Hvor Mange Genstande Er Der I En Flaske Vin?

Hvor Mange Genstande Er Der I En Flaske Vin
Alkohol — hvad er en genstand? En genstand alkohol er 12 gram ren alkohol. (1,5 cl) Det svarer cirka til indholdet i:

1 øl (33 cl.) 1 glas vin (12 cl.) 1 glas hedvin (8 cl.) 1 glas spiritus (4 cl.)

1 flaske vin (75 cl) indeholder ca.6 genstande alkohol og 1 flaske spiritus (70 cl) indeholder 18-20 genstande alkohol. Det er forskelligt fra person til person, hvor meget alkohol man kan tåle. Mænd og kvinder tåler endvidere alkohol forskelligt. Forklaringen er, at kvindekroppen indeholder mindre væske end mandens selv om de vejer det samme.

Drik højest 10 genstande om ugen Drik højest 4 genstande om dagen

Unge, som er i alderen 18-25 skal være særligt opmærksomme på ikke at overskride disse anbefalinger. Endvidere fraråder Sundhedsstyrelsen børn og unge under 18 at drikke alkohol. Herunder også gravide og kvinder, som forsøger at bliver gravide. Det anbefales at ammende kvinder udviser forsigtighed med alkoholindtag. : Alkohol — hvad er en genstand?

Hvor mange genstande er der i en flaske vin på 12%?

I en flaske rødvin med 12 % alkohol er der 6-7 genstande.

Hvor mange genstande er der i en flaske vin på 15 %?

En flaske vin (75 cl.) —

Alkoholprocent Antal genstande
12% 6
12,5% 6,25
13% 6,5
13,5% 6,75
14% 7
14,5% 7,25
15% 7,5
15,5% 7,75
16% 8
16,5% 8,25
17% 8,5

Hvor mange genstande er der i en flaske vin på 13%?

Så mange genstande indeholder vin (75cl) — En helt, almindelig flaske vin indeholder 75 cl vin. Det er den mest brugte type og derfor også den flaske, som er bedst at kunne huske. Antallet af genstande i en flaske vin kan dog stadig svinge en smule, men find din favorit og lær den udenad, så du er sikker på hvor mange genstande vin, som du har drukket i fremtiden.

 • Herunder finder du de mest gængse vintyper, deres sædvanlige alkoholprocent, samt antallet af genstande i en flaske.
 • Med den følgende oversigt kan man hurtigt konkludere, at en flaske vin på 75 cl indeholder 4 til 8 genstande.
 • I gennemsnit indeholder en flaske vin 6 genstande.
 • Dette kan dog gå op og ned afhængig af hvilken type vin, der drikkes.

En flaske hvidvin indeholder oftest mindre genstande end en flaske rødvin, Derfor er der i gennemsnit 7 genstande i en flaske rødvin og 5 genstande i en flaske hvidvin. Desto sødere og lysere vin, desto lavere alkoholprocent og antal af genstande. Husk, hvis alkoholprocenten ikke er den påskrevne, så skal du dividere alkoholprocenten med to for at få antallet af genstande i flasken:

Vintype Alkoholprocent Genstande
Rødvin 14% 7
Kraftig rødvin 16% 8
Let rødvin 12% 6
Hvidvin 10% 5
Sød hvidvin 8% 4
Let hvidvin 10% 5
Tung hvidvin 12% 6
Portvin 16% 8
Mousserende vin 8% 4
Champagne 8% 4

Hvor mange genstande er der i en flaske vin med 14%?

Hvad er «en genstand?» — Når man taler alkohol, er en genstand i Danmark betegnet som 12 gram rent alkohol. Det er en fast defineret enhed, som man typisk anvender til at sammenligne hvor påvirket man kan blive af en given alkoholisk drik – uanset om det er øl, shots, vin eller drinks.

Er 12 genstande meget?

Sundhedsstyrelsens genstandsgrænser — Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man ikke drikker mere end 10 genstande om ugen uanset om man er mand eller kvinde, og at man ikke drikker mere end fire genstande på samme dag. Hvis man har et forbrug, der ligger på dette niveau eller under, har man lav risiko for at udvikle sygdomme på grund af alkohol.

Er det sundere at drikke vin end øl?

Vin er ikke sundere end øl — Du er måske én af mange, som er af den overbevisning, at vin er sundere end øl på grund af en række gavnlige indholdsstoffer i vin. Og måske du endda bruger netop dét argument for at drikke 3-4 glas på en aften. Problemet er bare, at forskning har dokumenteret, at det kræver minimum 14 glas vin om dagen for at få nok af de sundhedsgavnlige stoffer — og så er det ikke så sundt mere på grund af indholdet af alkohol. Derfor fandt amerikanske forskere på at teste øl og vin i moderate mængder. Og det viste, at både moderate mængder af øl og vin besidder de samme sundhedsgevinster. Forklaringen på dette er ganske enkelt, at vindrikkerne på Østerbro spiste sundere end øldrikkerne, og det samt andre forskelle i livsstil er formentlig forklaringen på vindrikkernes reducerede risiko for hjerte-karsygdomme.

Hvad er sundest at drikke rødvin eller hvidvin?

Hvidvin gør det lettere for dig at tabe dig — Et studie, hvor man lod forsøgspersoner være på en diæt, hvor kalorierne var indskrænket viste, at de der fik ti procent af deres daglige kalorieindtag fra hvidvin, tabte sig ligeså meget, som de, der fik den samme mængde fra forskellige juicer.

Hvor mange glass vin kan man drikke og køre?

