Hvor Lang Tid M Man Have En Tampon I?

Hvor Lang Tid M Man Have En Tampon I
Tamponer bør skiftes hver 3. til 4. time. Du bør bruge bind, når du sover, hvis du ikke vil stå op flere gange om natten for at skifte tampon.

Hvad sker der hvis man har en tampon i for lang tid?

Der skal du bare lade den sidde ? Husk dog, at en tampon aldrig må sidde der i mere end 8 timer! Man kan nemlig få det, der hedder Toksisk Shock Syndrom (også kaldet TSS og Tamponsyge).

Hvad er det længste man må have en tampon i?

Hvor ofte skal man skifte tampon – må man have den i hele natten, eller skal den skiftes oftere? Hvor længe må en tampon må sidde, og hvorfor – læs her! — Hvor længe må en tampon sidde, det er et af de mest almindelige spørgsmål, vi får. Og svaret er helt enkelt.

Kan man skubbe en tampon for langt op?

Gør tamponer ondt? — Det skal de ikke! Hvis det gør ondt, når du indfører en tampon, er du sandsynligvis nervøs, hvad der spænder dine muskler. Tag en dyb indånding og prøv at slappe af. Hvis du føler, at det gør ondt efter at du har opsat en tampon, er der en god risiko for, at det skyldes, at du ikke har indført den langt nok.

Kan en 13 årig bruge tampon?

Hej 13-årige. Du kan sagtens bruge tampon hvis du synes det er behageligt.

Er det sundt at sove med tampon?

Du bør bruge bind, når du sover, hvis du ikke vil stå op flere gange om natten for at skifte tampon. Det er fordi, du kan blive alvorligt syg, hvis der går for lang tid imellem, at du får skiftet tampon. Læs mere om toksisk shock syndrom (TSS).

Hvad sker der hvis man har en tampon II 9 timer?

Hvis du sover i mere end 8 timer, mens du har en tampon i, skal du skifte den, så snart du vågner. Bare husk at indføre en ny tampon, inden du går i seng, og skifte den, når du vågner, så du er sikker på, at du kan føle dig ren og frisk hele dagen!

Kan man bløde igennem en tampon?

Tips til at svømme med tampon — Okay, du har menstruation, men vil rigtig gerne ud at svømme. Hvad er vigtigt at huske? Tamponen absorberer jo også vand, så lidt af pool- eller havvandet bliver også suget op i tamponen – uanset om du kan lide det eller ej.

 • Der er lidt bakterier i badevand, så det er selvfølgelig en god idé at skifte tampon, når du kommer op af vandet.
 • Find et toilet, skift til en ny tampon og smid den brugte i affaldsspanden, efter du har viklet den ind i lidt toiletpapir.
 • Hvis du er ude i det fri, må du finde en anden måde at skifte tampon på og huske at tage den brugte med hjem – affald hører ikke til i naturen! Der er også en anden god grund til at skifte tampon, når du har været i vandet.

Fordi tamponen har suget en smule vand, bliver det sværere for den at absorbere blodet, og så risikerer du at bløde igennem, hvis din menstruation er kraftig. Vil du virkelig gerne ud at svømme, men har du bare ikke lyst til at bruge tampon? Man kan selvfølgelig altid tage en svømmetur, når man har menstruation.

Man kan sagtens bade med menstruation uden tampon. Er du ude i naturen, kan du bare svømme løs, men husk som sagt, at dit badetøj kan blive plettet. Hvis du gerne vil i poolen, så skal du overveje, hvor meget du bløder, før du beslutter dig for at bade med menstruation uden tampon. Undgå at bade, når du bløder mest.

Hvis du skal til svømning i skolen, så fortæl din lærer, at du er nødt til at springe timen over. Hvis din menstruation lige er slut, eller du bløder meget lidt, kan du svømme uden menstruationsbeskyttelse. Det er godt at huske på, at man er en smule mere modtagelig for infektioner, når man har menstruation.

Hvordan kan jeg få min menstruation til at stoppe?

