Hvor Mange Kwh Bruger Man Om MNeden?

Hvor Mange Kwh Bruger Man Om MNeden
Hvor meget strøm bruger en familie? — Det er naturligvis forskelligt, hvor meget el en husstand bruger, men en god tommelfingerregel er, at en gennemsnitsdansker bruger cirka 1.600 kWh el om året. For en gennemsnitsfamilie med to voksne og to børn er et almindeligt typisk elforbrug ca 4.500 kWh om året.

Hvor mange kWh bruger man om måneden 2 personer?

Årligt elforbrug i parcelhus

Antal personer 140 m 2 200 m 2
1 voksen 3.300 kWh 3.700 kWh
2 voksne 4.200 kWh 4.700 kWh
2 voksne / 2 små børn 4.900 kWh 5.300 kWh
2 voksne / 2 større børn 5.300 kWh 5.800 kWh

Hvor meget bruger man i el om måneden?

Læsetid: 4 min. En gennemsnitlig dansker bruger cirka 1.600 kWh el om året. I 2022 koster en kWh cirka 3,57 kr. En tommelfingerregel er derfor at man per person skal regne med 476 kr. til el om måneden. Læs med her og bliver klogere på hvor meget el koster om måneden.

Hvad er normalt elforbrug for 4 personer?

Læsetid: 4 min. Det er naturligvis forskelligt, hvor meget el man bruger i en husstand. En typisk dansker har et gennemsnitligt elforbrug på 1.600 kWh om året, hvilket svarer til 4,3 kWh strøm på daglig basis. En gennemsnitsfamilie bestående af 2 voksne med 2 børn, har et typisk elforbrug svarende til 4.000-4.500 kWh om året.

Hvor mange kWh bruger en gennemsnitsfamilie om dagen?

Så meget el, vand og varme bruger en familie i gennemsnit Tips & Råd Betyder de lange brusebade, at jeres vandforbrug er større end gennemsnittet? Eller gør de energisparende pærer, at I bruger mindre strøm end en gennemsnitsfamilie? Videncentret Bolius har fundet frem til, hvad en typisk dansker og en typisk familie bruger af strøm, vand og varme, og hvor meget det koster, så du kan sammenligne dit/jeres forbrug med gennemsnitsforbruget.

Husk, at der kan være stor forskel på priserne alt efter, hvilket elselskab, vandværk og specielt opvarmningsform du har. Du kan se, hvordan dit forbrug af el, vand og varme er på den seneste årsopgørelse fra dit elselskab, vandværk og energiselskab. Med beregneren nedenfor kan du få et bud på, hvordan dit forbrug ligger i forhold til en dansk gennemsnitsfamilie med to voksne og to børn.

En typisk dansker har ifølge Energistyrelsen et gennemsnitlig elforbrug på 1.600 kWh pr. år, mens en gennemsnitsfamilie på to voksne og to børn i et 150 m2 stort hus bruger 4.500 kWh om året. Hvis man tager udgangspunkt i ovenstående beregninger svarer det til.

See also:  Hvor Mange Su Klip Har Man?

Hvor mange kWh bruger jeg?

1.000 kWh om året pr. person — En person bruger i gennemsnit 1.600 kWh el om året. Ved at blive mere bevidste om vores elvaner og i højere grad vælge energieffektive hvidevarer og elektriske apparater, når vi køber nyt, kan vi sænke vores gennemsnitlige forbrug til 1.000 kWh om året. Også uden at give afkald på vores komfort.

Hvad er et lavt elforbrug?

Få et lavere gennemsnitligt elforbrug — Ifølge Dansk Energi er et gennemsnitligt elforbrug for en dansker 1.600 kWh strøm om året. Det er dog ikke urealistisk, at du kan skære elforbruget ned til omkring 1.000 kWh/år pr. beboer i husstanden. Hvis du bor alene, vil besparelsen dog være en smule mindre.

Det skyldes, at der er dele af boligens strømforbrug, som er nogenlunde konstant uanset antallet af personer i husstanden. Det gælder for eksempel elforbruget til køleskab, fryser, ovn og fjernsyn. Uanset om du bor alene eller sammen med andre, kan vores el-spareråd måske inspirere dig til at få et lavere gennemsnitligt strømforbrug i din husstand.

Se dem her,

Hvor meget strøm bruger en radiator?

Hvad koster det at bruge en radiator? — Som sagt er der stor forskel på hvad det koster at opvarme boligen med en radiator da det afhænger af om du bruger el, naturgas, olie, eller fjernvarme. Der skal dog ikke herske nogen tvivl om at en elradiator er den dyreste løsning (faktisk kan det være dobbelt så dyrt at opvarme med el som med vedvarende energiformer).

Prismæssigt er der ikke nogen forskel på om du varmer op med almindelige elpaneler eller en oliefyldt elradiator. I begge tilfælde er opvarmningsudgiften nemlig lig med udgifterne til elektricitet. Hvis du vil regne ud hvad det koster at bruge en elradiator, skal du kende radiatorens elforbrug og prisen per kilowattime.

See also:  Hvor Meget M Man Tjene På Su?

Lad os fx sige at du har en radiator med 1500 watt. Det betyder at hvis du lader den være tændt i 1 time, forbruger den 1,5 kWh (1500/1000). Som tommelfingerregel koster 1 kWh 5 kr. I dette eksempel vil det altså koste 7,5 kr. per time at have radiatoren tændt (inklusiv moms og afgifter).

Hvad koster en fryser i strøm om måneden?

Beregn, hvad din fryser koster dig i strøm — Når du kender til fryserens energimærke og dermed strømforbrug, kan du beregne hvad fryseren koster i strøm om året. Du skal blot indtaste kWh-forbruget i ovenstående beregner. En kummefryser 200 l med energimærke F bruger cirka 219 kWh om året.

Hvad koster det at have tv tændt om dagen?

Fjernsyn. Hvis du har et mere end fem år gammelt fjernsyn på 50 tommer, bruger det cirka 97 kilowatttimer på et år, hvis det i gennemsnit er tændt tre timer om dagen. I 2020 brugte fjernsynet for cirka 212 kroner strøm om året. I 2022 bruger fjernsynet for cirka 584 kroner strøm om året.

Hvor mange kWh bruger 2 voksne?

Hvor meget strøm bruger en familie? — Det er naturligvis forskelligt, hvor meget el en husstand bruger, men en god tommelfingerregel er, at en gennemsnitsdansker bruger cirka 1.600 kWh el om året. For en gennemsnitsfamilie med to voksne og to børn er et almindeligt typisk elforbrug ca 4.500 kWh om året.

Hvor mange kWh bruger 2 personer om året?

Hus

Forbrug Årligt kWh-forbrug (2 pers.) Årligt kWh-forbrug (4 pers.)
Gennemsnitligt elforbrug 3.752 5.181
Elforbrug lidt over gennemsnit 4.668 6.187
Højt elforbrug 6.500 8.200
Meget højt elforbrug >6.500 >8.200
See also:  Hvor Langt Tid FR Skal Man VæRe I Lufthavnen?

Hvor meget kWh bruger to personer?

Så meget strøm bruger 2 personer — Er der 2 personer i husstanden, kunne det være oplagt at tro, mængden af kWh blot kunne dobles op. Det er imidlertid ikke helt tilfældet. Selvom mængden af anvendt strøm naturligvis stiger med flere beboere i boligen, vil meget forbrug nemlig stadig være det samme: At se tv 2 personer samtidig kræver ikke mere strøm, end hvis man ser tv alene – og at lave mad til 2 kræver oftest heller ikke mere energi end at lave mad til én.