

Bakkemørtel eller muremørtel – Hvad er det? — Bakkemørtel eller muremørtel. To ord for samme populære type mørtel, der er lavet med vasket sand, og som bliver brugt i byggeri med mursten. Blandingsforholdet i mørtlen er ideelt til arbejdet med murværk, fordi det skaber en cremet men utrolig stærk masse, der ikke mister formen, selvom der bliver lagt tunge sten på.

 • Udover at være god til murværk, er den også velegnet til at bruge som pudsemiddel på murværket.
 • Mørtlen svinder nemlig ikke, og den slår heller ikke revner, når den tørrer.
 • Du kan lave bakke- eller muremørtel med to forskellige slags sand.
 • Ønsker du helt almindelig bakkemørtel, skal du bruge vasket, tørret sand.

Denne blanding er lidt mere grov i det, end den du får, hvis du laver strandmørtel, som er den anden type bakkemørtel. For at lave strandmørtel, der er mere fedtet og våd end bakkemørtel, skal du bruge strandsand. I strandsandet er der mere ler i, og det gør mørtlen mere fed og cremet.