Det er lettest at udskyde menstruationen, hvis du bruger en monofasisk pille. Det eneste, du behøver at gøre, er at springe den pillefrie uge over og fortsætte direkte på næste pakke uden at holde pause. Du kan fortsætte med at tage en pille hver dag, indtil du ønsker, at din blødning skal komme.

Kan man putte en tampon for langt op?

Det er naturligt at føle sig lidt overvældet, første gang du prøver at indføre en tampon, men du vil hurtigt lære det. — Tamponer fås i forskellige størrelser med sugeevner, der passer til menstruationens styrke, fra let til kraftig. Begynd med en mini tampon, hvis det er første gang du bruger tampon for at se, om det er noget for dig.

Først skal du vaske hænder grundigt. Hvis du ikke er sikker på, hvordan du skal indføre tamponen korrekt, er det en god idé først at undersøge, hvor den skal hen. Brug et spejl eller dine fingre til at finde dine kønslæber – de læber, der dækker indgangen til skeden. Du skal indføre tamponen mellem kønslæber.

Først skal du vaske hænder grundigt. Hvis du ikke er sikker på, hvordan du skal indføre tamponen korrekt, er det en god idé først at undersøge, hvor den skal hen. Brug et spejl eller dine fingre til at finde dine kønslæber – de læber, der dækker indgangen til skeden.

Du skal indføre tamponen mellem kønslæberne. Derefter skal du fjerne tamponens omslag og folde snoren ud – dette er vigtigt, så du kan fjerne tamponen senere. Hold nu tampon i enden med snoren, og find en behagelig stilling – det er bedst at stå med den ene fod på toiletlåget eller sidde på hug. Prøv at slappe af i skedens muskler – det er dem, du bruger til at holde urin tilbage.

Hvis du strammer disse muskler, er det meget sværere at indføre en tampon. Tag derefter en dyb indånding. Ånd ud og skil kønslæberne, find skedeåbningen, og skub forsigtigt tamponen op skråt ud mod lænden (dvs. ikke lige op). Skub forsigtigt tamponen på plads, så langt som din finger kan nå.

 1. Snoren skal hænge uden for skeden.
 2. Når tamponen er indført, vil den ikke genere dig.
 3. Hvis den gør, er tamponen ikke indført korrekt, og det kan være nødvendigt at skubbe den lidt længere ind eller tage den ud og prøve igen med en ny tampon.
 4. Du ved, at du har indført tamponen korrekt, hvis du ikke kan mærke den.

Og bare rolig. En tampon kan aldrig komme for langt ind, for indgangen til livmoderen er for lille til at få en tampon i gennem. Husk at vaske hænder grundigt bagefter.

Hvorfor gør det ondt når jeg tager min tampon ud?

Hvordan indfører man en tampon? — Vask dine hænder, og fjern derefter tamponens omslag med et vrid, og fold snoren ud. Hold tamponen i den ende med snoren, tag en indånding og ånd ud igen for at slappe skedemusklerne af. Indfør derefter forsigtigt tamponen i skedeåbningen i en skrå retning mod lænden.

See also:  Hvor Meget Er Su?

Hvilket hul kommer menstruation ud af?

Hvad er det, der sker i kroppen? — Hvad er det så, der går i gang, så den første menstruation kommer? Det korte svar er: hormonerne. Hormoner er stoffer, der dannes i forskellige kirtler rundt om i kroppen, og som påvirker, hvornår menstruationen kommer.

 1. De sender signaler om at nu, NU er det tid til ! Derefter rejser det ubefrugtede æg med den tykke slimhinde og blod fra livmoderen ud gennem skedeåbningen – som er hullet bag urinrøret, hvor menstruationen kommer fra.
 2. MEN! Hormonerne er snu, og den første blødning behøver ikke at skyldes ægløsning overhovedet, men kan ske fordi hormonet østrogen gør slimhinderne tykke og dermed forårsager en blødning.

Lidt lige som om kroppen tester det her med menstruation. Uanset årsagen er resultatet det samme: den allerførste menstruation!

Hvad for et hul skal en tampon op i?

