Hvor Mange Kalorier Skal Man Have Om Dagen?

Hvor Mange Kalorier Skal Man Have Om Dagen
Hvor mange kalorier skal man have om dagen? — Mens kvinder typisk har brug for omkring 1.600 og 2.400 kcal om dagen, har mænd brug for mellem 2.000 og 3.000 kcal. Muskler forbrænder mere end fedt, og mænd har normalt mere muskelvæv end kvinder, så de har også højere hvilestofskifte (dvs.

Hvor mange kalorier skal man have om dagen ved vægttab?

BEREGN: Hvor mange kalorier har jeg brug for? KALORIEBEREGNER Hvor mange kalorier skal man have om dagen? Beregn det I FORMs kalorieberegner – gratis! © Jakob Helbig Der er stor forskel på, hvor mange kalorier vi hver især har brug for hver dag, da vores kaloriebehov påvirkes af vores vægt, køn, alder og aktivitetsniveau.

 1. En grov tommelfingerregel siger, at en kvinde på 70 kg har brug for omkring 2200 daglige kalorier, mens en mand på 80 kg har brug for ca.2800 kcal.
 2. Du kan nemt regne ud, hvor mange kalorier netop du har brug for med vores,
 3. Du kan beregne dit kaloriebehov, hvis du vil bevare din nuværende vægt (også kaldet dit ligevægtsindtag ).

Du kan også tjekke, hvor mange kalorier du skal have om dagen, hvis du gerne vil tabe dig (eller tage på i vægt). Indtast blot hvor meget, du gerne vil veje og hvor hurtigt, du vil tabe dig – så regner vi dit daglige kaloriebehov ud. I vores kalorieberegner skal du vælge, hvor aktiv du er – både på job og i din fritid.

 • Meget lidt aktivt: Fx hvis du er sengeliggende eller sidder i rullestol, samt ikke foretager nogen «unødvendige gåture» eller anden bevægelse i din fritid, skal du vælge denne mulighed i vores kalorieberegner.
 • Lidt aktiv: Du har stillesiddende arbejde med kun lidt bevægelse. I fritiden dyrker du lettere motion højst to gange om ugen og har lidt almindelige hverdagsaktiviteter.
 • Ret aktiv: Du har lettere industrielt arbejde. I fritiden dækker det over, at du dyrker fysisk anstrengende motion ca. to gange om ugen og derudover har hverdagsaktiviteter.
 • Aktiv: Du har et fysisk krævende arbejde, hvor du bevæger dig meget. Du dyrker fysisk anstrengende motion mindst to gange om ugen i din fritid.
 • Meget aktiv: Du har et tungt fysisk arbejde. I din fritid dyrker du fysisk anstrengende motion mindst fire gange om ugen.

I FORMs kalorieberegner er beregnet til voksne. Formlerne til børn afviger en kende fra de formler, som danner grundlaget for beregningerne i vores kalorieberegner. Årsagen er først og fremmest forskelle i kroppens sammensætning, hvor børn typisk er slankere end voksne, og i selve hvilestofskiftet, der er højere hos børn, fordi de vokser.

 • Men du kan dog godt bruge vores kalorieberegner til at få et fingerpeg om dit barns kaloriebehov, hvis du lægger 10 % oven i resultatet (gang resultatet for det daglige kaloriebehov med 1,1).
 • Er du bekymret for, om dit barn vejer for lidt, for meget eller ikke vokser nok, skal du dog altid gå til din egen læge.
 • Eksempel med kalorieberegner – børn:
 • En dreng på 10, der vejer 42 kg, er ret aktiv i skolen og aktiv i sin fritid har et omtrentligt kaloriebehov på (2527 kcal x 1,1) 2780 kalorier om dagen,

Ligesom for de mindre børn gælder, at vores kalorieberegner er lavet til voksne. Så længe teenageren vokser, vil vores kalorieberegner underestimere en teenagers reelle kaloriebehov, da de har brug for ekstra kalorier, når de vokser. Teenagere vokser ofte i ryk, så det er svært at sige noget generelt om, hvordan teenageres kaloriebehov er i forhold til voksnes.

 1. Men hvis du bruger vores kalorieberegner, så læg 10-20 % oveni resultat for en teenagers, når han eller hun skyder mest i vejret (gang de daglige kaloriebehov fra vores kalorieberegner med 1,1 eller 1,2).
 2. I FORM’s kalorieberegner tager udgangspunkt i de officielle beregningsmodeller, som er defineret i,

Her har forskere lavet videnskabelige målinger af en meget stor gruppe forskellige menneskers hvile-stofskifte, Ud fra disse målinger har forskerne udledt en række formler til at udregne vores gennemsnitlige kaloriebehov – ud fra alder, køn og vægt. Der ud over har de også målt på, hvordan folks kaloriebehov stiger, når de er fysisk aktive,

Det har resulteret i en række såkaldte PAL-faktorer. En PAL-faktor er et tal, som man ganger hvile-kaloriebehovet med for at udregne det samlede kaloriebehov. Hvis du fx har stillesiddende arbejde men er rimelig aktiv i din fritid, ganger vi dit hvile-kaloriebehov med PAL-faktor på ca.1,6 for at få dit reelle kaloriebehov.

Begge elementer i vores kalorieberegner (altså hvile-kaloriebehov og PAL-faktorer) er dog gennemsnitstal, Og da ingen mennesker er ens, vil det kaloriebehov, som vi beregner, ikke passe 100 % på dig – men regn med, at det er et rimeligt godt bud. I lighed med alle andre beregningsmodeller er der mange ting, som kan påvirke dit faktiske kalorieforbrug.

