Hvor Langt M En Hvalp Gå?

Hvor Langt M En Hvalp Gå
Hvor langt må en hund gå — Hvalpe kan gå ture på 15-20 min af gangen 2-3 gange daglig. For små hunde svarer det til ca.1-2 km og for større hunde måske 2-3 km. Voksne hunde kan gå fra 5-30 km alt efter træning og motionsniveau. Går I et roligt tempo kan de dog gå meget længere end det.

Hvor langt må en hvalp på 3 måneder gå?

Så langt må du gå med en hundehvalp — Hvis du snart får en lille hundehvalp, er det vigtigt, at du giver hvalpen den rette mængde motion. En god tommelfingerregel lyder, at du to gange om dagen kan lufte hunden i, hvad der svarer til hundens alder i måneder gange fem.

Det vil sige, at hvis du har en hundehvalp på tre måneder, kan du lufte den i 15 minutter to gange om dagen. Når hvalpen bliver fem måneder, vil varigheden være 25 minutter to gange om dagen. Du bør være opmærksom på, at hundehvalpe kan være meget forskellige på gåture. Hvis du har en meget forsigtig hvalp, der bruger det meste af tiden på at snuse, kigge rundt og sætte sig ned, kan du sagtens lufte den i mere end 15 minutter.

Hvis du derimod har en hundehvalp, der spurter rundt og trækker i snoren, bør du holde dig til de 15 minutter.

Hvor langt må en 6 mdr hvalp gå?

Når vokser —

Når de er mellem 0-3 måneder, skal du ikke gå tur med hvalp, men de skal bare få lov til at udforske omgivelserne lidt, Det vil altså sige at de kan komme ud i haven og tumle lidt. De kan også gå og udforske lige så meget som de har energi til inde i huset. Når hundehvalpene er omkring 3-4 måneder gamle, så kan de godt komme med ud og gå en tur på omkring 15 minutter. Du bør dog ikke presse den til at gå i meget længere tid end det. Det kan variere efter hvilken hunderace det er. Hvis det er en stor hunderace så ville de sandsynligvis sagtens kunne klare de 15 minutter, men hvis det er en lille hunderace skal man lige tage højde for det og holde øje med den. Eventuelt kan man lige prøve med 10-13 minutter til at starte med og se hvordan det bliver modtaget. Når den er omkring 4-5 måneder gammel, så kan man begynde at gå ture, der er mellem 15-20 minutter lange. Som nævnt ovenfor, så kan det igen variere efter hvor stor en hunderace du ejer. Så tag det stille og roligt og se efter hvad der passer bedst. Når hvalpen er omkring 5-6 måneder gammel, så kan man øge gåturen til mellem 20-25 minutter. Her er hvalpen begyndt at blive en smule større, da hunde faktisk vokser lige så meget på 1 år som mennesker nogenlunde gør på 10-12 år. Så de begynder hurtigt at kunne holde til at komme ud på længere gåture.

Kan man gå for meget med sin hund?

Hunden har brug for både motion og aktivering — Når vi snakker om hundens daglige motion, så er det ikke kun kroppen, der skal motioneres — hjernen skal også på arbejde. Det kaldes aktivering. Motion er den fysiske udfoldelse, der holder hunden i form, mens aktivering er det, der populært kaldes for hjernegymnastik.

Det kan være alt lige fra det, hunden oplever under turen, for eksempel dufte, at lede efter godbidder, og balanceøvelser, til problemløsning hjemme i stuen og andet samvær med sin ejer. I den optimale sitaution får hunden altså opfyldt sine behov for begge dele. Selvom det ofte er det modsatte, der er problemet for de fleste hunde i Danmark, kan hunden også få for meget motion.

Så risikerer du, at den får skader, og aktiverer du den alt for meget, så kan den begynde at få adfærdsproblemer, da den simpelthen ikke kan klare de opgaver, den bliver stillet. Så det handler om at finde en balance hvor fysisk og mental motion tilpasses den enkelte hund, og det den kan klare.

Hvordan ved jeg om min hvalp er overstimuleret?