Jeg har aldrig prøvet at bruge tampon, da jeg aldrig rigtig har tænkt på det. Men nu skal jeg på sommerferie Camp, hvor det ville være smart. Men hvilket hul skal jeg stikke den op i, og kan den holde til at jeg går i bad uden det bløder ned af mine ben? Kære Pige Tak for dit brev.

Hvor lyder det bare fedt med sommerferie camp. Jeg vil rigtig gerne forklare dig lidt om brugen af tamponer, så du kan blive klar til din sommerferie camp. En tampon skal stikkes op i det hul, som kaldes for skeden. Skedeåbningen sidder mellem dit numsehul og din klitoris. Måske er du i tvivl om, hvor din klitoris er, så jeg forklarer det lige for en sikkerheds skyld.

Klitorissen sidder lige der hvor kønslæberne mødes op mod navlen. Den er på størrelse med en ært, og den er meget følsom. Kønslæberne er dem, som sidder rundt om skedeåbningen. Måske skal du flytte dine kønslæber lidt ud til siden, det kan nemlig gøre det nemmere at finde hullet.

Det kan være en hjælp, hvis du tager et lille spejl og holder det imellem dine ben. Så kan det være nemmere at finde hullet i starten. Når man skal sætte en tampon op, er det vigtigt, at man slapper af i kroppen. Hvis man spænder i kroppen, er det nemlig svært at sætte tamponen op. De første gange man sætter en tampon op, kan det være en god idé, at bruge en tampon uden indføringshylster.

Så kan man meget nemmere selv mærke efter, hvor man sætter den. Måske kan du få din mor til at hjælpe dig med at finde en tampon-type, der er god for dig? Hun ved i hvert fald helt sikkert en masse om menstruation. En tampon kan sagtens holde til, at man går i bad, imens man har den i.

Man kan endda svømme med tampon i. Ligesom med bind skal man også skifte sin tampon, når den er fyldt. Det kan være en god idé at bruge trusseindlæg samtidig med tampon i starten. Hvis der begynder at komme menstrautionsblod i trusseindlægget, så er det fordi, at din tampon skal skiftes ud. Hvis du husker at skifte din tampon ud, inden den bliver alt for fyldt, så burde det ikke bløde ned ad dit ben.

Man må kun have den samme tampon i i højst 8 timer. Du kan læse mere om brug af tampon her At lære at sætte tamponer op er ligesom, når man skal lære andre nye ting. Det kan føles lidt svært i starten, men når man først har prøvet det nogle gange, så bliver det meget nemmere.

Kan en tampon springe jomfruhinden?

Mødommen er faktisk en myte. Man har i mange år ment at mødommen var en hinde, der sad i pigers skede, og som kunne briste, når man havde sex eller fx ved voldsom sport som ridning, gymnastik eller ved brug af tampon. — Men mødommen er altså ikke en hinde, der kan springe.

 • Det er i stedet en slimhindefold, der sidder inde i pigens skede.
 • Denne slimhinde kan se forskellig ud fra pige til pige – nogle har en kraftig slimhinde, andre en mindre.
 • Slimhinden er elastisk og kan udvides.
 • Nogle gange kan udvidelser give en lille rift i slimhinden, som forårsager en blødning, men det er typisk først når man har sex.

Og så er det slet ikke tit det sker. Fordi mødommen er elastisk, er der ikke risiko for at den går i stykker, når du har idræt eller sport eller bruger en tampon.

Kan en tampon vandre?

Myter Der bliver sagt meget om menstruationer, men det er langt fra alt, der er sandt. Her er nogle af de ting, du måske har hørt – så kan du finde ud af, om de er sande eller falske. ‘Hvis jeg svømmer med en tampon, kan der komme blod i vandet.’ Falsk! Du behøver ikke at bekymre dig om lækager, eftersom blodet bliver opsuget, mens det er i skeden.

 1. Bare sæt en ny tampon i, lige inden du går i vandet, og skift den igen lige bagefter.
 2. Hvis jeg giver mig fuldt ud, når jeg dyrker sport, kan tamponen falde ud.’ Falsk! Du kan dyrke alle former for sport, mens du bruger en tampon.
 3. Den udvider sig og bliver siddende, hvor den skal, selvom du hopper eller kaster dig efter en bold.

