Hvor Ligger Mauritius?

Hvor Ligger Mauritius
Mauritius er en ørepublik i Det Indiske Ocean øst for Madagaskar. Den omfatter øen Mauritius (med 96 procent af befolkningen), den østligere beliggende Rodrigues samt de ensomtliggende småøer Agalega og St. Brandon. Mauritius har været hollandsk, fransk og engelsk koloni og var tidligere helt afhængig af sukkereksport.

Er Mauritius i Afrika?

Østaten Mauritius har siden uafhængigheden været et stabilt demokrati og er i dag blandt Afrikas rigeste lande.

Hvilket sprog taler man i Mauritius?

Det officielle sprog i Mauritius er engelsk. Ca.30% af befolkningen har det franskbaserede kreolsprog kreol som modersmål, og det fungerer tillige som lingua franca.

Hvad er Mauritius kendt for?

Mauritius — Wikipedia, den frie encyklopædi Denne artikel omhandler øen Mauritius. Opslagsordet har også en anden betydning, se, Republikken Mauritius Republic of MauritiusRépublique de Maurice Repiblik Moris Nationalvåben : Stella Clavisque Maris Indici (: Det Indiske Oceans stjerne og nøgle) : og største by, og • • • Fra • Total 2.040 km 2 • () 0,05 % • Anslået 1.264.613 (2017) • 620/km 2 ( ) +4 • +4 MS 3B +230,, Nationalvåbnet er gengivet med henvisning til www.Vector-Images.com Mauritius (: Maurice ; Mauritiansk-kreolsk; Repiblik Moris, officielt: Republikken Mauritius ) er en, der ligger 900 øst for,

 1. Øen, der regnes med til, har et på ca.1900,
 2. Store dele af øen er dækket af i okkerrød jord.
 3. Hovedstaden og den største by i Mauritius er,
 4. Mauritius er også almindeligt kendt som Maurice og Île Maurice på fransk og Moris på mauritiansk-kreolsk.
 5. Mauritius omfatter øerne og de ydre øer (, og to andre omstridte områder).

Øerne Mauritius og Rodrigues udgør en del af, sammen med den nærliggende franske ø og er hjemsted for et stort antal af verdens sjældneste, dyre- og plantearter, deriblandt den uddøde, Mauritius har været en (1638-1710), (1715-1810) og en (1810-1968).

 • Mauritierne er på baggrund af øens historie, multietniske, multireligiøse, multikulturelle og flersprogede.
 • Mauritierne taler hovedsageligt tre sprog flydende;, og,
 • Ud over disse sprog, taler mauritierne ofte yderligere et sprog, afhængig af historien af deres,
 • Menneskeudviklingsindekset for Mauritius er et af de højeste i Afrika, og øen er i dag et af Afrikas rigeste lande.

Mauritius er yderligere højt placeret indenfor demokratisk-, økonomisk- og politiskfrihed. Mauritius er omgivet af mere end 150 km hvide sandstrande, og lagunerne er beskyttet mod det åbne hav med verdens tredjestørste koralrev, der omgiver øen. Lige udenfor den mauritiske kyst ligger 49 ubeboede øer og øer, flere benyttet som naturreservater til truede arter.

 • Øen er relativt ung geologisk, og er skabt af vulkansk aktivitet omkring 8 millioner år siden.
 • Øen er opstået som følge af gigantiske vulkanudbrud under vandet, der skete tusindvis af kilometer øst for den kontinentale blok, der består af og,
 • Den kontinentale blok er ikke længere vulkansk aktiv, og hviler nu under den franske ø,,

Mauritius er omgivet af en ring af bjergkæder, varierende i højden fra 300-800m over havets overflade. Landet stiger fra kystnære sletter til et centralt plateau, hvor det når op til 670 m højde; Den højeste højde er i sydvest, på 828 meter. Strømme og floder omfavner øen, hvoraf mange er dannet i revner skabt af lavastrømme.

Hvor stor er Mauritius i forhold til Danmark?

Areal — Mauritius (MU) udgør 4,1% af det samlede areal. Danmark (DK) udgør 95,9% af det samlede areal.

/td>

Hvornår er det bedste tidspunkt at rejse til Mauritius?