Symptomer på overstimulering — Symptomerne på overstimulering kan faktisk ofte minde om symptomerne på understimulering – at hunden bliver rastløs, for intens i mødet med mennesker og hunde osv. De overstimulerede hunde har også en tendens til at lære sig at få kontakt til ejeren/mere beskæftigelse ved at blive insisterende gøende, indtil den uhensigtsmæssige adfærd giver pote i form af mere aktivitet.

Hvor langt må en hvalp på 14 uger gå?

Hvor langt må en hund gå — Hvalpe kan gå ture på 15-20 min af gangen 2-3 gange daglig. For små hunde svarer det til ca.1-2 km og for større hunde måske 2-3 km. Voksne hunde kan gå fra 5-30 km alt efter træning og motionsniveau. Går I et roligt tempo kan de dog gå meget længere end det.

Hvor længe kan en hvalp på 12 uger holde sig?

12 -uger, 3 -4 timer til at holde sig.16 -uger, 4 -5 timer til at holde sig.20 uger, 5 -6 timer til at holde sig.6 måneder, 6 -8 timer til at holde sig.

Hvad er ulvetimen hos en hvalp?

Hvorfor er min hvalp så overgearet inden sengetid? — Det er ikke kun forældre med børn, der kender til «ulvetimen». Det kalder hvalpeejere også tiden lige omkring klokken 20-22, når der ellers er faldet ro på hjemmet. På det tidspunkt oplever mange, at hunden pludselig har alt for meget krudt i halen, og den gør og bider.

Jo mere du skælder ud, desto mere hidser du den op. Selvom det kan være svært, er det vigtigt, at du også i ulvetimen undgår at give din hund negativ opmærksomhed i form af skældud. I ulvetimen er det dog på den anden side sjældent nok at ignorere sig til den ønskede adfærd. Udnyt i stedet energien positivt, og forebyg ulvetimen med en gåtur, søge- eller aktiveringsøvelser eller leg med andre hunde.

Efterhånden kender du hundens mønster og ved, hvornår den typisk begynder at blive overgearet. Når du kender tidspunktet, kan du planlægge dig ud af det med øvelser en halv times tid før, det går løs. Varier øvelserne fra dag til dag, så du undgår, at din hund begynder at kede sig, fordi det bliver en rutine.

Hvor ofte skal en hvalp luftes?

Gode råd til hvalpeejere omkring renlighed — Hvornår kan jeg regne med, at min hvalp bliver renlig og hvornår kan den holde sig hele natten? Nok et af de hyppigst stillede spørgsmål. Desværre kan man ikke pejle efter en specifik alder. Det afhænger af hunden, men ikke mindst af ejers ihærdighed med træningen.

Hvis en hvalp ikke er meget for gåtur?

Kender du det – hele udstyret er på, og klargjort til en dejlig lang tur med din nye hvalp. Læs med her Kender du det – hele udstyret er på, og klargjort til en dejlig lang tur med din nye hvalp. Efter 20 meter, synes den så det er ganske rigeligt, og sætter sig ned så der står du med alle talenterne, og vil faktisk gerne videre – eller blot hjem.

 • Hvis det er en lille hvalp, kan man selvfølgelig tage den på armen og gå hjemad, og håbe på bedre held næste gang.
 • Men er det en stor af slagsen, er det straks værre.
 • Hvorfor vil hvalpen ikke gå Der kan være flere grunde til at hvalpen ikke ønsker at gå længere.
 • Det kan være ganske almindelig træthed, og det kan være alt for mange indtryk som skal bearbejdes.
See also:  Hvor Mange Kontanter M Man Rejse Med?

Der kan naturligvis også ligge dårlige oplevelser til grund, som er sket på stedet eller i nærheden. Der kan være dufte som forskrækker, hvor vi ikke kan se eller dufte med Der sker jo en kæmpe udvikling på forholdsvis kort tid, når vi tænker på hvalpen der bliver til voksen.