 • Din kropssammensætning er i den forbindelse helt afgørende.
 • Personer med større eller mindre muskelmasse end «gennemsnits-mennesket» vil få udregnet et mindre eller større dagligt kaloriebehov, end de rent faktisk har.
 • Fem ekstra kilo muskler i stedet for fedt, øger således dit faktiske kalorieforbrug med omtrent 50 kcal pr.

døgn. En tilsvarende mindre muskelmasse end det «gennemsnitlige» vil give et tilsvarende lavere kalorieforbrug. En anden faktor, der påvirker resultatets nøjagtighed, er dit fysiske aktivitetsniveau, I beregneren kan du vælge mellem forskellige aktivitetsniveauer – både på job/studie og i fritiden.

 • Men det viser jo ikke helt præcis, hvor meget du rent faktisk har bevæget dig.
 • Og selv små forskelle, fx om du tilbringer det meste af aftenen i sofaen i selskab med Netflix, eller om du bare noget af tiden går rundt og rydder op, ordner vasketøj osv., summer sig i løbet af dagen op til en ganske betragtelig forskel.

Derfor er det vigtigt, at alle kalorieberegninger, også I FORM’s, betragtes som en rettesnor – ikke en endegyldig sandhed. PRØV OGSÅ: Ligevægtsindtag betyder det antal kalorier, du skal have hver dag for hverken at tage på eller tabe dig – og dermed holde din kropsvægt i ligevægt.

Hvis du vil tabe dig, skal du spise mindre end dit ligevægtsindtag – og hvis du vil tage på, fx hvis du vil «bygge muskler» eller dit er for lavt, skal du spise mere, Vores ligevægtsindtag afhænger af mange ting, især vægt, køn, alder og aktivitetsniveau. Du kan nemt med vores kalorieberegner – udlad blot at indtaste noget under punktet » Vil du gerne tabe dig – eller tage på? » Først og fremmest forbruger kroppen kalorier på vores basale stofskifte, altså hvilestofskiftet.

Det handler om tomgangsforbrænding – altså det kroppen forbrænder ved blot at holde sig selv i live, når man forholder sig i ro. Hvilestofskiftet kan man måle ved at beregne forbruget af ilt, når en forsøgsperson ligger i fuldstændig ro i et laboratorium.

Når man er i hvile, arbejder kroppen nemlig også – det gælder for eksempel hjertet, nyrerne, hjernen og tarmene. Hvilestofskiftet afhænger af alder, kropsvægt- og sammensætning, køn samt gener. Herudover er der en masse andre energikrævende processer, hvis omfang stiger og falder hen over dagen, fx fordøjelsen af vores mad, varmeproduktionen.

Hvis man groft skal fordele vores energiforbrug i hvile, ser det omtrent sådan her ud:

 • Hjernen står for ca.20 % af hvilestofskiftet
 • Fordøjelsen står for ca.5-10 % af hvilestofskiftet
 • Øvrige organer står for ca.15-20 % af hvilestofskiftet
 • Celleudskiftning (fedt, muskler, hud, hår, knogler osv.): står for r esten af hvilestofskiftet

Dertil kommer så al den energi, vi bruger på at bevæge os og være fysisk aktive. Normalt er vores samlede daglige kalorieforbrug fordele omtrent sådan her:

 • Hvilestofskiftet udgør omkring 50-70 procent af vores totale daglige kalorieforbrug.
 • Fordøjelsen står for 5-10 procent af vores daglige kalorieforbrug.
 • Fysisk aktivitet står for 20-40 procent af vores daglige kalorieforbrug.

Vi kan godt påvirke både vores hvilestofskifte og hvor meget energi, vi bruger på fordøjelsen. Men det er især på den fysiske aktivitet, vi selv har mulighed for at skrue vores forbrænding i vejret. En plejehjemsansat forbrænder for eksempel meget mere end en kontoransat, fordi hun udfører fysisk hårdt arbejde.

Al aktivitet løfter forbrændingen i forhold til at ligge passivt ned – selv små tics og trommen med fingrene. Jo mere du motionerer, desto mere forbrænder du. Det er også med målrettet træning, at du kan påvirke dit hvilestofskifte – nemlig ved at øge din muskelmasse. Kroppen bruger nemlig meget mere energi på at vedligeholde muskler end den gør på at vedligeholde fedt.

Kroppen forbrænder 13-15 kalorier pr. døgn på at vedligeholde 1 kg muskler, mens den kun bruger ca.5 kalorier på at vedligeholde 1 kg fedt. En muskuløs mand på 90 kg har derfor et markant højere hvilestofskifte end en noget slappere og mere buttet mand, der også vejer 90 kg.

Fordøjelsen har du også mulighed for at påvirke. Det er ikke «gratis» at fordøje den mad, som vi spiser. Især proteiner kræver ret meget energi at omsætte. Forskning viser, at kroppen bruger 1 kcal at omsætte 100 kcal fedt, 5 kcal på at omsætte 100 kcal kulhydrat og hele 25 kcal at omsætte 100 kcal protein.

I praksis betyder det, at en proteinrig diæt, hvor du får 25 % af dagens kalorier fra proteiner kan løfte din forbrænding med op imod 75 kcal om dagen. Helt gratis! Der gemmer sig ca.7000 kalorier i et kilo kropsfedt, For at tabe et kilo fedt skal du derfor indtage 7000 kalorier mindre, end du forbrænder.

Hvis du vil tabe 1 kg på en uge (= 7 dage) svarer det til, at du skal have et dagligt kalorieunderskud på 1000 kalorier. Et kalorieunderskud du kan opnå ved at spise færre kalorier og/eller ved at være mere aktiv end normalt og dermed forbrænde flere kalorier. Selv om du skaber et kalorieunderskud på præcis 7000 kcal i dit ugentlige kalorieregnskab, kan du dog godt opleve, at din badevægt ikke viser præcis et kilo mindre, når ugen er gået.