‘Jeg kan godt dyrke sport, når jeg har menstruation.’ Sandt! Når du bruger en tampon, der passer til din blødning, kan du dyrke sport hele måneden! Tamponen er skjult indvendigt, og den skal nok blive siddende og holde på menstruationsvæsken, selvom du træner.

 1. Bare husk at skifte den regelmæssigt, enten når den er gennemvædet, eller når du har haft den siddende i 8 timer.
 2. Vælg altid en tampon med den laveste sugeevne, der passer til din menstruationsblødning.
 3. Sport er også godt til at få kroppen til at slappe af og forhindre kramper.
 4. En pige under 12 år kan ikke bruge tamponer.’ Falsk! Du kan bruge tamponer, så snart du begynder at få menstruation.o.b.

® ProComfort™ Mini tamponer er specialfremstillet til unge piger. Takket være den smalle top, slanke form og det silkebløde SilkTouch™ svøb er disse tamponer ekstra nemme at indføre. ‘ En jomfru kan godt bruge tampon.’ Sandt! På grund af hormonforandringer inden den første menstruation vil jomfruhinden (som sidder i den nederste del af skedeåbningen) have forvandlet sig til en blød og fleksibel slimhinderand.

 • Det betyder, at mindre tamponstørrelser, fx o.b.
 • ® ProComfort™ Mini, kan anvendes normalt, selvom du er jomfru.o.b.
 • ® ProComfort™ Mini er særligt nemme at indføre.
 • Snoren kan blive væk, så jeg ikke kan få tamponen ud.’ Falsk! Tamponer er designet på en sådan måde, at snoren altid er synlig uden for kroppen, og der er ikke noget, der kan bevirke, at den forsvinder ind i kroppen.o.b.
See also:  Hvor Meget M Jeg Tjene Ved Siden Af Su?

® tamponer er fremstillet i henhold til de højeste standarder og konstrueret på en sådan måde, at snoren er sikkert forankret i tamponen. Vi overvåger tamponerne hele vejen gennem produktionsprocessen for at sikre den højest mulige kvalitet. For at forsikre dig om, at snoren sidder godt fast i tamponen, kan du trække hårdt i den, inden du indfører tamponen.

 1. Så kan du mærke, hvor godt snoren sidder fast i tamponen.
 2. En tampon kan sætte sig fast eller forsvinde ind i min krop.’ Falsk! En tampon passer fint ind dér, hvor den skal sidde, og den kan ikke forsvinde nogen steder hen.
 3. Tamponen kan ikke passere ind i livmoderen.
 4. Bningen mellem livmoderen og skeden er alt for lille til, at tamponen kan komme igennem.

En tampon kan ikke sætte sig fast – hvis du mærker modstand, når du trækker i snoren, betyder det sandsynligvis, at tamponen ikke er klar til at blive skiftet, eller at du spænder for meget og bare skal slappe af. ‘ Tamponen kan skubbes for langt ind, så jeg ikke kan finde den igen.’ Falsk! Der er to grunde til, at det ikke kan ske.

For det første sørger tamponsnorens længde for, at du stadig kan se snoren, efter at du har indført tamponen. For det andet, og mere væsentligt, kan tamponen ikke passere ind i livmoderen – åbningen er for lille. Det kan du tydeligt se i videoen «Sådan indfører du en tampon». ‘ Jeg skal mindst skifte tampon hver fjerde time, ellers kan det være farligt for mig.’ Falsk! Man kan have en tampon siddende i op til 8 timer.

Det afhænger af din blødning. I menstruationens første dage, hvor blødningen er kraftigere, skal du måske skifte tampon hver 3. til 6. time. På dage med lettere blødning i slutningen af din menstruation kan du som regel bruge en mindre tampon og skifte den hver 6.

Til 8. time. Vælg altid den tampon med den laveste sugeevne, der passer til din menstruationsblødning. Du kan også sagtens bruge tampon om natten. ‘ Jeg kan godt bruge tampon om natten.’ Sandt! Du kan sagtens bruge tamponer om natten. Bare skift tampon, inden du går i seng, og så snart du vågner om morgenen.