 • Det være sig fysisk men også mentalt.
 • Roppen skal vokse, benene skal mestres og det kan give træthed.
 • Den anden træthed er den mentale.
 • Alt det som skal opleves og fordøjes.
 • Det er jo alt lige fra det nye hjem hvalpen havner i.
 • De mennesker som udgør de nye rammer.
 • Alle dem som mødes, det kan være mennesker og hunde, og måske andre dyr.

Lyde, dufte og alt andet som rammer den lille hvalps sanser skal bearbejdes. Hvordan kan du ændre det Så faktisk er det rigtig vigtigt at det kun er små ture, til at starte med. Og har der været mange oplevelser, så skal der lægges fridage ind, så det kan nå at bundfælde sig, og ikke bliver til en stressende overstimulering af den lille hvalp.

Turid Rugaas (kendt for «De dæmpende signaler»), har faktisk lavet en ganske udmærket plan for gåture med den lille hvalp, og den byder på følgende: ‘ Op til tre måneder, ikke specifikke gåture, blot udforskning af nærmiljø Mellem tre og fire måneder, max.10-15 minutter ad gangen. Mellem fire og fem måneder max.15-20 minutter ad gangen Derefter sættes der stille og roligt 5 minutter på pr.

måned indtil man når omkring 45 minutter. Her er naturligvis tale om ganske almindelige familiehunde, som ikke skal opnå en vis kondition for at kunne arbejde Og her tælles altså tiden, og ikke antal meter du kan nå at gå. Dette gælder ikke kun hvalpe, men i ligeså høj grad voksne hunde.

Hellere en kortere tur, hvor der er mulighed for at undersøge alt som ønskes, end en længere tur med fart og stress på. Som biting kan jeg kun anbefale det som hundeejer også☺ Andre aktiviteter Det er også vigtigt at understrege, at gåture jo ikke skal være den eneste aktivitet for hvalpen. Man kan med fordel lave lidt søgeøvelser eller mental stimulation, men i små intervaller naturligvis.

Så én af grundene til hvalpen ikke vil gå længere, kan meget vel være at den er mentalt fyldt op af indtryk, og ikke formår at bearbejde flere. Så tving endelig ikke din hvalp med, ved at trække den af sted, eller lokke med godbidder. Brug i stedet oplevelsen som pejling på hvor langt du skal gå næste gang, for ikke at havne i samme situation.

 • Så sæt dig og vent til hvalpen igen er klar, og så kan turen gå hjemad.
 • Eller bær den hjem, hvis det er en mulighed.
 • Ig på hvalpen Samme massive stimulering er der hvis vi tager hvalpen med til byen.
 • Om det er hovedgaden eller strøget, så er det vigtigt at tænke på ALT registreres af hvalpen, og derfor hurtigt kan blive for meget.

Bare en hurtig gennemgang – alle de mennesker der mødes, alle de dufte de har med sig, bevægelsen af det tøj de har på, øjenkontakten, lyden af deres gang eller cykel m.m. plus alle de dufte der er i jorden, måske mad i nærheden. Så ja, det er rigtig mange ting hvalpen skal forholde sig til.

Her er det også vigtigt at have hvalpens oplevelser med fra de første uger hos opdrætteren. Var det ude på landet, midt i byen, hvor mange mennesker var der i husstanden, hvor stort var kuldet, var der flere kuld, med dermed større besøg for at se hvalpe m.m. ALT har en betydning for hvordan hvalpen udvikler sig til hund.

Og jo mere vi ved i forvejen, des bedre kan vi støtte vores hvalp i at få de korrekte oplevelser, så det bliver en hel hund, psykisk som fysisk, og i stand til at tackle de situationer den bliver udsat for efterhånden. Så kig på din hvalp og vær opmærksom på hvor meget der er plads til, så det ikke bliver en overstimulering.

Hvor lang tid sover en hvalp på 5 måneder?

Sover du og din hvalp godt? Hvalpe sover rigtig meget, men det er selvfølgelig en omvæltning at flytte fra sine søskende og ud til et nyt hjem, hvor alt er nyt og man er helt alene. Derfor kan nattesøvn godt virke som en udfordring, men det behøver den ikke være.

Hvorfor ligger min hund sig ned når vi går tur?