Det skyldes, at ting som væskebinding i kroppen, dehydrering, tarmenes indhold m.m. også påvirker din vægt. I den forstand kan du ikke forvente, at et 7000 kalories underskud giver nøjagtig 1 kg’s vægttab. Men det er der omkring. Med vores kan du nemt udregne, hvor mange kalorier du skal have om dagen, hvis du vil tabe 1 kg om ugen.

Eksempel: En 45-årig kvinde, der vejer 78 kg, ønsker at tabe sig 1 kg på en uge. Hun er let aktiv på job og ret aktiv i sin fritid. Hendes normale kaloriebehov: 2321 kcal Hende kaloriebehov hvis hun vil tabe sig 1 kg om ugen: 1321 kcal (= 1000 kcal mindre om dagen end normalt). Vær OBS på, at du helst ikke skal komme under et dagligt kalorieindtag på 1300 kalorier.

See also:  Hvor Bor SRen Vester?

Kommer du derunder, anbefaler vi, at du stiler efter at tabe dig langsommere. LÆS OGSÅ:

 • Kalorieunderskud : Et kalorieunderskud er, når du indtager færre kalorier, end din krop forbrænder over tid. Fx hvis din krop forbrænder 2000 kalorier om dagen, men du indtager 1500 kalorier, har du et kalorieunderskud på 500. Du kan opnå kalorieunderskud ved at spise færre kalorier og motionere mere.
 • Kalorieoverskud : Et kalorieoverskud er, når du indtager flere kalorier end din krop forbrænder over tid. For eksempel, hvis din krop forbrænder 1700 kalorier om dagen, men du indtager 2200 kalorier, har du et kalorieoverskud på 500 kalorier.

Ja, i takt med at du taber dig, vil dit normale kaloriebehov gradvist falde. Det skyldes først og fremmest, at din krop er blevet lettere, og du derfor har brug for færre kalorier til at slæbe rundt på den og til at vedligeholde den – fordi der helt enkelt er mindre af den.

 1. Derfor vil mange på en længerevarende kur opleve, at vægttabet aftager i fart – noget der ofte også forstærkes af, at motivationen dykker hos mange efter de første dages eller ugers vægttabs-begejstring, og de derfor slækker på kosten eller får motioneret mindre.
 2. Hvis du er i gang med et større og længerevarende vægttab, er det derfor en god idé at gå ind og gen-beregne dit kaloriebehov med kalorieberegneren med jævne mellemrum, fx hver gang du har tabt dig 5 kg, hvis du vil nå dit mål.
 3. Eksempel:

En kvinde på 42 år vejer 80 kg og vil gerne tabe sig 12 kg på 24 uger. Hun er lidt aktiv på job og ret aktiv i sin fritid. Hendes daglige kaloriebehov for at nå målet er: 1906 kcal. Efter 10 uger har hun tabt sig 5 kg. Hun vejer nu 75 kg og har 14 uger tilbage til at nå sit mål.

Nu er hendes kaloriebehov: 1843 kcal – altså 63 kcal mindre, end da hun startede sit vægttab.63 kcal lyder ikke af meget, men er du i gang med en længerevarende slankekur, kan det snildt påvirke dit samlede vægttab. Vores krop forandrer sig med alderen. Konsekvensen for langt de fleste er, at muskelmassen bliver mindre og ofte erstattet af mere fedt.

Samme vægt er derfor ikke lig med samme kropssammensætning. Og det koster på forbrændingen. Det skyldes, at kroppen bruger cirka tre gange så mange kalorier på at vedligeholde et kilo muskler, som den gør på at vedligeholde et kilo fedt. Så når vi skifter muskler ud med fedt, falder vores hvilestofskifte.

 1. Og dette er en af de vigtigste grunde til, at vores kaloriebehov daler med alderen.
 2. Oven i det bliver vores forbrænding generelt nedsat med alderen.
 3. Vores stofskifte går slet og ret ned i gear, når vi bliver ældre, hvilket blandt andet kommer til udtryk ved, at vores krop er langsommere til at forny vores celler, og at vi er længere om at restituere og komme os efter skader og sygdom, jo ældre vi bliver.

Endelig er der også selve aktivitetsniveauet, som ofte falder, når vi bliver ældre. Enten fordi vi bliver mere magelige, eller fordi vi mangler overskud til at være aktive, eller helt enkelt har sværere ved at bevæge os pga. smerter, skader, sygdom, gigt m.m.

I runde tal har mænd brug for 15-20 procent flere kalorier end kvinder, Den helt store forskel på mænds og kvinders kaloriebehov hænger sammen med at mænd typisk vejer mere end kvinder. En gennemsnitsmand vejer omtrent 10 kg mere end en gennemsnitskvinde – og har derfor brug for flere kalorier om dagen.

Samtidig er der forskel på mænds og kvinders kropssammensætning, hvor mænd typisk har mindre fedtmasse og større muskelmasse end kvinder. Dette bidrager yderligere til forskellen i forbrænding, da muskler jo forbruger flere kalorier end fedt. Forskellen i mænds og kvinders kaloriebehov er ikke kun til stede i hvile, men også under fysisk aktivitet, hvor mandens større kropsvægt gør, at han også her har brug for flere kalorier for at holde sin tungere krop i gang.

 • 1. trimester: 103 kcal
 • 2. trimester: 329 kcal
 • 3. trimester: 537 kcal

Den præcise størrelse på gravides ekstra kaloriebehov er både afhængig af fosterets vækst og af, hvor meget du selv tager på under graviditeten. Her har vi kalkuleret med, at man som gravid tager 14-16 kg på i løbet af hele graviditeten. Kaloriebehovet ved amning varierer meget.

