Hvor Mange Km Er 10000 Skridt?

Hvor Mange Km Er 10000 Skridt
Går du 10.000 skridt, svarer det til cirka 8 km eller 1 time og 40 minutters bevægelse alt efter dit tempo.

Hvor meget er 5 km i skridt?

Hvor mange skridt er 1 kilometer?

Antal km Skridt mænd (79 cm) Skridt kvinder (66 cm)
5 6329 7576
6 7595 9091
7 8861 10606
8 10127 12121

Kan man tabe sig ved at gå 10.000 skridt?

Hvor mange kalorier forbrænder man ved at gå 10.000 skridt? — Du forbrænder ca. mellem 300 til 500 kalorier for hver 10.000 skridt du går. Jo højere din vægt er jo flere kalorier forbrænder du pr. skridt. Ved hjælp af en kalorieberegner, kan du se hvor mange skridt du skal op på, for at være i kalorieunderskud.

Hvor langt er 20000 skridt?

Kilometertabel: Hvor mange km er 10.000 skridt?

Skridt Kilometer / Mænd Kilometer / Kvinder
Skridtlængde (cm)
19000 15.01 12.54
20000 15.8 13.2
21000 16.59 13.86

Hvor mange skridt om dagen alder?

(Klik på tallene for fed skrift for at læse forskningsartiklerne) Fysisk aktivitet og sundhed Fysisk aktivitet er vigtig for sundheden. Det kan reducere risikoen for flere kræftformer, hjerte-kar-sygdomme, type 2-diabetes og er forbundet med forbedret livskvalitet ( 1, 2 ).

 • Daglige skridt er en nem måde at måle dagens aktivitet og det er blevet utrolig populært.
 • Selv sundhedsprofessionelle bruger det som en god målestok for fysisk aktivitet, når de arbejder med sundhedsfremme og forebyggelse.
 • De 10.000 skridt Det mest udbredte er, at vi i hvert fald bør gå omkring 10.000 skridt om dagen, før det batter noget på sundhedsbarometeret.

Dette er dog ikke en forskningsbaseret anbefaling. Det stammer faktisk fra en japansk markedsføringskampagne for en skridttæller tilbage i 1965 ( 3 ). Så hvor mange skridt bør vi egentlig gå om dagen? Og er der forskel på alderen og hvor mange skridt, man bør gå dagligt? Lad os tage et kig på et nyt dugfrisk studie og lade forskningen tale i stedet for opspind ( 4 ).

Lad forskningen tale Den samlede analyse undersøgte 47.000 personer og deres daglige skridt. De blev fulgt i mere end 7 år og vurderet på deres helbred. Gennemsnitlig gik gruppen ca.6500 skridt om dagen. Forskerne regnede sig frem til, at 5800 skridt om dagen sammenlignet med 3500 skridt om dagen, gav en tydelig sundhedsfordel.

Alene denne forskel resulterede i hele 40 procents lavere risiko for at dø for tidligt af enhver årsag (all-cause mortality)! Gik forsøgspersonerne i gennemsnit 7800 eller 10.900 skridt om dagen, gav det kun et marginalt bedre udfald ( 5 ). Forskerne undersøgte også, om der var en forskel i alderen. Hvor Mange Km Er 10000 Skridt Hvor Mange Km Er 10000 Skridt En forskningsbaseret anbefaling 6000 til 8000 skridt om dagen ser ud til at være området, hvor der ses den største sundhedsgevinst. Derefter opnås der en slags plateau-effekt, hvor forskerne ikke kan se en synderlig gevinst ved fx at gå 10.000 eller 11.000 skridt. Hvor Mange Km Er 10000 Skridt Vil du spise grønnere? Så er denne online guide med undervisningsvideoer, råd til kostsammensætning, køkkentips og smagfulde opskrifter, perfekt til at klæde dig solidt på til en grønnere livsstil.

+3 timers videoundervisning E-bog med 50 nemme og eksklusive plantebaserede hverdagsretter

Hvor Mange Km Er 10000 Skridt Jeg tilbyder 4 ugers gruppebaseret livsstilsforløb i Midtjylland, hvor du får:

Madlavningskursus Undervisning Livsstilssamtaler med s undhedstjek Bogen Spis mere plantebaseret

Hvor lang tid tager det at forbrænde 300 kalorier?

