Hvor Mange Kwh Bruger Man Om Dagen?

Hvor Mange Kwh Bruger Man Om Dagen
Hvor mange kWh bruger man om dagen? En gennemsnitdansker bruger cirka 1.600 kWh strøm om året, hvilket svarer til 4,3 kWh strøm på daglig basis.

Hvor meget kWh bruger man på en måned?

Et elforbrug lidt under gennemsnittet er omkring 4.700 kWh årligt, mens et elforbrug lidt over gennemsnittet ligger omkring 6.200 kWh årligt. Et højt eller meget højt elforbrug er 8.200 kWh eller mere om året.

Hvor meget strøm bruger et tv på stand by?

Moderne TV bruger næsten ingen strøm i standby-mode, selvom de faktisk står i standby hele døgnet rundt. Eksempelvis kan vi tage udgangspunkt i et 55′ OLED TV. Dette TV bruger 110 W i normal drift, i timen, men bruger kun sølle 0,5 W i standby mode i timen.

Hvor meget strøm bruger et TV?

Hvad koster det at have et tv tændt? – De fleste danskere tænder fjernsynet hver dag – og i gennemsnit bruger danskerne 15 % af deres strømforbrug på underholdning – og dermed tv’et. Mange elsker at tilbringe en masse tid foran tv’et og se film, serier og sport.

 • tv’ets alder,
 • watt-forbrug,
 • energimærket,
 • skærmens størrelse,
 • og hvor meget skærmlys du har tændt på tv’et.

Et moderne LED smart tv med en almindelig 55″ skærm bruger cirka 140 kWh om året, mens et plasma-tv af ældre dato med samme skærmstørrelse kan bruge op imod 900 kWh om året. Skærmens størrelse er nemlig afgørende for dit elforbrug. For eksempel vil et 65″ tv koste cirka dobbelt så meget som et 43″, til trods for at det ikke er dobbelt så stort. Hvor Mange Kwh Bruger Man Om Dagen Der kan være penge at spare på dit tv’s strømforbrug ved at følge disse små råd:

 1. Skru ned eller sluk for tv’ets back-light, HDR-funktion og lysstyrke.
 2. Gå efter et lavenergi-tv – som fx et LCD eller OLEC-tv. Den teknologi har det laveste strømforbrug.
 3. Vælg et tv, der har et energimærke E eller bedre.
 4. Lav en elaftale, der passer til dit forbrug – måske har du brug for en variabel elpris, hvis du ser tv uden for det tidspunkt, der er billigst.
 5. Se tv i kortere tid

Hvor Mange Kwh Bruger Man Om Dagen Selvom du har slukket dit tv på fjernbetjeningen eller med din smart phone, så vil det ikke være helt slukket – det vil stå på standby. Moderne tv bruger næsten ingen strøm, når det står på standby – heller ikke selvom det står på standby døgnet rundt.

Men det er altid en god idé at slukke helt for standby, hvis du over en længere periode ikke skal bruge tv’et – for eksempel hvis du skal på ferie eller weekendtur. Ældre tv vil dog have et mindre elforbrug, mens det står på standby, og du vil kunne spare både kWh og penge ved at slukke dit tv på kontakten, hver aften inden du går i seng.

Men det er lidt af en myte at dit tv sluger en masse strøm på standby – det gør moderne, nye tv ikke. Faktisk tager dit tv slet ikke skade af at blive slukket en gang imellem – medmindre du har et billedrørsfjernsyn. Hvor Mange Kwh Bruger Man Om Dagen Er dit tv cirka 5 år gammelt og mellem 45-65″, vil watt-forbruget være på cirka 96,9 watt. For at omregne det til kWh, dividerer du med 1000. Det vil sige, at tv’et vil bruge 96,9 W divideret med 1000 = 0,0969 kW (kilde: AV Experten)

Hvor mange kWh bruger en varmepumpe i timen?

Hvor meget strøm bruger et hus med varmepumpe? – Et hus med varmepumpe kan bruge alt mellem 6.600 og 17.300 kWh/år, Det hele afhænger af størrelsen på huset, og hvem der bor i huset. I de nedenstående eksempler tager vi udgangspunkt i en familie på to voksne og to børn,

 1. Udregningen er foretaget via Energistyrelsens energiforbrugsberegner,
 2. Et større hus kræver ofte mere strøm, da der er flere forskellige tilslutninger der udgør husstandens strømforbrug.
 3. Der er yderligere også flere rum der skal varmes op, så derfor stiger et varmepumpe strømforbrug naturligt, jo større et hus er.
See also:  Hvor Meget Skal Man Betale I Skat?