Brug altid den tampon med den laveste sugeevne, der passer til din blødning. ‘ Jeg skal undgå at bruge tampon hver dag, når jeg har menstruation, så kroppen får en pause.’ Falsk! Tamponer fungerer i harmoni med din krop, så der er ingen grund til at lade være med at bruge dem hele vejen igennem din menstruation.

 1. Det vigtigste er, at du altid bruger en tampon med den laveste sugeevne, der passer til din blødning, og at du skifter tamponen, når den er fyldt, eller når du har haft den siddende i 8 timer.
 2. Jeg kan øve mig i at indføre en tampon inden min første menstruation.’ Falsk! Du skal ikke bruge tamponer inden din første menstruation.

Det er helt i orden at bruge tamponer fra din første menstruation, men du kan ikke «teste» dem inden. Du må kun gå med tampon, når du har menstruation. Når du ikke har menstruation, vil skeden sandsynligvis være for tør, så det er ubehageligt at indføre tamponen.

 1. Teenagepiger bør ikke bruge tampon, eftersom deres krop ikke er klar til det.’ Falsk! Så snart du er begyndt at få menstruation, er din krop klar til at bruge tamponer.
 2. I starten kan det være en god idé at bruge de små tamponer, fx o.b.
 3. ® ProComfort™ Mini, som er særligt nemme at indføre.
 4. Tamponer blokerer for blodet.’ Falsk! Tamponer blokerer ikke for din naturlige blødning.

En tampon opsuger bare væsken og fører den ind i sin kerne, indtil den er gennemvædet. En fyldt tampon lader væsken flyde forbi eller igennem. ‘ Jeg skal skifte tampon, hver gang jeg går på toilettet.’ Falsk! Du behøver ikke at tage tamponen ud for at gå på toilettet, eftersom skeden, urinrøret og tarmene er separate organer, som har hver deres kropsåbninger.

 • Det er alene mængden af menstruationsvæske, der afgør, hvor ofte du skal skifte tampon.
 • Hvis du vil tjekke, om det er tid til at skifte tampon, kan du trække let i snoren.
 • Hvis tamponen er nem at flytte på, er den tilstrækkeligt gennemvædet og bør skiftes.
 • Ellers kan du lade den sidde og prøve igen lidt senere (ikke mere end 8 timer).

‘ En tampon er for lille til at give sikker beskyttelse.’ Falsk! Tamponer er måske nok små, men de er lavet af fibre med en meget høj sugeevne. En tampon trækker væsken ind i kernen og holder på den, indtil det er tid til at skifte tamponen. Du skal bare finde den sugeevne, der passer til dig, og den kan variere alt efter, om det er i starten eller slutningen af din menstruation.

 1. Husk altid at bruge den tampon med den laveste sugeevne, der passer til din menstruationsblødning.
 2. Når du begynder at bruge tamponer, kan du prøve o.b.
 3. ® ProComfort™ Mini først – den er nemmest at indføre. Prøv o.b.
 4. ® ProComfort™ Normal for at opnå komfortabel beskyttelse, hvis blødningen bliver kraftigere.

‘ Når jeg er teenager, skal jeg kun bruge den mindste størrelse.’ Falsk! Det er helt sikkert bedst at starte med den mindste – o.b. ® ProComfort™ Mini – eftersom den er nemmest at indføre og fjerne, når man bruger tamponer for første gang, men tamponstørrelsen afhænger af, hvor kraftig din menstruation er.

 1. I starten af din menstruation er blødningen ofte kraftigere, så du skal bruge en tampon, der får dig til at føle dig sikker og tør. Prøv o.b.
 2. ® ProComfort™ Normal, som yder komfortabel beskyttelse.
 3. Vi anbefaler, at du altid anvender en tampon med den mindst mulige sugeevne i forhold til din blødning.
 4. Sugeevnen er angivet med dråbesymboler på emballagen.

‘ Jeg kan ikke mærke tamponen, når jeg har indført den.’ Sandt! Når en tampon sidder korrekt, bør du ikke kunne mærke den. Hvis du kan mærke den, når du sætter dig ned eller bukker dig, har du ikke ført den langt nok ind. : Myter

Kan man bruge tampon når man er jomfru?