Forbrænder jeg overhovedet kalorier, når jeg går? — Svaret er enkelt – JA det gør du! Du forbrænder cirka 300 kalorier i timen ved at gå en rask gåtur, hvilket faktisk er rigtig mange kalorier, hvis du går cirka en time om dagen. Du kan dog godt regne ud, hvor meget du helt præcist forbrænder. Du kan nemt udregne din personlige kalorieforbrænding ved gang med vores beregner nedenfor.

Hvor mange skridt går man på 10 km?

Hvor langt er 10000 skridt i km? — Nogle fristes til at tro, at 10000 skridt svarer til 10 km, men det er de færreste som tager et skridt på én meter. Faktisk svarer 10000 skridt til omkring 8 km – det kan dog variere en smule, da det som sagt kommer an på din skridtlængde.

Hvor langt skal man cykle for at gå 10.000 skridt?

Hej Chris Du og andre bliver ved med at tale om de her 10.000 skridt om dagen, men jeg går ikke ret meget. Til gengæld cykler jeg til næsten alt. Er det ikke lige så godt? Og hvor langt skal man cykle, før det svarer til 10.000 skridt? Med venlig hilsen Eva Chris MacDonald: Tak for dit spørgsmål.

De mange cyklister i Danmark er garanteret med til at sikre, at det danske antal af overvægtige med livsstilssygdomme ikke er højere, end tilfældet er. Cykling er fremragende motion, og forskellige samfundsøkonomiske udregninger har vist, at gevinsten ved at cykle for den enkelte er mere end fire kroner pr.

kørt kilometer i sundhedsgevinst — altså sparet sygdom, sparede sygedage, indlæggelser osv. Også for samfundet er der en stor gevinst, når flere sætter sig på cyklen. Det sparer sundhedsudgifter, trængsel osv. Omvendt koster hver kørt kilometer i bil samfundet penge.

Så det er altså sund logik både for dig og for samfundet, at du cykler i stedet for at tage bilen. Nu til dit spørgsmål: Ja, det er lige så godt at cykle som at gå. Og i gennemsnit siger man, at et minut på cykel svarer til 120 skridt. Du skal altså cykle cirka halvanden time, før det svarer til de 10.000 skridt.

Det er beregnet ved almindelig pendlercykling i blandet trafik — hvis du sætter farten op til 20 km/t, svarer hver kilometer til 130 skridt. Der er også lavet beregninger for andre motionsformer — f.eks. svarer golf til cirka 80 skridt pr. minut, mens spinning og crosstrainer nærmer sig 200.

De 10.000 skridt er et mål for, hvor aktiv du er i din hverdag og måler altså også de små ture, vi ikke lægger mærke til: hen til kollegaen på nabokontoret, rundt i huset mens vi støvsuger, vandringen rundt i supermarkedet osv.10.000 skridt er derimod ikke et motionsmål. Og for bare et par generationer siden var der langt mere fysisk aktivitet i hverdagen: Færre havde bil og gik eller cyklede, der var færre hjælpemidler på job og i hjemmet, og få var beskæftiget med stillesiddende arbejde.

Det er derfor vigtigt at understrege, at de 10.000 skridt er et absolut minimum. Derudover bør man sørge for at få pulsen op en halv times tid eller mere, helst hver dag, men ellers mindst tre gange om ugen. Mange ser de 10.000 skridt — eller tilsvarende motion — som slutmålet i sig selv og kaster sig på sofaen, når de er opnået.

 1. Men se dem som en rettesnor for, i hvor høj grad du bevæger dig i hverdagen, og læg gerne mere til, når som helst du kan, hvad enten det er på cyklen eller til fods.
 2. Stay strong, stay graceful! Som abonnent på BT PLUS kan du stille dine egne spørgsmål til Chris — opret abonnement og se hvordan.
 3. Hej Chris Du og andre bliver ved med at tale om de her 10.000 skridt om dagen, men jeg går ikke ret meget.
See also:  Hvor Er Der Varmt I April?

Til gengæld cykler jeg til næsten alt. Er det ikke lige så godt? Og hvor langt skal man cykle, før det svarer til 10.000 skridt? Med venlig hilsen Eva Chris MacDonald: Tak for dit spørgsmål. De mange cyklister i Danmark er garanteret med til at sikre, at det danske antal af overvægtige med livsstilssygdomme ikke er højere, end tilfældet er.

