Hvor Lang Tid Er Der Til Jul?

Hvor Lang Tid Er Der Til Jul
Relaterede søgninger Holi 272 Thanksgiving 149 Boxing Day 182

Hvor lang tid går der til jul?

Vil du gerne vide hvor mange dage der er til juleaften, så tjek tælleren nedenfor. Der er 185 dage 15 timer 59 minutter 54 sekunder til juleaften.

Hvilke lande holder jul den 24?

Træ, krans og kalender kommer fra Tyskland — Ligesom i Danmark falder julen den 24. december i Tyskland, og man kan næsten sige, at tyskerne har opfundet meget af det, vi forbinder med jul herhjemme. Både juletræet, adventskransen og julekalenderen stammer fra Tyskland, og traditionen med det pyntede træ kom til Danmark i starten af 1800-tallet.

Oprindeligt fandt gaveregnen sted d.6. december og foregik ved, at familiens børn satte en sko frem ved døren. De søde børn får slik, frugt eller gaver, mens de uartige vågner op til et stykke kul. En af de traditioner, som danskerne næppe ønsker at arve fra tyskerne, er deres julemiddag. Middagen er den dag i dag typisk enkel og hurtigere overstået, mens det er den 25.

december, de for alvor giver den gas ved middagsbordet.

Hvem holder jul den 6 januar?

I den Koptiske kirke, Ortodokse kirke og den armenske kirke fejres julen 6. januar.

Hvad hed jul i gamle dage?

Kirken ville ændre julens navn — I middelalderen blev julen til en kristen fest. Julen skulle holdes til ære for Jesus’ fødsel, mente kirkens folk. De arbejdede også hårdt på at afskaffe det gamle, hedenske ord ‘jul’. I stedet skulle julen hedde ‘kristmesse’, mente præsterne.

Er den 31 december en helligdag?

Nytårsaftensdag 31. december er ikke en officiel helligdag, men langt de fleste arbejdspladser anser det som en firmabetalt fridag – helt eller delvis. Dette fremgår af din ansættelseskontrakt eller personalehåndbog.

Hvornår er det den 24 december?

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi 24. december eller juleaftensdag er dag 358 i året i den gregorianske kalender (dag 359 i skudår ). Der er 7 dage tilbage af året. Juleaften fejres denne dag. Dagens navn er Adam,

Nov. — December — Jan.
Årets 12. måned 31 dage Årets 335. til og med 365. dag (336. til 366. i skudår )
Ma Ti On To Fr
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
2023
Alle dage
Måneder
Januar — Februar — Marts
April — Maj — Juni — Juli
August — September — Oktober
November — December

Hvordan falder julen 2024?

Julen 2024 ligger i uge 52 eks.28, 48 2023, 24 september eller pinse 2023.

Hvornår holder de jul i Holland?

Uanset om du hører til dem, der bare vil væk fra julestress og -jag, eller om du ønsker at fejre julen et andet sted end hjemme i Danmark, er Amsterdam det perfekte mål for en juleferie. I Holland fejres julen lidt anderledes end i Danmark. Hvor vi i Danmark har julemanden og julenissen, har man i Holland Sinterklaas, eller Sankt Nikolaus, der er forgængeren for vores traditionelle julemand.

Den hollandske juleaften kaldes for «Sinterklaasavond», og falder allerede d.5 december, hvor der gives gaver enten om aftenen den 5. eller morgenen den 6. december. Julesæsonen starter derfor meget tidligt, allerede midt i november. Dog begynder hollændere i stigende grad at holde juleaften samme dag som i Danmark, men der er stadig mange attraktioner og butikker, der holder åbent i juledagene.

Således kan man både gå i biografen, besøge museer og tage på shoppingtur den 24. december. Det store indkøbscenter, De Bijenkorf, der ligger lige ved Dam-torvet, har eksempelvis både åbent den 24. og 26. december. På første juledag er der dog lukket i de fleste butikker.

Midt i november ankommer Sinterklaas fra sit hjem i Spanien til Amsterdam med båd og rider derefter på sin hvide hest gennem Amsterdam fulgt af alle sine hjælpere (sorte Peter), hornorkestre og festligt klædte paradedeltagere. Langs hele ruten står Amsterdams børn og venter på at hilse på julemanden og håber, at de har opført sig godt nok i årets løb til, at han ikke tager dem med hjem til Spanien.

Turen ender ved Amsterdams rådhus, hvor borgmesteren byder Sinterklaas velkommen og erklærer julen for startet.

Hvornår får man julegaver i USA?

Juleaften og Juledag i USA — Langt de fleste amerikanske familier holder ikke juleaften d.24. december, som traditionen er i Danmark med julemad, dans om træet og gaver. Kun primært familier med rødder i Skandinavien eller Tyskland holder fast i den traditionelle juleaften d.24. Hvor Lang Tid Er Der Til Jul Kalkun er ofte på menuen juledag i USA.25. december – Christmas Day – står man tidligt op og ser efter hvad Santa Claus har puttet i julesokken samt begynder at åbne gaverne, som nu ligger under juletræet. Senere på dagen kommer familien på besøg, og man spiser julemiddag sammen.