Ja, i princippet kan piger bruge tampon lige fra deres første menstruation. På grund af de hormonforandringer, der altid indtræffer inden den første menstruation, vil jomfruhinden, som sidder forneden i skedeåbningen, være blevet en blød og smidig hudfold, så mindre tamponstørrelser som o.b.

Hvad er sundest bind eller tampon?

Tampon giver ikke mere svamp end bind — Noget af det, man måske kan være bekymret for, er at få underlivssvamp i forbindelse med menstruationen. Og her har du måske hørt rygter om, at tamponer medfører en større risiko for svamp, især hvis den ikke bliver udskiftet længe.

 1. Men forskerne kan heldigvis berolige med, at det ikke er ‘værre’ at bruge tampon end bind.
 2. Begge metoder virker ved at opsuge blodet, men det opsuger samtidig også anden fugt fra underlivet, hvilket kan være med til at skubbe til bakteriebalancen og på den måde give anledning til svamp.
 3. Forskerne anbefaler dog, at man skifter tamponen ud hver 6.
See also:  Hvor Kold Skal En Fryser VRe?

til 8. time, for at være sikker på, der ikke sker uønsket bakterievækst. Det anbefaler man, fordi kvinder i meget, meget sjældne tilfælde er blevet ramt af livstruende ‘toksisk choksyndrom’, som skyldes giftstoffer fra bakterier i skeden.

Hvorfor har jeg menstruation i 14 dage?

Hvorfor får man kraftige og langvarige blødninger? — Årsagen til langvarige og kraftige blødninger kan findes i en af disse forklaringer:

Hos unge kvinder er det som regel en midlertidig, hormonel uligevægt, som genoprettes af sig selv. Det er kun yderst sjældent tegn på organisk sygdom. I årene op mod overgangsalderen er det som regel også udtryk for dårlig balance mellem hormonerne. Men muligheden for en organisk sygdom øges med alderen Det kunne være en muskelknude i livmoderen eller for eksempel en polyp i slimhinden i livmoderen. I sjældne tilfælde kan det skyldes en blodsygdom eller stofskiftesygdom.

Hvorfor er der klumper i menstruation?

Farve og konsistens på dit menstruationsblod — Farven på dit menstruationsblod afhænger af, hvor hurtigt blodet løber fra din livmoder og ud gennem skeden. Farven siger altså noget om, hvor gammelt dit blod er. Helt friskt blod er meget lys rød. Jo ældre blodet er, desto mørkere og tykkere bliver det. Lige før og under menstruation kan kroppens evne til at skille sig af med stoffet Trimatylamin falde. Trimatylamin er et stof, der har en kraftig lugt af rådden fisk. Hormonpåvirkningen før og under menstruationen påvirker kroppens evne til at skille sig af med stoffet trimatylamin.

Derfor kan man opleve en fiskeagtig lugt før og under sin menstruation. Trimatylamin er et stof, der kommer fra kosten. Eksempelvis fra rødt kød, fisk og æggeblommer. Det er også det stof, der generelt er skyld i dårlig lugt fra kroppen – eksempelvis fra inficerede sår og dårlig ånde. Fiskeagtig lugt både under og mellem dine menstruationer kan også være tegn på en underlivsinfektion.

Har du fiskeagtig lugt og klumpet, gråt (hytteostlignende) udflåd, bør du blive undersøgt af din læge eller en gynækolog for eventuel infektion eller seksuelt overført sygdom.

Kan man sove med bind på?

Fjern støttebindet, når du lægger dig til at sove. Læg støttebindet på igen næste morgen, sådan som vi har vist dig, at du skal gøre. Hvis bandagen er for stram, så prøv at løsne den eller lægge den om.

Hvor meget blod mister man når man har menstruation?

Mængden af blod, som du mister i løbet af en menstruation, varierer fra kvinde til kvinde, som de fleste ting i din månedlige cyklus. — Omkring to til tre spiseskefulde blod i gennemsnit under hele menstruationen. Men husk på – det ser ud af mere, end det er.