Min hvalp vil ikke gå tur — Det er helt normalt, at hvalpe sætter sig ned og kigger på dig de første gange, du tager den med ud at gå. Der er en god sandsynlighed for, at hvalpen aldrig har haft snor på før, og derfor kan den være overvældet over situationen. Hvor Langt M En Hvalp Gå

Hvor lang tid kan en hund gå over tid?

Ca.63 dage efter parring kan man forvente, at tæven føder. Skulle det vise sig, at tæven går nogle dage over tiden, behøver man ikke være urolig, så længe tæven drikker og spiser normalt. Det er karakteristisk hos tæven, at temperaturen ca.1 døgn før forventet fødsel falder med en grad under normaltemperaturen, som er 38,0 – 39,0 grader. Når temperaturen begynder at stige, vil fødslen normalt indtræde indenfor 24 timer. De første veer, der viser sig, er opblokningsveer. I den periode er det normalt, at tæven virker rastløs, går frem og tilbage, virker forpustet og stønner. Der er stor forskel på, hvor lang denne periode kan vare.

Ofte fra få timer op til 2 – 3 døgn. Efter denne periode kommer presseveerne. Disse er ikke vanskelige at registrere, idet hunden presser. Man skal holde godt øje med fostervandet, som hos tæven i langt de fleste tilfælde har et grønligt udseende. Når man har set fostervand kan man forvente, at den første hvalp vil blive født i løbet af ca.2 timer.

Skulle det ikke ske, er det klogt at kontakte dyrlæge. Hvalpen fødes omgivet af fosterhinder. Hvis ikke fosterhinderne springer, når hvalpen er født, må fødselshjælperen straks befri hvalpen, da den ellers vil blive kvalt. Man renser hvalpens næse og mund, frotterer og gnider den grundigt med et håndklæde og lægger den tilbage til tæven, som med sit moderinstinkt vil slikke og rengøre hvalpen.

See also:  Hvor Er Vaniljekransen Opfundet?

Hvad betyder det når min hund følger efter mig?

3. Din hund følger efter dig — Hunde er flokdyr, og de vil ofte gerne have selskab af andre. Hvis din hund følger efter dig, hvor end du går, er det et udtryk for, at den vil være sammen med dig, og at den føler sig tryg i dit selskab – og måske gerne vil beskytte dig. Hunde med separationsangst kan også have tendens til at følge efter deres ejer.

Hvornår skal man lære en hvalp at være alene hjemme?

Hvor gammel skal en hvalp være, før den kan være alene hjemme? — Du kan starte træningen, når hvalpen er omkring 8-9 uger gammel. Har du fået hvalpen når den er 8 uger, kan du efter en uges tid, når den har vænnet sig til at være i dit hjem, begynde at lade den være alene i små øjeblikke.

Hvalpen skal helst være træt når du begynder træningen, for så vil den ikke have tendens til at blive urolig. Når hvalpen, efter nogle uger, har vænnet sig til at være alene i længere tid, op til et par timer ad gangen, er det ekstra vigtigt at du sørger for, at den har fået brugt sin overskudsenergi inden du forlader den.

Når den skal forholde sig i ro i længere tid ad gangen, skal den helst være så træt, at den vælger at lægge sig til at sove. Hvis den er frisk og fuld af energi, vil den i stedet bruge tiden på at underholde sig selv ved at bide i ting. Sørg for, at den har været ude på en god gåtur inden, og udfordr den med at søge efter godbider eller andre aktiviteter, der udmatter den.

 • Gåturen bør dog ikke være for lang, da det kan virke stressende og have den modsatte effekt, og altså gøre hunden mere aktiv.
 • Vil du give hvalpen noget at beskæftige sig med, når du ikke er hjemme, skal det være noget, der ikke virker opkvikkende og måske stressende for den.
 • Giv den for eksempel et ben, som den kan ligge og tygge i, og undlad bolde og legetøj.

For når den har leget med bolden, vil den måske savne noget andet sjov beskæftigelse, og i stedet kaste sig over betrækket til sofaen.

Hvor længe skal hvalpen sove i bur?