Forbliver i blodet længe — Rådet for Sikker Trafik anbefaler, at man maksimalt drikker én genstand, hvis man skal køre hjem. Hvis man vælger at feste igennem, skal man huske at tage højde for, at alkoholen også er i blodet den efterfølgende dag. Hvis en mand på 80 kg drikker 14 genstande mellem kl 9.00-03.00 og næste morgen kl.8.00 sætter sig ind i bilen for at køre til bageren efter rundstykker, vil han på det tidspunkt have en promille på 0,93.

Og dermed være spritbilist. Hvis en kvinde for eksempel vejer 65 kg og løbende indtager 9 genstande mellem klokken 19.00 og 03.00, vil hun i princippet først være promillefri cirka klokken 11.45 dagen efter. Det kan dog variere fra person til person, og det kan endda tage endnu længere tid end i dette eksempel.

Du kan se, hvordan man beregner forbrændingstiden hos Rådet for Sikker Trafik Læs også: Hvorfor får man tømmermænd?

Hvor hurtigt forbrænder man en flaske vin?

Gennemsnitligt falder blodets alkoholkoncentration med ca.0,12-0,18 promille per time hos både kvinder og mænd. Dette indebærer, at nogle mennesker forbrænder 0,12 promille per time, nogle forbrænder 0,18 promille per time, mens de fleste forbrænder ca.0,15 promille per time.

Hvor mange genstande er der i en flaske vin på 9?

Alkohol — hvad er en genstand? En genstand alkohol er 12 gram ren alkohol. (1,5 cl) Det svarer cirka til indholdet i:

1 øl (33 cl.) 1 glas vin (12 cl.) 1 glas hedvin (8 cl.) 1 glas spiritus (4 cl.)

1 flaske vin (75 cl) indeholder ca.6 genstande alkohol og 1 flaske spiritus (70 cl) indeholder 18-20 genstande alkohol. Det er forskelligt fra person til person, hvor meget alkohol man kan tåle. Mænd og kvinder tåler endvidere alkohol forskelligt. Forklaringen er, at kvindekroppen indeholder mindre væske end mandens selv om de vejer det samme.

Drik højest 10 genstande om ugen Drik højest 4 genstande om dagen

Unge, som er i alderen 18-25 skal være særligt opmærksomme på ikke at overskride disse anbefalinger. Endvidere fraråder Sundhedsstyrelsen børn og unge under 18 at drikke alkohol. Herunder også gravide og kvinder, som forsøger at bliver gravide. Det anbefales at ammende kvinder udviser forsigtighed med alkoholindtag. : Alkohol — hvad er en genstand?

Kan man køre bil efter 2 glas vin?

Spirituskørsel: Så meget må du drikke Hvor Mange Genstande Er Der I En Flaske Vin (Foto: © Grafik: Mie Hvidkjær, DR Nyheder) December er over os, og det er tid til julefrokoster med familie, venner og kolleger. Til en julefrokost drikker mange af os mere end normalt. Det betyder, at mange bevæger sig over promillegrænsen på 0,5, der er grænsen for, hvornår man kører spirituskørsel, hvis man tager bilen hjem fra julefrokosten,

 • Mænd: Antal genstande x 12 : (kropsvægt i kg x 0,68) = promille
 • Kvinder: Antal genstande x 12 : (kropsvægt i kg x 0,55) = promille

Det betyder eksempelvis, at en mand på 70 kilo, der drikker to genstande får en promille på 0,50, mens en kvinde på 65 kilo efter to genstande får en promille på 0,67. Hos Rådet for Sikker Trafik understreger administrerende direktør Mogens Kjærgaard Møller dog, at kan man slet ikke bruge den regnemetode til noget, hvis det handler om bilkørsel: — Man kan slet ikke stille det regnestykke op.

 • Der kan være mange andre ting, der spiller ind udover køn og vægt.
 • Derfor siger vi max én genstand, så er du på den sikre side, hvis du altså skal køre bil, siger han.
 • I mange andre lande er der nultolerance overfor alkohol, når man kører bil.
 • Derfor mener Mogens Kjærgaard Møller, at man skal have respekt for, at der i Danmark faktisk er en rummelighed i reglerne, som gør det muligt, at man tager en enkelt genstand.

— Hvis folk ikke forstår at respektere alkoholgrænsen, så kan den politiske konsekvens jo på et tidspunkt blive, at man indfører nultolerance, siger han og afslutter: — Man skal ikke gamble med det her. For man gambler på et meget risikabelt grundlag.

Dem, der kører rundt med for meget alkohol i blodet, kører sjældent i en kæmpe brandert. De har oftest kun lige præcis lidt for meget i blodet. Men de kører med den der lille overskridelse, som gør, at de er en risiko for alle os andre og dem selv ude i trafikken. I dag skyldes hver femte dødsulykke i trafikken alkohol.

Derfor har man hos Rådet for Sikker Trafik igen i år sat fokus på spritiuskørsel i juletiden — blandt andet med denne grafik: Hvor Mange Genstande Er Der I En Flaske Vin Det er alt for kompliceret at regne promillen ud efter en våd aften. Hold dig derfor maksimalt til én genstand, hvis du skal køre, lyder det fra Rådet for Sikker Trafik (© Rådet for Sikker Trafik)