Jo mere mælk du som ammende producerer, jo flere kalorier skal der forbrændes. Forbruget varierer hen over amme-perioden – blandt andet i takt med at babyen vokser, og efterhånden som modermælken bliver suppleret med anden mad. Energien, din krop bruger på at producere mælk, kan enten komme fra din mad eller hentes fra de fedtdepoter, som typisk er opbygget under graviditeten.

Det er derfor langt fra altid påkrævet at spise ekstra i ammeperioden. Ifølge de officielle beregninger ligger behovet omtrent på det niveau, du kan se i tabellen herunder. : BEREGN: Hvor mange kalorier har jeg brug for?

Hvor mange kalorier skal man have på 1 dag?

Som udgangspunkt er der flere som foreslår et kaloriebehov på omkring.

Hvor mange kalorier forbrænder man ved at gå 10.000 skridt?

Hvor mange kalorier forbrænder man ved at gå 10.000 skridt? — Du forbrænder ca. mellem 300 til 500 kalorier for hver 10.000 skridt du går. Jo højere din vægt er jo flere kalorier forbrænder du pr. skridt. Ved hjælp af en kalorieberegner, kan du se hvor mange skridt du skal op på, for at være i kalorieunderskud.

Kan man leve på 1000 kalorier?

 1. Arono
 2. Vægttab
 3. Kostplan
 4. Kostplan 1000 kcal — Taber jeg mig med en kostplan på 1000 kcal?

Har du prøvet diverse trendy slankekure, men synes ikke du opnår det ønskede resultat? Eller er de fancy slankekure for besværlige? Måden du opnår et vægttab er ved at spise færre kalorier hver dag, og holde skarpt øje med dit kalorieindtag. Hvordan gør man så det i en travl hverdag? Vi har sammensat en ugentlig kostplan på 1000 kcal med morgenmad, frokost, aftensmad og snacks, så du kan få inspiration til dit vægttab.

Kan man tabe sig på 1600 kalorier om dagen?

Spis mindre og sundere, end du plejer — Nøglen til at tabe dig er enkel. Du skal bare spise sundt − og mindre end du plejer, siger diætist Anne W. Ravn, der sværger til masser af grønt, kostfibre og af at mærke efter på bukselinningen. REGEL NR.1: SPIS FÆRRE KALORIER, END DU OMSÆTTER Vægttab handler helt basalt om at få kalorie-indtaget ned − så du spiser mindre, end du forbrænder.

Og hvordan gør du så det? Du kan tabe dig både på p-tærter og på broccoli. En gennemsnitskvinde med en stabil vægt forbrænder ca.2.000 kcal om dagen, og dem kan du enten få ved at spise 15 store p-tærter eller 7,5 kg broccoli eller 500 gram blandet slik eller 400 gram havregryn med 1½ liter skummetmælk.

Men. det er både trivielt i længden for smagsløgene og ikke noget, du ligefrem får maksimalt velvære af, og næringsstoffer kommer du også til at mangle. Så du skal spise sundt og varieret, men skal vægten ned,skal du have færre kalorier, end du forbrænder.

 • SPIS MAKS.1.500 KALORIER OM DAGEN Tommelfingerreglen er at spise maks.1.500 kalorier om dagen, når du skal tabe dig.
 • Men ikke mindre end 1.200 kalorier.
 • Ommer du meget længere ned end det, er det ikke en sund måde at tabe sig på.
 • Du kan gøre det ved at tælle kalorier eller skære ned på mængden af mad og mærke efter, om bukserne ikke bliver lidt løsere allerede efter tre dage.

Det skal de helst, når du vil tabe et kilo om ugen, som jo svarer til fire pakker smør. Ellers må du spise lidt mindre end nu. Det mest optimale er at spise mindre og tit − så du aldrig når det punkt, hvor du er glubende sulten og bare skal have mad nu! For så kommer du til at spise for meget.

Luft i maven er en naturlig og nødvendig del af det her projekt, så lad være med at blive forskrækket eller give op pga. en oppustet mave i begyndelsen. SPIS LIDT AF ALT, DER SMAGER Pas på med protein-hysteriet og kulhydratforskrækkelsen. Et meget højt protein-indtag er hårdt for nyrerne, og hvis du helt undgår kornprodukter, så ender du bare med en overvældende craving efter brød og pasta, så spis hellere lidt af alting − og frås i smag og krydderier, og sørg for at bruge de fem-seks grundsmage, så du sikrer, at dine smagsløg får gode oplevelser.

STYR EFTER TALLERKEN-MODELLEN Et vægttab behøver ikke være svært, du skal − helt basalt − bare spise færre kalorier, end du plejer. Sørg for, at halvdelen af din tallerken er grønsager, en fjerdedel protein og en fjerdedel kulhydrat. Jeg er en stor tilhænger af grønsager og kostfibre, som mætter, fylder og derfor giver stort udbytte i forhold til mængden af kalorier.

 • Quinoa er f.eks.
 • Fuld af protein og fibre.
 • SPIS LØS AF DET GRØNNE Rå grønsager kan du ikke få for mange af, men planlægning er vigtigt i en travl hverdag.
 • Øb derfor stort ind af de tungere grønsager en gang om ugen, sæt god musik på, og skræl løs.
 • Jeg gør det selv hver søndag.
 • Gulerødder kan holde sig i ugevis i vandbad i køleskabet, hvis du skifter vandet dagligt.

Lav blomkålsbuketter, romanescokål, strimler af peberfrugter i alle farver, og lav evt. også et par dip til køleskabet. Pak evt. ned i bokse og poser med det samme, så det er lige til at snuppe med ud ad døren til småspiserier hele dagen. Du kan supplere med lidt frugt eller evt.

Hvor meget taber man sig ved at gå 10.000 skridt?