Vil du vide, hvor stor en varmepumpe, du har brug for, kan du læse mere om dette i vores udførlige guide: Så stor en varmepumpe skal du bruge, Med den strøm du bruger, skal du huske, at du med en varmepumpe får strømmen op til 5 gange igen i varme. Et varmepumpe strømforbrug har en høj energieffektivitet.

Er mit elforbrug højt?

Hvor meget strøm bruger en familie? – Én af de faktorer der har indflydelse på dit elforbrug, er antallet af personer i din husstand. En person bruger ifølge Energistyrelsen ca.1.600 kWh om året, men det vil ikke sige at elforbruget bliver dobbelt så højt fordi man er to personer.

Hvor meget strøm bruger en vaskemaskine?

Hvor mange kWh bruger en vaskemaskine? – Det er relevant at vide, hvor mange kWh moderne vaskemaskiner bruger, hvis du vil finde frem til, hvor meget det koster dig at vaske tøj. Samtidig kan det give dig en indikation af, om det kan betale sig at skifte til en ny vaskemaskine med et bedre energimærke.

Skifter du til en mere energieffektiv vaskemaskine, kan du ofte spare penge på elregningen. Heldigvis er det nemt at finde ud af, hvor mange kWh din vaskemaskine bruger. Det fremgår typisk af det label, som du finder bag på vaskemaskinen eller i brugsvejledningen. Forbruget er som udgangspunkt angivet i watt, hvorfor du er nødt til at omregne det til kWh for at få det præcise strømforbrug.

Generelt bruger en vaskemaskine et sted mellem 0,70-0,90 kWh pr. vask. Hvis vaskemaskinen har et forbrug på 0,90 kWh, og du vasker tøj fire gang om ugen, så vil du have et årligt forbrug på omkring 187 kWh om året. Det skal du gange med den årlige gennemsnitspris pr.

Hvor meget strøm bruger wifi?

Hvad koster en router i strøm? – Strømforbruget kan variere mellem de forskellige modeller – nogle har nemlig et væsentligt højere strømforbrug end andre. En router bruger dog typisk mellem 15 og 25 watt, når den er tændt.

Hvad bruger mest strøm en ovn eller airfryer?

En airfryer har typisk et strømforbrug på 1400-2100 watt i timen, hvilket svarer til 1,4-2,1 kWh. En almindelig ovn har derimod et typisk strømforbrug på 2000-3000 watt i timen, hvilket svarer til 2-3 kWh. En airfryer har derfor et lavere strømforbrug i forhold til en almindelig ovn.

See also:  Hvor Meget Er Folkepension?

Hvad er dyrest ovn eller kogeplade?

Hvad er billigst ovn eller kogeplade? – Er du i tvivl om, hvilken af ovnen eller kogepladen der har det mest økonomiske strømforbrug? Generelt er kogeplader billigere end ovne, men for at spare mest på strømforbruget, er en mikroovn eller en airfryer typisk det bedste valg, da de har et meget lavere strømforbrug.

Hvad koster en tændt stikkontakt?

Tips & Råd En oplader bruger strøm, når stikket sidder alene i en tændt stikkontakt. Du kan spare 5-24 kr. om året, hvis du slukker for kontakten eller tager opladeren til din mobiltelefon ud af stikkontakten. Foto: Tommy Verting. Mange apparater – fx mobiltelefoner og værktøj – kører på genopladelige batterier, der skal lades op gennem en oplader, der er tilsluttet stikkontakten.

Kan det betale sig at slukke på kontakten?

Stand-by forbrug – Stadig flere apparater står på standby, så de er klar til øjeblikkelig brug eller kan tændes med en fjernbetjening. Standbyforbrug afsløres ofte af røde og grønne pærer eller et elektronisk display. På nogle apparater er det dog ikke synligt, at de står på standby.

Det mest enkle spareråd er at slukke for apparaterne, når de ikke er i brug. Helst på stikkontakten eller på apparatets afbryder. Det kan være en god idé at samle flere apparater i samme stikkontakt og dermed slukke for alle på én gang. Du kan også købe en el-spareskinne og på den måde sikre, at dine sammenhængende apparater – for eksempel TV, digital modtagerboks og spillekonsol – alle slukkes på en gang, når du slukker for dit TV.

Sådan kan du nedsætte dit stand-by forbrug Hvor Mange Kwh Bruger Man Om Dagen

Hvad koster det at have en router tændt?

