Hvor Mange DDe I Fields?

Hvor Mange DDe I Fields

Skyderiet i Field’s 2022
Angrebstype Masseskyderi
Våben Riffel (SIG Sauer 200 STR)
Døde 3
Sårede 27 4 modtog hospitalsbehandling 3 behandlet for mulige strejfskud 20 lettere skadede ifm. evakuering

13 rækker mere

Hvor mange personer døde i skyderi i Fields?

Københavns Politi kører fortsat en massiv efterforskning af skyderiet søndag den 3. juli i Field’s, hvor 10 personer blev ramt af skud. Tre blev dræbt, mens syv andre blev såret. Tre personer blev i går dræbt ved et skyderi i butikscenteret Field’s.

Hvem mistet livet i Fields?

Amalie så 17-årig blive skudt i Fields — nu kæmper hun for at komme tilbage til hverdagen Det er et før og efter for 23-årige Amalie Kristensen fra Holbæk. Før klokken 17:30 søndag den 3. juli var hun en glad, ung kvinde, der sammen med sin søster glædede sig til at se sit store idol, popstjernen Harry Styles. Amalie Kristensen forsøger skridt for skridt at vende tilbage til hverdagen. Men hun erkender også, at oplevelsen altid vil sidde i hende. Foto: Jesper Truelsen — TV2 ØST Inden koncerten var hun taget i biografen i Field’s med sin søster. Hun stod blot få meter fra drabsmanden, da han affyrede sit våben mod en ung mand på kun 17 år, der arbejdede i biografen.

— I det sekund, det går op for mig, at han har tænkt sig at skyde igen, der tænker jeg bare, at det ikke kan være slut nu, husker Amalie Kristensen. Den 17-årige unge mand, som Amalie Kristensen havde talt med kort forinden, blev dræbt. Det samme gjorde en ung kvinde på 17 år og en 47-årig mand. Jeg har været helt tom for følelser indeni.

Der var ikke noget, der gav mening Amalie Kristensen, Holbæk Det lykkedes Amalie Kristensen at flygte fra shoppingcentret uden selv at komme fysisk til skade. Men siden har hun kæmpet for at finde sig selv igen efter den traumatiske oplevelse. — Det har været meget tæt på. Tirsdag var tusinder taget til en mindehøjtidelighed for ofrene for den tragiske hændelse. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix Oplevelsen har givet Amalie Kristensen en angst for et miste sine nærmeste. En følelse, hun mener kommer af den vilje til at leve, hun mærkede, da hun oplevede døden helt tæt på.

Tiden efter har dog været svær. — Jeg har været helt tom for følelser indeni. Der var ikke noget, der gav mening. Jeg har ikke haft lyst til at lave noget som helst, fortæller hun. De sidste syv dage har været fyldt med mange tanker og spørgsmål for Amalie Kristensen. Men der er én ting, der ikke har fyldt.

— Jeg har ikke skænket gerningsmanden særligt mange tanker. Det var totalt meningsløst, det han gjorde. — Det er svært at være i, fordi det netop var meningsløst, at han skød den unge medarbejder, bare fordi han stod i vejen — bare fordi han var der, siger Amalie Kristensen. Tankerne har fyldt meget for Amalie Kristensen. Det er dog ikke gerningsmanden, de kredser om. Foto: Jesper Truelsen — TV2 ØST

Hvor mange mennesker var i Fields?

Field’s — Wikipedia, den frie encyklopædi Field’s Field’s set fra syd. Generelle informationerSted, Indviet 9. marts 2004 ; 19 år siden ( 2004-03-09 ) Arkitekt Administrator Butikker 145Areal 115.000 m²TransportStation Buslinjer 18 32 33 Hovedveje Eksterne henvisninger Oversigtskort Field’s Field’s beliggenhed i Storkøbenhavn.

 1. Field’s er et på Arne Jacobsens Allé 12 på i bydelen i mellem og henholdsvis og,
 2. Field’s åbnede den,
 3. På den første uge kom der over 250.000 mennesker gennem dørene.
 4. Centret er næststørste efter i med godt 153 butikker og 144.000 m² mod Field’s 145 butikker og 115.000 m².
 5. Field’s huser mere end 70 tøj-, sko- og modebutikker heraf flere store blandt andet OneStop og varehus (tidl.).