Hvor mange kalorier forbrænder man ved at gå 10.000 skridt? — Hvis du går 10.000 skridt, vil du typisk forbrænde omkring 280-480 kalorier. Det afhænger selvfølgelig af faktorer som din vægt, hastighed, køn og meget mere. Du kan beregne mere præcist, hvor mange kalorier du forbrænder ved at bruge en gå-beregner.

 • Du kan også bruge et sportsur som et Apple Watch.
 • Det kan give et fornuftig estimat på, hvor mange kalorier du forbrænder ved at gå.
 • Måske har du et mål om at tabe dig, og du overvejer, om du kan tabe dig ved at gå.
 • Det kan du absolut.
 • At gå er ikke særligt intensivt, og du kan gå i sammenhæng med andre daglige aktiviteter.
See also:  Hvor LNge Varer Influenza?

Det kan være, du skal gå en tur med hunden, købe ind eller lytte til det seneste afsnit af din yndlingspodcast. Men tænk på, hvad 10.000 skridt om dagen kan gøre for dig i det lange løb. Hvis du gør det til en vane, kan du i løbet af en uge forbrænde mellem 1960 og 3360 ekstra kalorier! Dette er en simpel måde at skabe et kalorieunderskud på, og ved at gøre det dagligt kan du helt sikkert komme i bedre form. Hvor Mange Kalorier Skal Man Have Om Dagen

Hvor mange kalorier forbrænder du ved at sove?

Hvor mange kalorier forbrænder vi, mens vi sover? — De fleste af os er klar over, at søvn spiller en vigtig rolle for vores generelle sundhed, men vidste du, at det også kan påvirke vores vægt? At få nok søvn er vigtigt for at opretholde en sund vægt, og forskning har vist, at folk, der sover mindre, er mere tilbøjelige til at være overvægtige eller fede.

Hvordan påvirker søvn egentlig vores vægt? For det første har vi en tendens til at spise mere usundt, når vi er trætte. Vi er mere tilbøjelige til at vælge usunde snacks og måltider, når vi er trætte, hvilket kan føre til, at man tager på i vægt. Derudover kan mangel på søvn forstyrre hormonerne og dermed føre til øget appetit.

Når vi ikke får nok hvile, producerer kroppen mere ghrelin (et hormon, der øger sult) og mindre leptin (et hormon, der signalerer, når vi er mætte). Dette kan få os til at spise mere, end vi trænger. Endelig kan mangel på søvn få os til at forbrænde færre kalorier.

 • Når vi er trætte, har vi en tendens til at bevæge os mindre og stofskiftet vil dermed falde.
 • Det betyder, at vi forbrænder færre kalorier i løbet af dagen.
 • Selv når vi sover, kan kroppen restituere og hele, og denne proces kræver energi.
 • Derfor kan vi sige, at vi forbrænder kalorier, mens vi sover sødt i vores,

I gennemsnit forbrænder vi omkring 50 kalorier i timen, mens vi sover. Det lyder måske ikke af meget, men disse kalorier kan gøre en forskel over tid. Tilføjelse af så lidt som to timers søvn hver nat kan forbrænde yderligere 100 kalorier om dagen, hvilket kan føre til vægttab over længere tid.

Hvor mange kalorier er der i et stykke rugbrød?

Kalorieindhold i forskellige slags brød

Brød Kalorier pr.100 g Kalorier pr. skive/styk
Rugbrød, lyst 205 kalorier 92 kalorier (45 g)
Rugbrød, fuldkorn 200 kalorier 90 kalorier (45 g)
Rugbrød med frø og kerner 214 kalorier 96 kalorier (45 g)
Knækbrød, fladbrød 361 kalorier 43 kalorier (12 g)

Hvor mange kalorier er der i en kop kaffe?

Kaffe, drikkeklar

Mængde Kalorier Kulhydrat
100 gram 1 kcal 0,1g
1 krus (240 gram) 2 kcal 0,2g
1 kop (140 gram) 1 kcal 0,1g
Energiprocent 50 E%

Hvor langt skal man gå for at tabe 1 kg?

Så mange kalorier forbrænder du på en gåtur En tommelfingerregel er, at du forbrænder 1 kalorie (kcal) per kilo (kg) kropsvægt for hver kilometer (km), du går. Det vil sige, hvis du vejer 73 kilo (kg) og går 5 kilometer (km), forbrænder du 365 kalorier (kcal). Regnestykket ser sådan ud: 73×5=365.

Hvor langt skal man gå hver dag for at tabe sig?

Hvor Mange Kalorier Skal Man Have Om Dagen SELV DE SMÅ MÆNGDER AF DAGLIG MOTION HAR EN POSITIV INDVIRKNING PÅ DIT HELBRED Men hvis det skal have en større effekt på din sundhed og vægt, kan du fx øge antallet af skridt om dagen. © Getty Images Vandre- og gåture er glimrende motion, der gavner din generelle sundhed og samtidig fyrer op under din kalorieforbrænding.

 1. Sundhedsstyrelsen anbefaler en gåtur i rask tempo af en halv times varighed hver dag for at nedbringe risikoen for fx hjerte-kar-sygdomme og type 2-diabetes.
 2. Hvis du vil bruge de kendte 10.000 skridt som mål, kan en skridttæller være et godt og motiverende træningsredskab.
 3. Skal gåturene støtte din slankekur, skal du dog satse på at gå længere – her vil 16.000 skridt i løbet af dagen (det svarer cirka til en 10-km-gåtur) være et godt bud.

En mand på 90 kilo vil typisk forbrænde 400-500 kalorier ved at tage 16.000 skridt, hvilket er det samme antal kalorier, som han ville kunne forbrænde ved at løbe en 30-40 minutter lang tur i moderat tempo. Gåturen tager længere tid, men er en god og skånsom motionsform.

Hvad sker der hvis man spiser 500 kalorier om dagen?