Rejsevejret på Mauritius — Mauritius er ideelt som rejsemål hele året rundt, men de bedste perioder er efter vores mening fra marts til maj samt oktober og november. Mauritius er et godt rejsemål året rundt, hvis du er typen, der vil have masser af sol og varme på din ferie.

 • Mauritius ligger i et subtropisk klimabælte med de varmeste måneder fra januar til april.
 • Du skal regne med temperaturer på 24-30 °C og en høj luftfugtighed året rundt.
 • Skal du dykke eller surfe, bør du tage højde for vejret i din rejseperiode.
 • Surfing er bedst i perioden juni-august, mens man får mest ud af dykning i perioden september-marts.

Badevandstemperaturen ligger på mellem 23-28 °C.

Er der krokodiller på Mauritius?

4. Dyrereservatet Le Vanille — Det livlige dyrereservat er en dejlig udflugt for børn. Her bor det største antal kæmpeskildpadder og gå ikke glip af den enorme samling af monterede insekter (over 23.000 arter!). Der er også Nile-krokodiller og et dodomuseum.

Kan man betale med euro på Mauritius?

Startside Din rejse Rejsemål Mauritius

Valutaen hedder Mauritiansk Rupee, den har valutakoden MUR. En Rupee er opdelt i 100 cent. Valutaen hedder Mauritiansk Rupee, den har valutakoden MUR. En Rupee er opdelt i 100 cent. Tips! På Mauritius bruges kontanter i højere grad end i Danmark. Vi anbefaler at du medbringer Euro eller USD, de tager imod begge valutaer, omveksel så du har lidt lokal valuta også.

Hvad koster det at komme til Mauritius?

Den bedste pris på en returbillet til Mauritius fra Danmark i de seneste 72 timer er 5.746 kr.

Hvad giver man i drikkepenge på Mauritius?

Drikkepenge — Lønningerne er generelt lave i Mauritius, så drikkepenge bliver altid værdsat. Du skal ikke føle dig forpligtet. Mauretianere ved, at drikkepenge får man, hvis man har fortjent det. Typisk ligger niveauet på 5-10% af regningens beløb. De gør gerne en ekstra indsats for at gøre dig glad, hvad enten det er på hotellet, i restauranterne eller i taxaen.

Er der myg på Mauritius?

Mauritius er normalt ikke plaget af myg, og risikoen for eksempelvis malaria er minimal. For at undgå gener fra kløende myggestik kan det dog være en god idé at medbringe myggespray til brug efter mørkets frembrud.

Er der noget at se på Mauritius?

Bjerge, vandfald og naturfænomener — På en rejse til Mauritius er det oplagt at leje en bil og køre på opdagelse på øen, der kun er 70 km lang og 45 km bred. Der er masser af skønne udsigtspunkter til nogle af de smukke vandfald i verden bl.a. de syv imponerende vandfald ved Tamarin, eller Charmarel, hvor vandet falder 100 meter lodret ud over klippen. Hvor Ligger Mauritius

Hvordan er vejret på Mauritius i februar?

Vejret på Mauritius — januar, februar og marts er den varmeste periode på Mauritius med stor efterspørgsel fra mange lande i Europa. Temperaturerne er 28-30 grader om dagen og 22-23 grader om natten. Havet er ca.27 grader. Disse måneder er de mest våde med kraftig regn, der primært falder i hurtige tropiske skyl.

Da skyerne kommer østfra, kaster de primært deres nedbør inde over land i de centrale og østlige områder, når de rammer det centrale bjergplateau. Januar, februar og marts er officielt cyklonsæson, men det er mange år siden, at landet sidst blev ramt. Mauritius er en meget lille ø, som cyklonerne oftest går uden om, så cyklonerne i det sydlige Indiske Ocean bemærkes typisk på Mauritius som et par dage med kraftig blæst og længerevarende regn.

I de tre måneder er der mest nedbør i februar og mindst i marts. Vejr på Mauritius og alle andre steder i verden er efterhånden en uforudsigelig ting, men ovenstående bygger på de senere års statistikker. Tal med vores rejsekonsulenter om det bedste sted at bo på den årstid, hvor I gerne vil rejse. Tal med en ekspert

Hvad kan man købe på Mauritius?