Målt på antal besøgende i 2010 havde field’s 6,8 mio og må se sig slået af i der i 2010 havde knap 11,2 mio. besøgende. Centret er tegnet af i samarbejde med Danmark A/S og TK Development. Martin Gruppen A/S har stået for lyssætningen. Navnet «Field’s» henviser til at området førhen var græsnings-, og skal samtidig signalere,

Hvorfor det staves med (grammatisk ukorrekt), er der ingen officiel forklaring på. Field’s tildeltes en European Shopping Centre Award i 2006 i kategorien New Centres Large. I 2017 afholdtes en konkurrence i bæredygtighed, og vinderen blev et forslag om landbrug på taget af Field’s. Fra er der forbindelse til Københavns med og,

Det tager 7 min. med Øresundstog til, Med metroen tager det 10 min. (til ). Field’s har i høj grad bidraget til at udvikle Øresundsregionen, idet det ifølge dagbladet i 2007 vurderedes, at 25 % af medarbejderstaben i Field’s er bosiddende i, De næststørste indkøbscentre i Danmark er henholdsvis i (målt på antallet af butikker), i Århus (målt på antal besøgende, 11 mio) og (målt på omsætning i 2006).

Hvad tid blev der skudt i Fields?

Forstå sagen kort —

Søndag 3. juli 2022 klokken 17.36 modtog Københavns Politi anmeldelser om skyderi i butikscenteret Field’s på Amager. Der blev med det samme sendt patruljer og beredskab til centeret, hvor flere personer var ramt af skud. En 22-årig mand blev anholdt uden for indkøbscenteret klokken 17.48. Manden fremstilles dagen efter i et grundlovsforhør og har siden siddet varetægtsfængslet i surrogat på en lukket psykiatrisk afdeling.

I forbindelse med skyderiet bliver i alt tre personer dræbt. Der var en pige og en dreng på 17 år samt en 46-årig mand med russisk statsborgerskab, som var bosat i Danmark. Flere blev desuden ramt af skud eller kom til skade i forbindelse med skyderiet og flugten ud af centeret. Den formodede gerningsmand var ifølge politiet «kendt i psykiatrien». Politiet havde på forhånd kun et perifert kendskab til ham. I månederne efter skyderiet blev der etableret en arbejdsgruppe til at undersøge, om det psykiatriske system havde svigtet. Konklusionen var i grove træk, at indsatsen kunne have været bedre, men at man ikke kunne konkludere, at det ville have forhindret hændelsen. I december sidste år skrev TV 2 og Frihedsbrevet på baggrund af blandt andet en fortrolig redegørelse af sagsforløbet, at den mistænktes sag i næsten fire måneder op til skyderiet var parkeret i Københavns Kommune. Manden var blevet henvist fra Hovedstadens Psykiatri til Københavns Kommune i begyndelsen af marts. Hjælpen blev vurderet at være nødvendig, for at han kunne håndtere sin autisme og være i stand til at gennemføre sin uddannelse. Men ingen fra kommunen nåede at tage kontakt til manden, inden han 3. juli begik skyderiet i Field’s. Anklagemyndigheden efter, at den 23-årige mand, som er tiltalt for skyderiet skal idømmes en anbringelse på en sikret psykiatrisk afdeling. Retssagen mod den nu 23-årige mand behandles over seks dage og begynder i Københavns Byret den 12. juni. Den slutter 5. juli. Næstsidste retsdag er 3. juli, som er årsdagen for angrebet i shoppingcentret. Kilder: TV 2 Kosmopol, Københavns Politi, Hovedstadens Akutberedskab, DR, Ritzau.

Ifølge Anklagemyndigheden ved Københavns Politi havde den nu 23-årig mand planlagt og til hensigt at dræbe, da han bevæbnet bevægede sig ind i centeret. I løbet af 13 minutter nåede han ifølge tiltalen blandt andet at begå tre drab og 11 drabsforsøg. På den baggrund har anklagemyndigheden rejst 11 anklagepunkter.

Hvem er de tre dræbte i Fields?