Hvor mange kalorier skal jeg spise for at tabe mig? — Vil du gerne regulere din vægt, kan du enten øge dit kalorieindtag eller reducere det. Ved et vægttab kan kalorieindtaget reduceres med ca.500 kcal dagligt. Det vil give et vægttab på cirka 0,5 kg. om ugen. Husk at være fysisk aktiv for at fastholde vægttabet og beskytte din muskulatur.

Er 1300 kalorier alt for lidt?

Hvem kan få gavn af en kostplan på 1300 kcal? — Du er nødt til at kende dit ligevægtsindtag for at vide, om du vil have gavn af at følge kostplaner på maksimalt 1300 kcal. Det er nemlig ikke oplagt at lægge i et for voldsomt kalorieunderskud, da det kan have den modsatte effekt.

I et sådant tilfælde vil kroppen gå i «forsvarsmode», fordi den får for lidt kalorier i forhold til energi der forbrændes. Og så vil du ganske enkelt ikke tabe dig. Du bør stræbe efter en kalorieunderskud på cirka 500 kcal.500 kalorier om dagen svarer til 3500 kcal om ugen. Og man siger, at 1 kg fedt svarer til 7000 kcal.

Du kan således cirka forvente at forbrænde et halvt kg om ugen. Læs også: Kend dit BMR og kend din egen krop Netop grundet ovenstående kan det godt være, at en kostplan på 1300 kcal er for lidt til overvægtige personer, samt mænd og kvinder med et højt aktivitetsniveau.

Hvad er der 0 kalorier i?

Sådan finder du madvarer med lav energitæthed i supermarkedet — Vand indeholder ingen energi, altså 0 kalorier. Det betyder derfor, at madvarer, der indeholder meget vand indeholder få kalorier, og dermed en lav energitæthed. Det er især grøntsager, der topper listen over madvarer med færrest kalorier (se tabel 1).

Det, der også kendetegner disse madvarer, er, at de næsten ikke indeholder fedt. Fedt indeholder dobbelt så meget energi per gram som proteiner og kulhydrater. Er der fedt i en fødevare, ja, så vil energiindholdet stige. I Tabel 2 finder du nogle af de madvarer, der indeholder meget fedt og derfor en høj energitæthed.

Du kan se, at energiindholdet per 100 gram er markant højere end madvarerne i tabel 1.

Kan man tabe 5 kg på 3 uger?

Hvor hurtigt kan man tabe sig 5 kg? — Hvis du gerne vil smide nogle ekstra kilo hurtigt og dit vægttab ‘kun’ drejer sig om 5 kg, er det muligt at tabe det relativt hurtigt. Du kan sagtens tabe 5 kg på 5 uger, da det drejer sig om et dagligt underskud på 1000 kalorier i 5 uger.

 1. Hvis du er villig til at gå ind i en mere restriktiv diæt, kan du også godt tabe 5 kg hurtigere.
 2. Dog vil det kunne blive svært at holde dit vægttab, når først du har nået dit mål, da du ikke når at opbygge nogle vaner omkring dit kalorieindtag og din livsstil.
 3. For at du også forbrænder mere, hvorved du kan spise mere, kan det være en god ide at inkorporere motion i dine daglige vaner.

På den måde er der plads til flere kalorier samtidig med, at du vil smide noget af det ekstra fedt på kroppen.

Hvor lang tid tager det at tabe sig 10 kg?

10 tip — og 10 kg lettere Følger du rådene, kan du tabe 10 kg i løbet af 4-5 måneder, og skruer du op for træningen samtidig, vil du nå i mål på kun 2-3 måneder. Princippet er såre enkelt. Skal vægten ned, skal der skæres i det daglige kalorieindtag. Men det skal gøres på en måde, så tarmene ikke skriger af sult og får dig til at bukke under.

Kan man gå sig slank?

Derfor bliver du slank af at gå —

Du får det gjort Gang er ifølge undersøgelser en meget effektiv slankemotion, fordi du ganske enkelt ikke så let springer en gåtur over. Mens en løbetur eller en tur i motionscentret kan synes uoverkommelig på travle og trætte dage, så kan de fleste næsten altid tage sig sammen til at gå en tur. Du stresser ned Det er næsten umuligt at tabe sig, hvis stresshormonerne pumper rundt i kroppen. De modarbejder på alle måder et vægttab (især på maven). Går du mindst en halv time i frisk luft om dagen, forebygger du stress. Du forbrænder kalorier Du forbrænder ca.300 kcal i timen ved at gå, men du styrker også din forbrænding på længere sigt. Gang styrker nemlig musklerne især i balder og lår, og det giver dig på sigt en øget forbrænding. Find gerne nogle trapper eller bakker på din rute. Jo mere muskelmasse du har i kroppen, jo mere forbrænder din krop, bare på at holde sig i gang.

Overvejer du at skaffe dig en skridttæller? Læs vores guide, før du køber!

Hvilken sport forbrænder man flest kalorier ved?

Den cardio træning med højest kalorieforbrænding er løb på løbebånd eller i naturen. Herefter kommer hhv. mountainbiking i skoven, dans med middel til højt tempo og step på en stepmaskine.

Hvordan kan man tabe sig på maven?

Kalorieunderskud er den eneste vej frem — Hvis man vil smide det overflødige fedt på maven, så er der kun én vej frem, og det er at tilpasse ens diæt, så man skaber et kalorieunderskud. Er man i energiunderskud, dvs. man indtager færre kalorier end man forbrænder, taber man sig.

Hvilke fedtdepoter kroppen først tærer på er genetisk bestemt og kan ikke ændres ved hverken specielle kosttilskud eller fx masser af mavebøjninger. Går du efter et vægttab på maven er et generelt energiunderskud nødvendigt. Prøv 3+2 diæten hvis du leder efter en permanent og sund vej til vægttab. Du kan eventuelt supplere med slankepiller fra Bodylab.dk, der blandt andet hjælper med at nedsætte sultfølelsen,

Kilde: (1) Are blood flow and lipolysis in subcutaneous adipose tissue influenced by contractions in adjacent muscles in humans? Stallknecht B, Dela F and Helge JW. Am J Physiol Endocrinol Metab.2006 Sep 19;

See also:  Barselsorlov Hvor LNge?