Tidsforskel: Dansk tid +3 timer. Sprog: Mauritius har 2 officielle sprog, engelsk og fransk, hvilket gør det let at gøre sig forståelig. Hovedsageligt taler man kreolsk, som er den lokale dialekt af fransk. Valuta: Valutaen i Mauritius hedder Mauritiske Rupier (MUR).

Tjek aktuel dagskurs i dit pengeinstitut. Elektricitet: 220V. Adapter er nødvendig. Transfer: Transfer kan tilkøbes når du booker din rejse. Til dig, der har tilkøbt transfer: Når du ankommer og har passeret tolden og afhentet din bagage, skal du gå til «Mautourco», skranke 22, i ankomsthallen, hvor Apollos samarbejdspartner venter og hjælper dig med at arrangere transferen.

Strande: Strandende på Mauritius er meget gode, sandet er gyldent og vandet er klart. Eftersom Mauritius opstod efter et vulkanudbrud, er det lava der udgør bjergene. Dette betyder også, at det er lavasten, der ligger ved strandområderne.F.eks. kan der være 100-200 m ren sandstrand og derefter et område med lavasten.

 • De fleste strande har også koralrev, der skaber gode forudsætninger for snorkling.
 • Forlystelser: Den største del af aftenaktiviteterne på Mauritius foregår på hotellerne, hvor der næsten hver aften bydes på livemusik eller show i barområdet.
 • Du vil med sikkerhed stifte bekendtskab med den lokale dans, Séga, som er en traditionel dans med afrikanske aner.

Diskotekerne ligger i Grand Baie på nordkysten. Transport: Gode busforbindelser på hele øen, dog ikke til/fra lufthavnen. Der findes mange taxier. Værd at vide: Mauritius er et taxfree område, så du kan købe parfumer, smykker, elektronik og lignende til fordelagtige priser.

Hvilke dyr er der på Mauritius?

I isolation har flere af øernes dyrearter udviklet sig til stærkt afvigende former. Mest berømt er dronten (dodoen), en kalkunstor ikke flyvende due, som blev udryddet blot få år efter hollændernes ankomst; med samme hast fik de tre arter af kæmpeskildpadder dødsstødet.

De senere år har man fundet knoglerester af bl.a. en kæmpefalk, en stor ugle og en stor ikke flyvende papegøje. På Round Island NØ for hovedøen findes bl.a. en kæmpegekko og to primitive boaarter, en gruppe, der ellers har sin hovedudbredelse i Sydamerika. Daggekkoer af slægten Phelsuma er almindelige overalt og udgør føden for mauritiusfalken, der sammen med den lyserøde due og echoparakitten i sidste øjeblik blev reddet ved et intensivt og sjældent succesfuldt bevaringsarbejde.

Den oprindelige flora er trængt tilbage til højlandet, især på højderyggene. Mange arter tilhører familien Sapotaceae, bl.a. en lokal ibenholt, I 1980’erne er fundet tre endemiske kaffearter; også flere palmer kendes kun fra Mauritius, visse blot i ét eksemplar.

De eneste kendte planter med rød nektar findes ligeledes kun på Mauritius, bl.a. nationalplanten, Trochetia blackburniana, og Nesocodon mauritiensis ; den røde farve er sandsynligvis en tilpasning til fuglebestøvere af mangel på bier. I øvrigt er øen præget af indførte arter, bl.a. palmen Ravenala madagascariensis («de rejsendes træer»), guava og den australske bottlebrush samt fugle som fx finker og duer.

Sort rotte og desmerdyr er alvorlige trusler mod de oprindelige arter, ligeså krabbeædende makak, der flere steder indfanges, opdrættes under sterile forhold og eksporteres til medicinske forsøg. Havet omkring øerne tiltrækker mange turister pga. sportsfiskeri, og flere sjældne sneglearter (kostbare samlerobjekter) er kun indsamlet nær Mauritius.

Hvordan kommer jeg til Mauritius?

Hvordan kommer du til Mauritius? — Når du skal på ferie til Mauritius skal du ud på en længere flyvetur. Hvis du flyver direkte tager turen fra Danmark cirka 11 timer. Da vi var afsted (2019) kunne vi kun finde et selskab, der flyver direkte til Mauritius, og det er TUI.