 1. Cykling er fremragende motion, og forskellige samfundsøkonomiske udregninger har vist, at gevinsten ved at cykle for den enkelte er mere end fire kroner pr.
 2. Kørt kilometer i sundhedsgevinst — altså sparet sygdom, sparede sygedage, indlæggelser osv.
 3. Også for samfundet er der en stor gevinst, når flere sætter sig på cyklen.

Det sparer sundhedsudgifter, trængsel osv. Omvendt koster hver kørt kilometer i bil samfundet penge. Så det er altså sund logik både for dig og for samfundet, at du cykler i stedet for at tage bilen. Nu til dit spørgsmål: Ja, det er lige så godt at cykle som at gå.

 1. Og i gennemsnit siger man, at et minut på cykel svarer til 120 skridt.
 2. Du skal altså cykle cirka halvanden time, før det svarer til de 10.000 skridt.
 3. Det er beregnet ved almindelig pendlercykling i blandet trafik — hvis du sætter farten op til 20 km/t, svarer hver kilometer til 130 skridt.
 4. Der er også lavet beregninger for andre motionsformer — f.eks.

svarer golf til cirka 80 skridt pr. minut, mens spinning og crosstrainer nærmer sig 200. De 10.000 skridt er et mål for, hvor aktiv du er i din hverdag og måler altså også de små ture, vi ikke lægger mærke til: hen til kollegaen på nabokontoret, rundt i huset mens vi støvsuger, vandringen rundt i supermarkedet osv.10.000 skridt er derimod ikke et motionsmål.

Og for bare et par generationer siden var der langt mere fysisk aktivitet i hverdagen: Færre havde bil og gik eller cyklede, der var færre hjælpemidler på job og i hjemmet, og få var beskæftiget med stillesiddende arbejde. Det er derfor vigtigt at understrege, at de 10.000 skridt er et absolut minimum.

Derudover bør man sørge for at få pulsen op en halv times tid eller mere, helst hver dag, men ellers mindst tre gange om ugen. Mange ser de 10.000 skridt — eller tilsvarende motion — som slutmålet i sig selv og kaster sig på sofaen, når de er opnået. Men se dem som en rettesnor for, i hvor høj grad du bevæger dig i hverdagen, og læg gerne mere til, når som helst du kan, hvad enten det er på cyklen eller til fods.

Hvor lang tid tager det at gå 10 km?

Hvor langt kan jeg vandre i Danmark — En typisk dansk vandrerute, består som regel af blandet underlag. Asfalt, grusvej, sti. Der er ikke mange bakker. Sæsonerne driller som regel ikke meget, så sne osv. er sjældent. En faktor er dog soltimer, der er være begrænset om vinteren.

Distance Tid Km/T Sværhedsgrad Kondition
5 km. 1 time 5 let Normal
10 km. 2 timer 5 Middel Normal/øvet
20 km. 4 timer 5 Svær Øvet

I Danmark, er det nok realistisk at ligge på 4-5 Km/T. Man skal huske pauser i regnskabet og her er 10 min. pr. time nok realistisk for de fleste, hvis vi taler alm. vandring. Bud distance: 20 km. I gennemsnit, kan du vandre 20 km. om dagen, på vandreture i Danmark.

Hvor mange skridt skal en kvinde gå om dagen?

10.000 skridt om dagen. Det gyldne antal til et sundt liv. Eller hvad? Som Videnskab.dk har skrevet om før, er det tal faktisk udsprunget direkte fra en japansk branding-strategi, men da det også er et faktum, at gåture og frisk luft er sundt for os, har ny forskning forsøgt at præcisere tallet.

 1. Ifølge studiet, som begyndte i 2005 og sluttede i 2018, havde de individer, der tog mellem 7.000 og 10.000 skridt om dagen, en i gennemsnit 50 til 70 procent lavere risiko for tidlig død sammenlignet med dem, der havde et gennemsnit på færre end 7.000 skridt.
 2. Studiet fandt desuden, at jo flere skridt, jo mindre risiko for dødelighed.