 • 0,2 promille : Øjets evne til hurtigt at fokusere og omstille sig fra lys til mørke forringes.
 • 0,5 promille : Evnen til på en gang at opfatte situationer og samtidig udføre præcise bevægelser begynder at forringes. Synsvinklen indsnævres.
 • 0,8 promille : Nedsat koordinationsevne og øget reaktionstid.
 • 1,0 promille : Opmærksomheden og koncentrationsevnen er svækket, begyndende træthedssymptomer og nedsat balance- og bevægelsesevne.
 • 1,5 promille : Udtalt forringet bevægelsesevne og talebesvær. Centralnervesystemet har fået nok – og maven sikkert også.
 • 2,0 promille eller derover: Udtalte forgiftningssymptomer. Selvkontrollen er helt væk. Bevidstheden nedsættes, og man kan blive bevidstløs. En promille over 3 kan være livsfarlig.
 1. er kommet i besiddelse af en lydoptagelse, hvor USA’s tidligere præsident, Donald Trump, indikerer, at han holder et hemmeligt dokument fra Pentagon med planer om at angribe Iran. — Det her er papirerne, siger Donald Trump i optagelsen, mens han omtaler dokumentet. På lydoptagelsen omtaler Trump også noget som «fortrolig» og «hemmelig» information, mens man tilsyneladende kan høre lyden af papir, der bevæger sig. Lydoptagelsen stammer fra et interview, som Donald Trump gav til personer, der arbejdede på en bog om Mark Meadows, Trumps tidligere stabschef. Ifølge CNN er optagelsen fra juli 2021. Lydoptagelsen kan undergrave Trumps påstande i et interview med Fox News fra sidste uge, hvor han siger, at der ikke var noget dokument, skriver CNN.
 2. En turist har fået Italiens kulturminister på nakken, efter han i fredags ridsede sin forlovedes navn i muren på det næsten 2.000 år gamle Colosseum i Rom — og blev filmet mens han gjorde det. Kulturminister Gennaro Sangiuliano opfordrer nu til, at manden bliver «identificeret og straffet». — Jeg anser det for at være meget alvorligt, uværdigt og et tegn på enorm uhøflighed, at en turist skamferer et af de mest berømte steder i verden — historisk verdensarv — ved at ridse navnet på sin forlovede, skriver ministeren på Tweetet er ledsaget af et sløret billede af turisten og en video, hvor man kan se ham ridse bogstaver ind i en mur med en nøgle. Hvis manden bliver identificeret og dømt, risikerer han en bøde på mindst 15.000 euro, svarende til knap 112.000 kroner, eller op til fem års fængsel, skriver CNN.
 3. Når termometeret stryger i vejret, og hedebølgerne rammer, kan de i værste tilfælde slå mennesker ihjel. Sådan er situationen i Tyskland, hvor de igen i år forventer hedebølger, og derfor vil landets sundhedsminister have en plan for beskyttelse mod hede, som skal være med til at redde liv. Det skriver nyhedsbureauet dpa ifølge Ritzau. Derfor skal sundhedsminister Karl Lauterbach i denne uge mødes med repræsentanter for plejesektorer samt lægefaglige og andre eksperter for at drøfte en sådan plan. Ifølge ministeren skal planen indeholde advarsler inden en potentiel hedebølge ved brug af radio, fjernsyn og notifikationer på telefoner. I Tyskland har man allerede en onlineportal, hvor kommuner kan informere om, hvad borgerne kan gøre for at beskytte sig selv mod ekstreme temperaturer.
 4. Den tidligere topboss i Fagbevægelsens Hovedorganisation, Lizette Risgaard, stopper i Nationalbankens Repræsentantskab. Det skriver mediet Finans. — Denne post har jeg været udpeget til som FH’s formand. Det er jeg ikke længere, så den naturlige konsekvens heraf er, at jeg trækker mig, så den kommende FH-formand får muligheden for at blive udpeget, siger hun.30. april trak Lizette Risgaard sig som formand for FH. Det skete få dage efter, at otte mænd i Ekstra Bladet og Berlingske anklagede hende for grænseoverskridende adfærd, Nationalbankens Repræsentantskab er den øverste besluttende myndighed i Nationalbanken, og medlemmerne bliver udpeget af regeringen, folketinget og repræsentantskabet selv.
 5. Den nye postaftale kommer til at være uden Danmarksdemokraterne. Partiet mangler garantier for, at posten kommer ud med den samme service i hele landet, lyder det i en pressemeddelelse, Derfor — Vi frygter, at aftalen kommer til at gøre det både dyrere og sværere at få leveret post i vores landdistrikter, skriver partiet i en pressemeddelelse, Danmarksdemokraterne er blandt andet imod, at man dropper husstandsomdeling i sommerhusområder. — Vi synes, det er urimeligt, at Erna på 85 år fremover skal gå helt op til nærmeste offentlige vej for at hente sin post, blot fordi hun har valgt at bo udenfor de store byer eller ikke kan få leveret post, fordi hun bor i et sommerhus, står der i pressemeddelelsen,
 6. Anne Sophie Callesen, der indtil sidste valg sad i Folketinget for De Radikale, vil i Europa-Parlamentet, Det fortæller hun til Berlingske og Altinget. Callesen har siddet i Folketinget for De Radikale fra 2019-2022, hvor hun var menneskerettigheds- og Europaordfører og er den første fra partiet til at melde sit kandidatur til europaparlamentsvalget næste år. På partiets hjemmeside fremgår det, at Anne Sophie Callesen er opstillet som kandidat til Europa-Parlamentet i Østjyllands Storkreds.