Hvor stort er en routers strømforbrug om året? – Umiddelbart tror mange ikke, at det koster noget i strøm at have en router stående. Men en router har en kWh-pris ligesom så mange andre elapparater. Faktisk koster det omkring 100 kroner om året at have en router stående tændt i hjemmet. Du kan derfor spare lidt på elregningen ved at slukke for routeren, når du ikke længere skal bruge internettet.

Hvor meget strøm bruger en mobiltelefon?

Smartphone – Det koster ikke særlig meget at lade sin smartphone op. Tager man udgangspunkt i en daglig opladning alle årets dage, bruger man omkring 5 kWh om året pr. telefon. Det afhænger naturligvis en smule af telefonmodellen præcis hvor meget strøm, der skal bruges på at lade telefonen op.

Hvad koster det at støvsuge?

Gamle støvsugere er store strømslugere – Du kan næsten halvere din strømregning på støvsugeren ved at bruge en model med under 750 watt i stedet for 900 watt. Og endnu mere, hvis du har en ældre støvsuger, hvor du skruer helt op for styrken, når du støvsuger.

 • Nye støvsugere må maksimalt have 900 watt, ifølge EU’s ecodesign-krav som blev indført i 2017.
 • Hvis du ejer en støvsuger, som er købt før 2017, kan det være en god ide at tjekke op på, hvor mange watt den bruger.
 • For fra 2014-2017 måtte støvsugere have op til 1.600 watt, hvilket betyder, at en gammel støvsuger fra før 2017 vil være en betydeligt større strømsluger.
See also:  Hvor Meget Protein Om Dagen?

Hvis en familie støvsuger tre gange 1 time om ugen, vil en støvsuger på 750 watt gennemsnitligt bruge 117 kilowatt/år. Med en elpris på 2,75 kr. pr. kilowatt, koster det 322 kr. årligt i strøm. En ældre støvsuger på 1.600 watt bruger til sammenligning 686 kr.

Om året. Det mest klimarigtige er dog at bruge den støvsuger, du har, så længe den fungerer, da det koster energi og materialer at producere en ny. Men når du engang skal skifte støvsugeren ud, kan du med fordel købe en støvsuger med under 750 watt. Der er en ny energimærkning på vej til støvsugere, der muligvis kommer i 2022.

Det vil sige, at du indtil videre kan kigge på støvsugerens energiforbrug, indtil de får en officiel mærkning. Energistyrelsen anbefaler, at du går efter en støvsuger som har under 750 watt. Så kan du sikre dig, at den er energieffektiv.

Hvad bruger mest strøm elkedel eller kaffemaskine?

Hvad bruger mest strøm – elkedel eller kaffemaskine? – En elkedel har et årligt strømforbrug på ca.24 kWh, hvis du bruger den 7 gange om ugen. En ganske almindelig filterkaffemaskine har derimod et årligt strømforbrug på ca.80 kWh om året. Hvis du gerne vil spare på strømforbruget, kan det derfor være en god idé at bruge elkedlen fremfor kaffemaskinen.

Hvad bruger 2 personer på el?

Så meget strøm bruger 2 personer – Er der 2 personer i husstanden, kunne det være oplagt at tro, mængden af kWh blot kunne dobles op. Det er imidlertid ikke helt tilfældet. Selvom mængden af anvendt strøm naturligvis stiger med flere beboere i boligen, vil meget forbrug nemlig stadig være det samme: At se tv 2 personer samtidig kræver ikke mere strøm, end hvis man ser tv alene – og at lave mad til 2 kræver oftest heller ikke mere energi end at lave mad til én.

Hvad er et normalt månedligt elforbrug?

Elforbruget i en lejlighed (uden vaskemaskine og tørretumbler) ligger typisk på omkring 2.200 kWh for én eller to personer. Bor du alene, er 1.900 kWh/år et normalt elforbrug. Dit elforbrug til eksempelvis køleskab og fjernsyn afhænger typisk ikke af antal beboere i husstanden.

Er mit elforbrug højt?

Hvor meget strøm bruger en familie? – Én af de faktorer der har indflydelse på dit elforbrug, er antallet af personer i din husstand. En person bruger ifølge Energistyrelsen ca.1.600 kWh om året, men det vil ikke sige at elforbruget bliver dobbelt så højt fordi man er to personer.

Hvor meget koster 2000 kWh?

Sådan ser de månedlige priser ud i gennemsnit, afhængigt af hvor meget kWh du bruger om året:

kWh om året Månedlig omkostning
2.000 266,67 kr.
4.000 533,33 kr.
6.000 800,00 kr.
8.000 1.066,67 kr.