Tæt på skyderiet i Field’s Ud over tre dræbte er fire personer — to danske statsborgere og to svenske — i alvorlig tilstand efter angreb.04. jul 2022, kl.08:20 Opdateret: 04. jul 2022, kl.20:48 Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel De tre personer, som søndag aften blev dræbt ved et skyderi i storcenteret Field’s i København, er to unge og en voksen.

 • Der er tale om en pige og en dreng på 17 år samt en 46-årig mand med russisk statsborgerskab, som bor i Danmark.
 • Det oplyser politiinspektør Søren Thomassen fra Københavns Politi på et pressemøde mandag morgen.
 • Fire er desuden ramt af skud.
 • Der er tale om to danske statsborgere, henholdsvis en 40-årig kvinde og en 19-årig kvinde, og to svenske statsborgere, en 50-årig mand og en 16-årig pige.
See also:  Hvor Meget Protein Om Dagen?

Alle fire er i alvorlig tilstand men stabile, oplyser politiinspektøren. Desuden er en række personer kommet lettere til skade, da de flygtede fra Field’s. Politiinspektør Søren Thomassen fortæller, at de ikke er blevet sårede af skud.

Hvor mange mistede livet i Fields?

Omkomne og sårede — I alt pådrog 30 personer sig skader ved angrebet, hvoraf tre afgik ved døden. Det drejer sig om:

 • En 17-årig dansk mand som var ansat hos Nordisk Film Biografer,
 • En 17-årig dansk kvinde.
 • En 46-årig mand med russisk statsborgerskab, bosiddende i København.

Foruden de tre dræbte blev syv personer ramt af skud. Heraf var fire personer hårdt sårede. Det drejer sig om:

 • To danske statsborgere, henholdsvis en 40-årig kvinde og en 19-årig kvinde
 • Svensk 50-årig mand
 • Svensk 16-årig pige fra Kristianstad, Hun blev udskrevet fra hospitalet den 7. juli efter to operationer.

De resterende tre ramte kom lettere til skade, da de blev strejfet af skud. Det drejer sig om:

 • En 15-årig kvindelig dansk statsborger.
 • En 17-årig kvindelig dansk statsborger.
 • En 45-årig mandlig afghansk statsborger bosiddende i Danmark.

Ydermere blev 20 personer tilset for mindre skader i forbindelse med evakueringen af Field’s.

Hvem døde i Fields navn?

Anja blev skudt i Field’s: Gerningsmanden stod på hendes hår, mens hun spillede død.40-årige Anja Rune blev ramt to gange under skyderiet i indkøbscenteret Field’s i København. Hendes venstre skulderblad er ødelagt. Hun mangler, hvad der svarer til en knytnæve af sit højre lår.

Hvad skød han med i Fields?

D et var usædvanligt voldsomme 13 minutter, da en 23-årig mand i juli sidste år troppede op i indkøbscentret Field’s på Amager og begyndte at skyde løs. Det står klart med anklageskriftet mod gerningsmanden, som Københavns Politi har offentliggjort. I sidste uge blev tiltalerne offentliggjort, og her fremgik det, at manden er tiltalt for tre drab, 11 drabsforsøg på enkelte og yderligere drabsforsøg blandt andet ved at skyde mod en gruppe på 21 personer.

 • I anklageskriftet kan man læse, hvordan den tiltalte ifølge politiets efterforskning bevægede sig rundt i centret.
 • Han affyrede i alt 15 skud på to af centrets tre etager.
 • Udover en riffel, var han bevæbnet med en pistol og en dolk med en klinge på 16,9 centimeter.
 • To af drabene fandt sted i biografen i Field’s umiddelbart efter den tiltalte begyndte at skyde.

Den ene af de to dræbte blev skudt for øjnene af sine to mindreårige børn, fremgår det. I biografen blev også en tredje person ramt af skud. Fra biografen løb den tiltalte ind i centret, hvor han rettede sin riffel mod en kvinde og trykkede på aftrækkeren, men uden at der blev afgivet skud.