De første nætter — Hvalpen bliver hurtigst tryg i sit nye hjem, hvis du lader den være i din umiddelbare nærhed de første par dage og nætter. Husk på, at hvalpen kommer fra trygge, kendte omgivelser, hvor den har haft selskab af både sin mor og sine søskende, og nu er den pludselig alene et fremmed sted.

 • Lad derfor hvalpen sove ved siden af sengen, eller læg dig på en madras der, hvor du sidenhen ønsker, at hvalpen skal sove.
 • Når hvalpen efter en tid er faldet til, kan du gradvis flytte kurven ud af soveværelset og ud i gangen, eller derhen, hvor du ønsker, at hvalpen skal sove.
 • Denne metode virker hver gang, og gør du det rigtigt, er det ikke stressende for hverken dig eller hvalpen.

Bur som alternativ til kurv Et andet og virkelig godt alternativ er at vænne hvalpen til at sove i et bur. Buret kan hæves fra gulvet på et lavt bord (f.eks. sengebordet), så hvalpen ligger i samme højde som sengen. Det betyder, at hvalpen hele tiden kan se dig – og at du kan stikke et par fingre ind igennem tremmerne, så hvalpen har kontakt.

 1. Du kan lægge et tæppe ind over den bagerste 2/3 af buret, så hvalpen får en form for hule, hvor der blot er udsyn på fronten ind imod dig.
 2. Buret skal blot bruges om natten i de første måneder, indtil hvalpen er blevet renlig og har lært at sove natten igennem.
 3. Herefter skiftes buret ud med en hundekurv.

Lad ikke hunden hyle sig alene i søvn Det er altså en gammel skrøne, at den eneste måde, hvalpen lærer at sove alene på, er at lade den hyle sig i søvn bag en lukket dør. Metoden kan absolut ikke anbefales, da den er stressende for både hvalp og ejer.

Hvor lang tid må der gå mellem hver hvalp?

Hvalpene fødes — Normalt fødes den første hvalp inden for 1 times presseveer og den anden inden for de efterfølgende 30 minutters presseveer. Overholdes disse tider ikke, skal man tilkalde dyrlægehjælp. Mellem hver enkelt fødsel hviler tæven sig. Hvileperioden kan vare op til 3 timer, og navnlig når kuldet er stort, kan der gå lang tid mellem de sidste hvalpe.

Hvis intervallerne overstiger 3 timer, skal man tilkalde dyrlægehjælp. Under passagen ud gennem fødselsvejen vil den yderste af de to lag væskefyldte fosterhinder normalt briste. Hvalpen fødes derfor omgivet af et lag fosterhinder, som tæven bider itu, samtidig med at den bider navlestrengen over, hvilket normalt sker inden for ½-1 minut efter fødslen.

Hvalpen kan herefter begynde at trække vejret, og vejrtrækningen stimuleres af, at tæven slikker hvalpen for at gøre den ren. Hvis tæven ikke tager sig af hvalpen, må ejeren perforere fosterhinderne samt klippe navlestrengen over 3-5 cm fra hvalpens maveskind.

 1. Hvalpen tørres herefter i et håndklæde, og dens mund og næse suges tørre for slim med en engangssprøjte eller en øresprøjte.
 2. Det er vigtigt, at hvalpen har frie luftveje i løbet af 3-5 minutter efter fødslen.
 3. Risikoen for permanente skader på grund af iltmangel stiger hurtigt efter 3-5 minutter, og også dødeligheden stiger drastisk.

I fødslens sidste fase, når alle hvalpene er kommet ud, fødes de sidste fosterhinder og moderkager, og endelig trækker livmoderen sig sammen. Der kan fødes indtil flere hvalpe, uden at der kommer fosterhinder, og det er disse tilbageblevne hinder, som udstødes til sidst.

Hvis tæven spiser for mange fosterhinder og moderkager, kan den få diarré. I de første 4-6 uger efter fødslen vil de fleste tæver have lidt flåd/blødning fra skeden, i forbindelse med at livmoderen får sin normale størrelse igen og gendanner en ny slimhinde. Det kan være svært at vurdere, hvor meget mælk tæven har til sine hvalpe.