Men ifølge forskerne kunne det at gå mere end 10.000 skridt ikke kobles til en yderligere nedsat risiko for dødelighed. Det skriver Science Alert. Studiet, der blev korrigeret for parametre såsom alder, køn, etnicitet, uddannelse, rygning og alkoholforbrug, blev foretaget med over 2.000 sorte og hvide mænd og kvinder fra USA med en gennemsnitsalder på 45 år.

En gruppe, som i gennemsnit gik færre end 7.000 skridt dagligtEn gruppe, som i gennemsnit gik mellem 7.000 og 9.999 skridt dagligtEn gruppe, som i gennemsnit gik mere end 10.000 skridt dagligt

See also:  Hvor Meget M Man Tjene Som FøRtidspensionist 2023?

Ifølge studiet kunne forskerne observere, at risikoen for dødelighed blev mindre og mindre, jo flere skridt deltagerne tog om dagen – men der var en stor sundhedseffekt allerede efter de 7.000 skridt, og deltagerne, der gik mellem 7.000 og 10.000 skridt om dagen havde en lavere dødelighed end dem, der gik færre end 7.000 skridt.

 • Forskerne understreger dog, at 7.000 ikke er et magisk tal, og at det desuden næppe bliver det sidste tal, vi kommer til at høre om.
 • Ifølge forskerne vil vi de næste få år se et stigende antal studier om antal skridt om dagen blive publiceret, fordi der snart er 10 års follow-up på undersøgelser, der har brugt accelerometeret.

Ifølge forskerne bag studiet har flere studier de seneste år vist, at flere skridt om dagen giver mindre risiko for tidlig død. Videnskab.dk beskrev for eksempel i januar et norsk studie, der konkluderede, at kvinder helst skal gå over 4.400 skridt om dagen.

Et andet studiet, Videnskab.dk tidligere har skrevet om, har omvendt peget på, at risikoen for dødelighed blandt kvinder flader ud ved omkring de 7.500 skridt. Professor Bente Klarlund har beskrevet studiet bag de 7.500 skridt og samtidig gennemgået 10 gode grunde til at gå ture: Gå dig til et længere liv – og 9 andre gode grunde til at sætte ekstra gang i fodtøjet,

OBS: Artiklen er rettet til 7. september, hvor vi har præciseret, at det nye studie ikke viser, at man kan nøjes med at gå 7.000 skridt. I studiet har forskerne konkluderet, at deltagerne, som gik mellem 7.000 og 10.000 skridt, havde laverede dødelighed end dem, der gik mindre end 7.000 skridt.

Hvor lang tid tager det at gå 5 km?

Alle kan løbe 5 km — Menneskelig gang har en gennemsnitlig hastighed på 6 km/t, hvilket vil sige, at det tager 10 minutter at gå 1 km. Det tager dermed 50 minutter at gå 5 km. Så du skal gerne løbe 5 km på en tid mellem 13 og 50 minutter, alt efter hvor god form du er i.

For de fleste vil en løbetur på 5 km betyde en tid på 30-35 minutter, hvis man ikke er i form eller vant til at løbe distancer på 5 km. Herfra kan man derefter gradvist træne sig op til, at man kan løbe 5 km på en tid mellem 20 og 25 minutter. Skal din løbetid længere ned, så kræver det, at du træner regelmæssigt og målrettet.

Du skal altså være veltrænet og i god form, hvis du skal have en tid på under 20 minutter, når det gælder en løbetur på 5 km. Det indhold du læser i dette blogindlæg, er lavet med økonomisk support fra avXperten. Hvor du køber et stort sortiment med SSD Harddisk,

 • Tak for hjælpen! — uden jer ville det ikke kunne lade sig gøre.23.
 • February 2022 • Løb Billede: Pexels.com Hvis du er interesseret i at vide hvor hurtigt et menneske gennemsnitligt kan løbe, så er du kommet til det rette indlæg.
 • I dette indlæg vil jeg nemlig afsløre hvor hurtigt et menneske gennemsnitlig løber.

Find svaret forneden. Har du nogensinde tænkt på hvor hurtigt du rent faktisk kan løbe og hvor hurtigt det er i sammenligning med andre mennesker? Siden vi var børn har vi altid hørt om hvor hurtigt diverse dyr kan løbe og er blevet facineret over hvor hurtige diverse dyr kan være, men hvor er mennesket sammenlignet med nogle at jordens hurtigste dyr? Et menneske kan gennemsnitlig løbe 6 km/t, hvilket svarer til 1 km på 10 minutter.