Bagefter sigtede han mod to andre personer. Derfra løb gerningsmanden videre ind i Field’s og affyrede et skud mod en gruppe på omkring 20 personer, der forsøgte at flygte. Her sigtede han også på en enkelt person. Ingen blev ramt. Herefter skød den tiltalte igennem glasgelænderet til en rulletrappe, hvor folk stod tæt.

Her blev flere personer ramt af skud. Én person blev først skudt i benet og efterfølgende i ryggen, og da folk flygtede fra rulletrappen, blev yderligere en person ramt af skud. I anklageskriftet kan man læse, at skuddet »gik gennem lungen og ud under venstre bryst« og fortsatte ind i den nederste del af ryggen på en person, der løb foran.

Den tiltalte skød også direkte op mod rulletrappen, hvilket ifølge anklageskriftet »blev vanskeliggjort af mængden af mennesker samtidig med at rulletrappen kørte ned i retning mod tiltalte«. På rulletrappen fandt det tredje drab sted. Den dræbte blev ramt i hovedet af skud og døde af skudlæsionerne, fremgår det af anklageskriftet.

Gerningsmanden rettede også sin riffel to gange mod en person, der lå i »mængden af personer« på rulletrappen. Gerningsmanden tog derfra rulletrappen op til den øverste etage i Field’s, som er spiseområde med restauranter og caféer. Her rettede han først riflen mod én person og skød derefter en anden person i maven.

Hvem stod bag angrebet i Fields?

Hvem står bag? —

Politiet har anholdt en etnisk dansk mand på 22 år for skyderiet. Han blev anholdt, kort efter at politiet ankom til Field’s uden for indkøbscenteret.Den mistænkte er kendt fra psykiatrien. Han er kun perifært kendt af politiet.Mandag er han blevet varetægtsfængslet i surrogat på psykiatrisk afdeling sigtet for tre drab og syv drabsforsøg.Indtil videre tyder politiets efterforskning på, at han var alene om det, og at han havde planlagt det på forhånd. Ifølge politiet er der på nuværende tidspunkt intet, der tyder på, at mandens motiv er terrorrelateret. Ifølge politiet har der været en form for overvejelse og forberedelse til angrebet, fortæller chefpolitiinspektøren på pressemødet uden at give yderligere detaljer herom. Ifølge politiet havde den mistænkte en riffel, en pistol og en kniv samt ammunition. Politiets efterforskning viser, at våbnene formentligt var lovlige, men at den mistænkte ikke havde tilladelse til at bruge dem.

Hvem er gerningsmanden i Fields?

Forstå sagen kort —

Søndag 3. juli 2022 klokken 17.36 modtog Københavns Politi anmeldelser om skyderi i butikscenteret Field’s på Amager. Der blev med det samme sendt patruljer og beredskab til centeret, hvor flere personer var ramt af skud. En 22-årig mand bliver anholdt uden for indkøbscenteret klokken 17.48. Manden fremstilles dagen efter i et grundlovsforhør og har siden siddet varetægtsfængslet i surrogat på en lukket psykiatrisk afdeling.

I forbindelse med skyderiet bliver i alt tre personer dræbt. Der var en pige og en dreng på 17 år samt en 46-årig mand med russisk statsborgerskab, som var bosat i Danmark. Flere blev desuden ramt af skud eller kom til skade i forbindelse med skyderiet og flugten ud af centeret. Den formodede gerningsmand var ifølge politiet «kendt i psykiatrien». Politiet havde på forhånd kun et perifert kendskab til ham. I månederne efter skyderiet blev der etableret en arbejdsgruppe til at undersøge, om det psykiatriske system havde svigtet. Konklusionen var i grove træk, at indsatsen kunne have været bedre, men at man ikke kunne konkludere, at det ville have forhindret hændelsen. I december sidste år skrev TV 2 og Frihedsbrevet på baggrund af blandt andet en fortrolig redegørelse af sagsforløbet, at i næsten fire måneder op til skyderiet var den mistænktes sag parkeret i Københavns Kommune. Manden var blevet henvist fra Hovedstadens Psykiatri til Københavns Kommune i begyndelsen af marts. Han havde ifølge regionen brug for «daglige støtteforanstaltninger». Hjælpen blev vurderet at være nødvendig, for at han kunne håndtere sin autisme og være i stand til at gennemføre sin uddannelse. Men ingen fra kommunen nåede at tage kontakt til manden, inden han 3. juli begik skyderiet i Field’s. Sagen behandles over seks dage og begynder i Københavns Byret den 12. juni. Den slutter 5. juli. Næstsidste retsdag er 3. juli, som er årsdagen for angrebet i shoppingcentret.