 7. Der vil i dag være noget lavere temperaturer, end vi har haft i sommeren, og mange steder vil vandet i strandkanten være varmere end luften. Her er det ved Veddelev Strand, Roskilde. Foto: Hanne Jokumsen. Ovenpå uvejret i går vender vi i dag tilbage til helt ordinært dansk sommervejr. Derfor bliver det næppe til mere end 21 grader som dagens højeste temperatur, og det vil kun være i landets sydlige egne, vi når det. Ellers ligger temperaturen på mellem 15 og 20 grader i dag. Solen vil skinne i det meste af landet, men det vil også være skyet, og der kan komme byger enkelte steder. Vinden er gået i vest og kommer med en jævn til hård styrke.
 8. De 30 mænd, der sidder fængslet i USA’s militærfængsel Guantanamo, bliver behandlet «ondskabsfuldt, umenneskeligt og nedladende». Det er konklusionen fra Fionnuala Ni Aoláin, der er særlig rapportør for FN om beskyttelse af menneskerettigheder, skriver nyhedsbureauet dpa ifølge Ritzau. Hun er den første særlige FN -rapportør til at besøge fængslet, og hun opfordrer til, at det skal lukkes. Ifølge Fionnuala Ni Aoláins rapport er der sket betydelige fremskridt for de indsattes forhold, men hun kritiserer samtidig den «noget nær konstante overvågning, tvangsfjernelser fra celler, utidige magtanvendelser samt andre vilkårlige procedurer, som ikke er i overensstemmelse med menneskerettighederne «. Guantanamo blev åbnet efter angrebet mod World Trade Center i 2001 af den daværende præsident, George W. Bush. Fængslet skulle bruges til at tilbageholde formodede islamiske terrorister uden rettergang. Præsident Barack Obama forsøgte i sin tid at lukke Guantanamo, men lykkedes ikke, da forslaget mødte modstand. Donald Trump ønskede ikke at lukke Guantanamo, mens den nuværende præsident, Joe Biden, flere gange har sagt, at han gerne vil lukke fængslet.
 9. Boligejere oplever, at skattevæsnet i de nye vurderinger skyder helt forkert, når nyere huse vurderes. (Foto: © Paw Lindegaard Nielsen, DR) Hvis du ejer et nyere hus i et gammelt kvarter, så skal du være ekstra opmærksom, lige inden din nye ejendomsvurdering lander. Boligejere oplever nemlig, at skattevæsnet i de nye vurderinger skyder helt forkert, når nyere huse vurderes. Hvis din bolig eksempelvis er nyere end de 15 tidligere salg i området, som skattevæsnet bruger til at sammenligne med i det nye system, så får du som boligejer et såkaldt tillæg i vurdering. DR Nyheder har fået indsigt i flere af principperne for de nye vurderinger, og her fremgår det, at et nyopført hus kan give en værdiforøgelse på over 60 procent, hvis de 15 andre huse for eksempel er 80 år gamle. Vurderingsstyrelsen erkender, at der kan være et problem med vurderingen af nyere huse i dyre boligområder, skriver styrelsen i et svar til DR Nyheder. — Vurderingsstyrelsen er opmærksom på, at vurderingsmodellen for nye huse i dyre områder kan ramme for højt, lyder det. Skatteminister Jeppe Bruus (S) erkender også, at der er en problemstilling, man skal se på. — Det er et af de eksempler, man er nødt til at se på og finde ud af, om man skal justere modellen, siger han. Ministeren fastholder dog, at det nye system generelt er mere nøjagtigt end det fejlfyldte, gamle vurderingssystem, som blev skrottet for mere end ti år siden.
 10. I går besøgte Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, ukrainske soldater ved frontlinjen, og på vej hjem sendte han en hilsen og roste dem for «fremgang på alle fronter». — I dag har vores soldater gjort fremskridt på alle fronter. Det er en glædens dag, sagde Zelenskyj i aftes ifølge nyhedsbureauet Reuters. Præsidentens kontor har offentliggjort fire videoer efter besøget i den østlige og sydlige del af Ukraine. Her delte han blandt andet medaljer ud til soldater og poserede med dem på billeder. I en af videoerne siger præsidenten, at han har besøgt «flere brigader, som alle består af forskellige og heroiske mennesker». — De er forskellige, men har det samme ene mål: Sejr over de russiske fascister, siger han med henvisning til de russiske soldater. På sin tur besøgte Zelenskyj også en militærposition i den østlige Donetsk-region, som har været et fokuspunkt i den 16 måneder lange krig.
 11. Her til morgen flyver russiske kampfly i luftrummet over Østersøen, hvor de laver øvelser, der skal teste deres parathed til at komme i kamp og udføre specialoperationer. Det oplyser Ruslands forsvarsministerium på beskedtjenesten Telegram, skriver Reuters. — Besætninger på Su-27 (en slags kampfly, red.) fra Østersøflåden skød fra luftbårne våben mod krydsermissiler og attrapper af fjendtlige fly, lyder det fra ministeriet, — Øvelsens primære formål er at afprøve besætningernes parathed til at komme i kamp og udføre specialoperationer. Ifølge ministeriet er kampflypiloterne på vagt i døgndrift for at beskytte luftrummet over den russiske enklave mod Østersøen, Kaliningrad.