 1. Du skal dog huske på at dette blot er et gennemsnitstal og du kan derfor måske løber hurtigere eller langsommere end de 6 km/t.
 2. Hvor hurtigt man kan løbe afhænger af mange forskellige ting.
 3. En af dem er ens form, altså hvor god form kroppen er.
 4. Har du f.eks.
 5. Ikke løbet i lang tid, så kan kroppen være lidt rusten og tage noget tid før musklerne er ordentlig opvarmet og kan komme igang.

Selvom du ikke er i den bedste form, så kan du stadig formode at løbe hurtigt i en kort distance. Læs Resten 13. January 2022 • Løb Billede: Pixabay, kinkate Du har fået den fremragende ide, at melde dig til et motionsløb hvor dit mål er at løbe 10 km., men du har aldrig i dit liv løbet så langt.

 1. Dette er et fint mål, hvis man gerne vil blive bedre til at løbe længere, men man skal regne med at det godt kan taget nogle uger at træne op til sådan en distance, hvis man ikke er vant til at løbe så langt.
 2. For nogle er 10 km.
 3. Piece of cake og for andre kan 10 km.
 4. Føles som et maraton.
 5. Hvis man slet ikke er vant til at løbe, råder man til at starte ud med en kilometer ad gangen, for at skåne knæ og ankler.

De skal jo lige vænnes til at løbe, ellers kan der hurtigt opstå skader. Derudover kan man lave det der hedder «løbe-gå-træning» hvor man starter med at gå i 3 minutter og derefter løber i 2 minutter og sådan fortsætter man på første træning. Til næste træning øger man intervallet lidt så man går i 2 minutter og løber i 5 minutter.

 • Har man meget nemt ved denne metode, skal man måske hoppe begynderfasen over og løbe 1 kilometer ad gangen og se hvordan det går.
 • Så længe man øger distancen for hver træning, skal man nok blive bedre til at løbe længere.
 • God løbetræning! Læs Resten 21.
 • May 2021 • Løb Billede: Pixabay, Ben_Kerckx Vinterløb er dejligt og forfriskende og følelsen af at trække den kolde luft ned i lungerne, er altså ikke noget man skal undervurdere.

Nogle er ikke fan af det og andre elsker det — men er det ikke altid sådan? Når man vælger at løbe om vinteren er der nogle ting som man skal være lidt opmærksom på. For et eksempel skal man huske:

See also:  Hvor Meget Blod Har Man I Kroppen?

Safety first — brug reflekser og lys, så du ikke bliver kørt ned. Skridsikre løbesko — Det kan være glat, så påfør dig evt. pigsåler hvis der er sne. Væskebalance — Vær opmærksom på at drikke rigeligt med vand inden din løbetur, da opfyldte væske depoter definerer en god løbetur Korrekt beklædning — Og selvfølgelig det vigtigste for en god løbetur, ordentligt løbetøj. Herunder kommer der en liste med hvad du skal tage på når du begiver dig ud på den kolde løbetur.

Hvad skal jeg tage på?

Inderste lag — skal være svedtransporterende. Iklæd dig lange løbeunderbukser, løbeundertrøje og evt. sports-bh. Mellemlag — har til formål at isolere og skabe en korrekt kropstemperatur når du løber. Dette kunne være en fusion løbetrøje. Vinter løbetights — der er foret indvendigt, så du ikke får forfrosne lår. Yderste lag — som skal beskytte dig mod den kolde vind. En tynd løbejakke som er vind- og vandafvisende. Her er et par tynde løbehandsker og et pandebånd også at foretrække. Sko — almindelige løbesko er fint at bruge om vinteren. Hvis der er sne og man skal stå ekstra godt fast, kan man gøre brug af pigsåler.

God løbetur! Læs Resten 21. April 2021 • Løb Billede: Pixabay, RoonZ-nl Rigtig mange tror, at motion er den primære kilde til vægttab og bruger tusindevis af timer i træningscenteret på løbebåndet, for at forbrænde kalorier. Men faktisk er det kosten der er den primære kilde til vægttab.