See also:  Hvor Mange Etaper Er Der I Tour De France 2022?

Kilder: TV 2 Kosmopol, Københavns Politi, Hovedstadens Akutberedskab, DR, Ritzau.

Hvad hedder gerningsmanden i Fields?

Nye oplysninger om 22-årig, der er fængslet for skyderiet i Field’s i sommers, bliver torsdag fremlagt i retten. Nyt dokument tyder på en vis planlægning — forsvarer mener det udsprang af hans sygdom — Her sidder den 22-årige efter anholdelsen uden for Field’s. Foto: Kenneth Meyer KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): Den 22-årige mand, som blev anholdt efter skyderiet i sommer i stormagasinet Field’s på Amager, er torsdag formiddag stillet for en dommer i forbindelse med, at fristen for hans varetægtsfængsling er udløbet.

 • Han har siddet fængslet i surrogat på en lukket psykiatrisk afdeling, siden han dagen efter skyderiet blev fremstillet i grundlovsforhør.
 • Retten skulle torsdag beslutte, om varetægtsfængslingen i surrogat skal fortsætte.
 • Under skyderiet søndag 3.
 • Juli blev tre mennesker, en 46-årig familiefar og en pige og en dreng på 17 år, dræbt.

Herudover blev syv såret af skud. Under retsmødet informerede anklager Søren Harbo om status på efterforskningen. Han fortalte blandt andet til retten, at man under en ransagning hos den sigtede fandt et dokument, som med anklagerens ord tydede på en ‘vis planlægning’.

 • Anklageren nævnte, at der var skrevet ned, hvor man skulle sigte og ramme torso eller hoved.
 • Der stod også i dokumentet, hvordan man kunne undgå at folk flygtede, og hvordan møbler kunne stå og afspærre folk fra at flygte.
 • Anklageren nævnte også, at der i dokumentet stod ordet ‘Kill-zonens’.
 • Forsvarsadvokat Luise Høj protesterede mod, at de oplysninger kom frem offentligt.

Hun mente, at det var en del af hendes klients sundhedsoplysninger, som hun ikke ønskede frem og sagde i forhold til dokumentet, at det var ‘hans sygdom, der talte’. Og at man ikke vidste, hvornår det var nedfældet. Men dommeren afviste protesten fra forsvareren.

 • Ekstra Bladet har tidligere gennemgået den rute, som den 22-årige riffelmand gik i Field’s.
 • Fandt pistol Mens parterne i retten diskuterede, sad den 22-årige stille i midten af lokalet iført en ternet skjorte og cowboybukser.
 • Han blev ført ind af to betjente, som placerede sig i siden af retslokalet.
 • Inden retsmødet gik i gang, bad forsvareren om at rettens døre skulle være lukkede for offentligheden af hensyn til hendes klients sundhedsoplysninger.

Det blev afvist, men der var en kort periode, hvor pressen fik forbud mod at live-dække fra retsmødet. Anklager Søren Harbo oplyste i øvrigt under retsmødet, at den 22-årige har erkendt de faktiske omstændigheder i sagen alene ud fra det, som den sigtede kan huske, men han nægter sig skyldig.

 • Det kom ligeledes frem, at en pistol, der blev fundet ved et toilet, ikke var funktionsdygtig ifølge politiets erklæring.
 • Søren Harbos argument for at forlænge varetægtsfængslingen i fire uger fremfor forsvarets anmodning om to uger er kompleksiteten i at vurdere, hvor mange af de 254 vidner, der kan være forurettede i strafferetslig forstand.

Det kan for eksempel være, hvis man har været udsat for fare eller trusler. Hvis ikke det var tilfældet, skal de udskilles og eventuelt henvises til et civilt søgsmål. Slutteligt besluttede dommeren, at den 22-årige forsat skulle varetægtsfængsles i surrogat på en lukket psykiatrisk afdeling.