Så det, der synes at være en særlig stor blødningsmængde, kan faktisk være helt normalt. Og glem ikke, at når du begynder at få menstruation, varer det lidt, inden de bliver regelmæssige. Menstruationer anses for at være kraftige, hvis der er blod nok til at gennembløde et bind i timen flere timer i træk.

Andre symptomer på kraftig menstruation omfatter at have store klumper blod under menstruationen, eller hvis der er blod på dit tøj eller sengetøj. Faktorer, der påvirker, hvor meget du bløder, er stressniveauer, kost, hormonniveauer, valg af prævention og dine gener.

Hvilket hul kommer menstruation ud af?

Hvad er det, der sker i kroppen? — Hvad er det så, der går i gang, så den første menstruation kommer? Det korte svar er: hormonerne. Hormoner er stoffer, der dannes i forskellige kirtler rundt om i kroppen, og som påvirker, hvornår menstruationen kommer.

 • De sender signaler om at nu, NU er det tid til ! Derefter rejser det ubefrugtede æg med den tykke slimhinde og blod fra livmoderen ud gennem skedeåbningen – som er hullet bag urinrøret, hvor menstruationen kommer fra.
 • MEN! Hormonerne er snu, og den første blødning behøver ikke at skyldes ægløsning overhovedet, men kan ske fordi hormonet østrogen gør slimhinderne tykke og dermed forårsager en blødning.

Lidt lige som om kroppen tester det her med menstruation. Uanset årsagen er resultatet det samme: den allerførste menstruation!

Kan man bløde igennem en tampon?

Tips til at svømme med tampon — Okay, du har menstruation, men vil rigtig gerne ud at svømme. Hvad er vigtigt at huske? Tamponen absorberer jo også vand, så lidt af pool- eller havvandet bliver også suget op i tamponen – uanset om du kan lide det eller ej.

 1. Der er lidt bakterier i badevand, så det er selvfølgelig en god idé at skifte tampon, når du kommer op af vandet.
 2. Find et toilet, skift til en ny tampon og smid den brugte i affaldsspanden, efter du har viklet den ind i lidt toiletpapir.
 3. Hvis du er ude i det fri, må du finde en anden måde at skifte tampon på og huske at tage den brugte med hjem – affald hører ikke til i naturen! Der er også en anden god grund til at skifte tampon, når du har været i vandet.

Fordi tamponen har suget en smule vand, bliver det sværere for den at absorbere blodet, og så risikerer du at bløde igennem, hvis din menstruation er kraftig. Vil du virkelig gerne ud at svømme, men har du bare ikke lyst til at bruge tampon? Man kan selvfølgelig altid tage en svømmetur, når man har menstruation.

Man kan sagtens bade med menstruation uden tampon. Er du ude i naturen, kan du bare svømme løs, men husk som sagt, at dit badetøj kan blive plettet. Hvis du gerne vil i poolen, så skal du overveje, hvor meget du bløder, før du beslutter dig for at bade med menstruation uden tampon. Undgå at bade, når du bløder mest.

Hvis du skal til svømning i skolen, så fortæl din lærer, at du er nødt til at springe timen over. Hvis din menstruation lige er slut, eller du bløder meget lidt, kan du svømme uden menstruationsbeskyttelse. Det er godt at huske på, at man er en smule mere modtagelig for infektioner, når man har menstruation.

Hvordan får man en tør tampon ud?

Det sker ikke ret ofte, og der er absolut ingen grund til bekymring. Hvis du ikke kan finde snoren, venter du bare, indtil tamponen er helt fyldt. Sæt dig på toilettet, og tryk, som om du skal have afføring. Så bør du kunne trække tamponen ud med to fingre.

 1. Hvis du vitterligt ikke kan få tamponen ud, skal du omgående kontakte din gynækolog eller en anden sundhedsperson.o.b.
 2. ® tamponer er udviklet på en sådan måde, at snoren er sikkert forankret inde i tamponen.
 3. Vores produktionsproces overvåges konstant for at sikre, at vi altid producerer tamponer af højeste kvalitet.

Vores kontrolprocedurer inkluderer stikprøvetest af snorens rivestyrke.