 1. Hos TUI kan du enten købe en pakkerejse med både fly, transfer og hotel, eller du kan vælge kun at købe dine flybilletter og selv arrangere resten af turen.
 2. Hvis du vil se hvad andre flyselskaber kan tilbyde kan du søge efter billige flybilletter på,
 3. Vi fløj direkte med TUI og havde kun købt vores flybilletter igennem dem.

Vi gav cirka 4.000 kr. pr. person retur. Vi var to personer afsted og valgte kun at tjekke én kuffert ind á 20 kg. Det virkede fint for os, og så sparer man lidt penge på det.

Hvor lang tid tager det og flyve til Mauritius?

Det tager Ca.11 timer og 15 minutter at flyve de 9460 kilometer mellem Kastrup Lufthavn i Danmark og Mauritius Lufthavn i Mauritius.

Hvad er bedst Seychellerne eller Mauritius?

For familien, som elsker naturen og især dem med lidt ældre børn, er Seychellerne det bedste valg. Der findes børnevenlige og beskyttende laguner på Praslin og La Digue. Men Mauritius er måske nok det bedste valg i Det Indiske Ocean for børnefamilierne med yngre børn.

Kan man flyve direkte til Mauritius?

Du ville potentielt kunne spare op til 6 % på dit fly, hvis du overvejer mellemlandinger på en flyrejse fra København til Mauritius. —

Er der hajer i Mauritius?

Havet omkring Mauritius er kendt som et rigtig godt sted for dybhavsfiskeri. Afhængigt af årstiden vrimler det Indiske Ocean med arter som f. eks. sværdfisk, guldmakrel, tun, sejlfisk og hajer.

Er der havskildpadder på Mauritius?

Snorkling og dykning på koralrevet | Rejser til Mauritius Mauritius er omgivet af verdens 3. største koralrev, der strækker sig 150 kilometer langs kysten. Bortset fra den helt sydlige kyst, byder stort set hele øens kyststrækning på et flot og velbevaret koralrev, som gør Mauritius til en fantastisk destination for både nybegyndere og erfarne dykkere.

 • Der findes et bredt udvalg af turoperatører, så det er både muligt at snorkle på egen hånd og dykke ned på bunden af Det Indiske Ocean i selskab med professionelle arrangører.
 • Mauritius’ smukke koralrev byder på en stor variation af kulørte fisk, der er typiske for Det Indiske Ocean.
 • Sydøst på øen finder man Blue Bay Marine Park, der byder på en usædvanlig god sigtbarhed.

Med en havdybde på kun 5-6 meter er stedet helt ideelt for nybegyndere, som kan starte snorkelturen direkte fra strandkanten. Man kan her spotte fisk i alle regnbuens farver, herunder blandt andet klovnfisk og papegøjefisk, og desuden byder koralrevet også på mange forskellige plantearter og koraller.

Et andet og mindst ligeså udsøgt sted at dykke og snorkle er på den nordvestlige kyst ud for byen Pointe aux Piments. Her er koralrevet let tilgængeligt at komme til, og udover en stor variation af fiskearter, er området også kendt som værende det bedste sted at spotte havskildpadder. Vælger man at tage på dykker- eller snorkeltur i Pointe aux Piments anbefales det i høj grad at erhverve sig et undervandskamera på forhånd.

Det er muligt at komme helt tæt på havskildpadderne, og det giver nogle helt utroligt spektakulære billeder. Selvom Mauritius traditionelt set er en destination, hvortil man tager på en afslappende badeferie, er der altså også rig mulighed for at opleve og nyde dyrelivet, som især udfolder på Mauritius’ farverige koralrev.

Snorkling eller dykning på koralrevet omkring Mauritius med masser af koraller og koralrevsfisk Blue Bay Marine Park med fantastisk sigtbarhed og med mulighed for at snorkle direkte fra strandkanten Pointe aux Piments på den nordvestlige kyst, som byder på et koralrev med god mulighed for at spotte havskildpadder

: Snorkling og dykning på koralrevet | Rejser til Mauritius

Kan krokodiller spise mennesker?