Kan man tabe sig på 1800 kcal?

Kostplan til vægttab — Guide til valg af kostplan Vores kostplaner er for dig, som gerne vil have et sundt vægttab, uanset om du er inaktiv eller moderat fysisk aktiv, fx med 3-4 timer om ugen, uden et fysisk krævende job. Du kan her få hjælp til at finde den kostplan til vægttab, der passer til dig.

 1. Vi har også kostplaner tilpasset Vi har lavet en unik kostplan til vægttab, du kan bruge året rundt, uden at du bliver træt af den.
 2. Den er opbygget som skabelon med 3 hoved- og 3 mellemmåltider.
 3. Der er bud på henholdsvis 8 morgen-, 5 frokost-, 6 aften- og 20 mellemmåltider lige til at sætte ind i planen, så du kan få den plan, som netop passer dig fra dag til dag.

Og med ombytningslisterne har du faktisk et uendeligt antal muligheder for variation, fx hvis du heller vil have ris i stedet for kartofler, laks i stedet for kylling, lidt slik i stedet for chokolade osv. Du får med andre ord din helt egen kostplan, som kan tilpasses lige netop dig.

Vægt Med træning (kg pr. uge) Uden træning (kg pr. uge)
Mand +150 kg 1,7 1,4
Kvinde +150 kg 1,4 – 1,7 1,1 – 1,4
Mand +120 kg 1,2 1,0
Kvinde +120 kg 1,0 – 1,2 0,8 – 1,0
Mand +90 kg 1,0 0,8 – 1,0
Kvinde +90 kg 0,7 – 1,0 0,5 – 0,8
Mand +75 kg 0,7 – 1,0 0,5 – 0,8
Kvinde +75 kg 0,7 0,5

Tallene for vægttab er vejledende. Der kan forekomme stor individuel variation. Hvis du er rimelig fysisk aktiv med fx træning i fitness 3-4 timer om ugen uden et fysisk krævende job og ønsker et langsommere vægttab og mere energi til træningen, skal du vælge 1800 kcal/dag.

Med 1800 kcal/dag kan du forvente at tabe dig 300 g mindre om ugen i forhold til 1500 kcal/dag. Kostplanen på 1200 kcal/dag kan som udgangspunkt ses som «Plan B», dvs. hvis du ikke taber dig mere eller hurtigt nok vha. kostplanen på 1500 kcal/dag – og ikke kan eller vil øge det fysisk aktivitetsniveau mere.

Kostplanen på 1200 kcal/dag kan også være for dig med et stofskifte, der tenderer til for lavt. Med 1200 kcal/dag kan du forvente at tabe dig 300 g mere om ugen i forhold til 1500 kcal/dag. Har du for lavt stofskifte, skal du gå til en diætist og få lagt en plan.

Det kan gå ud over din muskelmasse, specielt hvis du ikke styrketræner Det kan påvirke energibidraget fra dagens småbevægelser negativt Det kan måske påvirke dit stofskifte ekstra hårdt i forhold til et lavere kalorieunderskud Det er sværere at holde

Alle disse ting går ud over dit vægttab og øger risikoen for, at du tager ekstra meget fedt på efterfølgende. Husk at se bort fra den første uge og normale væskeudsving. Copyright — Henrik Duer 2022 : Kostplan til vægttab — Guide til valg af kostplan

Hvor meget taber man sig ved 1000 kcal om dagen?

Lynkuren: Minus 5 kilo på 5 ugerTab dig hurtigt uden at sulte — Hvis du vil have et nemt vægttab, skal du indtage færre kalorier, end du forbrænder, siger kostvejleder og personlig træner Lotte Arndal. Med træning og 1.200 kalorier om dagen taber du cirka et kilo om ugen.

Hvis du vil tabe dig de sidste genstridige kilo eller smide feriens kilo hurtigt, skal du langt ned i kalorieindtag, hvis du i forvejen er inden for normalvægtsområdet. Det er hårdt, hvis det skal gå hurtigt, men det går ikke ud over din sundhed, hvis du bare for en kort periode går langt ned i kalorier for at booste vægttabet og motivationen, siger Lotte Arndal.

— Jeg vil dog ikke råde nogen til at gå under 1.200 kalorier. Det bliver en sultekur, og gør du det over længere tid, begynder kroppen at blive økonomisk med, hvor den bruger kalorierne i de forskellige organer. Det kan altså påvirke dit system i en negativ retning, siger hun.

 1. Der sker ikke noget ved en fastedag i ny og næ, men får du for få kalorier i lang tid, vil du ikke kunne holde vægten, så snart du spiser bare lidt mere.
 2. Det vil desuden også være næsten umuligt at få en varieret kost med alle de nødvendige vitaminer og mineraler.
 3. I virkeligheden er vægttab et meget simpelt regnestykke, siger Lotte Arndal.

Slank nu: Så let er det at tabe 5 kilo En normalvægtig kvinde skal have cirka 1.800 kalorier om dagen for at holde vægten. Ved et underskud på 1.000 kalorier om dagen kan man tabe 1 kilo om ugen. For at ligge på 1.200 kalorier skal du derfor også dyrke noget motion for at øge din forbrænding.

På den måde kan du være mæt og tabe dig. Og det er i princippet ligegyldigt, hvor kalorierne kommer fra. — Du kan spise 1.200 kalorier chokolade eller gulerødder om dagen, hvis du vil. Men du bliver ikke mæt af det, det ikke er sundt, og du får ikke den næring, du har brug for. Pointen er dog, at en kalorie er en kalorie, og du skal forbrænde flere, end du indtager, hvis du skal tabe dig.