Hvalpene skal derfor vejes dagligt for at sikre, at de spiser og tager på. For at give tæven de bedste muligheder for producere nok mælk, skal hun tilbydes et godt hvalpefoder,

Hvor lang tid går der før en hvalp glemmer sin mor?

Hundehvalp 8 uger — Hundehvalpe skal blive sammen med deres mor og søskende indtil de er mindst 8 uger gamle. På den måde lærer de vigtig socialisering fra andre hunde og får den kærlighed de skal bruge fra deres mor inden de skal ud til en ny familie.

 1. Hvalpen må tages fra sin mor, når den er 8 uger gammel og kan derfor komme hjem til sin nye familie.
 2. Vi håber vi med ovenstående artikel har kastet lidt mere lys over hvalpens udvikling, i de første uger af dens liv.
 3. Hvis man er ny hundeejer kan man med fordel læse vores artikel, der omhandler hvad hunde ikke må spise.
See also:  Hvide Sande Serie Hvor Mange Afsnit?

Klik her for at læse mere. Det rigtige kost er nemlig et vigtigt led i hvalpens udvikling. I denne artikel kan du læse om gode råd til din hundehvalps søvn: https://bullerbox.dk/artikler/den-ultimative-guide-til-din-hundehvalps-soevn/ Hvor meget skal en hvalp tage på om ugen? Det spørgsmål besvarer vi i denne artikel, der handler om hvalpen og dens hundemad: https://bullerbox.dk/artikler/hvor-ofte-boer-jeg-fodre-min-hundehvalp/

Hvornår begynder en hvalp at sove hele natten?

Hvornår sover hvalpe hele natten? — Hvalpens søvnplaner varierer afhængigt af hvalpen, men de er normalt i stand til at sove hele natten fra omkring det tidspunkt, hvor de er otte uger gamle. Men de fleste mennesker adopterer hvalpe, når de er omkring otte til ti uger gamle, så din hvalp kan begynde at sove natten igennem, når du bringer dem hjem.

 1. Selvfølgelig kan mange ting holde din hvalp vågen om natten.
 2. Mens alder spiller en faktor, bør du altid sikre dig, at din hvalp har mulighed for at gå udenfor og får masser af motion i løbet af dagen for at fjerne deres overskydende energi.
 3. Hvis du træner en hvalp om natten, skal du være forberedt på at klynke, hyle eller gø hele natten.

Din hvalp kan engagere sig i opmærksomhedssøgende adfærd, som at gø, fordi den vil bruge tid sammen med dig eller keder sig. Men medmindre de har brug for at gå udenfor, vil kæledyrsforældre måske vente lidt for at se, om deres hvalp falder til ro, før de foretager sig yderligere.

Du kan eksperimentere med forskellige områder for at sætte deres kasse. Nogle hvalpe kan finde dig distraherende, selvom du sover, så de kan være fokuseret på at forsøge at få din opmærksomhed eller lege. Men de fleste kæledyrsforældre har succes med at træne hvalpe om natten i deres soveværelser, fordi det giver deres hvalp mulighed for at se dem, hvilket kan reducere stress forbundet med at være alene.

Derudover kan det hjælpe at have din hvalp i samme rum som en anden hund. En undersøgelse viste, at når hvalpe sov i samme rum som en anden hund, ophørte hvalpe hurtigere med at stemme om natten.

Hvor mange gange skal en hvalp have afføring?

Afføring — Afføringen fra en hund er normalt af fast konsistens og af brunlig farve. Den afsættes normalt fra 1 gang op til 3-4 gange i døgnet. Hunden afsætter afføringen let og på relativ kort tid.

Hvor meget sover en hvalp på 3 måneder?

Sover du og din hvalp godt? Hvalpe sover rigtig meget, men det er selvfølgelig en omvæltning at flytte fra sine søskende og ud til et nyt hjem, hvor alt er nyt og man er helt alene. Derfor kan nattesøvn godt virke som en udfordring, men det behøver den ikke være.

Hvor lang tid må der gå mellem hver hvalp?