Hvor mange kilo tager man på i julen?

Vægt — Hvor meget tager vi på til jul? Julen er fuld af fristelser, og i julemåneden stiger vores gennemsnitlige vægt. Hvor meget er forskerne uenige om. Vi tager på til jul. Selvom forskellige forskergrupper er kommet frem til forskellige tal, er de enige om én ting: Den gennemsnitlige vægtstigning i juleperioden – det vil sige fra midt i november til begyndelsen af januar – overstiger sjældent ét kilo og ligger typisk på omkring et halvt kilo.

Hvor mange penge bruger man på julen?

Danskerne forventer i gennemsnit at bruge 3.707 kroner på julegaver i 2021 og 1.771 kroner på mad, pynt, arrangementer, tøj m.m. Dermed er fordelingen i forbruget, som det plejer at være.

Hvad spiser man i Rusland til jul?

Verden over er december julemåneden, men måden, man fejrer jul på, er vidt forskellig. Her er et lille udpluk af de mest tankevækkende juletraditioner. —

Koste i Norge, Vi skal ikke længere væk end til vores nabo i nord for at finde overtro og mærkelige traditioner omkring jul. Juleaften gemmer nordmændene nemlig deres koste for at undgå, at rengøringsværktøjet bliver brugt som transportmidler af hekse og trolde. Historien fortæller ikke noget om, hvad der sker med støvsugere. Fastfood som julemad i Japan, Som dansker ville man nok tabe både kæbe og appetit, hvis der blev serveret friteret kylling med pommes frittes til julefrokost, men for omkring 4 millioner japanere er en tur på Kentucky Fried Chicken et fast juleritual. Siden 1970’erne har japanerne stået i kø foran den amerikanske fastfoodkæde for at sætte tænderne i en «julekylling». Traditionen blev formentlig startet af vestlige tilflyttere, der ledte efter en erstatning for kalkunen/gåsen. Sloganet «KFC for Christmas» fulgte snart efter, og da Japan ellers ikke har haft faste traditioner for julefejring, hoppede mange japanere på bølgen. I dag står julekyllingen for cirka en tredjedel af KFC’s samlede årlige salg i Japan. Slå på kævlen i Spanien, Her har vi ikke at gøre med et juletræ, men en jule kævle, som spanierne tegner øjne og mund på. Den får også tæppe på og bliver fodret med alverdens godter op til juleaften. Men så stopper hyggen for den spanske julekævle. For nu skal den slås med kæppe af hele familien og brændes langsomt i pejsen, indtil den s*ider julegaver og slik. Pludselig virker julemanden knap så eksotisk. Grød i loftet. I Rusland spiser man traditionen tro ikke kød juleaften. Det kan virke mærkeligt nok i sig selv, men det bliver vildere: Juleaften sidder mange russiske familier samlet omkring en skål med grød, kogt på hvede, honning og birkes. Den sidste skefuld kastes op i loftet – og bliver den hængende, er det et tegn på fremtidig lykke. Eller for lidt vand i grøden? Straffet af monster. I Østrig skal ulydige børn passe på juleaften. Her kan man nemlig risikere at få besøg af Krampus, der ikke er et rart bekendtskab. Han beskrives ifølge folketraditionen som en blanding mellem en djævel og ged – med både horn, hugtænder og pels, og en sæk, han putter ulydige børn ned i. Bløde gaver er altså ikke noget, man burde brokke sig over.

Til sidst er det måske på sin plads at le lidt ad os selv og erkende, at de juletraditioner, vi tager for givet, nok virker lidt mærkelige set udefra: Vi slæber grangrene og træer indendørs, spiser rå fisk marineret i eddike og drikker spiritus med smag af kommen og dild.

Hvilken dato holder man jul i Rusland?

De ortodokse kirker – hvoraf den russiske og den græske nok er de bedst kendte i Danmark – er begge direkte efterkommere efter den store byzantiske kirke, hvis centrum lå i Istanbul, engang Konstantinopel, i Tyrkiet. De ortodokse kirker er delt op i ni patriarkater.

 • Derudover er der et antal selvstændige ortodokse kirker, som er ledet af en ærkebiskop.
 • Det gælder for eksempel kirkerne i Finland og Grækenland, som ikke har nogen patriark.
 • Den daværende danske prinsesse Anne-Marie konverterede netop til den græsk-ortodokse kirke, da hun i 1964 blev gift med Grækenlands kong Konstantin.

Når grækerne fejrer jul, laver de i øvrigt et specielt Kristbrød og giver almisser, mens selve gaveuddelingen venter til St. Basils dag, altså 1. januar. Den ortodokse kirke hævder selv, at den har bevaret den apostolske tradition uden forandringer og uden tilføjelser.

Altså er den kirke, som mest ligner oldkirken. I de ortodokse kirker holder man 40 dages faste, inden det bliver jul. Julefasten stopper først efter gudstjenesten om formiddagen juledag, altså den 25. december. Julen falder nemlig også i de ortodokse kirker den 25. december, men da man i visse lande stadig bruger den julianske kalender (som er tretten dage forskudt i forhold til den gregorianske) bliver det i de lande jul på det tidspunkt, som i de fleste andre lande er starten af januar.