Der findes masser af smarte programmer, du kan bruge til at tælle kalorier, men det er ikke nødvendigt, mener Lotte Arndal. — De fleste kvinder bliver bare lidt spiseforstyrrede af at veje og måle konstant. Det er bedre at få en kostplan med 1.200 kalorier, spise efter den i et par dage og så smide den væk.

 • Allerede der har du nemlig et fint billede af, hvor meget 1.200 kalorier cirka er.
 • Sådan skal du spise: Hvis du i forvejen spiser rimelig sundt og varieret, kan du faktisk spise præcis den mad, som du plejer, men du skal skære ned på mængderne, så du ikke spise mere end de 1.200 kalorier om dagen.
 • En skive rugbrød eller en portion havregrød mætter f.eks.

godt i forhold til deres kalorieindhold, og de giver din mave og krop noget at arbejde med. Og de 1.200 kalorier skal altså fylde nede i mavesækken, så du ikke er sulten. Sådan skal du træne: Når du reducerer dine kalorier, skal og kan du ikke træne ved højeste intensitet i lang tid.

 • Det gør dig også bare mere sulten, og du får svært ved at overholde dine kalorier.
 • Intervaltræning vil være godt, fordi du træner i meget kort tid ved høj intensitet – f.eks.10 minutter fordelt over fem gange to minutter med fuld power.
 • Ombiner helst med styrketræning, så du vedligeholder din muskelmasse og får en god efterforbrænding.

Så let sparer du 300 kalorier om dagen 1.200 kalorier med masser af næring kan f.eks. se sådan ud for en dag: Morgenmad: 1-2 æg, 6 mandler, 150 gram grønsager, ½ skive rugbrød Frokost: 130 gram kød (frisk, fjerkræ, kød eller skaldyr), 200 gram grønsager, ½ skive rugbrød, 1 spsk olie eller pesto Aftensmad: 130 gram kød (som til frokost), 250 gram grønsager, 80 gram kartoffel eller brune ris, 1 spsk olie eller pesto

Hvor meget taber man sig ved 800 kalorier om dagen?

Din forbrænding går ALDRIG i stå, når du taber dig, men.! Bare rolig din forbrænding «slukker» ikke, når du taber dig og heller ikke ved en lav kalorie diæt men for nogen kan den kan godt komme så langt ned, at det faktisk er «umuligt» at komme videre.

Forbrændingen går ALDRIG i stå En af de mere vedholdende skrøner inden for vægttab er som nævnt at forbrændingen og dermed vægttabet går i stå, hvis kalorieindtagelsen bliver for lav, men det er ikke sandt. Lad mig slå fast MED DET SAMME at jeg IKKE er fan af lav kaloriediæter, men vil bare gøre opmærksom på en «usandhed».

Din forbrænding falder dog uanset hvad bl.a fordi, at du taber kropsmasse/vægt og fordi kroppen producerer mindre stofskiftehormon for at «beskytte» kroppen mod et kalorieunderskud. Forsøg med 800 kcal diæter har vist at forbrændingen kan falde med 15% efter et vægttab på 10% af kropsvægten.

Omsat til praksis. Hvis du f.eks. har et dagligt energiforbrug på omkring 2500 kcal kan et vægttab på 10% af kropsvægten medføre et fald i forbrændingen på 375 kcal (15%). Husk der kan være store individuelle forskelle. Min oplevelse er at nogen bliver meget ramt hårdt og det kan virke mærkeligt at de ikke taber sig.

Eksempelvis folk med lavere stofskifte og/eller har en krop, der går i kraftigere «forsvar» (lavere produktion af stofskiftehormon, mere «effektive» når de bevæger sig, øget appetit osv) for at beskytte kropsvægten har det meget sværere. Er du gået i stå og ikke selv kan komme videre, bør du søge professionel hjælp.

 • Min personlige holdning Pas på med at gå for langt ned i kalorier, da det ikke er motiverende at få så lidt at spise.
 • Jeg går ikke under 1200-1500 kcal med dem jeg hjælper og kan slet ikke anbefale nogen at gå ned på eller under 800 kcal (Very Low Calorie Diet) medmindre det er som en del af en fastestrategi,

Øg hellere det fysiske aktivitetsniveau eller accepter et langsommere vægttabstempo. Husk at et vægttab uden fysisk aktivitet er et usundt vægttab. Mit anbefaling er, at du ikke skal tabe mere end 1 kg om ugen i gennemsnit. Husk at de fleste taber mere end 1 kg de første par uger bl.a.

pga. mindre væskebinding i kroppen. Vær opmærksom på næringsstofferne Jo længere man går ned i kalorier jo sværere bliver det at dække kroppens behov for næringsstoffer f.eks. proteiner, sundt fedt, vitaminer og mineraler på naturlig vis. Husk endvidere at hurtigt vægttab/kraftigt kalorieunderskud øger risikoen for tab af muskelmasse og det er uanset om du træner eller ej.

Det er klart at et vægttab uden træning også medfører et tab af muskelmasse, hvilket naturligvis ikke er optimalt. Ref på 800 kcal studie: N Engl J Med 1995;332:621-8 : Din forbrænding går ALDRIG i stå, når du taber dig, men.!

Hvor mange kalorier forbrænder man ved at gå 1000 skridt?

En tommelfingerregel er, at du forbrænder 1 kalorie (kcal) per kilo (kg) kropsvægt for hver kilometer (km), du går. Det vil sige, hvis du vejer 73 kilo (kg) og går 5 kilometer (km), forbrænder du 365 kalorier (kcal). Regnestykket ser sådan ud: 73×5=365.