Krokodillen med sære spisevaner I Sierra Leones sumpe lever der krokodiller. Krokodiller er hurtige både i vand og på land. Og de kan overleve meget længe uden mad. I Sierra Leone lever en kæmpe krokodille, Nilkrokodillen. Det er den næststørste af alle krokodille-arter.

Den kan blive 6 meter lang og veje op til 1000 kg. Nilkrokodillen er det dyr på jorden, der har de stærkeste kæber og kan bide hårdest. Den jæger ofte store dyr. Den kan godt finde på at angribe en flodhest og somme tider en elefant. Krokodiller er nogle af de få dyr, der ikke har forandret sig igennem de mange millioner år, den har levet på jorden.

Krokodiller er i familie med dinosaurer og flyveøgler, der levede på jorden for 225 mio. år siden. Krokodiller er hverken landdyr eller vanddyr – de er begge dele. De kan både svømme og løbe rigtig hurtigt. Hvis de gør det, bliver de meget trætte. De kan sove i flere dage efter en trættende jagt.

Krokodillen er også fantastisk til at overleve. Den får meget af sin energi fra sollys. Dens mave er ikke så stor, så den kan ikke spise så meget ad gangen. Hvis det er nødvendigt, kan den overleve i to år uden mad. Men så skal den også ligge stille og slappe helt af. Krokodiller spiser også sten. Man ved ikke helt hvorfor.

Men det kan være for at mose maden nede i maven. Eller det kan være for at holde balancen, når den svømmer. Man skal passe på med krokodiller. De er farlige dyr. De spiser ikke mennesker, men hvis man kommer for tæt på, kan de godt finde på at angribe – og de kan godt slå et menneske ihjel.

Hvor mange forskellige lande er der i Afrika?

Afrika efter kolonitiden — I dag har Afrika 53 uafhængige stater, som stort set passer med grænserne fra den europæisk kolonialisme. Siden kolonitiden har afrikanske stater jævnlig været ramt af ustabilitet, korruption, voldeligheder og magtbrynde. Det store flertal af afrikanske nationer er republikker som opererer under en eller anden form for præsidentsystem i styret.

Få nationer i Afrika har klaret at opretholde demokratiske styreset, og mange har i stedet gået gennem en serie brutale statskup og militære diktatur, Et antal afrikanske politiske ledere var militære generaler som var dårlig uddannet og ignorante på styresager. Stor ustabilitet var derimod resultatet af marginaliseringen af andre etniske grupper under disse ledere.

Mange politikere brugte magtpositionen til at udløse etniske konflikter som havde blevet forstærket, eller til og med skabt, gennem kolonistyret. I mange lande blev militæret set på som den eneste gruppe som effektivt kunne opretholde ro og orden, og der herskede mange nationer i Afrika i 1970’erne og tidligt 80’erne.

I perioden fra slutningen af 1960’erne havde Afrika mere end 70 kup og 13 attentater på præsidenter. Konflikter i den kolde krig mellem USA og Sovjetunionen, i tillæg til politikken til IMF, spillede også en rolle på ustabiliteten. Da et land blev uafhængig for første gang, blev det ofte forventet at det skulle slutte sig til en af supermagterne,

Mange lande i Nordafrika fik sovjetisk militærstøtte, mens mange i det centrale og sydlige Afrika var støttet af USA, Frankrig eller begge.1970’erne så en eskalering eftersom nye uafhængige Angola og Mocambique sluttede sig til Sovjetunionen og vesten og Sydafrika forsøgte at begrænse sovjetisk indflydelse.

Hvilke lande er i Nordafrika?

Lande og territorier

Lande og territorier Areal (km²) Officielle sprog
Egypten 1.001.450 Arabisk
Libyen 1.759.540 Arabisk
Marokko 446.550 Arabisk og berbisk (begge officielle)
Sudan 1.886.068 Arabisk og engelsk (begge officielle)

Hvor er Afrika?

Afrika har klare grænser — Omgivet af vand fra alle sider er Afrika et kontinent med klare grænser. I nord er det adskilt fra Europa ved Middelhavet. I nordøst er den adskilt fra Asien gennem Suezkanalen og Det Røde Hav. Fra øst og sydøst er det omgivet af Det Indiske Ocean og fra vest af Atlanterhavet. En leopard i Botswana, Afrika