 12. Et nyt uddannelsesforløb til ukrainere skal hjælpe med at skaffe medarbejdere til plejehjemmene, der oplever massive rekrutteringsproblemer. Og det bliver kun værre, som tiden går, lyder det fra fagforbundet FOA, I Esbjerg Kommune starter man nu et nyt forløb rettet mod ukrainere, der vil arbejde på plejehjem, — Det skal både hjælpe de ukrainske flygtninge ind på det danske arbejdsmarked, og så skal det styrke rekrutteringen til sundheds- og ældreområdet, som virkelig mangler arbejdskraft, siger Susanne Hartvig, der er leder af Uddannelse og Udvikling i Fritids-, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Esbjerg Kommune. Den 12. juni startede seks ukrainere på det særligt tilrettelagte forløb i Esbjerg Kommune. Efter enten syv eller ti måneder har de mulighed for at starte på SOSU-hjælperuddannelsen eller arbejde ufaglært i hjemmeplejen.
 13. Efter kræftskandalen i Region Midtjylland, hvor omkring 300 patienter ventede for længe på en operation, skal kræftafdelingerne i landets fem regioner arbejde tættere sammen. Det fortæller formand for Danske Regioner Anders Kühnau (S) ifølge Ritzau. Regionerne har etableret et samarbejde om blandt andet mave-tarm- og lungekræft, som skal sikre et fælles ansvar for, at patienterne kommer hurtigst muligt i behandling på tværs af landet. — Vi er klar over, at der på nogle kræftområder er kapacitetsudfordringer. Idéen er at bruge hele kapaciteten i landet bedst muligt. Så det venter jeg mig en del af, siger Kühnau til Ritzau. Lægefaglig direktør i Region Syddanmark Kim Brixen siger, at målet fortsat er, at de fleste patienter skal behandles i deres nærområde. — Patienterne skal jo ikke flakke på tværs af landet. Men det kan være en mulighed for de patienter, der har overskud til det, og hvor sygdom og behandling passer til det, siger han til Ritzau.
 14. Det er nu tre uger siden, den store Nova Kakhovka-dæmning i det sydlige Ukraine blev sprængt og ledte vandmasser af dimensioner ud, som ødelagde store områder. I dag var vandstanden i Dnepr-floden ved Kherson tilbage på normalt niveau. Det oplyser Ukraines kriseberedskab på beskedtjenesten Telegram ifølge Ritzau. Til morgen målte vandstanden 33 centimeter. Det svarer til niveauet, der blev målt, før dæmningen blev ødelagt. Sprængningen udløste en storstilet humanitær og miljømæssig katastrofe. Det er foreløbigt uvist, hvem der stod bag. Både Rusland og Ukraine beskylder hinanden for sprængningen.
 15. Simon Pytlick blev mandag aften hyldet af EHF for sin fantastiske 22/23-sæson. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix) Mandag aften kunne håndboldspiller Simon Pytlick lade sig hylde som den mest værdifulde spiller i Europa i den seneste sæson. Foran flere sportens legender blev han således ved en prisuddeling arrangeret af Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) i Wien kåret som MVP — ‘ Most Valuable Player’ og sætter på den måde det perfekte punktum for tiden i GOG, inden han efter sommerferien skal spille for Flensburg-Handewitt. — Jeg havde ikke forventet det her, så det er rimelig vildt at stå her foran alle de her utrolige mennesker. Det er alle de legender, jeg så op til som barn. — Det er bare en stor ære, sagde Simon Pytlick, da han havde modtaget prisen i Wien. Sæsonen har da også budt på de helt store oplevelser, da GOG først vandt pokalturneringen, nåede kvartfinalen i Champions League og til sidst også sikrede sig det danske mesterskab. Han lykkedes også med at spille en stor rolle for det danske landshold, der i januar vandt VM for tredje gang i træk. Simon Pytlick blev også valgt til sæsonens hold i Europa sammen med Niklas Landin, Mathias Gidsel og Hans Lindberg, mens det på kvindesiden blev til en plads på sæsonens hold for Ikast Håndbolds Emma Friis og Team Esbjergs Kathrine Heindahl.
 16. Det russiske samfund er blevet stærkere efter lørdagens begivenheder, siger præsident Vladimir Putin i en kortfattet tv-tale til det russiske folk her til aften. Her lover han også at holde sit løfte over for de Wagner-soldater, der deltog i militærkonvojen mod Moskva lørdag. Det skriver Reuters. — Jeg lover dem fra Wagner, der ønsker at tage til Belarus, at jeg vil holde mit løfte, siger Putin i sin tale. Lejesoldaterne er blevet lovet at kunne tage til baser i Belarus, hvis de vil. Ellers kan de skrive kontrakt med den russiske hær eller blot vende hjem til deres familie, lyder løftet ifølge Reuters. Putin takker derudover de Wagner-ledere og Wagner-soldater, der vendte om og undgik blodsudgydelser. Han kalder desuden «de fleste» Wagner-soldater for patrioter.
 17. Flere hjem bliver raseret i uvejret i byen Greenwood i Indiana. (Foto: © ERIC FORD VIA TMX) Tornadoer og tordenvejr ramte i går flere stater i midtvesten og det sydlige USA. Dusinvis af hjem blev raseret, og tre personer omkom i staterne Indiana og Arkansas, oplyser myndighederne ifølge Reuters. I Arkansas omkom to mennesker, efter et træ væltede ned over et hjem i Carlisle. I Indiana blev én dræbt, efter en træhytte blev ødelagt af stormvejret. De værst ramte områder var dog i områder, hvor der ikke boede så mange mennesker. Højsæsonen for tornadoerne i midtvesten er fra marts til juni. En modig person har optaget dette i byen Greenwood i Indiana:
 18. Den britiske regering vil sende asylansøgere til et modtagercenter i Rwanda. Men det er ikke just en billig løsning, viser nye tal i en økonomisk konsekvensanalyse fra Storbritanniens indenrigsministerium. Ifølge Reuters har den britiske regering i dag oplyst, at det vil koste landet 169.000 pund — eller knap 1,5 millioner kroner — for hver asylansøger, der sendes afsted til det centralafrikanske land, som Storbritannien har indgået en aftale med. Størstedelen af pengene går til Rwanda som betaling for at have asylansøgerne i deres land. Det koster 105.000 pund, eller knap 912.000 kroner. Flybilletter og eskortering koster 22.000 pund, mens det vil koste 18.000 pund i juridiske omkostninger per asylansøger, anslår ministeriet i konsekvensanalysen. Den nuværende SVM- regering har et udtalt ønske om at oprette et modtagecenter i et andet land i samarbejde med EU, Den forhenværende socialdemokratiske regering ønskede at lave et modtagercenter i Rwanda.
 19. Den amerikanske præsident, Joe Biden, siger ifølge Reuters, at weekendens oprør hos Wagner-gruppen i Rusland er en del af de interne problemer i landet. Hverken USA eller dets allierede har været involveret i det, siger han. — Vi har gjort det klart, at vi intet har at gøre med det her, siger Joe Biden. Den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, har i dag sagt, at Rusland efterforsker, om nogen «vestlige spionagenturer» har spillet en rolle i oprøret. Lavrov siger desuden, at den amerikanske ambassadør i Rusland, Lynne Tracy, overfor russiske myndigheder har gjort det klart, at USA ikke var involveret,
 20. I 2020 vandt Søren Kragh Andersen to etaper af Tour de France. (Foto: © BENOIT TESSIER, Ritzau Scanpix) Magnus Cort og Søren Kragh Andersen skal køre årets Tour de France. Mandag aften har de to danskeres hold, Alpecin og EF, sat navne på de ryttere, der er på startstregen til verdens største cykelløb i Bilbao på lørdag. Dermed er den danske total oppe på ni ryttere, Foruden Søren Kragh og Magnus Cort er Christopher Juul-Jensen, Jonas Gregaard, Anthon Charmig, Mads Pedersen, Mattias Skjelmose, Jonas Vingegaard og Mikkel Bjerg udtaget. Tour de france køres fra den 1. til den 23. juli og starter i Bilbao i Spanien.
 21. Senest i år 2030 skal EU have nedbragt udslippet af drivhusgasser med 55 procent sammenlignet med niveauet i 1990. Men det er slet ikke sikkert, at det mål bliver indfriet. I hvert fald tvivler EU ‘s svar på Rigsrevisionen, Den Europæiske Revisionsret, at målet bliver opfyldt. Det er ifølge Ritzau blevet offentliggjort i en særberetning i dag. — Ikke meget tyder for nærværende på, at de mere ambitiøse EU -mål vil blive omsat til tilstrækkelig handling, hedder det i særberetningen. Revisorerne er særligt bekymrede for, at der ikke afsættes nok penge til at opfylde målene. Blandt andet bidrager det negativt, at EU mangler at lave konkrete planer for energieffektivitet. Derudover er en bekymring, at EU ifølge revisorne ikke medregner alle sine udslip. Ifølge Den Europæiske Revisionsret vil unionens samlede udslip være en tiendedel højere, hvis man medtog udslip fra handel, international luftfart og skibsfart.
 22. Danmarks bedste kvindelige singlespiller i badminton, Mia Blichfeldt, kom planmæssigt fra land ved European Games i Polen med en sejr på 21-13, 21-11 over østrigeren Katrin Neudolt. Blichfeldt ligger selv nummer 16 på verdensranglisten og var derfor kæmpefavorit mod Neudolt, der ligger nummer 238. Trods nerver hos den 25-årige badmintonspiller svigtede hun ikke. — Jeg kunne godt mærke, at der var nogle nerver, der lige skulle rystes af. Det er et stort mesterskab, hvor man repræsenterer sit land og ikke bare sig selv, siger Mia Blichfeldt til Ritzau. — Det er megafedt at være i gang. Jeg har været rastløs og følt mig som en løve i et bur, så det var rart at komme ind og klaske til bolden, siger hun. European Games indledes med et gruppespil med fire spillere i hver gruppe, hvorfra de to bedste går videre til knockoutfasen. Mia Blichfeldts næste modstander er verdens nummer 138, slovenske Petra Polanc. Tidligere mandag vandt både Viktor Axelsen og Anders Antonsen, ligesom mixeddoublen med Alexandra Bøje og Mathias Christensen også åbnede med en sejr. Senere lykkedes det også Line Kjærsfeldt at vinde sin singlekamp, mens damedoublen med Maiken Fruergaard og Sara Thygesen og herredoublen med Anders Skaarup og Kim Astrup trak sig sejrrigt ud af deres kampe.
 23. Nato har endnu ikke opgivet at få Sverige optaget i den vestlige alliance op til topmødet i Litauen i næste måned. Et nyt møde på «højt niveau» er planlagt forud for topmødet, siger Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg. Et møde, som Tyrkiet har sagt ja til. På mødet vil både udenrigsministre, efterretningschefer og nationale sikkerhedsrådgivere være til stede. Tyrkerne med præsident Recep Erdogan i spidsen bliver ved med at blokere for Sveriges optagelse. Erdogan mener, at Sverige har været for føjelig over for Det Kurdiske Arbejderparti (PKK), som er på EU’s og USA’s terrorliste.