Et af de lande er Rusland.I den kommunistiske tid i Rusland og store dele af Østeuropa blev julen i øvrigt afløst af den store Vinterfest, der dog beholdt mange af traditionerne. For eksempel blev juletræet til et nytårstræ! I dag vender russerne og østeuropæerne i stort tal tilbage til kirken og fejrer julen med bønner og messer.

 1. Faktisk er de ortodokse kirkers betydning stigende, og det samme er antallet af troende modsat i Vesteuropa, hvor der bliver både færre protestanter og færre katolikker.I den russisk-ortodokse kirke er det bedstemor Babushka, som kommer med gaverne til børnene.
 2. Derudover er man meget glad for Fader Vinter og bedstefar Jul – det vil sige Skt.

Nikolaus. Russernes traditionelle julemad er bla. den specielleBorsch, fisk ogfyldt kål. Og nu hvor det igen er blevet legitimt at være troende, mødes mange russere i kirkerne til sang, bønner og stemningsulde gudstjenesterLys og lysskikke betyder meget ved juletid overalt på kloden, også i de ortodokse kirker.

 1. En af de smukkeste ses i det ellers muslimske land Syrien, hvor kristne syrere juleaften stiller sig op foran deres hus, mens de hver især holder et tændt stearinlys i hånden, mens det yngste barn (som kan læse vel at mærke) læser juleevangeliet op.
 2. Bagefter tændes et bål.
 3. Men også Etiopien kan være med.

Her går menigheden rundt i kirken tre gange med tændte stearinlys under julegudstjenesten. Grækerne faster 40 dage før jul og dvs., at man ikke spiser kød samt produkter fra dyr – så som æg og mælk. Heldigvis har det græske køkken et stort udvalg af retter uden disse produkter – ikke mindst de tørrede bælgfrugter linser og bønner, som ofte ses på middagsbordet i de græske hjem i fasteperioden.

Hvor fejrer man jul 7. januar?

Januar, fordi Etiopien følger den julianske kalender. Men forberedelser til julen er allerede i fuld gang en måned inden den store højtid. I Jimma i Etiopien falder julen først den 7. januar, men både børn og voksne går tidligt i gang med forberedelserne.

Hvor fejrer man ikke jul?

Det er både muslimer, jøder, hinduer, Jehovas Vidner og andre trosretninger. Og så er der få ateister, der ikke tror på nogen gud, der også fravælger at fejre jul.

Hvorfor hedder det jul?

Jul i vikingetiden og den tidlige middelalder Julen, som vi kender den i dag, er en kristen fest. Men ordet jul (oldnordisk: ‘jól’) anvendtes længe før, kristendommen slog rod i Danmark. ‘Jul’ var en betegnelse for fester, der blev afholdt om vinteren, ofte når dagene igen begyndte at blive længere.

 • Men det er svært at sige noget om, hvad disse fester egentlig betød.
 • Ordet ‘jul’s sproghistoriske ophav fortaber sig noget.
 • Det har dog formentlig en urgermansk rod.
 • Et tidligt eksempel på ordets anvendelse er i det gotiske sprog, der blev talt i Central- og Sydeuropa i senantikken og i den tidlige middelalder.

Her dukkede ordet ‘jul’ op i 300-tallet. Det blev blandt andet anvendt i formen ‘jiuleis’, som var navn for enten november eller december. Et par århundreder senere kan det også findes i oldengelsk, hvor det blandt andet forekom som ‘giuli’ (eller ‘Yule’) som beskrivelse af perioden december-januar.

 • På oldnordisk, som man talte i Norden i vikingetiden, synes ordet at have haft flere betydninger, men alt peger dog i retning af, at det ordnordiske ‘jól’ kan oversættes til ‘fester’.
 • I hvert fald er ‘jól’ et flertalsord.
 • Ordet synes således at have været udbredt i Europa i antikken og tidlig middelalder — de perioder, som i Danmark kaldes jernalder og vikingetid.

Det blev alle steder anvendt om den samme tid på året. Men derudover er det usikkert, hvad ordet egentlig dækkede over – også i en nordisk sammenhæng.

Hvad er chancen for at det bliver hvid jul?

Chancen for en landsdækkende hvid jul er således i al almindelighed kun 7 %. I 2 ud af 3 tilfælde er julen den 24. december sidst på eftermiddagen grå og mild.

Hvor fejrer man ikke jul?

Det er både muslimer, jøder, hinduer, Jehovas Vidner og andre trosretninger. Og så er der få ateister, der ikke tror på nogen gud, der også fravælger at fejre jul.

Hvornår starter jul i Den Gamle By?

Jul alle dage — Du kan nyde julestemningen i Den Gamle By alle dage fra 19. november 2022 til 6. januar 2023 inkl. den 24., 25., og 31. december samt 1. januar. Der er masser af oplevelser for store og små – se åbningstiderne her, Der er gratis adgang for børn og unge under 18 år.