Hvor mange blev såret under skyderiet i Fields?

Søndag den 3. juli blev der affyret skud i storcentret Field’s på Amager. Ti personer skudt, tre personer døde, og fire personer blev alvorligt såret.20 andre personer kom lettere til skade under evakueringen af Field’s. Klokken 17:48 anholdte politiet den formodede gerningsmand på bagsiden af Field’s. Københavns Politi har bekræftet, at den 22-årige mand er kendt af psykiatrien.

Hvem skød folk i Fields?

Det mangler vi svar på —

Først og fremmest ved vi ikke så meget om ofrene, der mistede livet den søndag i Field’s. Som nævnt tidligere, er kun det mest basale kommet frem. To 17-årige, en dreng og en pige blev dræbt. En af dem var ansat i Nordisk Films biograf i Field’s, men hvem af de to, det var, vides ikke. Også en 47-årig mand med russisk statsborgerskab bosat i Danmark blev dræbt. Men hvem, han var, er endnu uvist. Hvad sigtedes motiv for forbrydelsen er, vides fortsat heller ikke. Og om den 22-årige mand erkender sig skyldig er også uvist. Hvad Region Hovedstaden kommer frem til i deres undersøgelse af sigtedes forløb i psykiatrien. Undersøgelsen forventes at lande i september 2022. Hvad regeringen og resten af det politiske flertal kommer frem til i forbindelse med den lovede granskning af våbenloven. Sigtedes tilknytning til medlemmet af skytteforeningen Kastrup-Tårnby. Og om medlemmet får en straf, og i så fald hvilken. Hvornår der falder dom i sagen.

Rettelse: TV 2 Lorry har tidligere skrevet, at regionen den 5. juli udtalte, at man ville afklare den sigtedes kontaktforsøg til en kriselinje. Det er ikke korrekt. Regionen oplyste, at man ville afklare den sigtedes forløb i psykiatrien op til skyderiet. Vi beklager.

Hvordan kom gerningsmanden ind i Fields?

Skyderiet i Fields: Her er våbnet, og sådan fik han det med ind Gerningsmanden i Field’s brugte en præcisions-riffel, der normalt bruges af sportsskytter til baneskydning. Drabsmanden har ligeledes været i stand til at få våbnet ind i Field’s uset Foto: Skærmdump Den 22-årige gerningsmand, der søndag skød og dræbte tre i Field’s, brugte en tysk produceret præcissions-riffel.

 • Riflen er en SIG Sauer 200 STR, som sportsskytter normalt bruger til baneskydning på lange distancer på 200-400 meter.
 • Der er endnu ingen forlydender fra politiet om, hvilken kaliber patroner gerningsmanden brugte søndag, men riflen fås i tre forskellige kalibre.0,22, Winchester 308, mens den mest almindelige er 6,5-55.

Forkortelsen STR står for «Scandinavian Target Rifle», da riflen produceres specielt til danske, norske og svenske sportsskytter. For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies. Klik her for at ændre dit samtykke Længden på piben, som er det lange rør, hvor skuddet kommer fra, er enten 67 eller 71 centimeter langt.

 • SE og HØR har snakket med flere kilder, der samstemmende fortæller, at politiet efter anholdelsen og sikringen af Field’s fandt en våbenkuffert inde i storcenteret.
 • Det bekræfter billeder fra stedet ligeledes, hvor betjente ses komme ud fra Field’s med en riffel-kuffert.
 • Det er derfor sandsynligt, at gerningsmanden har brugt våbenkufferten til at få riflen med ind i storcenteret.
 • En våben-kuffert vækker umiddelbart ikke opsigt, da den let kan forveksles med en kuffert til et musikinstrument eller til værktøj.
 1. SE og HØR har været i kontakt med Københavns Politi for at høre, om gerningsmanden brugte en våbenkuffert i forbindelse med transport af riflen søndag.
 2. De er vendt tilbage med et svar på mail:
 3. «Vi ønsker ikke på nuværende tidspunkt at gå i yderligere detaljer med efterforskningen, så det er en ikke en oplysning vi har mulighed for at af- eller bekræfte,» lyder det i svaret fra Københavns Politi.
 4. Gerningsmanden havde i dagene forinden angrebet i Field’s uploadet flere foruroligende videoer, hvor han er i besiddelse af riflen og et håndvåben af ældre dato.
See also:  Hvor Hurtigt KRe Et Tog?

