Hvor Langsomt M Man KøRe På Motorvejen?

Hvor Langsomt M Man KøRe På Motorvejen
Hvor langsomt må man køre på en motorvej? — Minimumshastighed på motorvej Kun ved kødannelse generer du ikke dine medtrafikanter, hvis du kører langsomt. Desuden er der lovkrav om, at færdsel på motorvej ‘kun ske med motorkøretøjer, som på vandret vej kan og må fremføres med en hastighed af mindst 50 km/t.’ (FL, §44).

Hvad er det mindste du må køre på motorvejen?

Det følger af færdselslovens § 44, stk.1, at kørsel på motorveje kun må ske med motorkøretøjer, der kan fremføres med en hastighed på minimum 40 km/t.

Hvad er minimum hastighed på motorvej?

Det er ulovligt at køre på motorvej med traktor. Mindstehastigheden på motorvej er 40 kilometer i timen, og en traktor må — lovligt — kun køre 30 kilometer i timen.

Er der minimumshastighed på landevej?

Findes der minimumshastighed på motorvej? Min kone og jeg har gennem tiderne haft vældige diskussioner om farten på motorvejene, ikke mindst i forhold til bilisterne der kører væsentligt langsommere end det tilladte. Af og til kan jeg ganske overasket over biler uden anhænger, der kører 60-80 km/t på motorvejen, mens jeg selv kører det, man må.

På forhånd mange tak, Martin Svar:Hej Martin. Selv om jeg har svaret på dette spørgsmål en hel del gange, vil jeg undtagelsesvis gøre det igen, da jeg nærmest bliver tæppebombet med dette spørgsmål:

Nej, der findes ikke en fast minimumsgrænse, hverken på motorvej eller på andre veje. Der findes en regel i færdselslovens § 41 stk.3, hvorefter kørende ikke må forhindre andres normale kørsel ved uden rimelig anledning at køre med overdreven lav hastighed, eller pludselig standse.

 • Spørgsmålet er så, hvornår er der tale om en overdreven lav hastighed.
 • Efter min fortolkning, kan der aldrig blive tale om overdreven lav hastighed, når hastigheden ligger på omkring 70 — 80 km/t., hvilket er den maksimalt tilladte hastighed for lastbiler, samt køretøjer med trailere.
 • I øvrigt vil der altid være tale om en konkret vurdering ud for de aktuelle færdselsmæssige forhold på stedet.M.v.h.
See also:  Hvor Meget M Man Tjene Som FøRtidspensionist 2023?

Mogens Wilbert : Findes der minimumshastighed på motorvej?

Hvor langt skal der være mellem biler på motorvejen?

Hold nu bedre afstand — Afstand er afgørende for at undgå uheld på motorvejen. God afstand giver den nødvendige tid til at reagere, så man kan nå at bremse op i tide og undgå påkørsel. Hvis man ikke holder en passende afstand til den forankørende på motorvejen, kan det desuden give enten en bøde, et klip eller koste kørekortet.

Vi har fokus på, om bilisterne holder den nødvendige afstand. Det kan i sidste ende koste kørekortet, hvis man kører op i kofangeren på den forankørende. Når bilisten ikke holder den nødvendige afstand, så presser det den forankørende bilist helt unødvendigt. Samtidig betyder det, at en påkørsel er uundgåelig, hvis den forankørende pludselig må bremse op.

Det kan skabe livsfarlige situationer, som nemt kan undgås. Det handler bare om at holde en god og sikker afstand», siger Sten Sørensen. Som en tommelfingerregler gælder det, at hvis man kører 100 km/t, så skal afstanden til den forankørende være mindst 50 meter – og det er faktisk længere, end de fleste lige tror.

Til sammenligning er der 100 meter mellem de hvide kantpæle, der står langs vej. Det er velkendt for de fleste, at for høj hastighed er en af de største dræbere i trafikken. Alligevel bliver der kørt alt for stærkt. Midt i juni havde Fyns Politi en særlig indsats på den Fynske Motorvej, hvor 19 bilister fik en betinget frakendelse af kørekortet for høj hastighed, to motorcykler fik deres kørekort ubetinget frakendt for at køre over 200 km/t, men to andre motorcyklister fik en betinget frakendelse af deres kørekort for at have kørt væddeløbskørsel.