 24. Supermarkedskoncernen Coop tilbagekalder en række partier af produktet «Smag forskellen avocado 2 styk». Kæden har konstateret et forhøjet indhold af stoffet cadmium. Produktet er blevet solgt i kæderne Coop 365, Dagli’Brugsen, Irma, Kvickly og SuperBrugsen. Varen har ingen bedst før-dato. I stedet skal man kigge efter varepartinumrene «LOT 25G» og «LOT 26B», oplyser Coop i en pressemeddelelse, Varen kan leveres tilbage til den butik, den er købt i. Ellers rådes man til at kassere produktet. Cadmium er giftigt, kræftfremkaldende og farligt for miljøet.
 25. For første gang, siden den nu eksilerede Wagner-chef, Jevgenij Prigozjin, stoppede Wagners march mod Moskva lørdag aften, giver han lyd fra sig. I en 11 minutter lang lydoptagelse på det sociale medie Telegram fortæller han blandt andet, hvorfor gruppen gik ind i Rusland. — Vi ville ikke styrte regeringen, siger han blandt andet og understreger, at marchen skete for at redde Wagner-gruppen. Derudover siger han ifølge Reuters blandt andet, at marchen viste «seriøse sikkerhedsproblemer i landet». Og at gruppen vil «holde dem ansvarlige, der har begået fejl i den specielle militære operation», som er Ruslands udtryk for krigen i Ukraine. Prigozjin siger også, at han fortryder at have nedskudt russisk luftfaretøj.
 26. Wagner-gruppens hovedkvarter har i en skriftlig udmelding gjort det klart, at lejehærens aktiviteter er tilbage på «normalt niveau» igen. Det skriver The Moscow Times. — På trods af det, der er sket, fortsætter centret sit arbejde på normalt niveau i overensstemmelse med russisk lov, lyder det. Derudover skriver Wagner-gruppen, at den har «arbejdet for Ruslands sikkerhed» og takker støtterne. Også den russiske udenrigsminister har i dag talt om Wagner.
 27. Flere myndigheder og Fonden Fristaden Christiania har i dag holdt møde om den forråede situation i Pusher Street. Justitsminister Peter Hummelgaard (S) var en af deltagerne, og han siger, at der har været «en god drøftelse». — Der er basis for at arbejde videre, siger han om forsøget på at lave en helhedsplan. I sidste måned opfordrede Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen, at t på grund af den øgede vold og kriminalitet. Peter Hummelgaard siger dog, at man ikke i dag er nået så langt som at blive enige om en lukning af Pusher Street. Men ministeren mener, at det i sig selv er et positivt tegn, at der er holdt et møde om problemerne i Pusher Street med deltagelse af beboere i Christiania.
 28. Prins Christian, der fylder 18 år til efteråret, bliver ikke tildelt årpenge — eller apanage — før han fylder 21 år. Det skriver Statsministeriet i en pressemeddelelse, Beslutningen er taget i samråd med Kongehuset, lyder det. Det gælder, medmindre prins Christian inden da måtte være blevet tronfølger, Prins Christian er nummer to i arvefølgen efter kronprins Frederik. Det betyder, at han bliver kronprins, den dag kronprins Frederik bliver konge. Dronning Margrethe og kronprins Frederik begyndte begge at modtage årpenge, da de blev 18 år. På det tidspunkt var begge også tronfølger, Der er endnu ikke taget stilling til niveauet for årpengebeløbet til prins Christian. Han er den eneste af de kongelige børn, der kommer til at modtage årpenge.
 29. Det bliver uden De Radikale og Enhedslisten, når der lander en aftale på uddannelsesområdet, hvor regeringen blandt andet har lagt op til at halvere en række kandidatuddannelser, Det siger De Radikales leder Martin Lidegaard, som nu melder partiet ud af de igangværende forhandlinger på området. — Vi tror desværre ikke, at de her forhandlinger vil føre til noget godt for nogen eller noget, siger han. Han mener, at det, som ligger på bordet lige nu i forhandlingerne, vil skabe ringere uddannelser, presse de unge mere, skabe dårligere miljøer på universiteterne, sende dårligere kandidater ud til virksomhederne og sidst men ikke mindst mener han, at samfundet vil tabe milliarder af kroner. Det vides ikke, hvad der ligger på bordet i forhandlingerne, og det vil Enhedslistens Mai Villadsen heller ikke afsløre. Men hende og partiet har ligesom De Radikale forladt forhandlingerne og retter desuden samme kritik af det, der tegner til at blive aftalen. Èn ting vil Villadsen dog godt sige: — Det er ikke nogen hemmelighed, at vi synes det er rigtig uklogt at halvere en række kandidatuddannelser i Danmark.
 30. Pumaen er det fjerdestørste kattedyr i verden. Den nye puma-unge er dog stadig en ganske lille størrelse. (Foto: © Julie Spuhr, Krokodille Zoo) Personalet i Krokodille Zoo ved Eskilstrup på Nordfalster har de seneste uger gået og vogtet på en sød lille hemmelighed. For første gang nogensinde er der nemlig blevet født en puma-unge på dansk jord – til stor glæde for René Hedegaard, der er direktør for Fonden Krokodille Zoo, — Vi er pavestolte over at have modtaget den første puma-unge i Danmark her i Krokodille Zoo, Det er en betydningsfuld begivenhed for os og for vores gæster, da det giver dem en sjælden mulighed for at lære og interagere med et af verdens smukkeste rovdyr, siger han. Den lille puma-unge, der kom til verden for knap en måned siden, kan nu opleves af parkens gæster. Puma-ungen kan allerede nu opleves sammen med sin mor i Krokodille Zoo på Nordfalster. (Foto: © Julie Spuhr, Krokodille Zoo)
See also:  Hvor Finder Jeg Aktiveringskode Til Mitid?