Artiklen fortsætter under billedet.

 • Ifølge SE og HØR’s oplysninger var den formodede gerningsmand medlem af en skytteklub, ligesom han har nær familie, der ligeledes er medlemmer og engageret i en skytteklub på Amager.
 • SE og HØR har forsøgt at få en kommentar fra skytteklubben på Amager, men næstformanden fortalte til redaktionens udsendte, at de havde aftalt med politiet, at de ikke udtalte sig på nuværende tidspunkt.
 • Politiet har indtil nu oplyst, at våbnene var lovlige, men at den mistænkte gerningsmand ikke havde tilladelse til at være i besiddelse af dem.

Ansvarshavende chefredaktør: Niels Pinborg | Adresse: Havneholmen 33 | 1561 København V CVR.: 43325612 | Tlf.: 72 34 20 00 : Skyderiet i Fields: Her er våbnet, og sådan fik han det med ind

Hvornår var det sidste skyderi i Danmark?

Terrorangrebene i København 2015
Sted København Kulturhuset Krudttønden, Serridslevvej 2, Kbh. Ø Københavns Synagoge, Krystalgade 12, Kbh. K Svanevej, Kbh. NV
Dato Lørdag og søndag den 14. og 15. februar 2015
Type Masseskyderi
Døde 3 i alt: 1 ved Krudttønden 1 ved Synagogen i Krystalgade 1 på Svanevej; Gerningsmanden

Hvilke våben blev brugt i Fields?

Her bærer politiet riflen væk efter masse-skyderiet. Politiet har en teori om, hvordan han fik riflen med ind i Fields uden at vække opsigt — Her bærer en betjent gerningsmandens riffel hen til en patruljevogn. Riflen er nu til tekniske undersøgelser. Foto: BYRD/Mikkel Johansen Riflen, der blev brugt til masseskyderiet i indkøbscenteret Fields i søndags, var en tysk fabrikeret Sauer 200 STR.

Hvad er der sket i Fields?

En ung mand havde planlagt et dødeligt skyderi i det københavnske shoppingcenter Field’s 3. juli sidste år. Det mener anklagemyndigheden, der har rejst tiltale mod manden for at have slået tre personer ihjel efter at være taget til Field’s med det formål at dræbe.

Det fremgår af anklageskriftet, der onsdag er blevet frigivet til pressen. En 17-årig pige, en 17-årig dreng og en 46-årig mand blev dræbt under skyderiet. Derudover var der flere, som kom til skade, heraf blev nogle alvorligt såret af skud. Af anklageskriftet fremgår det, at den 46-åriges mindreårige børn overværede deres far blive skudt.

Han blev dræbt af to skud i biografens lobbyområde. En af teenagerne blev ligeledes slået ihjel med to skud i lobbyområdet, mens den anden teenager blev dræbt af et skud, som ramte ved skulderen og derefter gik igennem hovedet. Personen døde af skudlæsionerne.

 1. Den unge mand er tiltalt for 11 forhold, der omhandler drab, drabsforsøg, at have fremkaldt alvorligt frygt hos bestemte personer samt for at have været i besiddelse af våben på et offentligt sted.
 2. Et af forholdene handler om, at den i dag 23-årige mand skulle have affyret et enkelt skudt mod en gruppe på cirka 21 mennesker.

Ingen af dem blev ramt. Anklagemyndigheden mener, han havde intention om at dræbe en eller flere med skuddet og ønsker ham dømt for drabsforsøg. Men bliver han ikke det, er der rejst en subsidiær — underordnet — anklage om at have forvoldt nærliggende fare for gruppen.

 • I alt er 23 forurettede navngivet i anklageskriftet.
 • Derudover er cirka 20 personer i den førnævnte gruppe uidentificerede.
 • Våbnene, gerningsmanden havde med sig i shoppingcentret, var en riffel af mærket Sauer med tilhørende ammunition, en pistol af mærket Spreewerk med tilhørende magasin og en dolk med en klinge på 16,9 centimeter.