Man skal nemlig ligge i kalorieunderskud for at tabe sig. Man plejer at sige at kosten har 80% at sige og træningen har 20% at sige. Så hvis du vil tabe dig, er det ikke nødvendigt at træne som pisket! Man kan dog sige, at træning er et godt supplement til vægttab, da det er sundt for kroppen og kredsløbet.

Man anbefaler dog at styrketræne 3 gange ugentligt, for at opbygge muskelmasse, da øget muskelmasse sætter gang i forbrændingen, og derved kan man tabe sig mere. Dog skal det ikke siges, at man ikke skal løbe. For løb er rigtig godt for kredsløbet, da hjertet styrkes så det bedre kan pumpe blod rundt til kroppens organer.

Og jo bedre form du er i, jo mere er du med til at forebygge livsstilssygdomme så som hjerte-karsygdomme og type 2-diabetes. Hvis man vil tabe sig, er løb fremragende i samspil med fornuftige kostvaner — så kridt du bare løbeskoene og kom ud og nyde den skønne danske natur! Læs Resten 05. March 2021 • Løb Billede: Pixabay Du vil formentlig blive chokeret over at finde ud af, hvor meget motion der rent faktisk skal til for at forbrænde mange af de søde sager, som mange af os spiser med jævne mellemrum.

For eksempel kan noget så simpelt som en lille cola være en lille løbetur værd. Hvor langt skal man løbe for at forbrænde en Cola? For at forbrænde en almindelig dåse cola på 33 cl, så skal et gennemsnitligt menneske løbe hele 2,2 kilometer. En Cola indeholder 145 kalorier, hvilket man altså skal løbe lidt over to kilometer for at forbrænde.

Marsbar — 3,5 kilometerEt stykke chokoladekage på 75 g — 4,7 kilometer1 pose slik — 6,9 kilometer1 plade Ritter Sport — 8,2 kilometer1 croissant — 4,1 kilometer1 Cheeseburger fra McDonalds — 4,6 kilometer100 gram chips — 8,2 kilometer100 gram pomfritter — 4,8 kilometer 1 glas vin — 2,4 kilometer1 øl — 2 kilometer1 glas juice — 1,3 kilometer

Læs Resten 19. February 2021 • Løb Billede: Pixabay Vil du gerne være bedre og hurtigere til at løbe? Det vil de fleste vel, hvis du spørger dem. Der er mange måder at blive bedre til at løbe på. Mange vil dog have stor gavn af, at følge nedenstående råd til, hvordan man bliver en bedre løber.

Er 5000 skridt nok?

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man som minimum går 10.000 skridt om dagen, og at børn skal have 12.000 skridt. De 10.000 skridt er den basale daglige motion, danskerne anbefales. Det svarer til 100 minutters rolig gang eller 75 minutters hurtig gang. Derudover bør man også dyrke rigtig motion, som får pulsen op.

Hvor langt kan man gå på 30 minutter?

En person, der går med en hastighed på 4,8 km i timen og har en skridtlængde på 0,80 meter, vil således gå 3.000 skridt på 30 minutter. Hvis man går hurtigere eller tager længere skridt, passer det meget godt med, at man går 3.000-4.000 skridt i løbet af 30 minutter.

Hvor mange skridt på 6 km?

Hvor mange skridt er 1 km? Hvor mange kilometer er 10.000 skridt? Vi har lavet en omregner fra skridt til km, og tabeller med hvor mange km 10.000 skridt? Hvordan finder du din skridtlængde, og hvad er en gennemsnitlig skridtlængde under gang? Hvor mange kilometer er 10.000 skridt? 10.000 skridt er i gennemsnit for mænd 7,9 kilometer og for kvinder 6,6 km, og der er omkring 1.266 skridt på en kilometer for mænd, mens der er 1.515 skridt for kvinder.

Hvordan regner man skridt til km?Hvor mange kilometer for at gå 10.000 skridt?Hvad er 10.000 skridt i km?Du får en beregner fra skridt til kilometerDu får en beregner fra kilometer til skridt

Jeg har skrevet et længere indlæg om Hvor langt 10.000 skridt er — og hvor mange skridt du går på 1 km? Måske er du også interesseret i at læse mere om, hvor mange kalorier, du forbrænder ved at gå ? Eller sammenligne forbrændingen ved gang og løb ?