«Vi ser jo desværre alt for ofte, hvor alt ødelæggende for høj hastighed kan være. Derfor har vi løbende indsatser for at få hastigheden ned, og vores måleudstyr bliver flittigt brugt på motorvejen – der er oven i købet skiltet med det på de strækninger, hvor der i øjeblikket er nedsat hastighed på grund af vejarbejde.

 • Men vi ser også en anden stor dræber i trafikken og det er uopmærksomhed.
 • Det er den helt klassiske devise om, at du skal køre bil, når du kører bil», siger Sten Sørensen.
 • Det kræver kun et par sekunders uopmærksomhed, før uheldet er ude.
 • At række ud efter et par solbriller i handskerummet, forsøge at få ungerne på bagsædet til at dysse sig lidt ned, eller hvis den varme kaffe skvulper ned i skødet under kørslen – det kan tage den opmærksomhed, der skulle være rettet mod vejbanen.
See also:  Skoldkopper Hvor LNge?

Også træthed kan gå ud over opmærksomheden – så kør ind på nærmeste rasteplads, og tag en powernap, hvis øjenlågene bliver tunge. Og husk: Mobiltelefonen skal naturligvis forblive i lommen under hele kørslen. Fyns Politi oplever desuden, at mange uheld sker ved sammenfletning på motorvejen.

 • Særligt kombinationen af for kort afstand og en sammenfletning i sigte, resulterer alt for ofte i uheld.
 • Det vigtigste er derfor at huske, at når der skal ske en sammenfletning, så gælder det gensidige hensyn.
 • Det er ikke en konkurrence om, hvem der kommer først.
 • Gensidig hensynstagen er det nødvendigt, for at der ikke sker uheld, og trafikken kører gnidningsfrit ved sammenfletningen.

Man hjælper hinanden med at flette ind, man giver plads, og man viser hensyn», siger Sten Sørensen. : Op med afstanden, ned med hastigheden, på med opmærksomheden | Nyheder | Fyns Politi

Hvor meget for langsomt må man køre?

Bøder for at køre for langsomt

Indførelsen af klip i kørekortet har fået mange bilister til at sætte far-ten ned, og en del kører nu så lang-somt, at de kan være til fare for andre trafikanter.De langsomme bilister følger ikke tra-fikken, som de har pligt til ifølge færdselsloven, og politiet overvejer nu at skrive bøder ud, skriver Jyllands-Posten.Hvis man kører 60-70 km/t, hvor man må køre 80, er der risiko for farlige overhalinger, siger politiinspektør Leif Høy fra Horsens Politi.Ifølge Leif Høy er mange bilister tilbøjelige til at fejlbedømme deres egen fart, fordi de fleste speedometre viser for høj hastighed.

«Hvis man for en sikkerheds skyld kører lidt for langsomt, kan man komme til at køre alt for langsomt. Folk kører meget, meget pænt,» konstaterer Leif Høy. En bøde for at køre for langsomt er på 500 kr., men udløser ikke et klip i kørekortet. Hvis klippekortordningen skal udvides, vil det være op til politikerne, oplyser Rigspolitiets Færdselsafdeling. : Bøder for at køre for langsomt

See also:  Hvor Koldt Skal Et KLeskab VæRe?

Hvornår kan man se sin bøde?

Hvornår får man en fartbøde? — Om du får en fartbøde, og hvor stor bøden i så fald bliver, afhænger af, hvor meget du overskrider den tilladte hastighed. Overskrider du den tilladte hastighed betydeligt, kan du desuden risikere at få klip eller frakendelse af dit kørekort.

Hvor lang tid må der gå før man får sin bøde?

Hvornår kommer bøden fra politiet? — Du er blevet blitzet af en fotovogn – hvor lang tid går der før man får sin fartbøde ? Du kan forvente at modtage din fartbøde inden for 1-2 uger efter forseelsen (maksimalt en måned efter). Dette er gældende, hvis der er tale om en hastighedsoverskridelse på maks de 30%, her sendes bøden direkte til den registrerede bruger af køretøjet.

Hvad er den mindste fartbøde?

Mange får jævnligt en fartbøde for overtrædelse af hastighedsgrænsen. Den mindste takst for at overskride den tilladte hastighed er 1.200 kr. Fartbøders endelige bødetakst afhænger af, hvor langt du har overskredet den tilladte fartgrænse.