Dem vil anklagemyndigheden have konfiskeret. Det samme gælder papir med håndskrevne noter, der er fundet på den tiltaltes bopæl. Det fremgår ikke, hvad der står i noterne. Forud for skyderiet har den sigtede mand også indkøbt magasiner med ammunition og den vest, han blev anholdt i.

Hvor mange dør af skyderi i Danmark?

Vigtigt med videnskab på området — Netop fordi det nye studie tydeliggør en skjult tendens, bifalder retsmediciner Peter Juel Thiis Knudsen også sin kollegas arbejde. Selvom der ikke er noget afgørende nyt i studiet, der får en garvet retsmediciner til at falde bagover af overraskelse, er der stor forskel på personlig erfaring og solid videnskabelig dokumentation: »Det er vigtigt, at vi får sat de her ting i perspektiv, at vi får sat tal på dem, så folk ikke går i panik, når de hører om ét skuddrab, og politikerne ikke får en enkeltsag, som de laver politik ud fra.

Nu har vi tal på, hvordan det egentlig står til,« siger Peter Juel Thiis Knudsen og tilføjer: »I lille et land som Danmark er det rent faktisk også muligt at kortlægge alle drabssager på en præcis måde. Så det er den helt rigtige måde at gøre det på, at få bragt data i orden for drab i denne periode.« Manden bag studiet, Asser Hedegård Thomsen, mener naturligvis også, at hans arbejde har en værdi: »For retsmedicineren er det godt at have data på, hvordan forskellige typer drab typisk ser ud.

For samfundet er det vigtigt at vide, at selvom vi ofte hører om bandedrab med pistoler og revolvere, så har det været lige så almindeligt med skuddrab i de små hjem.« Asser Hedegård Thomsen arbejder på at kortlægge flere facetter i historien om danske drab fra 1992 til 2016.

Hvor mange blev ramt af skud i Fields?

Juli 2022 sidst på eftermiddagen ind i shoppingcentret Field’s på Amager og åbnede ild med en riffel. Tre blev dræbt, fire blev hårdt såret, og tre blev strejfet af skud. Omkring tyve personer kom til skade, da de flygtede eller blev evakueret. Manden blev anholdt og sigtet i sagen.

Hvor mange blev såret under skyderiet i Fields?

Søndag den 3. juli blev der affyret skud i storcentret Field’s på Amager. Ti personer skudt, tre personer døde, og fire personer blev alvorligt såret.20 andre personer kom lettere til skade under evakueringen af Field’s. Klokken 17:48 anholdte politiet den formodede gerningsmand på bagsiden af Field’s. Københavns Politi har bekræftet, at den 22-årige mand er kendt af psykiatrien.

Hvem skød folk i Fields?

Det mangler vi svar på —

Først og fremmest ved vi ikke så meget om ofrene, der mistede livet den søndag i Field’s. Som nævnt tidligere, er kun det mest basale kommet frem. To 17-årige, en dreng og en pige blev dræbt. En af dem var ansat i Nordisk Films biograf i Field’s, men hvem af de to, det var, vides ikke. Også en 47-årig mand med russisk statsborgerskab bosat i Danmark blev dræbt. Men hvem, han var, er endnu uvist. Hvad sigtedes motiv for forbrydelsen er, vides fortsat heller ikke. Og om den 22-årige mand erkender sig skyldig er også uvist. Hvad Region Hovedstaden kommer frem til i deres undersøgelse af sigtedes forløb i psykiatrien. Undersøgelsen forventes at lande i september 2022. Hvad regeringen og resten af det politiske flertal kommer frem til i forbindelse med den lovede granskning af våbenloven. Sigtedes tilknytning til medlemmet af skytteforeningen Kastrup-Tårnby. Og om medlemmet får en straf, og i så fald hvilken. Hvornår der falder dom i sagen.

Rettelse: TV 2 Lorry har tidligere skrevet, at regionen den 5. juli udtalte, at man ville afklare den sigtedes kontaktforsøg til en kriselinje. Det er ikke korrekt. Regionen oplyste, at man ville afklare den sigtedes forløb i psykiatrien op til skyderiet. Vi beklager.