Hvalpene fødes — Normalt fødes den første hvalp inden for 1 times presseveer og den anden inden for de efterfølgende 30 minutters presseveer. Overholdes disse tider ikke, skal man tilkalde dyrlægehjælp. Mellem hver enkelt fødsel hviler tæven sig. Hvileperioden kan vare op til 3 timer, og navnlig når kuldet er stort, kan der gå lang tid mellem de sidste hvalpe.

 1. Hvis intervallerne overstiger 3 timer, skal man tilkalde dyrlægehjælp.
 2. Under passagen ud gennem fødselsvejen vil den yderste af de to lag væskefyldte fosterhinder normalt briste.
 3. Hvalpen fødes derfor omgivet af et lag fosterhinder, som tæven bider itu, samtidig med at den bider navlestrengen over, hvilket normalt sker inden for ½-1 minut efter fødslen.

Hvalpen kan herefter begynde at trække vejret, og vejrtrækningen stimuleres af, at tæven slikker hvalpen for at gøre den ren. Hvis tæven ikke tager sig af hvalpen, må ejeren perforere fosterhinderne samt klippe navlestrengen over 3-5 cm fra hvalpens maveskind.

 • Hvalpen tørres herefter i et håndklæde, og dens mund og næse suges tørre for slim med en engangssprøjte eller en øresprøjte.
 • Det er vigtigt, at hvalpen har frie luftveje i løbet af 3-5 minutter efter fødslen.
 • Risikoen for permanente skader på grund af iltmangel stiger hurtigt efter 3-5 minutter, og også dødeligheden stiger drastisk.

I fødslens sidste fase, når alle hvalpene er kommet ud, fødes de sidste fosterhinder og moderkager, og endelig trækker livmoderen sig sammen. Der kan fødes indtil flere hvalpe, uden at der kommer fosterhinder, og det er disse tilbageblevne hinder, som udstødes til sidst.

Hvis tæven spiser for mange fosterhinder og moderkager, kan den få diarré. I de første 4-6 uger efter fødslen vil de fleste tæver have lidt flåd/blødning fra skeden, i forbindelse med at livmoderen får sin normale størrelse igen og gendanner en ny slimhinde. Det kan være svært at vurdere, hvor meget mælk tæven har til sine hvalpe.

Hvalpene skal derfor vejes dagligt for at sikre, at de spiser og tager på. For at give tæven de bedste muligheder for producere nok mælk, skal hun tilbydes et godt hvalpefoder,

Hvor meget må en hvalp på 9 uger gå?

Hvor langt må min hvalp gå? — Der er selvfølgelig individuelle forskelle fra hvalp til hvalp og fra race til race. Hvis din 9 uger gamle hundehvalp bruger 80% af tiden på gåtur på at snuse og kigge, så må gåturen godt være længere, mens hvis din hundehvalp drøner derudaf, så bør du holde turen under 15 minutter indtil hvalpen er 12 uger.

Hvad er ulvetimen hos en hvalp?

Hvorfor er min hvalp så overgearet inden sengetid? — Det er ikke kun forældre med børn, der kender til «ulvetimen». Det kalder hvalpeejere også tiden lige omkring klokken 20-22, når der ellers er faldet ro på hjemmet. På det tidspunkt oplever mange, at hunden pludselig har alt for meget krudt i halen, og den gør og bider.

 • Jo mere du skælder ud, desto mere hidser du den op.
 • Selvom det kan være svært, er det vigtigt, at du også i ulvetimen undgår at give din hund negativ opmærksomhed i form af skældud.
 • I ulvetimen er det dog på den anden side sjældent nok at ignorere sig til den ønskede adfærd.
 • Udnyt i stedet energien positivt, og forebyg ulvetimen med en gåtur, søge- eller aktiveringsøvelser eller leg med andre hunde.

Efterhånden kender du hundens mønster og ved, hvornår den typisk begynder at blive overgearet. Når du kender tidspunktet, kan du planlægge dig ud af det med øvelser en halv times tid før, det går løs. Varier øvelserne fra dag til dag, så du undgår, at din hund begynder at kede sig, fordi det bliver en rutine.