: Spirituskørsel: Så meget må du drikke

Hvor lang tid tager det at forbrænde en genstand?

Forbrænding — Forbrænding af alkohol foregår ved en konstant hastighed og kan ikke fremskyndes ved hjælp af gamle husråd. Kaffe, dans, kolde bade etc. sætter ikke forbrændingen i vejret. Som grundregel kan man sige, at for hvert 10 kilo en person vejer, kan leveren forbrænde 1 gram ren alkohol pr.

Hvor fuld bliver man af 2 genstande?

Det vil sige, at en mand, der vejer 70 kilo, har en promille på 0,50 efter to genstande. En kvinde, der vejer 65 kilo, har en promille på 0,67 efter to genstande.

Hvor mange flasker vin til 50 personer?

Hvidvin: en tredjedel til en halv flaske per person. Rødvin: ¾ del til en hel flaske per person. Dessertvin: ca.1 glas per person.

Hvor meget er 1 genstand?

En genstand er 12 gram (1,5 cl) ren alkohol.

Er 24 genstande meget?

Sundhedsstyrelsens udmeldinger om alkohol Man har en lav risiko for at blive syg på grund af alkohol ved et forbrug på maksimum 7 genstande om ugen for kvinder og maksimum 14 for mænd. Man har en høj risiko for at blive syg på grund af alkohol, hvis man drikker mere end 14 genstande om ugen for kvinder og 21 for mænd.

Hvad svarer 2 genstande til i promille?

En mand på 80 kg, der drikker 2 genstande får en promille på 0,44. En kvinde på 55 kg, der drikker 2 genstande får en promille på 0,79.

Hvor mange genstande er dødeligt?

Men drikker man 4 eller flere genstande ved én lej- lighed, øges risikoen for ulykker med dødelig udgang. Her øges risikoen afhængig af, hvor tit man drikker 4 eller flere genstande.

See also:  Hvor Lang Tid M Man Have En Tampon I?

Hvad feder mest vin eller sodavand?

4. Rødvin — Næstefter fedt er alkohol det mest energiholdige næringsstof. Et glas rødvin rummer 131 kcal. eller ca. det dobbelte af et tilsvarende glas cola, så vil du tabe dig, er det et godt sted at starte. Ernæringsekspert Martin Kreutzer anbefaler max.3 genstande om ugen for folk, der vil tabe sig.

Er 2 genstande om dagen sundt?

Kan et par øl om dagen rent faktisk være sundt for dig? Det kommer an på, hvem du spørger. Foto: Pixabay

To øl om dagen er sundt, og Sundhedsstyrelsens anbefaling om maksimalt at indtage 10 genstande om ugen er uden evidens Sådan lyder det fra Bryggeriforeningens direktør, Nick Hækkerup, i flere interviews Men et par øl om dagen har kun en gavnlig effekt for den ældre del af befolkningen og desuden kun for visse sygdomme, siger forskere De medgiver, at Sundhedsstyrelsens anbefalede grænse har visse svagheder, men den bygger på en omfattende forskningsgennemgang Nick Hækkerup anerkender, at anbefalingerne baserer sig på grundig forskning, men han mener, at Sundhedsstyrelsen har tilsidesat den forskning

Det er sundt at drikke én til to øl om dagen, og der er ingen evidens for Sundhedsstyrelsens anbefalede grænse på maksimalt 10 genstande om ugen, Det mener tidligere sundhedsminister Nick Hækkerup, der i dag er direktør for danske bryggeriers brancheorganisation, Bryggeriforeningen.

Kritikken falder i et interview i Bryggeriforeningens blad fra december 2022, hvor han slår på tromme for, at ølbranchen skal stoppe med «at dukke nakken for nypuritanere og sundhedsparnasset» og i stedet glæde sig over den livskvalitet, alkohol giver danskerne. I starten af det nye år gentog Nick Hækkerup begge påstande i Politiken og i P1 Debat, og det har medført fordømmelse fra flere sider,

Og den tidligere sundhedsminister er da heller ikke fuldstændigt ædruelig i sin udlægning, siger forskere til TjekDet. Godt nok er der en vis gavnlig effekt at spore ved et begrænset alkoholforbrug, men det gælder kun hjertesygdomme for folk over 50 år.

See also:  Hvor Mange Glas Er Der I En Flaske Vin?

Hvad er den sundeste form for alkohol?

Ser man alene på, hvilke alkoholiske drikkevarer der indeholder færrest kalorier pr. genstand, ‘vinder’ spiritussen. For eksempel er der 93 kalorier i et lille shotglas med snaps, mens der er cirka 134 kalorier i et glas rødvin. En pilsner indeholder 125 kalorier.

Hvor mange promiller er der i et glas vin?

En kvinde på 60 kg drikker tre flasker øl eller tre glas vin (svarende til 36 g alkohol). Alkoholen fordeler sig i 50 % af kropsvægten, dvs. i 30 kg. Hun får da en promille på op til 1,20 i blodet, fordi 36 g/30 kg = 1,20 g/kg = 1,20 promille.

Hvor meget er 1 genstand?

En genstand er 12 gram (1,5 cl) ren alkohol.

Hvordan regner man en genstand ud?

Tabel over genstandenes mål og promille — Her kan du se, hvad en genstand er i et glas. Vi har taget gennemsnittet for diverse drikke. Vine kan for eksempel godt variere flere procenter, fra ca.11 procent til 14. Du kan selv udregne, hvad en genstand svarer til i de flasker, du har stående eller køber.

Aalborg Akvavit 45 % 3,1 cl.Snaps 40 % 4 cl. Vodka 4 cl. Gin 4 cl. Whisky 4 cl. Cognac 4 cl.Rom 4 cl.Tequila 4 clBlå Gajol shot 4,2 cl.Aperol Aperitivo 6 cl.Et glas portvin 8 cl. Baileys 8 cl.Et glas rødvin, hvidvin, mousserende vin på 12 cl.Stærk øl 16-26 cl.Halvanden flaske Bacardi Breezer, Smirnoff Ice a 27 cl pr flaske.En almindelig flaske øl 33 cl. Cider som Somersby 33 cl.

Hvor hurtigt forbrænder man en flaske vin?

Gennemsnitligt falder blodets alkoholkoncentration med ca.0,12-0,18 promille per time hos både kvinder og mænd. Dette indebærer, at nogle mennesker forbrænder 0,12 promille per time, nogle forbrænder 0,18 promille per time, mens de fleste forbrænder ca.0,15 promille per time.